Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye kadar statü ve başkasının işine karışılan bir yer yoktur. sürekli sonuç odaklı yok onu alma satamazsın, yok onu alma binemezsin. Kardeşim bi susun artıkta alalım be 6ay oldu!

Evet modelli güncel araç almak gerekiyor ama sadece statü için değil. Güvenlik-Donanımda çok önemli. Ama şahsen dış görünüşede özen gösterdiğim için keyifle binebileceğim bütçemin elverdiği en model en konforlu arabayı almaya çalışıyorum. Bütçede kısıtlı olunca mecburen bir şeyi eksik olmak zorunda. Bende çok değişeni olan ama sorunu bulunmayan 2001 Clio2 Hb tek kapıda karar verdim umarım bir sorun olmazda alırım yarın.. Keşke bütçe olsada güzel bir 3,18i Compact alabilsem ama ilerde olur inşallah evet statü önemli ama aldığınız haz ve keyif çok daha önemli diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metintekin -- 8 Nisan 2012; 16:09:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

vay şıllık tatlısı

kız güzelmiş

• malesef ki az gelişmiş bir toplumuz ve durum bu ne kadar kabullenmek istemesekte...
  • Otomobille statü yaptığını sanmak ancak geri kalmış ülkedeki az gelişmiş insanlar için geçerlidir diye düşünüyorum.
  • en kro tip ol altına range rover ı çek git bir yıkamacıya

birde üstünde takım elbise olsun çok pahalı ve altında eski model bir lada olsun

yıkamacı hangisine önce bakar yıkatır range rover ı tabiki

clansman farkı diye buna diyorlar sanırım mersedes gibi üst segmentlere giremiyeceğim yolda bile gören yol verir o araca o kadar statü

ne kada ekmek o kada statü
  • quote:

Orijinalden alıntı: cukurtos

Otomobille statü yaptığını sanmak ancak geri kalmış ülkedeki az gelişmiş insanlar için geçerlidir diye düşünüyorum.

ön yargı ları kıramazsın çoğunluk öyleyse ...
  • Bu konuya bu video gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 8 Nisan 2012; 21:36:57 >
  • Ne yazıki araban ne kadar lüks ise o kadar itibarlısın.
    Çevremde tanıdığım bir çok insan ihtiyaç için değil göstermek için araba alıyor.
    Tanıdığım normal maaşlı bir memur Passat aldı, her ay gelirlerinin arslan payını taksit olarak ödüyorlar. Araba benzinli çok yakıyor diyerek binmiyorlar. Ama onları Passat'ı var!!..
    Belki hoş olmayacak ama ataların bir sözü var;.. "eşeğe altın semer de taksan, eşek yine eşektir"..
  • +7can

güzel bir paylasim. aklima kücük emrahin eski filmleri geldi. ama bunda bir happy end var, emrahta ise
    illaki birisi bok yoluna gider

http://www.geyigiz.biz/2012/01/28/iphone-karikaturu/
  • Örnek için söylüyorum bir yere Mercedesle veya Clio ile gittiğinizde tabi ki insanların sizin için edindiği fikirleri farklı olur.
    Ama çok güzel bir söz var.
    İnsanlar dış görünüşleriyle karşılanırlar, fikirleri ile uğurlanırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 8 Nisan 2012; 22:18:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +7Can

Bu konuya bu video gider.

biz yabancı kadınlar en azından oturmayı kalkmayı dogal davranmayı biliyoruz sizin gibi kadınlar arasında her turlu pisliği yapıp da erkek gelince degişmıyoruz her zaman aynıyız. en azından kendi ayaklarımızın ustunde durmayı planlı programlı calışmayı COCUKLARIMIZI BAKMAYI kapı dışarı peçete satmaya gondermıyoruz . bir iki kuruş elimizie gectiği zaman erkeği ezmıyoruz kendimizi birşey sanmıyoruz erkekler bize iltifat ettiğinde ayıca bagrmıyoruz yada kendimizi birşey sanmıyoruz teşekkur edioruz

videonun altında ki yoruma bakarmısın

türk kızlarının verdiği değer bu arasındaki fark kendileri ni neden bu kadar sanıyor bu türk kızları kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor etrafta o kadar çok aç varki aç lar aç kafaları 24 saat sex düşünen aç lar neden mi baskı dan hangi baskı dan mı orasını biliyorsunuz

2 kişiden biri farklı olduğu için o iki kişi den biri gitsin başka yerde yaşasın o zaman ayırın toplumu o iki kişi den biri diğeri ile aynı görüişü paylaşmıyorsa ayırın hatta eyaletlere falan bölün herkes rahat rahat kendi arasında yaşasın bumudur yada gidelim rusya ya onlarda bizi bekliyordu yada çağıralım onlar gelsinler tabi burda durmaya dayanabilirlerse ...

• Statüyü anlattığı için videoyu koymuştum. Siz youtubetaki video adına ve altındaki yorumlara yazdınız muhtemelen ama pişman ettiniz koyduğuma.
  • Parayla itibar arayan pavyona gitsin...

Arabana göre davranan mekanda işin ne ki senin... Ha illaki şartsa bu mıntıkalara gitmen, illa itibar istiyorsan, bağlarsın kilit noktadaki vatandaşı, toros la bile kapıya geldiğinde kırmızı halıyı sererler.... İlla gidip Almana Japona bayılman mı lazım ? Ne saçma sapan bir mantık.

Evet, paraya itibar var, var da senin illa bu itibara fit olman şartmı ?

Bu kadarmı açsın ? o yalan itibara...

Vefasız alem diye bir şey hiçmi duymadın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Parayla itibar arayan pavyona gitsin...

Arabana göre davranan mekanda işin ne ki senin... Ha illaki şartsa bu mıntıkalara gitmen, illa itibar istiyorsan, bağlarsın kilit noktadaki vatandaşı, toros la bile kapıya geldiğinde kırmızı halıyı sererler.... İlla gidip Almana Japona bayılman mı lazım ? Ne saçma sapan bir mantık.

İlla gidip Almana Japona bayılman mı lazım

marka fanatiği detected

yerli mi alalım

• quote:

Orijinalden alıntı: +7Can

Statüyü anlattığı için videoyu koymuştum. Siz youtubetaki video adına ve altındaki yorumlara yazdınız muhtemelen ama pişman ettiniz koyduğuma.

statüye geliyoruz ordan zaten bağlamaya çalışıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

marka fanatiği detected

yerli mi alalım

Seni yetiştiren okula ve türkçe öğretmenlerine saygılarımı sunar, iyi akşamlar dilerim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

marka fanatiği detected

yerli mi alalım

Seni yetiştiren okula ve türkçe öğretmenlerine saygılarımı sunar, iyi akşamlar dilerim...

almana japona bayılman mı lazım

diye soran ben değilim alman marka araçlar japon marka araçları aşağılayıcı mesaj yazmak marka fanatikliğidir siz anlama zorluğu çekiyorsanız yazdıklarınızdan o benim sorunum değil sizin sorununuz...

ayrıca öğretmenlere saygılarımızı sunuyoruz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

+7can

güzel bir paylasim. aklima kücük emrahin eski filmleri geldi. ama bunda bir happy end var, emrahta ise
    illaki birisi bok yoluna gider

http://www.geyigiz.biz/2012/01/28/iphone-karikaturu/

nuri amca var günah keçisi emrahın

-Benim babam bu Iphone’u 2000TL’ye aldı.
    -Benim babam da bu ay sonu 650TL alacak.

Kara mizahın güzel örneklerinden bir karikatür olmuş. Maalesef ki asgari ücretle her insanın kullanması, takip etmesi gereken bir akıllı telefon olan Iphone bile satın alınamıyor.

kredi kartı ile alırlar yüksek faiz ve kontratla sonra o 2000 tl lik iphone u 5 bin tl olarak geri ödersin

5000 bin tl maaşın var otomobil alıcaksın 30 bin tl lik aracı kredi ile alırsın maaşım var öderim dersin 50 bin tl olarak geri ödersin

şirketin var dır ticari araç alıcaksındır yine kredi ile alırsın biri sana ödemeni aksatır 1 ay 2 ay 3 ay çekler döner bir türlü miskal miskal aldığın yüksek faizli kredi yi ödeyemezsin batarsın ...

statü meselesi senin gittiğin mekan değildir ön yargı dır toplum baskısıdır

sosyal çevredir muhittir statü budur

otoruduğun çevre çalıştığın işyeri dir

istanbul da isterse altın da bugatti olsun eskiden halkın yerli otomobil e olan saygısı bugun wolswagen e karşı golf var onda abi sorsana plakası da bizim memleketin plakası satıyormu diye gibi ...

statü satın alanlar hayal satın alıyorlar aracı ile iş yapanı görmedim ticari araç alırsın iş yaparsın iş yaparsın çevre yaparsın statü budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 9 Nisan 2012; 0:40:11 >

• Kesinlikle statü sembolü...
    Bir E200 e biniyorsan zengin bir işadamısın...
    Bir Passata biniyorsan zengin bir esnafsın..
    Bir Linea ya biniyorsan sadece bir ilaç mümessilisin.
    Bir Broadway veya Şahine biniyorsan zaten yanmışın...

Acı ama gerçek bu böyle.. Tamamen kültürle alakalı..
    Samimi bir arkadaşım; sırf ve sırf zengin gözükmek için gitti tsi passat aldı. (Şu kaportaya vurup arabanın sağlamlığını anlayabilen muhteşem insanlardandır kendileri) Tüp de taktıramadı. Benzin de belini büktü. Passatı sattı. Şimdi sıfır Linea dizel aldı :)))) Statüsü çook düştü ama; dilediğince geziyor, tozuyor...
  • Mevlana ne güzel demiş.
    Nice insanlar gördüm, üzerinde elbise yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.