Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
8.113
Cevap
359
Favori
899.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ötv muafiyetli araç alıp evde bakım maaşı kesilen ya da kesilmeyen var mı hesabı neye göre yapıyoruz bilgisi olan var mı?

  • Skoda Octavia için fiyat alan var mı ?

    1.0 Elite paketini merak ediyorum en çok.

  • Pajalusta kullanıcısına yanıt

    fiyatı 450 bin olan aracı nasıl 330 bin sınır varken ötv muafiyetli alabiliyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pajalusta

    Şu durumda ötv muafiyetli araç alıcaksanız ya önceden yazılmışsanız mayısa hazirana gelir diye onları kovalayın yada illa şu araç diye diretmeyin üretim durdu yoksa kasım aralığa kadar teslim alamamanız muhtemel biz mercedes a sedan düşünüyorduk benzinli ama audi q2 dizel aldık mecburen acele acele çünkü virüsün patlıcanı biliyordum

    arkadaşlar selam, bazı yorumlarda fiyatı 330 bin sınırından çok yukarıda olan araçları aldıklarını söyleyen arkadaşlar var. bu nasıl oluyor? arabanın satış fiyatı 400 bin ama 170 bine aldık demiş. yasa gereği alamıyor olması gerekmiyor mu? wv tiguan aldık diyenler var mesela, birisi audi q2 aldık demiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_maske

    arkadaşlar selam, bazı yorumlarda fiyatı 330 bin sınırından çok yukarıda olan araçları aldıklarını söyleyen arkadaşlar var. bu nasıl oluyor? arabanın satış fiyatı 400 bin ama 170 bine aldık demiş. yasa gereği alamıyor olması gerekmiyor mu? wv tiguan aldık diyenler var mesela, birisi audi q2 aldık demiş.



    Alıntıları Göster

    Bayiler satış fiyatını muhtemelen 330 bin tl altı olarak fatura ediyorlar. Ancak araç alındıktan sonra boya koruma, seramik kaplama, bagaj çıtası, spoiler, yan basamak vs. araca sonradan monte edilebilen veya uygulanabilen opsiyonlar ile aracın satışı sonrası kesilen/kesilecek bir fatura ile aradaki fark kadar elden para alınıyor diye düşünüyorum. Ben de araç bakıyorum ancak henüz alamadım.





  • İki şekilde oluyor: Araç, yasal limitten çok az yukarıda ise elden ödeme ile olabiliyor.
    Diğeri ise uygulanan satış politikaları. Şöyle ki: Araç fiyatları listelerde, özellikle yüksek gösteriliyor. Bayiye gittiğinizde bundan çok daha düşük tutarlar söylüyorlar. Psikolojik etki bırakma yani markamız değersiz değil demeye getiriyorlar.
    Misal, 2020 sonlarında VW T-Roc, liste fiyatının 90.000 TL altına verildi. Normalde 2021 limitinin bile üzerinde idi liste fiyatı. Yani VW dedi ki benim araçlarım değerli. Algı operasyonu gibi durum.
    Direkt bayiden fiyat isteyin, listelere takılmayın. Elbette size Volvo XC90 gibi aracı da limite indirgeyip vermezler, merak etmeyin 😀
  • the_maske kullanıcısına yanıt
    Çünkü satıyorlar. Liste fiyatları dalgalı piyasa şartlarında bayilerin kullandığı bir koz aslında. Hareket kabiliyetlerini arttırıyor. Sıkışık durumda rahat davranıp talep azalınca yüksek oranda iskonto uygulayabiliyorlar. Bi anlamı yok yani listelerin.
  • Kumpiter K kullanıcısına yanıt
    Açıklama için çok teşekkür ederim. Ben kuruşu kuruşuna o internetteki fiyat listesine göre satıldığını sanıyordum. Peki bu durum her marka modelde var mı ?
  • Misal, Mini Cooper yapmamış. Genelde yapıyorlar, sormak lazım.
  • Bir şey anlamak istiyorum peugeot 3008 allure paketi ötv indirimi ile alabilenler olmuş. Hal böyle iken ds7 ile neredeyse aynı fiyatlarda şu an. Acaba ds7’yi ötv indirimi ile alabilmemiz de mümkün olabilir mi ki? Çok imkansız gibi görünüyor farkındayım ancak belki soran arkadaş olmuştur.

    Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 145.000 TL ve ALTINDA İSE ÖTV ORANI % 45

    152.000 TL ve 230.000 TL ARASINDA İSE ÖTV ORANI % 50

    276.000 TL ve 330.800 TL ARASINDA İSE ÖTV ORANI % 80 ' dir.

    Araç 250-260 bin ise hangi ötv dilimine giriyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50'lik dilime giriyor. Araç, 230.000 TL ile faturalandırılıyor. Kalan tutar ise elden, belgesiz olarak tahsil ediliyor. Arada devletin de ciddi bir KDV kaybı oluyor. Zira ÖTV eklenmiş tutar üzerinden KDV hesaplanıyor (tabiri caizse suyunun suyu oluyor ki hep muhasebe, maliye derslerinde anlatırım, verginin vergisi olmaz diye ama oluyor işte). 230.000 TL için 35.000 TL KDV ödüyorlar. 276.000 TL olarak fatura düzenlese 42.000 TL KDV ediyor. Devletin 7.000 TL kafadan zararı var. Gelir vergisi ziya-ı'ndan hiç bahsetmiyorum bile...

  • Engellilerin adına alınmış araçlar sahibinden’de fahiş fiyatlarla satılıyor. Uygulanan limit sınırı hem devlete hem de gerçek ihtiyac sahiplerine büyük zararlar veriyor. Herkesin gözü önünde soygun yapılıyor. Limit kalksın, Arkadaşlar destek ollaım bayiler sapıtmış durumda...

    https://twitter.com/sinirsizlimit


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 15 Ocak 2021; 18:58:46 >




  • acharyann A kullanıcısına yanıt
    Peugeot 3008 allure 1.6 180bg için hiçbir şekilde elden ödeme yapmadık bayi nasıl halediyor bilemiyorum. Hundayi Tuscon için elden ödeme istenmişti vazgeçtik bundan dolayı. Güncel olarak araçların internet sitesini değilde,bayileri takip etmenin daha doğru sonuç verdiğini gördüm.
  • Yetkili kişiler görüyor okuyorsa maliyeciler GİB vsvs engellileri dolandırmaya başlamışlar haberiniz olsun devletten vergi kaçırmalar ayyuka çıkmış...İstanbulda neredeyse gittiğim tüm bayiler elden para istiyor ya da ek fatura göstererek aksesur kitliyor ve vergi kaçırıyor neden ülkemizde denetim yapılmaz....

  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Şu golfcu de satamadi aylardir.elinde patlar insallah
  • must33_35 kullanıcısına yanıt

    Oranda yanılıyor olabilirim, aracın ötv düşüldükten sonraki alış fiyatının 120'de 1'i aylık gelire dahil ediliyor.Belirlenen sınırı aşarsa kesiliyor.

  • must33_35 kullanıcısına yanıt

    Cuma günü sosyal hizmetler ile görüştüm, salı günü yanına çağırdı, hesaplayalım dedi ama tel’de de şu bilgiyi verdi. Haneye giren gelirin toplamı hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor ve kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 2’sini geçmemesi gerekiyormuş. Burada araç haneye gelir olarak yazılıyor ve hesaplaması da araç kasko bedelinin 120’de 1’i alınıp haneye gelir yazılıyor. Salı gününü beklersen daha net bilgi veririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba biraz konu dışı olacak ama bir sorum var. Babam mds hastasi(losemi baslangici), 2 senedir kemoterapi görüyor. 5 sene once de bypass ameliyatı oldu. Bir kulaginda isitme kaybi var. Seker ve tansiyonu var. 73 yasinda. %90 engelli raporu alabilir mi?

    Diger sorum; %50 yerine %80 ÖTVli arac almak daha mi avantajli oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yüzde doksanin üstü çıkar. ÖTV muafiyetli araç için yüzde doksan üzeri şart.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi you_call_on_me -- 16 Ocak 2021; 23:13:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.