Şimdi Ara

Otomatik Şanzuman Sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ilyus

geçmiş olsun başınıza gelenleri okudum

Saol

Orijinalden alıntı: akustika

Evet arkadaşlar sonunda sorunum düzeldi. PO732 arızasının kaynağını bulduk.

Öncelikle otomatik şanzıman konusuyla ilgili olarak şunu söyleyeceğim. Sanayide kime sorsanız herkes profesör, hatta herkes ordinaryus profesör. Sonunda işinin erbabı gerçek ustayı buldum. İsterseniz reklam kokan hareket deyin ne derseniz deyin ama işin özü şu ki;
    - Eğer bir ustanın adı gerçekten iyi diye anılıyorsa ve de siz fazla para alır diye korkuyorsanız sakın ama sakın korkmayın direkt o adamı gidin bulun!!

Ben bu korkuyla 2000 TL'ye yakın boş yere para harcadım. Meğerse sorunum 200 TL ama sana 170 TL olur cinsten ve de üstüne değil aylarca yatmalık sadece 13:00-17:00 arasında test dahil herşeyin tamamlandığı bir arızaymış. Değişen parçada resimdeki gibi servo adında bir parça.

Sağolsunlar gittiğim zaman öğle yemeğine rastladığı için beni orada bir lokantada yemeğe bile aldılar. Bu kadar sıcak kanlı çalışanları var.

Otomatik Şanzuman Sorunu

Resimde ki parçanın komplesi 3 adet parçadan oluşuyor.
    1- alttaki tabak
    2- tabağın çevresindeki fitting sızdırmaz conta
    3- sap gibi duran mil

Sorunun kaynağı ise;
    3 nolu mil ile 1 nolu tabak birbirine kafa şişirme şeklinde çakılı. Fakat benim komplede bu mil tabaktan çıkmış. Bu kadar basit bir sorun.
    Çalışma mantığı ise şu; bu parça tabağın altından gelen basınç ile 2nci vitesin çalışması için 2-4 bantına mil ile baskı yapıyor ve 2nci vitesi aktif hale getiriyor. Fakat benim parçada mil yerinden çıktığı için basınç için gelen hidrolik sıvı milin oturduğu yerden sızıp çıkıyor ve basınç oluşmuyor. Parça değişti ve tüm sorunlarım bitti.

Yaptırdığım yerin web adresiwww.otomatiksanzuman.net
    Avni gün sahibidir, gerek kendi gerekse yetirdiği personel açısından profesyonel olarak çalışıyor ve her markaya yanıt verebilecek bir çokta çıkma şanzıman var elinde. Şanzıman konusunda sorun yaşayan varsa hiç düşünmeden buraya uğrasın.

Bir önceki şanzımancıda 2000 TL gibi harcamayla rezil de oldum, arabamdan da soğumuştum. Beyindendir deyip arabaya ECU bile aldırdılar. Ama sorun sadece herşey dahil 170 TL'ye bir parçadaymış.

Avni Bey'e ve personellerinden Veli Bey'e buradan teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Saygılarımla.

size ulaşmaya çalışyorum,benim de otomatik şanzuman sorunum var sakaray'da yaşıyorum.gittiğiniz ustanın adresini yada iletişim bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.mail attım size ama ulaştı mı bilmiyorum..şimdiden teşekkürler..

• SLM ARKADAŞLAR BENİM 2003 MODEL DİESEL GOLF 4 VAR TRİPTRONİC OTOMATİK VİTESLİ BENİM SORUNUM ARACIM GERİ VİTESE TAKTIGIMDA GERİ GİTMİYOR GERİ VİTESİ ARIZALI AMA NORMAL D YADA ÖBÜR VİTESLERDE PROBLEMİM YOK ARACIM HAREKET EDİYOR GERİ VİTESTE NE GİBİ BİR PROBLEM OLUŞTU BEN ALMANYADAN YAZIYORUM BURDA SERVİSTE ŞANZUMANIN BOZULDUĞUNU YENİ ŞANZUMAN ALMAMI SÖYLEDİR BİR ŞANZUMANDA ARABA PARASI LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM VİTES YAĞINI 5000 KM ÖNCE DEĞİŞTİRİDİM ACİL CEVAP BEKLİYORUM TEŞEKÜRLER
  • SLM ARKADAŞLAR BENİM 2003 MODEL DİESEL GOLF 4 VAR TRİPTRONİC OTOMATİK VİTESLİ BENİM SORUNUM ARACIM GERİ VİTESE TAKTIGIMDA GERİ GİTMİYOR GERİ VİTESİ ARIZALI AMA NORMAL D YADA ÖBÜR VİTESLERDE PROBLEMİM YOK ARACIM HAREKET EDİYOR GERİ VİTESTE NE GİBİ BİR PROBLEM OLUŞTU BEN ALMANYADAN YAZIYORUM BURDA SERVİSTE ŞANZUMANIN BOZULDUĞUNU YENİ ŞANZUMAN ALMAMI SÖYLEDİR BİR ŞANZUMANDA ARABA PARASI LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM VİTES YAĞINI 5000 KM ÖNCE DEĞİŞTİRİDİM ACİL CEVAP BEKLİYORUM TEŞEKÜRLER

Orijinalden alıntı: orkan03

SLM ARKADAŞLAR BENİM 2003 MODEL DİESEL GOLF 4 VAR TRİPTRONİC OTOMATİK VİTESLİ BENİM SORUNUM ARACIM GERİ VİTESE TAKTIGIMDA GERİ GİTMİYOR GERİ VİTESİ ARIZALI AMA NORMAL D YADA ÖBÜR VİTESLERDE PROBLEMİM YOK ARACIM HAREKET EDİYOR GERİ VİTESTE NE GİBİ BİR PROBLEM OLUŞTU BEN ALMANYADAN YAZIYORUM BURDA SERVİSTE ŞANZUMANIN BOZULDUĞUNU YENİ ŞANZUMAN ALMAMI SÖYLEDİR BİR ŞANZUMANDA ARABA PARASI LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM VİTES YAĞINI 5000 KM ÖNCE DEĞİŞTİRİDİM ACİL CEVAP BEKLİYORUM TEŞEKÜRLER

arkadasım cok anlamam ama kople şanzıman değiştirmen gereksiz bence geri vites dişlisi yada tabağı kırılmış ola bilir wosvagenden anlaya bi usta bul aracı tes edin hemen nekadar tutacağını sana sölerler ve ayrıca gecmiş olsun
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.