Şimdi Ara

Otomobille Hastaneye Acil hasta yetiştirtirirken ne yapmalı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Yanlış anlamayın ama eşinizin aurekli hasta oolduğunu bilip de mi çocuk yaptiniz?
    Şimdi doğan çocukta esinizdeki hastalıklardan çıkarsa bunun vebalini nasil vereceksiniz.

Bu mantıkla hiç bir şeker-diyabet hastasının çocuk yapmaması lazım.

Bu nasıl bir düz mantık. Çok şaşırdım ve üzüldüm.

Görünce yuh artık dedim ya çok haklısınız, bu nasıl mantık onlar insan değil mi mutlu olamaz mı
  • selektör + korna yapmalısınız böyle durumlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Arkadaş trafiğin genel bir sorunundan bahsetmiş ve derdine çare aramaya çalışmış ama niye çocuk yaptın diyenden tutta 28km uzakta niye oturuyorsun diyene kadar her türlü cins mevcut konuda. İnsanların özel hayatlarını ve yaşama şartlarını biliyormusunuzda böyle rahatça yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz?

+1 Hocam Allah razı olsun tam içimden gecenleri yazmışınız .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hasta öyle taşınmaz.
    hastayı yetiştireyim diye hem hastanın, hem kendinin hem de başkalarının hayatına maal olan insanlar var.
    hasta ise ambulans ararsın, gelir,
    ambulansın geçiş üstünlüğü var,
    sizden daha hızlı yetiştirir, stelik yol da da müdahele edebilirler.
    yaralı ve hastaları hususi aracınızla değil, ambulansla taşıyınız lütfen.

arkadaşım doğru demişsin de
    işin bi de bu yüzü var. senin canparen çocuğun evde hastalandı ve bi köyde oturuyosun 28 km. birden sara nöbeti başladı. sen durabilirmisin öyle. hiç acil bir durumda ambulans istedin mi? allah kimseye vermesin ama ambulans 5 dkda gelse bile sen yarım saat sanarsın. insanlık hali. 112 de çalışmış doktor olmama rağmen benim de başıma benzer olay geldi ve o osikolojide 4 dkyı 40 dk hissediyosun. 150 km/h üzerinde seyreden aracın şöförüne niye çok yavaş gittiğini soruyorsun bi bakıyosun ki hız 150 sen 30-40 sanıyosun.
    ayrıca ambulans 28km köye gitti diyelim 15 dk bu 15 dk boyunca hastaya hiçbir tıbbi müdehale yapılmayacak. onun yerine vatandaş 112 yi arayıp ambulans istese ve bilgi verip yola çıksa. ivedi ancak tedbirli bir şekilde gitse 7-8 dk sonra ambulansla karşılaşır ve hastaya 5-6 dk kazandırmış olur. bence çok mantıklı. hem ambulans ile hızlı seyehat etmek otomobille hızlı seyehat etmekten çok daha riskli.
    konu sahibine acizhane tavsiyem burada bir başka 112 ci arkadaşımın tavsiye ettiği gibi 112 yi arayın aracınızı ve gideceğiniz yolu tarif eetikten sonra yola çıkın 4lüleri yakın (4lü flaşörün en büyük amacı bu zaten; siste yakmak, uygunsuz yere park edince felan yakmak değil.) size yol vermeyenlere asla bulaşmayın sadece sizin için çok kıymetli zamandan kaybedersiniz. gözünüz ve aklınız mutlaka yolda olsun. ambulans la karşılaştığınızda hastanızı nakledebilirsiniz.

Hocam katılıyorum size bundan sonra böyle bir durumda ambulansı arar bende hemen araca bindirir dörtlülerle beraber , yolda karşılaştıgımız zaman ambulansa nakil yaparım sonuc itibariyle zamandan kazanmış oluyoruz . ayrıca teşekkür ederim nacizane bilgileriniz için.

• Allah yardımcınız olsun. Bu sıkıntıların sonunda rabbim size çok güzel bir hediye verecek kısmetse. Bebek dünyanın en güzel şeyidir. Geri kalan her şeyin boş olduğunu anlayacaksınız.
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    tamam da o kötü psikoloji ile araç kullanmak ne kadar faydalı?
    madem doktorsunuz, siz de tecrübe etmişsinizdir,
    cenazeye, düğüne yetişeyim diye gaza basan, yaralıyı-hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışırken kaza yaparak ölen insanların hikayelerini. bu arada ben 6-7 kez çağırdım(3 ü arrest ti, diğerleri transport) il merkezinde olduğum için belki, oldukça hızlı geldiler.
    madem ambulansla yolda karşılaşmayı hedefliyorsun, ambulansı görünceye kadar hızlı gitme, kaza yaparsan hastana hiç faydan olmaz, hatta kendine bile.
  • Kismen benzer durumu yaşamış (eşimi doğuma goturuyordum.) biri olarak nacizane tavsiyem öncelikli olarak soğuk kanlı olmanız. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzanızda Stilo yazıyor ama Honda Civic ile İzmir yeşildereden mi gidiyordunuz ?

Çünkü geçen gün böyle bir şey oldu trafik en az 3-4 km sıkışıktı o halde bile yol vermeye çalışıp sol şeridi boşalttık o kadar hızlı sellektör ve korna basıyordu ki dua ettim trafik açılsın diye.Sağ şeritteki sürücüler biraz daha anlayışlı olsaydı daha hızlı boşaltılabilirdi sol şerit.

Geçmiş olsun.
  • Öncelikle Allah acil şifalar versin. Zor bir durum gerçekten. Allah inş. size bile bile yol vermeyenleri sizin durumunuza düşürür de halinizi öyle anlarlar. Bu nasıl bir öküzlüktür be? Acil hastası olana ambulansa itfaiyeye yol verilmez mi? Valla açık söylim. Büyük bir aracım olsa çarpıp geçerim hiç acımam. Ne zaman kazanacağız şu trafik kültürünü?
  • Korna selektör ve dörtlüleri yakmak en iyisi.aldırmayan olursa bazı yerlerde makas atmak gerekiyor.Tehlikeli ama acil durumsa yapacak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bizde ambulansa yol verilmez ama ambulansın peşinden dibine girip gidilir.

aynen öyle.şu durum okadar sinirimi bozuyorki trafikte.millet resmen bekliyor yanımdan geçsinde arkasına atlayım diye
  • derememo D kullanıcısına yanıt
    Ben de seninle aynısını söyleyeceğim. Dikkat ederek geldikçe sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ben hızlı gelsin demedim ki veya acil gelsin de demedim. İvedi gelsin dedim.

• Tek tesellimiz çocugumuzu saglıklı ve sıhhatli bir şekilde kucagımıza almak . dediginiz gibi tüm sıkıntılarımızı biran önce unutturacaktır. @C4_1400

izmirde yaşamıyorum aracımda stilo , ayrıca herkes sizin gibi duyarlı olsa keşke .@Daft Punk
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Öncelikle Allah acil şifalar versin. Zor bir durum gerçekten. Allah inş. size bile bile yol vermeyenleri sizin durumunuza düşürür de halinizi öyle anlarlar. Bu nasıl bir öküzlüktür be? Acil hastası olana ambulansa itfaiyeye yol verilmez mi? Valla açık söylim. Büyük bir aracım olsa çarpıp geçerim hiç acımam. Ne zaman kazanacağız şu trafik kültürünü?

teşekkürler , zor bir durum gercekten daha öncede dedigim gibi Allah kimseye yaşatmasın . Fakat ukalalık yaparak trafikte ambulans , itfaiye gibi acil araclara yol vermeyen yada hassasiyet göstermeyenleri Allah ıslah etsin diyorum. Bu duruma düşmeyen anlayamaz, trafik ahlakımızın oturması lazım. Kibarlıktan ,nezaketten çok şey kazanırız çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Yanlış anlamayın ama eşinizin aurekli hasta oolduğunu bilip de mi çocuk yaptiniz?
    Şimdi doğan çocukta esinizdeki hastalıklardan çıkarsa bunun vebalini nasil vereceksiniz.

Otomobille Hastaneye Acil hasta yetiştirtirirken ne yapmalı ?
  • quote:

hasta öyle taşınmaz.
    hastayı yetiştireyim diye hem hastanın, hem kendinin hem de başkalarının hayatına maal olan insanlar var.

Daha 2 Saat once basima geldi.bacanagin kalp tekledi.ambulansi arasan zaten en as 30 dk da gelir.yaktim dortluleri kornayi surekli calarak hastaneye yetistirdim.kornayi calmayip sadece sellektor yapinca yol vermiyorlar nedense.illaki korna calip sikistirmak gerekiyor.

• net w kullanıcısına yanıt
    size önerim idareten bir tanesiren alın böyle durumlarda açıp basın polis durdurursa bir şey demez bahaneniz var sonuçta. Desede candan önemli mi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

quote:

hasta öyle taşınmaz.

Daha 2 Saat once basima geldi.bacanagin kalp tekledi.ambulansi arasan zaten en as 30 dk da gelir.yaktim dortluleri kornayi surekli calarak hastaneye yetistirdim.kornayi calmayip sadece sellektor yapinca yol vermiyorlar nedense.illaki korna calip sikistirmak gerekiyor.

İyi yapmışınız dediginiz gibi sellektör ile bir sonuca varamıyorsunuz , ama korna ile bir nebze olsun sonuc alırsınız.
    Özellikle kalp işinde zaman önemli oldugu için , zamandan da kazanmış oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

size önerim idareten bir tanesiren alın böyle durumlarda açıp basın polis durdurursa bir şey demez bahaneniz var sonuçta. Desede candan önemli mi ya

Mantıklı ama bunu kullanamam sanırım , henüz toplumumuz bunu kaldıracak durumda degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exitus112

Hocam köyden çıkmadan 112'yi arayın ve vakayı verin. Getireceğiniz aracın özelliklerini söyleyin ve dörtlü flaşörlerinizi yakın. Ambulans karşı taraftan gelirken sizde hastanızı köyden çıkarıp araçla gelin. Yolda elbet karşılaşırsınız.

Olay bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.