Şimdi Ara

Otomotiv Sektöründe Neler Yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilerek böyle diyorum çünkü benim ehliyetim bile yok daha 17 yaşındayım.
    Otomobillerle büyüdüm ve otomobil sektöründe çalışmak istiyorum.
    Otomobil Genel bölümüne ara sıra giriyorum.
    Bazen insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bazen de trollük yapıyorum. (Trollük fazla yapmam ama nickimden dolayı çoğu kişi troll zannediyor.)
    Neyse bana meslek önerir misiniz ?
    Mesela ben hep döşemeci veya modifiye dükkanı açmak istemişimdir.
    Çocukluğumdan beri çizimler yaparım.
    Otomotiv mühendisi olsam genelde işçiler çalışacak ben oturacağım diye düşünüyorum.
    Şu anda elektrikçide çalışıyorum.
    Fen lisesinde olduğum için ailem doktor olacaksın deyip kafamı ütülüyorlar ama onlara cevap vermiyorum.
    He he olurum deyip geçiştiriyorum.
    Bu sektöre nasıl girebilirim ?
    Kendi markamı oluşturmak istiyorum.
    Bunun için de sermaye lazım ama babam otomotiv sektörüne yöneleceğimi duysa 1 lira bile para vermez.
    Yani sermayem sıfır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önce oku, sonra gerisi geliyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce okulunu oku gençlik hevesi sendeki paran olsun istediğine alır binersin zaten döşemecilik yapmana gerek yok bunun iiçin

• Peki nasıl bir meslek önerirsiniz ?
    Mühendis olmayı çok istiyorum ama işsiz kalırsam hayallerim suya düşer ?
    Ayrıca mühendis olursam ne mühendisi olmak mantıklı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: peçetedenüreyenadam

Peki nasıl bir meslek önerirsiniz ?

endüstriyel tasarım ya da makina mühendisliği.

Elbette okurken kendini geliştirmezsen en iyi üniversiteyi de bitirsen diplomalı sığır olmaktan öteye geçemezsin. Hedeflediğin konuda kendini geliştirip, araştırıp fark yaratırsın. Akademik eğitimin daha doğrusu öğrenimin farkı buradadır: akademik değere sahip literatüre kolay erişim şansın olur. Bunu sana ne hödük guugıl, ne dilenci wiki, ne de yutup'daki dingil apaçilerin videoları sağlar.

Önce okul, hatta üstüne yüksek.

Tüm bunları yaparken de pratiği eksik etme. Hiç bi şey yapamazsan yazları sanayide bi ay beleşe çalış. Anahtar tutmayı bilmeyen davar müyendizlerden çook var, onlardan biri olmak sana fazla bi şey kazandırmaz

Ek: Tüm yukardaki lakırdıyı, otomotiv sektöründe çalışmak istediğini düşünerek yazdım.

Eğer istediğin bu değil de pahalı arabalara binmek ise, plastik cerrah ya da jinekolog olursun, biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 24 Ağustos 2015; 23:33:50 >

• Bende 17 yaşındayım ama ben satış temsilciliği veya Otomotiv mühendisi vs hayalleri kurmadım. en büyük hayalim Kafamdaki gibi bir Tamirhana açıp Modifikasyon ve araç tamiri yapmak.Bunun için geleceğimi bile riske attım.Babam Lise 1.sınıfta özel okula vermeyi bile teklif etmişti reddetmiştim düz lisede yapamadım 1 sene kaldım felan Uzun hikaye şuan bu sene Motorlu araçlar bölümü açık'Tan devam ediyorum.Okul hayatı hiç bana göre olmadı zaten hep vasat derecelerde kaldım.Benim hayalim hiçbir zaman Doktor,Mühendis,Öğretmen olmak olmadı.Küçüklüğümden beri Sadece bir tamirhane açıp kafama göre arkadaşlarımla vs araçlarla ilgilenmek,Değişiklikler yapma hayali kurdum.Halen daha kuruyorum.Mezun olduğumda peder destek çıkarsa Hayalimi gerçekleştireceğim.Bu işide sevdiğim için Başarılı olacağımı hatta ortalama bir doktor'dan daha fazla gelir sağlayabileceğimi düşünüyorum.

KISACA FAZLA GEÇ KALMADAN YOLUNU ÇİZ DOSTUM.

• Doktor olabiliyorsan doktor ol. Otomotiv icin bi tamirciye gir. Kendi dukkanini acarsin diyecegim ama o da gec artik. Doktor ol doktor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    imalat iş fikri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayaller : otomotiv sektörü

gerçekler : galericilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Elbette okurken kendini geliştirmezsen en iyi üniversiteyi de bitirsen diplomalı sığır olmaktan öteye geçemezsin. Hedeflediğin konuda kendini geliştirip, araştırıp fark yaratırsın. Akademik eğitimin daha doğrusu öğrenimin farkı buradadır: akademik değere sahip literatüre kolay erişim şansın olur. Bunu sana ne hödük guugıl, ne dilenci wiki, ne de yutup'daki dingil apaçilerin videoları sağlar.

Tüm bunları yaparken de pratiği eksik etme. Hiç bi şey yapamazsan yazları sanayide bi ay beleşe çalış. Anahtar tutmayı bilmeyen davar müyendizlerden çook var, onlardan biri olmak sana fazla bi şey kazandırmaz

Ek: Tüm yukardaki lakırdıyı, otomotiv sektöründe çalışmak istediğini düşünerek yazdım.

Eğer istediğin bu değil de pahalı arabalara binmek ise, plastik cerrah ya da jinekolog olursun, biter.

Yok hocam ben lüks otomobillere binmek istemiyorum.
    Lüks otomobilleri tasarlamak istiyorum.
    Çizimlerim filan hep lüks araçlar üzerine.
    Bu sene normalde sanayide çalışacaktım.
    Babamla gittik sanayiye baktı herkes küfür ediyor, sigara içiyor gitti elektrikçiye verdi.
    Şimdi inşaatlara elektrik tesisatı döşüyorum.
    Benim asıl hedefim tasarımcı olmak.
    Ailemin söylediği ise doktor ol Mercedes alırsın kendini tatmin edersin.
    Herkes lüks arabaya binmek istediğimi düşünüyor.
    Ancak benim istediğim otomobil beyaz renk, kırmızı deri döşemeli, coupe bir Anadol A1.
    Para benim için fazla önemli değil ama çoluk çocuğumu da hayallerimle besleyemem.

• Otomotiv mühendisliği okuyup. Otomotiv girişimcisi olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

Otomotiv mühendisliği okuyup. Otomotiv girişimcisi olabilirsin.

Girişimci olarak birkaç örnek verebilir misiniz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Yok hocam ben lüks otomobillere binmek istemiyorum.
    Lüks otomobilleri tasarlamak istiyorum.
    Çizimlerim filan hep lüks araçlar üzerine.
    Bu sene normalde sanayide çalışacaktım.
    Babamla gittik sanayiye baktı herkes küfür ediyor, sigara içiyor gitti elektrikçiye verdi.
    Şimdi inşaatlara elektrik tesisatı döşüyorum.
    Benim asıl hedefim tasarımcı olmak.
    Ailemin söylediği ise doktor ol Mercedes alırsın kendini tatmin edersin.
    Herkes lüks arabaya binmek istediğimi düşünüyor.
    Ancak benim istediğim otomobil beyaz renk, kırmızı deri döşemeli, coupe bir Anadol A1.
    Para benim için fazla önemli değil ama çoluk çocuğumu da hayallerimle besleyemem.

o zaman senin ilacın endüstriyel tasarım. Tabi dediğim gibi kendini geliştirmek şartıyla. Ancak şunu da belirtmek isterim: okul devam ettikçe hayallarinle gerçeklerin birbirinden çok farklı olduğunu, tasarlayacağın zımbırtının hayallerinle değil de, fizik ve doğa yasaları, ekonomi ve toplum denen koyun sürüsünün beğenisi çerçevesinde şekilleneceğini de göreceksin. Profesyonellin özünde vardır bu: yaptığını satmak zorundasın, bunun için de yukarıda bahsettiğim çeçevenin içinde kalmaya mahkumsun. Toplumun genel beğenisini aşsan fizik yasaları engeller, onu aşsan üretimde kimya girer, hadi onu da aştın, ekonomik olarak belli bir marjın içinde kalma zorunluluğu sınırlar falan filan fistan. Yani gerçeklerle düşler biraz farklı oluyo. Bu da madalyonun terden oksitlenen yanı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.