Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bugün servisi aradım uyduruk loganın boğaz kelebeğine 1124 lira dediişçilik hariç şaka gibi

bu arada tüketim benim arabayla birebir aynı

hocam amazon.com aliexpress falan araştırın, 100 dolar verirsiniz maksimum, gümrük de de takılmaz.

hocam sanayide sordum orjinal mais 450 lira dedi,nette 380 e satan biyer var.
    önce yetkili yada özele dönüşen bi reno servisinde arıza tespiti yaptırıcam emin olmak için.
    şuan havalar çok sıcakya sorunsuz çalışıyor, biraz serinler çıksın diye bekliyorum daha net tespit edilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan 7/24 alışveriş yapıyorum, Yurt dışı alışverişlerinde şu an 85 dolar üstüne vergi ödeme zorunluluğu var. Aliexpress'ten hiç bu kadar yüksek ücretlerde ürün almadığım için onu bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 22 Haziran 2016; 13:47:43 >
  • Otomobilci_x:

Rica ederim hocam. Unutmuşum yazmayı, araç 1.2tsi 90hp düz vites.

Revival:

Ekonomik olsun diyen özellikle şehir içi ağırlıklı kullananlar kesinlikle 1.2tsi tercih etmeli. Şehir içinde 1.2-1.4tsi arasında nereden baksanız en az yarım litre fark olacaktır.(Golf/Jetta için yazdım bunu)

Şehir dışı özellikle de yüksek hızlarda sürüşlerde 1.4tsi ın daha verimli olacağını düşünüyorum. Seçim burada birazda sürücünün ne istediğine kalıyor.

Geçen ay yine aynı yol, klima kullanımı bu gidişime göre çok çok daha az kullanılarak, araçta tek kişi, gayet sakin sürüş stili ile (tüm yol gidiş geliş daima 90-100km/h arasında kullanıldı.) 4,8 litre tüketim sergiledi. Ancak bu benim kendim için vereceğim minimum tüketim. Her zamanda bu kadar sakin olmak zor. Yasal hızlarda ilerleseydim, yine birazda klimamı açsaydım muhtemelen 5.0 litre yakacaktı.

Normal ve yasal kurallara uyarak, klima açık, hassas bir ayak ile katedilen mesafede bu arabanın hakkıyla yakacağı yazın klima dahil 5,3-5,5 liredir şehir dışı. ( Bu yolculuğu gidiş/geliş sürekli 100-115km/h aralığında tamamlasam bu değeri elde edeceğim kesindi)

Redbul_540

Dediğin gibi ağırlık çok önemli bir faktör. 5 kişi Polo ile zor olur da, 4 kişi + full bagaj + tüm yol klima açsak Polo'da 6,5 litrelerde parkuru tamamlar sanırım.

1.2tsi dsg Jetta kullandığım dönemde aracın normal kullanımda verdiği tepkiler " gitmeyeyim " şeklinde değildi hatta şehir içinde standart sürücü için gayet yeterliydi. Ama 5 kişi dolu bagaj illa ki performans etkilenecektir nihayetinde 1.2 motor. Ne kadar turbo olsa da üst hızlarda turbo değil, güç/hacim konuşuyor. O yüzden 1.2 seçen adam genelde şehir içi kullanan, şehir dışında da genelde yasal hızlarda, hanımı çocuğu huzursuz etmeden gitmeyi tercih eden sürücü olmalı. Ha sen basarsan araba gitmem demiyor. Giderim ama yakıta karışmam diyor.

Geçenlerde Bursa çevre yolunda C serisinin dizeli ile terminal girişinden Görükle ayrımına kadar peş peşe gittik. Ne o çekildi, ne ben yol istedim (zaten verse de geçecek güç yok) arada iki boy Polo mesafesinde 190-200 arası uzunca süre ilerledik. En son baktım ilerisi yoğun, frene basmamak adına çektim ayağımı gazdan. O yüzden şehir içinde gidilebilen hızlar belliyken 1.2tsi da adamı üzmez, basınca da 200km/h sürate kadar öyle böyle derken çıkıyor. Sadece 0-100 atikliğini 100-200 arasında beklememek lazım.

Şuan Jetta / Golf alacak olsam bütçeyi vergi ve yakıt olarak daha az yorduğu için 1.2tsi alırdım. Çünkü gidişi güncel yaşamda beni tatmin ediyor, kullanım stilime uyuyor.
    Ayda yılda bir yüksek performansta kullandığım için 1.4tsi benim için fazladan verdiğim paradan ibaret olacak.

O yüzden bu iki motor içinden biri tercih edilecekse sürücünün kullanım tarzı ve beklentisi çok önemli.

Legolar246

Ev/Şirket arası akıcı ve trafik yoğunluğu az olan bir bölge olduğu için ortalama hızım genelde 35km/h civarında oluyor. İki ay'a kadar Ev/Şirket arası gidiş/geliş 5,5km civarına inecek ve trafik ölüm gibi olacak. O döneme geldiğimde bu mesajınızdan alıntı yaparak durumu yazayım hocam.

Öngörüm 15-20km/h ortalamada tam depo kullanımı ile 8 litre civarları yakar. Dediğim gibi hiç tecrübe etmediğim için epey hayali bir rakam oldu. İlerleyen aylarda cevabı yazacağım.

ufuk-34jd58

Hocam az yakmasını istediğiniz rakam nedir mesela?

Gidişte ki 100-115km/h aralığında hiç kapanmayan klima ile kullanımda 5,3 litre tüketim sergiledi. (ki bu tüketim gerçekten normal bir kullanım yapılarak elde edildi. Yani dikkat ederek kullanma veya basma yok.)

Daha sonra bölge civarı sürekli dur/kalk + dönüşte Çeşme dahil sürekli 130km/h üstü hızlarla devam edip, İzmir'de dur/kalk yapıp, sonra tekrar Bursa'ya girene kadar 120-130km/h hızında altına düşmeden geliş. Klima kapantılmadan. Sonuç 6,3 litre. Daha ne yaksın..

Yolda önümde az mı f30 - C180 çekildi sanıyorsun. Gerçi onlara sormak lazım varlığımdan ne kadar haberdarlardı.

Özetle:

1.2tsi Polo ile şehir dışı klima açık yasal hızlara dikkat edip sürati abartmadan ama ekonomi de kasmadan 5,3-5,8 litre arasında sağa sola gidebilirsiniz. Tüketim aralığının değişkenliği de rakım / insan ağırlığı ve bagaja göre yorumlayabilirsiniz.

Minimum elde edilecek tüketimin bir önce ki gidiş/gelişimde tek başıma+çok daha az klima kullanımı ve sürekli 90-100 km/h aralığında kullanım ile elde edilen tüketim olacağını düşünüyorum. 4,8 litre. Hiç gerçekçi olduğunu düşünmüyorum çünkü o kullanım aralığı insanı çok yorar. Şehir dışında 4,5 yaktım diyenlere de itibar etmiyorum, tüm yolu 70-75km/h ile gidip klima kapalı olursa ancak mümkün.

Maksimum ise şehir dışı + klima + gırtlağına kadar dolu yük sürekli dip gaz vs ile en fazla 7,5-8 litre arası tüketim elde edilir.

Okuduğunuz için teşekkürler, Selamlar.

@Polo 1.2 tsi şehir dışı tüketim
    @1.2 tsi şehir dışı tüketim
    @Polo şehir dışı tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 22 Haziran 2016; 17:13:30 >

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    1.2 tsi gerçekten yeterli fakat c sınıfı bir karoserde tam yük ile yüksek hızlarda 1.4 tsi'a oranla gaz pedalı hissizleşiyor.Bizde uzun yola çıktığımızda aileden dolayı aracın arkası genelde yere oturmuş oluyorBen o sebeple özellikle jetta'yı 1.4 tsi alırdım.Ama 1.2 tsi alanda beklentilerine göre kesinlikle pişman olmaz tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 22 Haziran 2016; 14:59:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    bende bi örnek vereyim ozaman,geçensene istanbuldan didime giderken izmire kadar ortalama 100 le gittim ,otoyola çıkınca 140 didime yaklaşırkende 120 gibi bi hızla,dönüşte hemen hemen aynısıydı 4 kişi ve bagaj doluydu kilma yarı yolculukta açıktı depo ölçmüne göre 5.3 çıkmıştı

istanbuldan sivasa gidiş geliştede hesaplamıştım yine 5.2 çıkmıştı. araba full doluydu hatta kucaklarımızda bile yük vardıve sivas köy arası birkaç defa gidip geldiğimde dahil ,dağ yollarında 2. 3. viteste kullanabiliyorsun yokuş uçurum herşey var.köy hariç 110-120 arası kullanmıştım.

• Leon bu konuda çok cazip fiyat sunuyor 1.2 TSI motoruyla ama iç tasarımını hiç beğenemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Leon bu konuda çok cazip fiyat sunuyor 1.2 TSI motoruyla ama iç tasarımını hiç beğenemiyorum

Leon da alınacak tek seçenek olarak "LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP S&S> FR" görüyorum..
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Çok para hocam. O paraya çıkınca Leon aklımın ucundan geçmez benim. Aralık'ta Leon'un 50'ye veriyorlardı, şimdi 60 oldu.
  • quote:

bende bi örnek vereyim ozaman,geçensene istanbuldan didime giderken izmire kadar ortalama 100 le gittim ,otoyola çıkınca 140 didime yaklaşırkende 120 gibi bi hızla,dönüşte hemen hemen aynısıydı 4 kişi ve bagaj doluydu kilma yarı yolculukta açıktı depo ölçmüne göre 5.3 çıkmıştı

istanbuldan sivasa gidiş geliştede hesaplamıştım yine 5.2 çıkmıştı. araba full doluydu hatta kucaklarımızda bile yük vardıve sivas köy arası birkaç defa gidip geldiğimde dahil ,dağ yollarında 2. 3. viteste kullanabiliyorsun yokuş uçurum herşey var.köy hariç 110-120 arası kullanmıştım.

Hocam gayet normal degerler bunlar. Yeni nesil teknolojik arac diyorsunuz da ust hizlarda motor teknolojisi ne kadar gelismis olsa da hacim ufak oldugu icin motor zorlanip, daha fazla yakmaya baslayacak.

Yani ust hizlarda sizinkiyle benimkinin arasinda onemli farklar olusmamasi gayet normal. Sizin motora kiyasla fark anca sehir icinde olusur o da normal bir durumdur..

Benim aracta ki motorun en sevdigim yani: basinca gidisi ve yakiti tuketim arasinda ki dengesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Çok para hocam. O paraya çıkınca Leon aklımın ucundan geçmez benim. Aralık'ta Leon'un 50'ye veriyorlardı, şimdi 60 oldu.

Cactus'ü alacağım dönemde DSG 'li versiyona 72.000TL(metalik) çekiyorlardı. Şimdi 79.500 olmuş..

*Biraz da Apaçi tayfasının eline düştü gibi..
    biara bende aynı motorlu ibiza düşünmüştüm,bunlar triger zincirlimi bakım fiyatları nasıl , aynı servisler seata bakarmı acaba?
    bide 1.0 75 bg olanları var pek tercih edilmiyor trafikte iş görür aslında

• quote:

biara bende aynı motorlu ibiza düşünmüştüm,bunlar triger zincirlimi bakım fiyatları nasıl , aynı servisler seata bakarmı acaba?
    bide 1.0 75 bg olanları var pek tercih edilmiyor trafikte iş görür aslında

Benim bildigim zincir kayis degil trigeri, normal kayis. Seat araciniz olursa onu Seat'a goturmeniz gerekecek. :)

Donanim/Motor olarak benimde kadrajimin disinda kalan bir kombinasyon hocam. Kucuk arabada donanimin daha onemli oldugunu dusunuyorum. Zaten dar araba, oyuncak olmayinca da iyice mezarlik gibi oluyor.

Gerci dar diyorum da yanlis hatirlamiyorsam Golf 3veya4 un aks araligi, iz genisligi vs Polo ile neredeyse ayni. Arada uc bes milim birsey var.

Otomobiller de yillar gectikce genisledi, buyudu.

• Nürburgring'e rakip çevre yolu. Dün iş yerinden eve giderken bir aracın arkasında gördüm, çok güldüm.

Otomobil Severler Sohbet Konusu.
    Dün hanım ile 2 markaya baktık, B180 AMG çok hoşumuza gitti.

Bizde altımızdakilere araba diyoruz...

• 2016 A180AMG beyaz 129.000tl fiyat aldım, ne dersiniz?

2016 116d joj dunroof beyaz 118.500tl..

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Nürburgring'e rakip çevre yolu. Dün iş yerinden eve giderken bir aracın arkasında gördüm, çok güldüm.

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

radar radar radar :D bende şu sitedeki bahçe sulama fiskiyelerine gece geç saatlerde beton dökmeyi düşünüyorum sulama olunca araca geliyor kireçli kireçli izler temiz arabayı batırıyor.. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

2016 A180AMG beyaz 129.000tl fiyat aldım, ne dersiniz?

Sen begendikten sonra bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Almayimi düşünüyorsun?

• daçya kullananlara şükredin onuda bulamayan var diyenlere bakıyorumda ,bişeyde diyemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

2016 A180AMG beyaz 129.000tl fiyat aldım, ne dersiniz?

Sen begendikten sonra bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Almayimi düşünüyorsun?

Valla! düşünüyorum. Hanıma kalsa bu gün alıp geçmişti.

Çok para yaa! tek sıkıntı o, hakediyor mu? Diye düşünüyor insan.

Sen ne dersin?
    Alıp 7-8 sene düşünmeden binmek için, bu işe girişilir mi?
  • quote:

Dün hanım ile 2 markaya baktık, B180 AMG çok hoşumuza gitti.

Bizde altımızdakilere araba diyoruz...

B180 amg guzel araba. Hic kullanmadim yolda nasildir bilmiyorum. Tek on yargim bir yerde okumustum araba amg paket nedeniyle yolda giderken cok sert kaliyor diye. Dedigim gibi bu durum ne derece dogru..🙄

Dusuncen a serisi mi b serisi mi?

Ekleme: a180 icin fiyat almissin bu konu da danisilacak kisi sensin acikcasi. Kiz kardesinin aracinda edindigin tecrubeler bu konu da karar vermeni daha kolay saglayacak.

Premium icin Bmw'e baktin mi? Bu donemler cok ciddi indirim yapip, ucuza donanim satiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 25 Haziran 2016; 19:31:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.