Şimdi Ara

otomatik vitesteki a nın anlamı nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
1
Favori
26.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Kolay gelsin

tutamıycam kendimi yıllar öncesi geldi aklıma... seni öğretmene söyliyceeeeeem ahahahaa

• Arkadaşım bela mısın nesin bi git başımdan ya.

Senle mi tartışıcam akşamın bu saati?

Git manuel vitesli arabanla yolda gazla.
  • quote:

Arkadaşım bela mısın nesin bi git başımdan ya.

Senle mi tartışıcam akşamın bu saati?

Git manuel vitesli arabanla yolda gazla.

tamam gazlarım bundan sonra gördüğüm her kırmızı opelin tamponuna kadar girip yürüsene otomatik diye sellektör yapıcam
  • Allah kazadan beladan saklasın, hadi rast gele...
  • quote:

Allah kazadan beladan saklasın, hadi rast gele...

eyvallah kadim dostum seni de. ama makas atarken otomatiğe pek güven olmaz ona göre tedbirli ol geçen önümde bi tanesi çok fena patladı inip baktığımızda adamın söylediği şuydu araba tam kafa kaldırdı makasa giriyodum vites atıp devir düşünce çakıldım kaldım...
  • Genel olarak makası sevmediğim ve yapmadığım için benim için sorun olmaz.

Ben orta şeritten 70 km/s a takar aracı giderim. Sağ şeride geçmem, siyasi görüşlerime aykırı.
  • quote:

Genel olarak makası sevmediğim ve yapmadığım için benim için sorun olmaz.

Ben orta şeritten 70 km/s a takar aracı giderim. Sağ şeride geçmem, siyasi görüşlerime aykırı.

en ayar olduğum tip. orta şeritten 70 le giden sapağa daha 2 km kala bi panikle hemen şerit değiştirmeye çalışan.
  • arkadaşlar muhabbet fena kaynadı yalnız şunu duymuştum otomatik f1 olan 1.8 bir lancer kalkışlarda acayip seriydi demişti arkadaş ne kadar doğru bilemem
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis
    aynen hocam 300 bh üstü arabalarda manuel neysede bizimkiler 1.6 arabayı manuel kullanmaktan daha fazla zevk alıyor avrupaya gelince orda pek manuel araba olduğunu sanmam illaki vardır ama otomatik daha baskındır kanımca.bende yıllardır boşa al 1 e al bıktım usandım ankara trafiğinde bi gün arkadaşın otomatik 308 ine binince gördüm rahatlığı kararımı verdim hatta şimdi ben otomatiği alınca babamda görüp özenebilir diye düşünüyorum

Alsın ya baban da alsın herkes alsın otomatik vitesi.

Görüyoruz manuel manyağı olan herifleri de..

Avcılar yokuşunda herif alıyor vitesi 5. vitese araba bayıla bayıla çıkıyor. Arkada trafik mi oluşturuyor, insanların zamanını mı çalıyor umrunda değil...

Yada alıyorlar altlarına şahini, fluenceyi lastik öttürüyorlar gecenin bir saati bütün mahalle sakinlerine rahatsızlık veriyorlar.

Hele Astra ile çıktığımda çok gaza gelenler oluyor. Kırmızı olduğu için her gören yanımdan geçerken vites küçültüyor basıyor gaza Avcılar yokuşunda. Arada bir benim de kanım kaynarsa bende basıyorum araba açıyor turboyu sonra görüyorum o "manuel vitesin harikalığını" dikiz aynamda.

şuan bile adamlar şahinlerle kapışıyor odamın camından sürekli izliyorum adam şahine her türlü beslemeyi yapmış lastik yakıyor bol miktarda var burda onlardan yada 98 bmw 3.20 yi almış adam göbekte lastik yakıyor resmen bi yandan da trafik akyor akıllanmaz daha bunla. ne patiyle işim olur ne gaza basmakla lastik yakacak kadar savurgan gaza fazla basacak kadar zengin değilim yokuşta bayılmasın yeter

• quote:

quote:

quote:

aynen hocam 300 bh üstü arabalarda manuel neysede bizimkiler 1.6 arabayı manuel kullanmaktan daha fazla zevk alıyor avrupaya gelince orda pek manuel araba olduğunu sanmam illaki vardır ama otomatik daha baskındır kanımca.bende yıllardır boşa al 1 e al bıktım usandım ankara trafiğinde bi gün arkadaşın otomatik 308 ine binince gördüm rahatlığı kararımı verdim hatta şimdi ben otomatiği alınca babamda görüp özenebilir diye düşünüyorum

Avcılar yokuşunda herif alıyor vitesi 5. vitese araba bayıla bayıla çıkıyor. Arkada trafik mi oluşturuyor, insanların zamanını mı çalıyor umrunda değil...

Yada alıyorlar altlarına şahini, fluenceyi lastik öttürüyorlar gecenin bir saati bütün mahalle sakinlerine rahatsızlık veriyorlar.

Hele Astra ile çıktığımda çok gaza gelenler oluyor. Kırmızı olduğu için her gören yanımdan geçerken vites küçültüyor basıyor gaza Avcılar yokuşunda. Arada bir benim de kanım kaynarsa bende basıyorum araba açıyor turboyu sonra görüyorum o "manuel vitesin harikalığını" dikiz aynamda.

şuan bile adamlar şahinlerle kapışıyor odamın camından sürekli izliyorum adam şahine her türlü beslemeyi yapmış lastik yakıyor bol miktarda var burda onlardan yada 98 bmw 3.20 yi almış adam göbekte lastik yakıyor resmen bi yandan da trafik akyor akıllanmaz daha bunla. ne patiyle işim olur ne gaza basmakla lastik yakacak kadar savurgan gaza fazla basacak kadar zengin değilim yokuşta bayılmasın yeter

Önceki yorumunuzu cevaplayayım önce,

F1 şanzıman daha iyi olabilir. Yokuşta yada sollamalarda gazı köklemeden vites düşürebilirsiniz.

Mesela benim Civic F1 değil ama gazı kökleyince vites düşürüp devir yükseltiyor fakat bu sefer benzini fazla yakıyor.

F1 de gazı köklemeden vites düşürebiliyoruz.

O lastik öttürenler de Allah islah eylesin bir şey demiyorum daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 19 Haziran 2013; 23:18:32 >

• Araç yarı otomatik anladığım kadarı ile.
    Yaeı otomatiklerin çoğunda D yerine A ya da E yazar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Önceki yorumunuzu cevaplayayım önce,

F1 şanzıman daha iyi olabilir. Yokuşta yada sollamalarda gazı köklemeden vites düşürebilirsiniz.

Mesela benim Civic F1 değil ama gazı kökleyince vites düşürüp devir yükseltiyor fakat bu sefer benzini fazla yakıyor.

F1 de gazı köklemeden vites düşürebiliyoruz.

O lastik öttürenler de Allah islah eylesin bir şey demiyorum daha.

sonuçta alacağımız arabalar binek araba hocam yani bu tarz arabalardan performans beklemiyorum açıkcası performans beklicek olsam gider camarro ss alırım yada amg falan bu lastik yakanlar hangi amaca hizmet ediyor anlamış değilim abartmıyorum adam geçen 10 dakika evin dibindeki göbekte yanladı şahinle ne polis var ne bişe ortalıkta böyle serseriler yüzünden şahin satışlarıda patladı.f1 e gelince olması iyi olur gibime geliyor direksiyondan vites değiştirmek de ayrı bir haz verebilir insana hem yakıttan da tasarruf sağlayabilir sanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Esentürk

otomatik vites sürüş zevkini baltalayan insan hayatını tehlikeye atan yakıt düşmanı iğrenç bir icat. otomatik vites süren adam gelip te ben araba kullanıyorum demesin...

Diego bi dur allasen zaten ortalik karisik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumy2121

quote:

otomatik vites sürüş zevkini baltalayan insan hayatını tehlikeye atan yakıt düşmanı iğrenç bir icat. otomatik vites süren adam gelip te ben araba kullanıyorum demesin...

Diego bi dur allasen zaten ortalik karisik

• quote:

Valla hocam her söylediğin yanlış. Araba m3 değilse manuel arabadan zaten keyif alınmaz. Otomatik bmw ile dip gaz yapıp yan yan kalkmakta epey keyifli vites derdini düşünmeden. Can güvenliğini tehlikeye atıyor demişsin. Manuel vites ile dikkatim daha çok dağılıyor. Direksiyon kontrolu ile mi ilgileneyim vites ilemi tehlike anında? Yakıt olayına ise hiç girmiyorum. M3 ile keyifli olan manuel vites yakıt oranınıda hayli arttırıyor. Sürekli devirli kullanırım öyle bir aracı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot ve Citroen modellerinde dizel motorlarla birlikte sadece tek kavramalı yarı otomatik (robotize) şanzıman kullanılmaktadır.

Tam otomatik - yarı otomatik şanzımanlar arasındaki temel farklar için alttaki konuda bir miktar bilgi mevcut:

http://forum.donanimhaber.com/m_50255365/f_//tm.htm

Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Peugeot ve Citroen modellerinde dizel motorlarla birlikte sadece tek kavramalı yarı otomatik (robotize) şanzıman kullanılmaktadır.

Tam otomatik - yarı otomatik şanzımanlar arasındaki temel farklar için alttaki konuda bir miktar bilgi mevcut:

http://forum.donanimhaber.com/m_50255365/f_//tm.htm

Selamlar.

eyw hocam bu konu çok faydalı olacak bana

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Valla hocam her söylediğin yanlış. Araba m3 değilse manuel arabadan zaten keyif alınmaz. Otomatik bmw ile dip gaz yapıp yan yan kalkmakta epey keyifli vites derdini düşünmeden. Can güvenliğini tehlikeye atıyor demişsin. Manuel vites ile dikkatim daha çok dağılıyor. Direksiyon kontrolu ile mi ilgileneyim vites ilemi tehlike anında? Yakıt olayına ise hiç girmiyorum. M3 ile keyifli olan manuel vites yakıt oranınıda hayli arttırıyor. Sürekli devirli kullanırım öyle bir aracı.

aynen katılıyorum olay budur

• Hocam otomatik anlamındadır onu söylemişler arkadaşlar zaten.
    Farklı markalarda farklı isimlendirilmesinin nedeni telif hakları sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.