Şimdi Ara

ÖTV indirimi yok ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khanstern

Ama iyi de ötv indiriminin ticaretle doğrudan bir ilgisi yok ki, siyasetle ve ülkenin ekonomisiyle doğrutan ilintili..

Elbet kulislerden gelen sesler ve otomotiv lobicileri vs bilgi iletiyordur özel sektörün ağır taşlarına ama şu an zaten bir mantığı da yok ithal edilen her kaleme vergi geldi, olan vergiler yükseltildi, kısa çalışma ödeneği, yap/devret/işletmelerin ödenekleri, destekler/yardımlar , devlet bankaları tarafından verilen bir sürü geri döneceği belirsiz krediler vs yani ötv indirimi şu koşullar altında direk topuğa sıkmak olur..

O yüzden parası olan lütfen 1 tane de devletimize hibe etmeye devam etsin , esirgemesin..

Ekonomimizin zor zamanları atlatmasının ardından özel sektöre can vermek adına elbet yapılsın hatta keşke komple kaldırılsa..

Ayrıca sağlık açısından da zararlı olur ötv indirmi çünkü bugün duyursalar bayiler avmden, marketlerden daha kalabalık olur
    Arkadaşım ben zaten ötv indiriminden bahsetmedim ki

Başımdan geçen olayı anlattım. Her zaman bayi zam gelecek der indirim gelecek demez dedim.

Ötv de herhangi bir düzenleme gelir gelmez ayrı konu. Ama benim bahsettiğim konu o değil.

Not: Ağırlıklı olarak ithal araç satan markalar şu an için herhangi bir indirim istemez. Çünkü araç tedariği zor ve ülkeye geliş süresi uzundur. Misal yıl sonuna kadar geçerli bir indirim söz konusu olursa bu işin kaymağını yerli üretim yapan markalar yer.

Bir de psa nın bize yönlendirdiği araçlar gibi ülkemizde üretilen ama gideceği yere gidemeyecek olan araçlarda bir ihtimal olabilir.

Yani kısacası durum çok karışık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bu ülkede bir şey dillendirildiyse kesin olacaktır. Geçmişte hiçbir zaman tersi olmadı.
    Nerden biliyorsun tersinin olmadığını 20 yıldır her haberi mi takip ettim aksini çıkarıp gösterirsem napacan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

Nerden biliyorsun tersinin olmadığını 20 yıldır her haberi mi takip ettim aksini çıkarıp gösterirsem napacan ?

Alıntıları Göster
    Kacinci hesap bu kardesim ulke gundeminden beri

Cikar goster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Kacinci hesap bu kardesim ulke gundeminden beri

Cikar goster

Alıntıları Göster
    asudhasıuhdad :D Senle varya çoook eski konuşmalarımız var :D Bir kere daha alıntıladım da seni farket diye farketmedin ya biraz sinirlendireyim diye takılayım dedim de :D

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Bende ötv indirimi gelecek diyorsunuz diye bir şey demedim ki

Indirimden soz açıldı oyle devam ettim konuya

Birde asagidaki cumleye istinaden bayiler indirimi söylemiyor demişsiniz yani aslında bekleyin indirim gelebiliri dolaylı olarak belirtiyorsunuz gibi geldi ama bana öyle geldi tabii ki belki onu kastetmediniz orası ayrı

"Ben zaten indirim olacak diyen bayi görmedim. "

• pandemiyle boğuşuyoruz. Devletin tek gelir kaynağı vatandaştan aldığı vergiler. Üretim yok elde avuçta bir şey yok.

Şu durumda ÖTV indiriminin gelme imkanı çok çok düşük. Ya da herhangi bir şeye indirim gelmesini beklemek mantıksız geliyor bana.

Araba almaktan uzak durmakta fayda var. 1 araba için hem bayiye hem devlete tonla para kazandırmaya gerek yok. Paranızı çok daha iyi şekilde değerlendirebilirsiniz bu süreçte. En en en kötü gidip döviz almak bile daha mantıklı bu en düz yol belki ama araba almaktan çok daha doğru seçim gibi geliyor eğer zorunluluk yoksa.
  • Bir araba alacaz.Bir araba devlete yarım araba bayiye yarım arabada bankaya alıyoruz.Etti mi üç araba.Cok çalışmalıyız ki araba alalim

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Bende ötv indirimi gelecek diyorsunuz diye bir şey demedim ki

Indirimden soz açıldı oyle devam ettim konuya

Birde asagidaki cumleye istinaden bayiler indirimi söylemiyor demişsiniz yani aslında bekleyin indirim gelebiliri dolaylı olarak belirtiyorsunuz gibi geldi ama bana öyle geldi tabii ki belki onu kastetmediniz orası ayrı

"Ben zaten indirim olacak diyen bayi görmedim. "
    Ötv indirimi şu ortamda çok zor zaten. İnsanları beklentiye sokmak yanlış.

İndirim olacak diyen bayi görmedim cümlesini de genel durum için söyledim. Ötv ile bağlantılı olarak değil

• ötv indirimi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 8 Temmuz 2020; 22:40:0 >
  • Pamdemiden sonraki işsizlik ,batıklar,ekonominin bozukluğu kimlerin cebinde para varda araç alacak sülkülasyon nasıl olacak anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiu_jitsu1905

Pamdemiden sonraki işsizlik ,batıklar,ekonominin bozukluğu kimlerin cebinde para varda araç alacak sülkülasyon nasıl olacak anlamadım.
    Bunu düşünen var mı ki ? Aç kalır yine o arabayı alır zırtolar

• çıkacak rahat olun
  • Simdi soyle izah edeyim
    Devletimizin ciddi bir dolar euro krizi var. Yani truzim de bekleneni vermeyecek ve odenecek borclarimiz dovizle.

Hukumetimiz dolar euto altin alimlarina %1 ek vergi getirdi.
    Swap islemlerine delay ve sinirlama koydu. Ulkeden doviz cikmamasi icin ciddi bir gayret ve kanun cikartmakta.

Dovizin yurtdisina kacmasina vesile olan buyuk sirketlerin firma satinaldim banka satin aldim diyerek dovizi yurtdisina kacirmalarindan sonra 2. Sirada otomotiv sektoru var.

Yani devlet su ara katiyen bir otv indirimi planlamiyor. Satislar iyi bayiler dolu bu gun verdigim siparis icin eylulu bulabilir cok yogunluk var deniyor.

Anlatmak istedigim otv indirimini beklemeyin. Ha olursa iyi olur . Ben de siparisimde bunu pazarlik malzemesi yaptim. Ama otv artisi + 2. Ele ek vergidaha olasi gozukuyor.

• Geçen ay 250 BİN olan araç şuan 300 BİN oldu. Ciddi bir ÖTV indirimi olmaz ise bekleyenler için hiç bir şey fark etmeyecek
  • 2.ele ek vergi bile gelebilir ne indirimi:D
  • ÖTV indirimi yok !

• Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    Elektrikli araçlar için yeni vergi! Fiyatlar artacak - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/elektrikli-araclar-icin-yeni-vergi-fiyatlar-artacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Simdi soyle izah edeyim
    Devletimizin ciddi bir dolar euro krizi var. Yani truzim de bekleneni vermeyecek ve odenecek borclarimiz dovizle.

Hukumetimiz dolar euto altin alimlarina %1 ek vergi getirdi.
    Swap islemlerine delay ve sinirlama koydu. Ulkeden doviz cikmamasi icin ciddi bir gayret ve kanun cikartmakta.

Dovizin yurtdisina kacmasina vesile olan buyuk sirketlerin firma satinaldim banka satin aldim diyerek dovizi yurtdisina kacirmalarindan sonra 2. Sirada otomotiv sektoru var.

Yani devlet su ara katiyen bir otv indirimi planlamiyor. Satislar iyi bayiler dolu bu gun verdigim siparis icin eylulu bulabilir cok yogunluk var deniyor.

Anlatmak istedigim otv indirimini beklemeyin. Ha olursa iyi olur . Ben de siparisimde bunu pazarlik malzemesi yaptim. Ama otv artisi + 2. Ele ek vergidaha olasi gozukuyor.
    Bu dursun surda

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.