Iyi günler. Yakın bir zamanda 2001 model otomatik vites LPG li mitsubishi carisma comfort aldım. 2 gündür aracın otomatik vitesinde bi sorun görmeye başladım. sorunun ortaya çıkış nedeni P 'den D ye aldığımda araç N de ve D de gösterdi ve N yanıp sönmeye başladı. bu sırada arabanın EOBD ( Motor Kontrol Sistemi Arızası ) ışığı yanmaya başladı ve halada yanıyor. Aracı kenara çekip stop edip yeniden çalıştırdım ve D ye aldım. bu sefer araç otomatik olarak vites atmamaya başladı. sonra durup vites değiştirip yeniden D ye aldım düzeldi. Bugünde bu şekilde D ye aldığımda otomatik olarak vitesin değişmediğini gördüm ve vites i 3 e veya başka bi vitese alıp yeniden D ye getirdiğimde bazen düzeliyor bazen 2 3 denemede düzeliyor. Araç LPG li olduğu için ve o EOBD lambasının yandığındanmı bu duruma geldi. tam olarak sebebini bilemiyorum. duruma göre arabayı servise götürücem. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aracı fazla zorlamadan bir ustaya gösterin diyeceğim ama bu işin gerçek ustası piyasada çok az bulunduğunuz yer neresi Mitsubishi servis varsa yakınlarda oraya götürmeniz daha iyi olur...
Araba 2 gün üstüste ilk başta böyle yaptı daha sonra duzeldi. 3 gün normal olarak geçişleri sağladı. yarın yine bakacağım bi problem olucakmı. vites geçişi düzgün yapamadığından D ile N nın aynı anda yanmasından dolayı sanırım bu sorun oluştu ve motor kontrol arızası ısığı yandı. acaba safe moduna mı aldı vitesi. cunku 1. vitesten 2 ye geçmiyor 4bin 5bin devir devam ediyor. vitesi 3 e veya baska bi vitese alınca duzelıor. şanzumanda bişey yoktur ınsallah. bu durumu yasamıs yada bı bılgısı olan bırı varsa bı fıkır sunabılırse cok sevınırım.