Şimdi Ara

Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    reklam yapcak işte, paralı yol 2 saat, beleş yol 4 saat. tamam paralı yol da güzel ama hız sınırı da olmadığı için (hatta hiç radar koymazlar) teşvik edecekler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hay sağolasın, beni yormadın...

Aynını yazacaktım. Ama bu kadar zeki olabileceklerini de sanmıyorum.

Al sana paradoks.Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları 

• düz 150 yapsalarmış sınırı ne diye uğraştırıyorlar ki bizi.

• punkek kullanıcısına yanıt
    130km ile mi gün doğdu? 260 basıyor barzolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım,bu hız limiti değişikliği neden sadece otomobil sınıfı için yapıldı.ağır vasıtalar için neden değişiklik olmadı.

saygılar..................

• köy yanarken deli saçını tararmış.

• estafine E kullanıcısına yanıt

Dostum 4 şerit gidiş ve geliş yollar Türkiye'nin toplam yol metresinin yüzde kaçını oluşturuyor? Bugün İstanbul - Ankara otobanı arasında bile 2 şerite düşen otoban yolu olduğu sürece yollar yüksek hıza müsait olmayacaktır. Ayrıca 4 şerit yol olması hıza müsait anlamına gelmiyor. Asfalt kalitesi, yol izolasyonu vb. gibi bir çok etken var. Araştırmanı öneririm. USA'daki Highway, Almanya'daki Autobahn mantığına da bir bak derim.

• Sürekli yollarda olan birisi olarak ben çok sevindim bu değişikliğe

• uurr61 kullanıcısına yanıt
    140 başlayacaksa adam niye otobana girer

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eksimaya kullanıcısına yanıt
    Eski yoklardaki radar tuzaklarına yakalanmamak için girer

Çelişkinin bu kadarı hocam...

• multisongohan M kullanıcısına yanıt

20-25 yaşındaki kartondan hallice arabayla otobanda daha hızlı gidilebilecek. Ama ondan kat be kat güvenli pick-up araçların hız sınırı aynı kalacak. 90 model şahin ile otobanda 2020 model amaroktan daha hızlı gidilecek.

Geze geze gidelim diyorsun radar tuzakları var. Otobana giriryorsun yakıttan dolayı çok basamıyorsun. Ne çelişkisi var burda

• Arabada tek kişiysem tempolu kullanırım tamam ama ailem veya herhangi başka birisi varsa 120’yi nadir geçerim, siz siz olun birşey olmaz demeyin, Allah korusun bir ömür vicdan azabı çekersiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ya kardeşim kafan mı güzel ? Zaten normal yolda hız sınırı 110,%10 da hata payı ile 121 kmh ye kadar radar korkusu olmadan ilerleyebilirsin.

Sen diyorsun ki radardan korktuğum için otobana giriyorum. Radardan korkuyorsan 120kmh üzeri hızlarda seyehat ediyorsun demektir. E yine sen diyorsun ki "ben yakıt masrafı artmasın diye otobanda 140 basmaya korkuyorum". E bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Ha normal yoldan 120 ile gitmişsin ha otobanda 130 ile. Kaç dakika kazanacaksın yahu ? 20-30? Bu süreyi kazanmak için otobana yüzlerce lira vermeye değiyorsa bir çelişki yok güzel kardeşim.

Sık sık seyehat ettiğim güzergah İzmir-İstanbul arası için konuşayım. Otoban 521 TL. Otobana girip 180-220 arası gittiğimde 3 saatte İstanbula giriyorum. Devletin yolunda kırmızıda dur, şehir içinde yavaşla vs vs de içinde yine gidebileceğim max hızlarda gittiğimde 4 saatte İstanbula giriyorum. Yani otobana girip 521 TL verip gazı kökleyerek kazandığım süre 1 saat.

Senin hesaba göre otobanda 130-130 gitsem benim elime o 1 saat de geçmez, 520 liradan olurum ancak. Onun yerine devlet yolunda 120-120 giderim. Nitekim çok acelem yoksa asla otoban kullanmıyorum. Zaten yolda radar varsa belli bir mesafe öteden tabelayı koyuyorlar onu da görüp yavaşlıyorum.

Geze geze giderken radar korkunu hiç anlayamadım zaten, geze geze gidiyorsan 100-110 sakın sakın git işte.

Bu arada otobanda radar asla yok diye bir şeyde yok. 2021 mart ayında yine İzmir-Istanbul otobanında Karacabey civarında 1300 lira ceza yedim ve ödedim bilgin olsun.

İstanbul anklara yolunda 110 110 git bakalım kaç kere radar gireceksin. Dünyadan haberin yok boş boşş atıp tutuyorsun. Şu haberi iyi oku, resmen tuzak bu radar bir anda hız sınırı 90dan 70e düşüyor ve radar var. Çok ceza yiyen oldu burada

"Gerede D-100 Karayolu Bolu Yönünde Köy Hizmetleri Müdürlüğü Hizasına konan ve hız Kontrol hız Limiti 70 olarak belirlenen ve kestiği yüksek cezalar ile o yolu kullanan sürücüleri isyan ettiren EDS'ye sürücüler ve vatandaşlar tepkili."

Hız sınırı 110 değil yani en fazla 90 oluyor

Geçen sene adanaya gittim ankaradan yavaş yavaş gidiyordum tır sollarken radar denk geldi malesef 103km ile girdin ceza yedim

Üstte kocaman yazıyor bak. "çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat". Bu uzun yıllardır böyle. İstanbul-Ankara arası çift yönlü karayolu nerede var ki sen hız sınırı 90 kmh diyorsun? Her yer bölünmüş yol zaten. 90 lı yıllardayız sanki çift yönlü karayolu sınırını baz alıyorsun. Yer yer şehir içlerinden geçerken yavaşlaman ve üç beş nokta dışında bu hızı koruyabilirsin. Ki hoş, sürekli gidip geldiğin bir istikamette nerede radar olup olmadığını ezberliyor insan, üstte bahsettiğim uyarı levhasını da unutmayalım.

Bir yere saçma sapan bir EDS konması konumuzla ne alaka şimdi, konuyu kaydırmak istemiyorum da bu EDS lerden ceza yiyen insanlara şaşıp kalıyorum. EDS olan noktalara gelmeden 50 tane hayvan gibi EDS tabelası ve hız limiti tabelası oluyor, bir tane bile EDS cezası yemedim. Hatta neredeyse son bir yıldır hiç ceza yemedim, üstelik aktif şehirler arası yolculuk yapıyorum ve 140 altında da hiç gitmiyorum desem yeri. Siz nerden buluyorsunuz bu radarlari anlamıyorum... Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksimaya -- 6 Haziran 2022; 2:33:56 >

Hayır bölünmüş yollarda da var bu tuzaklar. Bolu gerededeki resmen tuzak dediğim gibi çok kişi ceza yemiş. Aynı yerde babam da ceza yedi malesef.
    Ahmet Emekçi Officialyoutube
    Bolu Gerede EDS’ye Dikkat ᴴᴰ
    https://www.youtube.com/watch?v=CAtI54-j_i4&feature=youtu.be

Yola bak hiçbirşey yok ama sanki okul bölgesi vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurr61 -- 6 Haziran 2022; 2:43:9 >

Kardeşim bunun nesi tuzak gözünü seveyim... Yerleşim yeri girişine EDS konmuş, daha önce yüksek hızlardan ötürü kazalar yaşanmiş olabilir. Kaldı ki yerleşim yerlerinin içinden geçerken zaten yavaşlanması gerekir, bundan daha doğal ne olabilir ?

Ayrıca aşağıda da dedigim gibi EDS ye gelmeden önce sadece videoda gözüken 4 tane kocaman uyarı tabelası var yahu. Aynı şekilde asfalt üzerinde 6-8 tane kocaman EDS yazısı konmuş. Bu EDS den ceza yemek için hayatında hiç EDS görüp bilmemiş olmak veya o ara yolla tamamen bağlantıyı kesip telefonla falan ilgilenmek gerekir...

Tuzak dediğin 8-10 sene önce yaptıkları gibi gibi rampa aşağı bir yolda gizlice gözükmeyen bir ağacın arkasına sinip radar kuran trafik ekipleri olsa yerden göğe haklısın derim de bunun tuzakla muzakla hiç alakası yok.

Fazla uzatmak da istemiyorum, belli ki sonuç alamayacağız. Allah kaza bela vermesin, radar para pul ödenir gider, iyi geceler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.