Şimdi Ara

OTOPARK MAFYASI -Ne yapmalı?-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukları top peşinde,şeker ellerinde düşünüyordum,çocukluğumu unutalı.
    Lakin...

Bugün gittim Ankara oto pazarına.Yakınlarda bir yere park ettikten hemen sonra 9-10 yaşlarında bir çocuk bitiverdi yanımda:
    -"Arabanıza bakabilir miyiz?",
    -"?",
    Burada biri var da hep arabaları çiziyor.
    -"Ee.."
    -"1 ytl isterim.Arabana da hiç bir şey olmaz."

Olumsuz yanıt verdim tabii.Arkadan seslendi:
    -"Birşey olursa karışmam."

Arabayı bıraktım ancak,içimde şüphe bile yok.Eminim ki arabamın biryerleri çizilmekte şu anda."Acaba gitsem yetişebilir miyim?"

On parçaya bölüneceğini bilsem 1 kuruş dahi vermem.Kararımdan pişman değilim.Acaba iyi bir fırça mı çekseydim?Aileleri bahçeli evlerinde çardaklarından seyrederken,dövse miydim?

Bu gibi düşüncelerle dolaşırken, uzun sürmesini beklediğim gezinti,beklediğimden kısa sürdü.Aracımın yanına döndüm.Neyse ki bir şey yok.Veletler orada.Tehditkar tavırlarından arınmış,daha farklı bir tonda konuşuyor:
    -"Bozuğun var mı?"

Kontrolümün kaybolmaya yakın olduğunu mu anladı da acaba kaçıp gitti,bir azar girizgahından sonra?

Sn.Makif13'ün sanırım herkesin okuduğu güzel bir yazısı vardı."Siz hiç ölü bir çocuğun yüzüne baktınız mı?"diye soruluyordu yanılmıyorsam.
    Ne yazık ki baktım.Ancak şunu itiraf edeyim ki,bir trafik kazasında hayatını kaybeden o 4 yaşındaki çocuğun yüzü,bugün gördüğüm canlı olanının yüzü kadar ürkütücü değildi.

Ve aklıma şu soru takıldı:10 yaşında ellerinde sopa, otopark mafyalığına soyunan bu çocuk,20 yaşında nerede olacak,30 yaşında nerede?

Tabii,bir de bunların büyükleri zaten var değil mi?En işlek yerlerde kaldırımları sokakları parselleyenler?Birkaç ay önce bir mebusa bile,meclis kürsüsünde konuşurken, kendisinin de bunlara para vermek zorunda kaldığını acı ile dedirtenler var,değil mi?

Yeni bir araba mı?
    Yok,ben onu biraz daha düşüneyim.

• Eğitim gerek
  • güzel bir yazı
    bazen insan sadece kendini düşünüyor, diğer insanlarıı değil. bunun için geçerli sebebleride oluyor. ""-onlarda benim gibi çalışsaydı, onlarda emek harcasaydı.....vs" diyor. belki onlar kaybettiği için biz buralardayız,ve o kaybeden bir gün senden veya çok sewdiğin birinden önemli bişi alabilir.
    mafyaya yı oluşturan ortam ı yok etmedikçe mafya yok olmaz. elebaşlarını geçirmek..vs hiç bi anlamı yok, sen birisini yakalarsın, onun arkasından bir başkası çıkar, bu hiç bitmez.
    ortamı yok edeceksin bataklığı kurutacaksın. bu da toplum bilinci, güçlü insan güçlü toplum güçlü devletten gelir, onun da eğitim sağlar eğitim de paradan geçer...bir kısır demeyeyim tuhaf döngüdür gider.
  • Abim böle değnekçilerin üstüne üstüne sürüor arabayı.Bi tanesinii de dövüordu.Ben genelde korkarım bölelerinden.Bıçak fln çekerler diye.
  • ne desem bilmiyorum ki ? gercekten kotu diyeiblirim sadece...
  • vvallaha, bende hep korkarım böyle tiplerden, hem can güvenliğim hemde aracımın güvenliği için. çünkü kavga eden bi tpi değilimdir.
  • Abi bende ordaki Urankent te oturuyorum. O mahalledeki çocukların hepsi böyle. Demetevlerde de böyle çocuklar çok (bende demette otuyorum ama allahtan onlardan biri değilim) ailelerinden ne görüyoalrsa uyguluyolar bence. Bir gün bizim komşunun birisinin otoparktaki yeni -daha kaç haftalıktı bilmiyorum- 407 nin ön kaputu komple çizmişler. görsen araba nasıl durumdaydı. Bazen akşamları yolda yürümeye bile korkuyo insan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polise şikayet etmek lazım.
    Kızılayda bunların ustalarından birisiyle inatlaşıp para vermedim.
    Daha sonra polisi aradım boyle boyle dedim. 1 saat sonra tekrar arayıp durumu sordum. İlgilendik dediler.

Arabamın yanına gidince o sokakta kimse yoktu. 1-2 gun daha ortalarda gorunmediler. Tabi daha sonra eski tas eski hamam.
    Ama hergun birisi şikayet edip daha sonra da kontrol etse polisten demek ki sorun kalmayacak.
  • Birde bir arkadaşım vardı okuldan. Böyle serseri, kabadayı tipli birisi. O da ordaki mahallelerin birinde oturuyodu. O bile akşam eve giderken korkuyorum diyodu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Ben genelde korkarım bölelerinden.Bıçak fln çekerler diye.

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

vvallaha, bende hep korkarım böyle tiplerden, hem can güvenliğim hemde aracımın güvenliği için. çünkü kavga eden bi tpi değilimdir.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRSrL -- 18 Haziran 2006; 21:56:01 >
  • ya bıçak çekse nolacakki kastamonuda sürüsüyle var dövsem nolacak babsı gelecek bende çekecem vuracam adamı bir hiç uğruna hapis. çocuk işte vurunca tokatı 4 döndüreceksin ama çocuk olmuyor.
  • @küber_ez

seni bilmiyorum ama benim canım tatlıdır. velety bir cekip vursa mok yolun gitmek ii olmaz...
  • Bıçak çekse n emi olacak..Sen farkında oolmadığın anda neler olacağını biliyosun herhalde canını yoldamı buldun..Haybiye gideceksin yani..

quote:

Orjinalden alıntı: küber_ez

ya bıçak çekse nolacakki kastamonuda sürüsüyle var dövsem nolacak babsı gelecek bende çekecem vuracam adamı bir hiç uğruna hapis. çocuk işte vurunca tokatı 4 döndüreceksin ama çocuk olmuyor.
  • bizim arkadaşın amcasının bakırköy istanbul caddesi üzerinde büyük bir dükkanı vardı.bir gün otopark mafyası kapısının önünü parayla millete kiraladığını görünce büyük taş dubalardan koymuş.neyse bir iki otopark mafyasıyla tartıştıktan sonra adamlar bunu silahla tehtit etmiş.artık adamda yapacağı birşey kalmadı dükkanını satıp çıktı şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAKSIMUS

bizim arkadaşın amcasının bakırköy istanbul caddesi üzerinde büyük bir dükkanı vardı.bir gün otopark mafyası kapısının önünü parayla millete kiraladığını görünce büyük taş dubalardan koymuş.neyse bir iki otopark mafyasıyla tartıştıktan sonra adamlar bunu silahla tehtit etmiş.artık adamda yapacağı birşey kalmadı dükkanını satıp çıktı şimdi.

Nereye tehdit edior hocam burası dağ başı mı?

POlisimiz ne işe yarıor
  • Trükiyede can güvenliği yok nasıl mı siz polise şikayet edin bu pislikleri, ifade alacaklar sonra salacaklar gene aynı tas aynı hamam. Sonra sen enden bizi şikayet ettin diye senin başına binecekler. Sonra sen gene şikayet edecen daha sonra bunlar örgütlenip ya da beş on kişi senin başına gelcek bi güzel dövecek ya da öldürecek, sonra kim vurduya gitcen

Bu insanlarda ne Allah korkusu ne de adelet korkusu kalmış (zaten adelet yok ya bu ülkede hadi neyse) bunları hayattan hiç bir beklentileri yok günlük kazanca ve anlık yaşamayua bakan tipler, hapse girse hiç bişey kaybetmez yani bu yüzden de gözlerini kırpmadan adam yaralayıp adam öldürebiliyor bunlar.

Hepsi it kopuk sersesi, çünkü eğitim yok adam gibi çocuk yetiştirme yurtları yok kimsesisz çocukları 18 den sonra salıyorlar en deli çağında çocuk dışarı salınır mı

ani diyeceğim balık baştan kokar, en başta bu çocuklar sokağa salınmamalı , aile planlaması olmalı 2 den falza çocuk yapılmamalı bir ailede 15 çocuklu aileler var yaaa adam oturyo çocukları ya hırsızlık yapıyo ya deynekçilik yapıp para kazanıyo. Bunlara dur denilmeli.

Sokaklar adam gibi aydınlatılmalı sürekli devreiye polisler gezmeli ama bunlar ne ben görebilirim ne de torunlarım

• Polismi hani nerede???

Geçen yıl taksimde hastahaneye getirmişlerdi eleman arabayı parkediyor yanında adamın birisi bitiyor 5 ytl istiyor amcam vermek istemiyor tartışıyorlar herifin gırtlagını kesiyor degnekçi ve kaçıyor....... .. Bizde buna benzer bir olay yaşadık ve polis davacı olmamamız için 40 takla attı. Ben göreviniz bunu yapanları bulmak dedigimde ise gel senle arabaya binelim gezelim bak bul bude alalım karakola dedi....

Bir şey daha geldi aklıma Tantan içişleri bakanı iken bu otoparkçıları toplatıyordu eminönünde bir yerde otururken adamın birisi geldi yanımdaki elemana bir şey söyledi adam açtı telefonu cüzdanı açtı baktım T.B.M.M giriş kartı milletvekilleri telefonları falan aradı bir kaç milletvekilini 10 dk sonra tamam çocukları akşam serbest bırakacaklar dedi..falan filan....

Böyle işte bu işler.....

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: MAKSIMUS

bizim arkadaşın amcasının bakırköy istanbul caddesi üzerinde büyük bir dükkanı vardı.bir gün otopark mafyası kapısının önünü parayla millete kiraladığını görünce büyük taş dubalardan koymuş.neyse bir iki otopark mafyasıyla tartıştıktan sonra adamlar bunu silahla tehtit etmiş.artık adamda yapacağı birşey kalmadı dükkanını satıp çıktı şimdi.

Nereye tehdit edior hocam burası dağ başı mı?

POlisimiz ne işe yarıor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 18 Haziran 2006; 23:23:21 >

• polisimiz hepsi olmasada bir kısmı para verene çalışıyor. bilenler vardır ankara bahçelievlerde pampero diye bir mekan vardır sahibininde turuncu bir lamborghi si ve o mekanın kapısının önünde park yasaktır tabelası filan durur adam belediyenin yolunu parsellemiş yani. birgün ordan geçerken gördüm adamın aprsellediği yere park etmiş bir aracı çekiyordu polis. yani bu işin eğitimle ilgisi yok bu işin devletin vatandaşını korumasıyla ilgisi var gördükce kafayı yiyorum dükkan açan dükkanın önüne iki tane duba koyup başınada bir tane çapulcu yerleştirip millete sokuşturuveriyor kazığı.
  • öncelikle eğitim bu insanlar başka ülkelerden gelmediler. uzun zaman oldu vicdan sesi duyulmayalı .insanımıza ahlak öğretilmeli vicdan öğretilmeli işsizlik azaltılsa ahlak düzeltilse eminim ki suç ve suça meyil azalır
  • ben öyle herkesten korksaydım aman bu bana bıçak çeker kaçıyım gideyim. Aman Allah bu adam çok kötü bakıyor korktum. Şu otopark mafyası benim arabamı çektirmez diye korkmaya gerek yok. ikimizde insanız benden ayrı bir özelliği yok. bıçak çektiyse sende çek. dişini göster.

öyle bıçak haybeye çekilmez. canını yoldan bulmayanlara söylüyorum. arkadaşlar kim bunlar ya kastamonuda yaşatmazlar bunları. forumda varsa kastamonulu görür inşallah yorum yapar.

orası istanbul millet uğraşmaktansa amenna diyor çekip gidiyor. ama burda öyle değil olayın üstüne düşerler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.