Şimdi Ara

Otomobil Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar abilerim ve ablalarım. Otomotiv mühendisliği okumak isteyenler için üniversite nasıl bir fark yaratır? Türkçe ve ingilizce nasıl bir fark yaratır?



  • Bir zamanlar teknik egitim fakülteleri vardi.mezunlari otomitiv ogretmeni, makina ogretmeni, elektrik ogretmeni gibi ünvanlarla mezun oluyorlardi. Şimdi Teknik egitim fakultelerini kapatip onlari teknoloji mühendisliği ne çevirdiler.sanirim bu fakultelerden bahsediyorsun.
  • Nasıl bir fark yaratır dersen şöyle diyeyim. Alaylı olursan yani kendini sanayide yada her hangi bir özel serviste çıraklıktan yeriştirsen emin ol yeni mezun bir otomotiv mühendisinden daha çok bilgin olur fakat ömrünün sonuna kadar sanayide kalırsın. Otomotiv mühendisi olursan arıza yapan arabayı değil, ya yeni bir arabada her hangi bir bölüm tasarlar geliştirirsin. (motor-şanzıman- diferansiyel- kaporta vs seçtiğin alana bağlı) ya üretim bandından yeni çıkmış bir arabanın final kalite kontrolünü yaparsın, yada üretim esnasında üretimin aksamaması için üretimi takip eden şef (mühendis )olursun.

    Geçen sene staj yaptığım fabrika ford transitlerin tavan direklerini yapıyordu. Benden sorumlu olan mühendis otomotiv mühendiydi evet o fabrikada çok ezildi bilgisi çok az olduğu için ama adam şuan Ford’da çalışıyor 😉 en basit örnek olarak bunu verebildim.

    Türkçe-İngilizce mevzusuna gelirsek ben metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum %30 ingilizce benim bölümüm. Yani bazı derslerim İngilizce. Bana bir zararı yok derslerin ingilizce olmasının. Yararı var mı dersen? İlk başta yok abi ya ne diye ingilizce bu ders bir b*ka yaramıyor derdik. Şuan 4. Sınıfım ve araştırma amaçlı bir ingilizce bir makale açıp okuduğumda teknik kelimeleri bildiğim için makaleyi çok rahat anlıyorum. Yani ingilizce bölüm sana gramer bilgisi kazandırmaz asla ama teknik anlamda kelime bilgini arttırır ki bu teknik kelimelerle ingilizce eğitim veren bir kurs yok şuan etrafımda.

    Pm kullanamıyorum dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. Sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplarım.




  • İmkanın varsa otomotiv ya da otomobil yerine makineyi seçip daha sonra otomotiv üzerine yoğunlaşman daha iyi olacaktır. Şöyle, otomotiv dolaylı olarak makinenin bir alt alanı. Makine seçersen iş alanın daha da çok artacak. Fakat ben otomotiv mühendisi olmak istiyorum dersen illaki, biraz kısır bir dal. Şöyle ki, ülkemiz otomotiv sanayi bakımından ne kadar gelişmiş olursa olsun, kendi markamız ya da ar-ge departmanımız olmadığı için markalarda çalışan nitelikli eleman sayımız düşük. Bu yüzden ben araba tasarlarım, araba çizerim diye gireceksen düşünme. Genellikle parça tasarım işlerinde çalışıyor diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.