Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Love ya

quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

satın aldığınız bir mal ile statü, mevki ya da saygı kazanacağınızı düşünüyorsanız (ki öyle söylüyorsunuz) bence yaşamınızı, çevrenizi, arkadaşlarınızı ve kendinizi bir kez daha gözden geçirin, öz eleştiri yapın ve değerlendirin...

Nick-mesaj uyumu

Yazık ki Sokrates'i zehirlemişlerdi.

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz?
    Jacques Louis David, "Sokratesin Ölümü" - 1787

- - -

Fabrikaların istedikleri fiyatlara bakılırsa, orta boy arabalar için bence ~%65 otomobil satın alıyoruz.

• kendisi 5 kuruş etmeyen adama, araba ile değer yükleyemeyiz ki ..
  • gelecekte hayatını paylaşacağı yaşam ortağını bile altındaki arabaya göre değerlendiren, buna göre seçimler yapan insanlar olduğuna göre elbette ki statü satın alıyor insanlar.
  • Araba ile statü saygınlık kazanıldığını sananlar varsa lütfen bir psikologa görünsünler ciddi bir ruhsal problem olabilir.

Arabanın statü sağlamadığına en güzel örnek Ali Ağaoglu olur bence,adamda çok iyi pahalı araçlar var ama kişilik olarak 5 para etmez bir adam,sokakta ki sade bir vatandaşın benim gözümde daha çok saygınlığı var o adama göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Araba ile statü saygınlık kazanıldığını sananlar varsa lütfen bir psikologa görünsünler ciddi bir ruhsal problem olabilir.

Arabanın statü sağlamadığına en güzel örnek Ali Ağaoglu olur bence,adamda çok iyi pahalı araçlar var ama kişilik olarak 5 para etmez bir adam,sokakta ki sade bir vatandaşın benim gözümde daha çok saygınlığı var o adama göre.

Arkadan selektör çaksa ağaoğlu altına edersin afedersin, burda dayılanmak kolay

• Araba dediğin şey statü sembolü olmasa;

bir tarafta ucuz araçlar, bir tarafta orta sınıf, bir tarafta premium, bir tarafta da premium+ araçlar olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Araba dediğin şey statü sembolü olmasa;

bir tarafta ucuz araçlar, bir tarafta orta sınıf, bir tarafta premium, bir tarafta da premium+ araçlar olmazdı.

herkes aynı işte çalışırdı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bimcell

quote:

Araba ile statü saygınlık kazanıldığını sananlar varsa lütfen bir psikologa görünsünler ciddi bir ruhsal problem olabilir.

Ağaoglunun yaptığı selektörün ne farkı var projektör mü yakıyor adam.

Ben burada söylediklerimi yüzüne karşı da söylerim sıkıntı yok neyinden korkayım ben onun.

• quote:

quote:

bana denk geldi bir kaç kez arkasına geçtim 30 k zenonları yaktım arabayı durdurdu arabadan çıktı ağlamaya başladı senmisin zenon takıp yolları kendinin sanan ...

• quote:

quote:

Hg Ferrocu

• quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

quote:

quote:

Hg Ferrocu

Yok ben ferrocu değilim, o yorumunu çok beğenmiştim, itiraf ediyorum bütün telif hakları ferrocuya aittir

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erzi

quote:

quote:

quote:

quote:

Onceki arabam Hyundai Getz' di. Her zaman benzini ayni yerden alirim. Getz kullandigim zaman suresi icinde hicbir pompaci ile muhabbetim olmadi. Simdi Jetta kullaniyorum. Hosgeldiniz demeler, cami silmeler vb. seylerle karsilasiyorum. Ben Jetta' yi cok begendigim icin almistim. Siz her ne kadar statu icin almasaniz da, diger insanlarin bakis acisi degisiyor.

Daha basit bir ornek vereyim. Is yerinde takim elbiseyle gittigimde Erzi bey oluyor. Kot- t-shirt kombinasyonunda Erzi oluyor.

Malesef Nasrettin Hoca' nin dedigi gibi ye kurkum ye.

Jetta ve statü

Bu kadar gulunecek ne buldun? Yukarida yazdiklarimi okumadin galiba. Ben neden bahsediyorum, sen ne yaziyorsun.

2007 jetta ile getz arasında büyük bir fark yok bence statü bakımından. Daha güleryüzlü bir pompacıya denk gelmişinizdir.

Bu yazdigin mesajla Otomobil den ne kadar anladigini ve yasini tahmin edebiliyorum.
    2 farkli siniftaki arabadan bahsediyoruz. 2 arabayi da kullandim ve arasinda fark yok diyorsun.
    Kullandigim Getz' de 1 airbag, Jetta da 10 airbag var. Abs, esp vb. Sistemler yok ve sen fark yok diyordun.

Ben Jetta statu sahibi yapar demiyorum. Yazdiklarimi iyi oku.

Statü bakımında fark yok dedim. Jetta yada getz ikisin sahibide potansiyel orta gelirli gözümde ne dediğimi kavrayamamışınız.

dandik getz ile jetta arasında bal gibide fark var.saçma sapan bir yorum yapmışsın.

Arkadas burada kisaca arabalar statu farki yaratir, su an yarattigim gibi dmek istemis.

Benim de gozum de jetta ile getz arasinda STATU farki yok. Airbag sayisi farki olabilir:-)

• valla mercedes satın alıyorum her ikiside var içinde dengeli bir şekilde %50 %50
  • Yaya gittigim havuza abone olamamıştım ertesi gün araç ile gidince hoş geldiniz dendi direk...
    Otomobil elbise görünüş ülkemizde malese çok önemli.
  • maalesef insanlarımızda şiddetli bir ön yargı var, müteahhitler bile arsa sahibi ile görüşmeye giderken ya emanet arabayla ya da araba kiralayıp gidiyorlar, lüks bir bmw ya da mercedes olursa arsa sahibi kolaylıkla veriyor arsayı, daha düşük bir arabaysa vermemek için onu da isterim bunu da isterim dükkan da isterim... istiyor da istiyor...

telefon, kol saati, kaliteli takım elbise..... bir çok kişi statü amaçlı taşıyor ve itibar da görüyor
  • quote:

Bu yazdigin mesajla Otomobil den ne kadar anladigini ve yasini tahmin edebiliyorum.
    2 farkli siniftaki arabadan bahsediyoruz. 2 arabayi da kullandim ve arasinda fark yok diyorsun.
    Kullandigim Getz' de 1 airbag, Jetta da 10 airbag var. Abs, esp vb. Sistemler yok ve sen fark yok diyordun.

Ben Jetta statu sahibi yapar demiyorum. Yazdiklarimi iyi oku.

şu 10 hava yastığını bir sayar mısınız? 6 hava yastığını vw 10 diye lanse etmiyor mu sinir oluyorum

işte vw bu şekilde prestijli oluyor, donanımlara yazmışlar "Tavan hava yastığı"

Şu arabada tavan hava yastığı var mı? Yok... Ama Jetta'da var...

Arkadaş o bildiğin perde hava yastığı işte, tek parça hava yastığını diğer markalar 1 sayarken VW 3 sütuna da AIRBAG yazmış, 3'er sayıyorlar, sadece bizim ülkemizde var bu 10 hava yastığı muhabbeti

arka koltuklarında yan hava yastığı olmayan bir model altı üstü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 7 Nisan 2012; 17:32:15 >

• Arabasına göre değer vermek yanlış.
    "İnsan kıyafetiyle karşılanır, muhabbetiyle uğurlanır." sözünden hareketle arabası maddi durumu / hayata bakış açısı hakkında bilgi verir.(Gerçi artık insanlar ev sahibi olmadan pahalı arabalar alıyor.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

maalesef insanlarımızda şiddetli bir ön yargı var, müteahhitler bile arsa sahibi ile görüşmeye giderken ya emanet arabayla ya da araba kiralayıp gidiyorlar, lüks bir bmw ya da mercedes olursa arsa sahibi kolaylıkla veriyor arsayı, daha düşük bir arabaysa vermemek için onu da isterim bunu da isterim dükkan da isterim... istiyor da istiyor...

telefon, kol saati, kaliteli takım elbise..... bir çok kişi statü amaçlı taşıyor ve itibar da görüyor

işleri icabı statü görmek zorunda olduğu için olabilir ...

herkes arabasıyla iş yapmaz bazısı gezer tozar bazısı işine gidip gelmek için alır bazısı genç tir modifiye için alır yaşlıdır demeyelimde belli bir statüsü olmuştur artık rahatına bakar mersedes alır

• Jetta ile Getz'in aynı değerde olduğunu düşünen arkadaşlara söyleyecek birşey bulamıyorum. Ne desem boş. Ayrıca doğru bulmasam da, bu ülkede azımsanamayacak kadar çok kişi tarafından, insanlara altındaki arabaya göre değer verildiği de, görmemek için kör olmanın gerektiği bir gerçek.

Evet altındaki araba, insanı değerlendirmez. Ama eziklik psikolojisinden kurtulamayan insanlar buna itibar ediyorlar.

Şimdi bu olayla ilgili çok örnek veririm de, konuyu dağıtmaya gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

bence herkes dert ve sıkıntı satın alıyor...

Altını imzalıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.