Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 dizel Hiç bir numarasi olmayan cr-v 150-160 bin 2.0 crdi tucson 180 küsur bin ise
    2 lt boxer dizel ve simetrik 4 çeker forester'in fiyatı bana makul geliyor.Belki bende gariplik vardir.
    YakalandıkCarlsbergde guzel içilebilir ama ben maya kokulu corona ciyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

1.6 dizel Hiç bir numarasi olmayan cr-v 150-160 bin 2.0 crdi tucson 180 küsur bin ise
    2 lt boxer dizel ve simetrik 4 çeker forester'in fiyatı bana makul geliyor.Belki bende gariplik vardir.

Forester zaten her acidan Cr-V den daha ustun bir arac. Bu marka kimligi icin bile boyle.

Ancak illa ki gidip dizel diye tutturmanin alemi yok. Suan o sinifta Hyundai Tucson'un gayet iyi isler ortaya cikardigini dusunuyorum. Kaldi ki yine ayni sinifta Kuga var.

Awd olarak Forester ile boy olcusemeyebilirler ama arada ki fiyat farki icin gormezden gelinebilir. (O kadar da agir araziye girmesin alan ne diyeyim.😬)

Subaru'yu gercekten cok seviyorum hatta ikinci el bakmisligim ancak kazasi oldugundan dolayi alamamisligim olmasina ragmen kendi fikrim; Subaru sifir alinmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 9 Ağustos 2016; 16:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam ya ortaya bant çekip boyayacaklar veya fabrikadan direk hazır olarak gelecek kapı sacı.Ama bu seferde tamir süresi çok uzayacak.Zor durumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Forester zaten her acidan Cr-V den daha ustun bir arac. Bu marka kimligi icin bile boyle.

Ancak illa ki gidip dizel diye tutturmanin alemi yok. Suan o sinifta Hyundai Tuscon'un gayet iyi isler ortaya cikardigini dusunuyorum. Kaldi ki yine ayni sinifta Kuga var.

Awd olarak Forester ile boy olcusemeyebilirler ama arada ki fiyat farki icin gormezden gelinebilir. (O kadar da agir araziye girmesin alan ne diyeyim.😬)

Subaru'yu gercekten cok seviyorum hatta ikinci el bakmisligim ancak kazasi oldugundan dolayi alamamisligim olmasina ragmen kendi fikrim; Subaru sifir alinmaz.

1.6 T-GDI Tucson bile 120-130 Bin seviyelerinde ben bu durumda 2.0i Boxer AWD Elegance benzinli forester'ın 132 bin fiyatı bana çok gelmiyor.Bu arabaya baktığım zaman ''Alıp güvenle ve büyük keyifle 10 yıl binilecek bir araç'' diyebiliyorum.Ama diğerleri için aynı cümleyi söylemek içimden gelmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Ancak illa ki gidip dizel diye tutturmanin alemi yok. Suan o sinifta Hyundai Tuscon'un gayet iyi isler ortaya cikardigini dusunuyorum. Kaldi ki yine ayni sinifta Kuga var.

1.6 T-GDI Tucson bile 120-130 Bin seviyelerinde ben bu durumda 2.0i Boxer AWD Elegance benzinli forester'ın 132 bin fiyatı bana çok gelmiyor.Bu arabaya baktığım zaman ''Alıp güvenle ve büyük keyifle 10 yıl binilecek bir araç'' diyebiliyorum.Ama diğerleri için aynı cümleyi söylemek içimden gelmiyor.

* Hyundai fiyat listesinde;

- Tucson 1.6 T-GDI ELITE 4X4 DCT (BENZİNLİ) 112.500 TL
    - Tucson 1.6 T-GDI ELITE PLUS 4X4 DCT (BENZİNLİ) 121.500 TL

* Subaru fiyat listesinde;

- Forester 2.0 Elegance (Benzinli) 132.990 TL
    - Forester 2.0 Premium (Benzinli) 141.990 TL

Forester'ın ne kadar dayanıklı olduğunu ben de biliyorum fakat yukarıda ki rakam farkının az olmadığını görmeni istiyorum. Birebir donanım karşılaştırması yapmadım hangisinde ne eksik bilmiyorum ancak Tuscon'un Elite Plus donanımı, Forester'ın Elegance ile kafa kafaya kalsa bile arada ki 11.000 TL fiyat farkı hiç yabana atılacak bir para değil.

Özellikle alım sırasında vergi farklarını da göz önüne aldığın da göz kapalı Forester'a koşulamıyor, alternatiflere göz kayıyor.

İkinci el alımına ne kadar güvenemesem de Subaru kanadın da işler değişiyor. Az kullanılmış, yıpranmamış ikinci el bir araç bulmanın daha doğru olacağı düşüncesindeyim.

• Hocam aracın markası yeter. Subaru ülkemizde çok tutulmasa da yabancı ülkelerde çok satılan çok dayanıklı markalardan biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 9 Ağustos 2016; 16:53:48 >
  • Aracin 2009lari 65k civarlarindan satiliyor bilginize
    Tabi vergisini bilmiyorum 4x4 ve 2.0d ne oderiz?

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Tucson fiyatlarına bakmamıştım :( Elite Plus hemen,hemen Premium forester ile benzer donanımda.. 20 Bin fark yoktur diye tahmin ediyordum ama Aradaki Ötv farkı akla gelince şaşırmadım.

Forester'ın 2 Tane dezavatajı var Biri 2 Lt olmasına rağmen daha zayıf motoru ve Daha fazla mtv'si birde İlk alım maliyeti..Burada artık alıcının ihtiyacı öne çıkıyor.Ben şahsen dezavantajlarına rağmen forester'ı alırdım.

Ama Aynı fiyata Forester Turbo Versiyonu sunsa eminimki birçok kişi düşünmez bile..
  • Elentra 1.6 Dizel 128 beygir makyajsız kasa hakkındaki yorumlarınız nasıl ? Araç çok alımlı duruyor. Her yanımızdan geçişinde hanımın içi gidiyor
  • Bu arada İlksan'ın yeni kampanyası

Otomobil Severler Sohbet Konusu.
  • Elantra benim her zaman begendigim bir arac abd'de zaten en cok satan araclardan biri ve saglamligini kanitlamis bir arac abd'de corolla'ya bakis acisi Ile elantraya bakis acisi ayni..
    Ben tr'de almamak icin sebep goremiyorum.
    Yalniz yeni kasa pek hosuma gitmedi eski kasadaki o heybet,oturaraklilik d sinifina goz kirpmayi goremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 10 Ağustos 2016; 2:45:54 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Çarpışma testlerinde başarılı değil pek izlediğim kadarıyla. Detaya tam inemedim.
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Eminmisin hocam?
    Guncel elantra sinifinin en guvenli araclarindan biri 2011'de cikan kasada 5 yildiz almisti(gerci almayan araba kalmadiya neyse)guvenlik olarak ortalamanin uzerindeydi hatirliyorum.Ben yukarida saglamliktan kastim sorunsuz,problemsiz kullanimdi ama guvenlide bir aractir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 10 Ağustos 2016; 11:48:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    2-3 yıl önceki çarpışma testlerine baktım da ne sürücü ne de yolcunun kafası hava yastığını tutmuyor. Bu kısım baya üzdü
  • Benim logan yakın bir tarihte gidici..Babam ile konuştuk daireye peşinat için gidecek.Bizde peder ne derse o oluyorBir süre arabasız kalacağım gibi
  • quote:

Benim logan yakın bir tarihte gidici..Babam ile konuştuk daireye peşinat için gidecek.Bizde peder ne derse o oluyorBir süre arabasız kalacağım gibi

Herşeyden önemlisi ev. Belki şuan babanı içten içe yargılıyorsun kararı yüzünden ancak emin ol ilerleyen yıllarda ne doğru bir adım attığını anlayıp, hak vereceksin.

Başı sokacak ev bulduktan sonra, araba her türlü alınıp binilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 12 Ağustos 2016; 20:48:08 >

• quote:

Benim logan yakın bir tarihte gidici..Babam ile konuştuk daireye peşinat için gidecek.Bizde peder ne derse o oluyorBir süre arabasız kalacağım gibi

Hayırlısı olsun. Nereden ev alıyorsunuz.

• Araba dediğin nedir ki? Olmasa da olur. Ama ev çok önemli.
    İnsanın kimseye muhtaç olmadan başını sokup uyuyabileceği bir evinin olması emeklilik/yaşlılık zamanlarında ona en büyük desteği ve rahatlığı verir.

Özellikle bu ülkede ev almak/ev sahibi olmak gerçekten hem çok önemli hemde büyük başarıdır.
    Çabalayarak hiç bir yardım destek almadan, yıllarca uğraşarak hakkı ile bir ev sahibi olabilen adamı, ben bu hayatta başarıyı elde etmiş olarak görürüm.
  • @supremum01 Tesekkur ederim.Kesinlikle yargilamiyorum hocam suan oturdugumuz evde bizim zamaninda dedem yaptirmisti.Bu evi benim icin alacagini soyledi yarin birgun evlendiginde istedigin gibi kapasini acar dertsiz yasarsiniz dedi.Baba iste..Artik istedigim saatte Istedigim yere gidemeyecek olmam uzucu ama bu yasta bir evimin olacaginin mutlulugu daha agir basiyor
    @otomobilci_x Tesekkur ederim abi Atakum ömürevleri civarinda..

@Panthér Babam kucuk yaslardan beri calisan biri abi 15 sene once kendi is yerini kurdu yinede haglen aksam 8'e kadar bizimle birlikte vizir vizir calisir.Suan oturdugumuz ev sukur allaha yine bizim bu evi sana alacagim istedigin zaman evlenince dayar döşer oturursun dedi.Bende sagol Baba dedim ne diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 13 Ağustos 2016; 2:22:06 >

• Krediler de düşmüşken şu an ev hamlesi çok daha cazip. 6 yıllık ev borcunu babam bu ay bitirdi. Psikolojik rahatlığını telefon ile konuşunca gelen sesinden bile anlayabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.