Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.208
Cevap
268
Favori
624.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ikiz bebeklerimize 9-18 koltuk bakarken secenekleri besafe izicomfort x3 ve britax versafix e kadar indirip yatis pozisyonu sebebiyle be safe aldik. Satici da kemerli olmasina ragmen sıkıştırma kolu ile isofix kadar guvenli olur dedi. Ama arabaya takınca koltuk baya yana doğru oynuyor. Satici takti ve isofixlerde oynar bu kadar dedi. Simdi biz kararsiz kaldik bunlari iade edip versafix mi alsak. Yoksa saticinin dediği dogru mu, bu da iyi koruma saglar mi? Sonucta iade islemi vs baya ugrastiracak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=443&nc=True&info=CYBEX+Sirona+M2+i-Size+(Isofix)&ergo=True

M2 ile m arasinda ne fark var biliyor musunuz?

Ve ek olarak cift yonlu koltuklarda kral diye tabir edecegim koltuk maxi-cosi 2way pearl dir.

İkisi de elimde var, ikisinide içine kadar söktüm, aralarında hiçbir fark yok. Bakmadan buraya yazmam.

ek olarak; 2way pearl 9-18 dir. sirona m 0-18.

iki üründe kg bakımdan bakılmaz aslında.

çünkü i-size yasasına göre üretilmiştir.

2way pearl 6 aydan itibaren ortalama 65-70 cm den 105 cm ye kadar. Kg olarak bakarsak 19 kg

sirona m-size de aynı şekilde sadece ek olarak doğumdan sonra kullanılması artı.

2way pearl diğer bir artısı elektronik uyarı sistemi ve oldukça yüksekte duran bir ürün olması. Sirona m-isize öndeyken yatmıyor diyebiliriz.

Ek olarak Maxi-Cosi türkiyede ömür boyu garanti veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beetle10

Merhaba,

16 Aylık ikiz erkek bebeklerimiz var. Şuan 11 kg ve 75 cm boyundalar. Mevcut durumda Besafe İzi Comfort X3 kullanıyoruz, çok da memnunuz. Önümüzdeki günlerde çocuklar kreşe başlayacak ve sabahları kreşe araç ile ben bırakacağım, akşamları eşim araç ile alacak. Dolayısı ile iki tane daha oto koltuğu almamız gerekiyor.

Şuan elimizde iki tane 9-18 koltuk olduğundan, tekrar iki tane daha 9-18 almak bana rasyonel gelmiyor. Eşimin arabasında kullanılacak oto koltuğunun daha uzun süre kullanılacak bir koltuk olsun istiyorum. 9-36 kategorisinde seçenekler sınırlı, 15-36'da ise şuan 11 kilo olan çocuğumuz için büyük gelebilir.

Sizce 11 Kilo - 75 cm boyundaki çocuklarımızı güvenli şekilde taşıyacak 15-36 kg kategorisinde bir model var mıdır. Eğer 9-36 kategorisini tercih edersem bana öneriniz ne olur? (Not: Toplamda 4 adet oto koltuğum olacağından yeni koltukların hem güvenli hem de bütçe dostu olmasını bekliyorum :))

Teşekkürler.

Önbar ve besafe kadar yüksek olmamasını ve yatış kademesinin nerdeyse olmamasını göz ardı ederseniz

https://www.e-bebek.com/monza-nova-is-9-36-kg-oto-koltugu-p-rec-61482121066/

alacağınız en iyi koltuktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sungurtigin

Ikiz bebeklerimize 9-18 koltuk bakarken secenekleri besafe izicomfort x3 ve britax versafix e kadar indirip yatis pozisyonu sebebiyle be safe aldik. Satici da kemerli olmasina ragmen sıkıştırma kolu ile isofix kadar guvenli olur dedi. Ama arabaya takınca koltuk baya yana doğru oynuyor. Satici takti ve isofixlerde oynar bu kadar dedi. Simdi biz kararsiz kaldik bunlari iade edip versafix mi alsak. Yoksa saticinin dediği dogru mu, bu da iyi koruma saglar mi? Sonucta iade islemi vs baya ugrastiracak.

Be-safe gayet iyi bir bağlantı sistemine sahip. yanlış bağlama problemi olabilir mi? veya aracınızın emniyet kemer tokası yukardamı aşağıdamı duruyor bunu sorayım öncelikle. Eğer toka koltukla birleşik ise koltuk değiştirmek isterseniz aynı yüksekliğe sahip Maxi-Cosi Tobi oto koltuğu oldukça sağlam bağlanan bir koltuktur deneme şansınız varsa deneyip alabilirsiniz.

Eğer kemer tokası yukardaysa yani koltukla aynı seviyede değilse ; Römer Safefix plus ürünü güzel bir ürün

babymall mağazasında yeni ürünler mevcut internette bulacağınız ürünler büyük ihtimal eskidir. renklerine dikkat ediniz.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkürler. Belirttiğiniz gibi bu koltuk f/p çok iyi aslında. Ancak öndeki o barın besafe'den sonra çok sıkacağını düşünüyorum. Barsız bir model var mı acaba önerebileceğiniz. Teşekkürler.
  • Beetle10 B kullanıcısına yanıt
    9-36 kg aralığında fiyat açısından çok zorlamayacak,
    Recaro Monza Nova IS
    Cybex Pallas 2 Fix
    Cybex Pallas M Fix(biraz yukarıda fiyat)

Cybexlerde alt baza ile biraz yatış sağlayabilirsiniz. Yatış olmasın derseniz fiyat açısından en uygun Recaro.
  • sungurtigin S kullanıcısına yanıt
    Yolcu kafalığını çıkarmamış olabilir, yolcu koltuğu spor ise koltuk ile oto koltuğu arasında boşluk kalmış olabilir ya da satan arkadaş bağlantı hatası yapmıştır. Değiştirmek isterseniz de Maxi Cosi Tobi'yi aracınıza denetin veya Römer King 2'yi. İlk söylediğim gibi yolcu koltuğuyla ilgiliyse Römer daha rahat oturacaktır.
    Barsız tek model Römer'in Advansafix 2 Sict modeli. Ama onunda Adac sonucu ortalama. Ve fiyat açısından da yüksektir baya. Seçenekler hep ön barlı.
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    Sanırım 9-36 Kg olanların fiyatları beni zorlayacak. HB'de Britax Römer KING II Everday 9-18 Kg koltuk 599.-TL bundan iki tane alsam cybex Pallas'ın bir tanesinin fiyatına gelecek. Çocuklar 18kg bantına geldiğinde birer tane daha 15-36 kg alsam mantıklı olur mu acaba? 15-36 Cybex'ler daha uygun fiyatlı.

Teşekkürler.
    Ufaklıklar ortalama 90 cm boya ulaşıncaya kadar 15-36 (ort 3 yaş) kullanamayacaksınız. İki kere ürün alıp aynı fiyatı vermektense bence 9-36 tercih edin. Karar sizin.

King 2 600 lira
    en uygun cybex 15-36 800 lira = etti size 1400 lira.

Karar sizin.
    En uygun 15-36 800 demişsiniz ama x2 fix 500 lira, tavsiye etmiyor musunuz bu modeli? Q fix ve m fix ile aralarında iki kat para vermeye değecek fark var mı? M fix yandan da genişliyor + olarak sanırım
  • www.hepsiburada.com
    Britax-Römer King II Oto Koltuğu Siyah Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/britax-romer-king-ii-everday-9-18-kg-oto-koltugu-black-thunder-yedek-kilif-hediyeli-p-AILEBRF12010778SYH

4 aylık çocuğum 6 kiloya doğru koşuyor. Ana kucağını oto koltuğu şeklinde kullanıyoruz. 599'a bu ürünün fiyatı nasıl biraz erkende olsa almaya değer bir kampanyamı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• MySun kullanıcısına yanıt
    Hocam sakin :) o operanın bir kerelik yaptığı bir indirim. Diğer arkadaş baktığında öyle bir indirim olmayacak. Ayrıca neden tavsiye etmeyeyim. Çok da önerdim zamanında.
  • Batistuta kullanıcısına yanıt
    Değer, alın.

bu arada ana kucaklarının asıl amacı oto koltuğu olması zaten :)
    Erman bey merhaba
    Gidip cubexi inceleyebildim
    Römer xp sict modelini de incrledim
    Peg perego yoktu bakamadım
    Tanıtan arkadaşa tek soru sordum kafam karıştı
    Sorum yatma olayı idi
    Bize hepsinin yatma yöntemini gösterdi
    Be safe hariç hepsi isofix barını kısaltıp uzatıp yatabiliyor koltuğun sırtılığı boşta gibi oluyor
    Besafe de taban sabit koltuk yatabiliyor
    Bunun dışında cybexin kumasını hiç beğenmedim
    Römerin kumaşı güzel
    Cybexin kafalığının yatıyor olması iyi çocuğun kafası düşmeyecek
    Besafede ayrıca kafalığı uzatınca yan bölgeler de havaya kalkıyor
    Tek sıkıntı fiyat farkına değer mi bilemedim;)

• iron_man İ kullanıcısına yanıt
    Ben sorduğunuz iki model arasından seçim yaptım, fiyat aralığınız dahilinde. Yükseklere çıkarsanız en iyi seçenek Besafe. Daha sonrada Cybex Solution Q2 derim. Normalde o isofix barlarının uzaması yatış pozisyonu değil. Ama Türkiye'de yatış diye kullanılıyor maalesef.

15-36 grubunda yatış pozisyonlu Besafe, Maxi Cosi, Chicco ve Concord var. bunların içinde en stabili Besafe ve Chicco. Ama olayın bütününe bakarsanız 15-36 en iyi seçenek Besafe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron_man

Erman bey merhaba
    Gidip cubexi inceleyebildim
    Römer xp sict modelini de incrledim
    Peg perego yoktu bakamadım
    Tanıtan arkadaşa tek soru sordum kafam karıştı
    Sorum yatma olayı idi
    Bize hepsinin yatma yöntemini gösterdi
    Be safe hariç hepsi isofix barını kısaltıp uzatıp yatabiliyor koltuğun sırtılığı boşta gibi oluyor
    Besafe de taban sabit koltuk yatabiliyor
    Bunun dışında cybexin kumasını hiç beğenmedim
    Römerin kumaşı güzel
    Cybexin kafalığının yatıyor olması iyi çocuğun kafası düşmeyecek
    Besafede ayrıca kafalığı uzatınca yan bölgeler de havaya kalkıyor
    Tek sıkıntı fiyat farkına değer mi bilemedim;)

aslında bu seçenekler arasında besafe en iyisi ama besafede en sevmediğim özellik kafalığı dışa doğru çok kalın yapmışlar. Tamam güvenlik için olabilir ama çocuğun sağ sol açısını komple kesiyor. Ve yükseldiği zaman karın bölgesinde boşluk oluşturması bence dezavantajlardan.

Maxi-cosi Rodifix ve Römerin Kidfix x2 sict modelleri gayet başarılı. Burda da yatış ve yana genişleme derseniz Direkt olarak rodifix öne geçiyor..

Kaza testi puanları şu şekilde ;

Römer Kidfix II sict 1.8

Römer Kidfix II 1.9

Maxi-Cosi Rodifix 1.9

• quote:

Değer, alın.

bu arada ana kucaklarının asıl amacı oto koltuğu olması zaten :)

Tabiki biliyorum, şuan kullandığım şeyi belirtmek için yazmıştım :)
    Britax kaçmaz diyorsanız alıyorum heralde 599a daha iyisi çıkmayacak hele döviz kurları yükseldikçe...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batistuta kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Güzel bir yatırım olur =)
  • Arkadaşlar ben römerin King II ürünü ile römer trifix ürünü arasında kaldım.. Malum 500 tl fark var arasında... Kullanan arkadaşlar hangisini önerir?

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.