Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu piyasa şartlarında insanın konuşası da gelmiyor.
  • Yaklasik bir haftadir tatildeyim. Kuzenim, esler ve cocuklar olmak uzere iki aile Tiguan'i 2500km'ye yaklastirdik bu surecte.

Bol bol izlenim edindim. Bursa'ya dondugumuzde firsat buldugum da degerlendirme yazisi paylasacagim.

Ancak sunu soyleyeyim ki arac beni pozitif ve negatif anlamda epey arada birakti.
  • Hep yeni arabaları konuşmak zorunda değilizki

Sizlerden ve forumdan saklı boş zamanlarımda uğraştığım,topladığım ascona B Aracım var.Bugünde iş'den biraz kafamı kaldırıp Ön cam değiştirdik ardından Yıkama ve bagaj döşeme işine giriştim

Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.  Otomobil Severler Sohbet Konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 5 Ağustos 2016; 2:09:48 >

• Peugeot 308 gti:

1.6 motor 270 beygir 139 bin, manuel vites.

Seat Leon Cupra:

2.0 motor 290 beygir 149 bin, dsg.

Peugeot hem manuel, hem 1.6 motor olmasına rağmen fiyatta Cupra'yı yakalamış. Büyük başarı, distribitörü tebrik etmek lazım. Böylesine başarıyı en son 1.5 Mazda Mx-5 de görmüştük.

İngiltere fiyatları:
    www.seat.co.uk
    A Lifestyle and Sports Car Brand with a Passion for Racing
    http://www.seat.co.uk/new-cars/leon-cupra/overview.html
    , , , http://www.peugeot.co.uk/showroom/308/gti-by-peugeot-sport/

SAygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 5 Ağustos 2016; 13:54:09 >

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam ön göğüs komple sökülüp temizlik yapılabilir, bu sayede araç kadranını da elden geçirebilirsiniz. Direksiyon da kırmızı iplik ile deri kaplanabilir.

Ön ve arka tampon plastikleri sökülüp, zımparalanaıp boyanabilir. Farlara da temizilik yapıalabilir zımpara ile.

Onun dışında biraz teknik bilgilerini de paylaşır mısınız ? Meraklandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 5 Ağustos 2016; 9:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Peugeot 308 gti:

1.6 motor 270 beygir 139 bin, manuel vites.

Seat Leon Cupra:

2.0 motor 290 motor 149 bin, dsg.

Peugeot hem manuel, hem 1.6 motor olmasına rağmen fiyatta Cupra'yı yakalamış. Büyük başarı, distribitörü tebrik etmek lazım. Böylesine başarıyı en son 1.5 Mazda Mx-5 de görmüştük.

İngiltere fiyatları:http://www.seat.co.uk/new-cars/leon-cupra/overview.html , , , http://www.peugeot.co.uk/showroom/308/gti-by-peugeot-sport/

SAygılar

Peugeot tr işin çakallığının peşinde.Birçok firma bunu yapıyor.kotayla 3 5 araba getiriyorlar,yakaladıklarına geçirip kar etme peşinde hareket ediyorlar.
    Peugeot baktı ki durum rezalet 2008i nasıl uygun fiyattan piyasaya sundu görüyosun.Ya piyasaya uyarsın,ya da avucunu yalarsın artık çok seçenek var.

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    On gogusu felan ic dosemelerini yaptirirken elden gecirin demistim ama ust kismi deri kaplayip baska birseye el surmemisler.Kadranlar calisiyor ama acip temizleyecegim.Direksiyonu sifir sparco alcanara direksiyonlardan almayi dusunuyorum.On be arka tamponuda orjinal nikelaj alacagim fiyat aldim sifir ikisi 1500 lira dediler.Zaten bu arabaya 10 bin civari harcadim hocam istedigim gibide olmadi.Bundan sonrada İşe yaramaz ustalara para yedirmek yerinde vaktim oldukca kendim yapacagim herseyi..Acelem yok zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    O gelen 2008'ler başka bir ülkeye inecek olan ama bir sebepten dolayı o ülke geri çevirdiği için Türkiye'ye sokulan
    ve oradaki satış fiyatı üzerinden fiyatlandırma gördüğü için uygun olan araçlar, diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

On gogusu felan ic dosemelerini yaptirirken elden gecirin demistim ama ust kismi deri kaplayip baska birseye el surmemisler.Kadranlar calisiyor ama acip temizleyecegim.Direksiyonu sifir sparco alcanara direksiyonlardan almayi dusunuyorum.On be arka tamponuda orjinal nikelaj alacagim fiyat aldim sifir ikisi 1500 lira dediler.Zaten bu arabaya 10 bin civari harcadim hocam istedigim gibide olmadi.Bundan sonrada İşe yaramaz ustalara para yedirmek yerinde vaktim oldukca kendim yapacagim herseyi..Acelem yok zaten.

İstediğin gibi olmasa da, genel anlamda gayet iyi olmuş. Eksikler de yavaş yavaş halledilir.
  • Dostum istedikten sonra bayi üzerine 10 bin fazla fiyat da yazardı.Ama satamayacak oldukları için uygun fiyattan getirip kotayı bitirdiler.Peugeot un Türkiye'deki kartel markalara cevap verememesinin ana sebebi araba satmak istememesi.Aynen mazda gibi.Yakaladığıma geçiririm,gerisi almasa da olur muhabbetindeler.Agresif fiyat politikası izlemeleri lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

İstediğin gibi olmasa da, genel anlamda gayet iyi olmuş. Eksikler de yavaş yavaş halledilir.

Bu ise girisirken efsane yaratma pesinde degildim Abi zaten araba 79 yilinda aile buyugumun sifir aldigi bir arac 2000 yilinda sifir motor yapildi 2004'tede dedem sifir vectra almisti zaten
    O zamandan sonra araba 20 bin km ancak yapti kapida yatti Genelde hep..
    Zamanim oldukca toplayip binecegim artik..

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam alcantra sparco'nun fiyatı çok yüksek olabilir, eğer kurtarılabilirse güzel bir işçilikle orjinal direksiyona devam edebilirsiniz. Nikelaj kesinlikle çok daha iyi durur.

Hocam aracın motor özellikleri beygiri vs. nedir ? Motor da herhangi bir modifikasyon düşünüyor musunuz ?
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Aslında Peugeot'un diğer araçlarında bu kadar saçma fiyatlandırma yok . Mesela 308'i normal İngiltere fiyatına göre kıyas ettiğinizde Tr'deki fiyatı normal gibi. Hatta özelliklerine göre f/p aracı bile denebilir.

Fakat 308 gti kesinlikle olmamış. Yani bu millet mal mı, neyden ne kadar vergi alınıyor bilmiyor mu da sen gidip 1.6 arabayı 2.0 parasına satıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Dostum istedikten sonra bayi üzerine 10 bin fazla fiyat da yazardı.Ama satamayacak oldukları için uygun fiyattan getirip kotayı bitirdiler.Peugeot un Türkiye'deki kartel markalara cevap verememesinin ana sebebi araba satmak istememesi.Aynen mazda gibi.Yakaladığıma geçiririm,gerisi almasa da olur muhabbetindeler.Agresif fiyat politikası izlemeleri lazım.

Mevcut liste üzerinden yürüseler, zaten satamazlardı. Fırsat bilip hayat sigortası da kakaladılar, 1-2 bin yerse hesabı fırsat karı koyupta satan da oldu.

Yine o donanımda o fiyatlara araç getirseler yine yok satarlar. Gerçi aracın gerçekte eder fiyatı da o...
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    1.6 75 ps karburatorlu motor ve 4 ileri sanziman var.
    Vectra gt motoru ve yuruyen aksami dusunuyorum ama en son yapacagim islerden..Incik boncuk idler hallolduktan sonra..

• 308 icin konusursak Tr fiyatlandirmasinda tutarsizlik oldugunu bende dusunmuyorum. Nihayetinde adamlar tas gibi otomatik sanzimanla 120hp tas gibi dizel motoru kullanicisina satarken, donanim acisindan da oldurmuyor.

Insanimiz marka duskunlugunden kurtulup arac alimi yapacagi segmenti dogru bir sekilde gozden gecirse eminim kendini daha iyi hissedecegi bir suru arac bulabilecek. Cogu kisi mahalle baskisini dusunerek tercih yapiyor.

Bursa icin konusmak gerekirse isini daha kibar ve ozenli yapan calisanlar ile markanin daha fazla satacagini dusunuyorum. ST'lerinin pazarci mantigindan siyrilmasi gerekiyor.
  • Bi Pug sever olarak fiyat stratejisini hiç bir zaman beğenmedim. 1.2 otomatik net fiyatı 77'lerde gezerken Seat'ın 1.2 otomatik fiyatı 64 olarak görünüyor.

Leon yaptığı güzel fiyatlandırma stratejisi ile Golf'ü geride bırakma başarısını gösterdi. Dsg gibi şanzıman yerine adam akıllı bi şanzıman ile bu fiyattan satsa 308'in yüzüne kimse bakmaz.
  • Çalışınca oluyor
    Zevk meselesi tabi ama madem emek ve para harcıyorsun bence aracı birebir orijinaline sadık şekilde toplamaya çalış derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Çalışınca oluyor
    Zevk meselesi tabi ama madem emek ve para harcıyorsun bence aracı birebir orijinaline sadık şekilde toplamaya çalış derim.

Abi suan bircok seyi orjinal Bu arabanin orjinal tamponlari normalde nikelaj onun icin plastikten tekrar nikelaja donecegim.Direksiyon bence.degissede problem olmaz.Motor sanziman swap isi kesin degil zaten.Bugun muayneye goturdum eksigini felan tam tespit etmek icin.Farlar,yuruyen aksam ve arka frenlerde dengesizlik var.Ilk onceligim suan bunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 6 Ağustos 2016; 1:47:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.