Bakınız verdiginiz anahtar elektronik okuyucu bir aleti var ona sokulup şifreleri ve kodları kopyalanıyor...Arabanın plakası rengi belli....2 ay sonra kapınızın önünden kalk gidelim diyorlar...Sabah bakıyorsunuz araba yok.....Otopark, araba yıkama yerleri, oto kuaförü ve özel servislerde bu olaylar çok kolay yapılıyor....Ruhunuz bile duymuyor....Anahtarı vermek zorunda kalırsanız hemen başında bekleyip alın...Bırakıp gitmeyin...Bu işlem şifre kopyalama 2 dakikalık iş....Bilginiz olsun....Saygılarımla...
Arabalarınızı belediyelerin yerlerine güvenle bırakın özel otoparklar hem çok pahalı hemde arabalardan bir şeyler eksilebiliyor.
Taksim meydanında çiçeklerin 10-20 metre aşağısındaki otoparka arabayı koymak için girdim bir baktım içerde arabalarla ralli yapıyorlar gece saat 10-11 yeri geliyor bizde yapıyoruz ama elin ... kurusunun müşterilerinin arabasına yaptıklarını görünce aman dedim bir daha da özel otopark mı asla.
Zaten özel otopark işini yapanların bir kısmı yarın taksimde biizm polisimizide, biizm türk bayrağı asan arabalarımızı taşlıyor oralar verilen parlarn bir kısmı da dağda askerimize sıkılıyor diye düşünüyorum tabi bu bahsettiğim bir kısmı, namusuyla çalışan da vardır aralarında mutlaka
bak bak bak yahu bu millet ne yapıcanı şaşırmış bak neyi öğrendik görüyomusunuz demek vay be kredi kartı gibi filan kopyalıyolar demek haa tabi anahtari birakiyosun arkadaşimizin da dediği gibi gün ola hayran ola araba yok tabanvayla doğruu emniyete Orjinalden alıntı: taşkafa
Bakınız verdiginiz anahtar elektronik okuyucu bir aleti var ona sokulup şifreleri ve kodları kopyalanıyor...Arabanın plakası rengi belli....2 ay sonra kapınızın önünden kalk gidelim diyorlar...Sabah bakıyorsunuz araba yok.....Otopark, araba yıkama yerleri, oto kuaförü ve özel servislerde bu olaylar çok kolay yapılıyor....Ruhunuz bile duymuyor....Anahtarı vermek zorunda kalırsanız hemen başında bekleyip alın...Bırakıp gitmeyin...Bu işlem şifre kopyalama 2 dakikalık iş....Bilginiz olsun....Saygılarımla...
aman amaaaan bir kere bıraktım da arabanın ağzına ettiler. lafa gelince biz parkçıyız elimizden geçmeyen araba yok diyorlar sonrada benim aracı kapatamamış herif. anahtarsız ya. farlar teyp herşey açık ööle kal. geldiğimde beynimden kaynarsular boşaldı. arabada akü zayıfladı herhalde. çalışmadı uzun zaman.
bir daha mı tövbeler tövbesi..
eşim bile kullanırken içim gidiyor. kaldı ki elin herifinin eline..
quote:
Orjinalden alıntı: asterixia
aman amaaaan bir kere bıraktım da arabanın ağzına ettiler. lafa gelince biz parkçıyız elimizden geçmeyen araba yok diyorlar sonrada benim aracı kapatamamış herif. anahtarsız ya. farlar teyp herşey açık ööle kal. geldiğimde beynimden kaynarsular boşaldı. arabada akü zayıfladı herhalde. çalışmadı uzun zaman.
bir daha mı tövbeler tövbesi..
eşim bile kullanırken içim gidiyor. kaldı ki elin herifinin eline..
bu tasarımcı arkadaşımızda tam yerine gelmiş açmış konuyu arkadaşlar. toyotacılar toyotalarını ne kadar sevdiğini dünya bilir hale gelmiş. hiç bir toyotacı toyotasının anahtarını el adamına verirmi
bir keresinde bende restorantın birinde gittiğimde anahtarı vermek zorunda kalmıştım.lüks biyer olduğu için güvenmiştim.arabaya bindiğimde araba sıcacıktı arkadaşlar üşümüşler heralde,sonra leş gibi sigara kokuyordu en önemlisi benzin göstergesi düşmüştü.o günden sonra asla vermiyorum artık kimseye.tabi araba bu şekilde çalınırsa kakso zararı karşılamıyor.
hayatta vermem... gerekirse arabyı otoparktan geri cıkarırım dönerim dolasırm baska bir yer bulurum ama yinede vermem.
anahtar asla wermem hepinize katılıyorum dostlar.. Bırak otoparkçıya alsalar benide servise ustaya bile wermek gelmioo içimden , sanayide başında beklerdim eski arabamda ama bunda sıfır olunca serwise almıolar :P kusura bakmayın herkes benim için insandır kimse yanlışta anlamasın ama üni.mezunu okumuş insanlar diil çoğu sevisteki ustaların onlarında çoğu sanayiden yetişme insanlar..we alışkanlıkları dewam edioo sadece biraz daha akıllı we uslu olmak zorundalar çünki onlarında başlarında müdürü war ben arabaya fırça vurdurmam yıkatırken ,köpükle püskürtme ile yıkatırım..servisten çıktı arabva akşam 18:00 gibi akşam yıkatalım dediler olur dedim test sürüşüne çıktık geldik tühh kapatmışlar galiba dedi usta başı (formen) sağlık olsun dedim ..ama bi dak.ahmet war dedi parkçı sanırım siz bekleyin ben yıkatayım dedi olur dedim ..özellikle vurguladım amannn FIRÇA SÜRMEYİN !!! tabii efendim köpükle yıkanacak dedi..camdan bi baktım bekleme salonunda amcam almış eline fırçayı !!!! sabunluoo arabayıı aman dedim forman e koş yetişş arabayı fırçayla yıkıootamam efendim dedi ama nafile yarılamıştı bile :=) anlatmak istediğim gönülsüz yapacaksan yapma kardeşim bırak piss kalsın...!! ben özellikle yırtındım demi fırça YAPMAyın diye..!! bi örnek daha wereyimmii hazır konu açılmışken hassaslık deyince... Pug 106 GTI wardı bunda önce güzelde bi tesisatım wardı ama gizliydi teybinde kafasını hep sökerdim ona rağmen ÇİFT SİRENLİ alarma rağmen hırsız girdi,götürdüm anlaşmalı seervise kaskodan benim hatırladığım hatırlattığım 5 kere sölemişimdir abartısız AMAN USTAAAA ARABA TEK KAPI 4 KAPI DEĞİL ÖN SAĞ CAM GTI bunlar dedim tamam efendim bende öyle sipariş werdim dedi..hadi bakalım dedim cam geldi,Geldi gelmesinede SOL cam ve KÜÇÜK cam geldi..ben kuduruyorum..yahuu 5 kere söledim nasıl becerdiniz yanlış camı sipariş wermeyi dedim aman efendim sepet efendim:=)) neyse uzar gideerrr... HERkese eniyetli sürüşler dostlar.. Ankaradan slm olsun sizlere.
istanbulda kesinlikle vermem anahtarı konyada olursam tanıdık otoparkçı var ona bırakıyorum verilmemesi gerekir bence bu devir öyle olmuşki kardeşine bile güvenemiyorsun artık
ben cebimden çıkarmıyorum birader arabayı kaçırır diye bide otoparkçıyamı verecem
Geçen sene Eminönüne gittik bi yakınımız doğum yapmıştı devlet hastahanesi idi ve otopark küçük olduğu için yer kalmamış.Bende dışarda bi otopark buldum günlerden pazar İstanbul'un en sıcak günleri şehir tamamen boşalmış millet tatilde.Otoparkda yerde buldum aracı park ettim tam çıkarken -abi hava sıcak araba güneşin altında kalmasın anahtarı verin gölge yerlerden araç çıkarsa çekeriz -otoparka baktım gölge bir yer var ford tauunus var araç çürümeye başlamış kalsın güneşin altında fazla kalmıyacam dedim. -Ama abi araca cok zarar verir. -oda benim sorunum sanane dedim. -o zaman al git aracını.eğer almazsan sağlam bırakmam dedi. o anda bitane vurmak istedim ama etrafıma adamlar toplanmaya başladı.(biraz tırstım) arabaya bindim yer bulana iyi küfür ettim.şerefsizlere.
quote:
Orjinalden alıntı: nikolas39
Geçen sene Eminönüne gittik bi yakınımız doğum yapmıştı devlet hastahanesi idi ve otopark küçük olduğu için yer kalmamış.Bende dışarda bi otopark buldum günlerden pazar İstanbul'un en sıcak günleri şehir tamamen boşalmış millet tatilde.Otoparkda yerde buldum aracı park ettim tam çıkarken -abi hava sıcak araba güneşin altında kalmasın anahtarı verin gölge yerlerden araç çıkarsa çekeriz -otoparka baktım gölge bir yer var ford tauunus var araç çürümeye başlamış kalsın güneşin altında fazla kalmıyacam dedim. -Ama abi araca cok zarar verir. -oda benim sorunum sanane dedim. -o zaman al git aracını.eğer almazsan sağlam bırakmam dedi. o anda bitane vurmak istedim ama etrafıma adamlar toplanmaya başladı.(biraz tırstım) arabaya bindim yer bulana iyi küfür ettim.şerefsizlere.
hocam eminönü dediğimiz yr tam batak adamların bolca bulundugu yerdir aslında orada belediye adı altında bi otopark var sahilde orayı tercih etseymişiniz. fakat oradada cok içacıcı yüzler yoktur
her ne kadar vermemeye çalışsam da yine de mecbur olduğum durumlar oluyor
* ankara da anafartalar altında bi garaj var. oraya bırakırdım bazen tabi anahtarı da: bi gün bıraktım çıkıyorum, kahyalar arabaları yerleştiriyor... gacurt gucurt vites sesleri, vrom vrom vroooooooommmmmm sesler ( 1. vites 4000 - 5000 deviri geçmiş )
** başka bi sefer kızılayda ssk işhanının altındaki kahya : passatı bi yerleştiriyor: (eyvah duvara çarpacak) zönkkkkk ve vurdu...
*** trabzon meydan da ( belediyenin yanındaki park): arabayı park ettim, indim bi yanımdaki fiesta çıkıyor , ileri geri manevra derken haydaaaaaa fiestanın sağ arka çamurlukla onun sağındaki şahinin sol ön çamurluk akraba oldular... adam farketti hemen tüyecekti, indi baktı gariban şahinide bişi yok kendi sağ çamurluk pert
valla kim ne derse desin anahtar bırakılan parklara girmemeye çalışıyorum; ayrıca bi hamlede zınk diye girmiyorum boş olan yere.. yavaş yavaş acelemiz yok... araba çizileceğine karizmamız çizilsin....
quote:
Orjinalden alıntı: hmz53
quote:
Orjinalden alıntı: nikolas39
hocam eminönü dediğimiz yr tam batak adamların bolca bulundugu yerdir aslında orada belediye adı altında bi otopark var sahilde orayı tercih etseymişiniz. fakat oradada cok içacıcı yüzler yoktur
haklısın hepsinde kapkara suratlar vardı..
gecen gun bursada bı otoparka bıraktım arabayı ben ındım adam park edecktı arac m/m bı afalladı vıtesı nasıl gecırecegınını bulamadı dedı bana bunda D modu yokmu bende dedım bu m/m arac tam otomatık degıl sen ın ben park ederım boşver,,sonra ben parkettım aldım anahtarımıda cıktım..... yanı gruosunuz arkdaşlar arac ozellıklerını bılemden bıle aracı park etmeye calışıolar ya kımseye guvenmeyın allahtan ben durup baktım parketmesını ya drek gtseydım kımbılır ne olacaktı?
Nikolas arkadaşım yukardaki herifin ısırarla anahtar istemesi neden yazayım . Hava sıcak. Senin arabaya kurulup Kontagı çevirip klimayı çalıştırıp cd yada radyo dinleyip muhabbet edeceklerdi senin arabayı gözü tutmuş...Ama plan tutmamış.... Görünen durum bu...Yada kopya....Günahı boynuna...
çok sevdiğim bir öğretmen arkadaşım vardı.
gençliğinde ( lise ve sonrasında ) kızılayda bi parkda çalışmış. Hep söylerdi " ben araba kullanmayı o parkta öğrendim " derdi.
vay anahtar bırakılan arabaların haline
Genellikle anahtar bırakırım (zorundayım). İstanbul'da anahtarı bırakmadan parkedebileceğin otoparkı çok az. Mecbur bırakıyoruz...
BU VAKTE KADAR BİR KERE BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM AKŞAM TAM İŞ ÇIKIŞINA DENK GELDİĞİM İÇİN ADAM OTOPARKTA ARBANIN ANAHTARINI İSTEDİ BENDE RUHSAT TEYP CÜZDAN VE BİLİMUM ÖZEL EŞYALARIMI ALIP CEBİME KOYDUM.İÇİMDEN PARK EENE KADAR ORADA DURMAK GELDİ AMA TEK DEĞİLDİM.İŞİM BİTİP DÖNDÜĞÜMDE ARABAYI İSTEDİĞİMDE ADAM ARABANIN KAPISINI BİLE KAPATMADAN AÇIK KAPIYLA GELDİĞİNİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM Bİ DAHAMI KESİNLİKLE GEREKİRSE 1 KM YÜRÜR SOKAGA BIRAKIRIM
quote:
Orjinalden alıntı: dondurmaci
*** trabzon meydan da ( belediyenin yanındaki park): arabayı park ettim, indim bi yanımdaki fiesta çıkıyor , ileri geri manevra derken haydaaaaaa fiestanın sağ arka çamurlukla onun sağındaki şahinin sol ön çamurluk akraba oldular... adam farketti hemen tüyecekti, indi baktı gariban şahinide bişi yok kendi sağ çamurluk pert
valla kim ne derse desin anahtar bırakılan parklara girmemeye çalışıyorum; ayrıca bi hamlede zınk diye girmiyorum boş olan yere.. yavaş yavaş acelemiz yok... araba çizileceğine karizmamız çizilsin....
trabzon meydanda aynı adam hala çalışıyor sanırım aynı iş benimde başıma geldi önce vermek zorunda kalıdım adam vitese bir takışı ve geri geri bir gidişi vardı ben öyle ileri kalkış yapmıyorum içim cız etti hemen kostum pesine anahtarı aldım elinden bekledim biraz bir araç çıktı yerine park ettim aman tövbe bir daha
trabzona giderseniz belediyenin yanında dikkatli olun