Şimdi Ara

otomobil yıkatma hakkında öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sıfır otomobil alınca çizik harelenme gibi şeylerin önüne geçmek için neler yapılmasıyla ilgili olacak sorum.

fıtça ile yıkatmak, otomatik yıkama makinesine sokmak son derece zararlıymış bunları öğrendim.

bunun dışında bir yıkamacıya götürüp kendi bezleriyle yıkatmak da zarar verir mi?

bazı arkdaşların yaptığı gibi meguiars yıkama eldiveni, kurulama bezi, meguiars şampuanı gibi ürünler mi almalıyız*

• Hiç olmuyacak gibi bişey söz konusu değil ne yaparsan yap tertürlü araçta çizik olucak en iyi yıkama yönetemi çift kove ve yün eldiven ile yapılanı. PH nötr şampuanlar ve nano seramik korumlar bunların önüne geçer ama hiç biri engellemez.
  • folyo kaplayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 'nolursa olsun cizilecek' mantigina inanmiyorum.Benim su anki aracimi alali 6 ay oldu.0 km aldim.Rengi metalik kirmizi.

Yikarken ki adimlarimi yaziyorum:

1.Benzincide tazyikli su ve kopukle aracimi kendim yikiyorum.
    2.Eger imkaniniz varsa evinizin onunde kendiniz yikayin.Benzincide sadece tazyikli suyla camurunu akitin.Evin onunde kaliteli bir oto sampuan kullanarak (Ben Sonax kullaniyorum) sunger veya mikrofiber bezle arabayi yavas yavas yikayin.
    3.Suyla durulayin
    4.Camlara ve govdeye ayri bezler kullanarak arabayi durulayin.Kovanin dibinde kalan suylada jantlari ayri bir sungerle temizleyin.

Benim arabamda 8.500 km'dir cm hare yok.Sadece ve sadece kendim yikiyorum.Ozen gostererek yikarsaniz hare mare olmaz.

Not:Araci aldiktan hemen sonra Ziebart'ta kaput koruma yaptirdim.On tampona,sag sol camurluklara ve kaputa film cektirdim.1-2 sene icinde komple kaplatmati dusunuyorum.

Umarim yardimci olabilmisimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.