Şimdi Ara

Otomatik Doldur Denen Saçmalık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sizin benim gibi lowlar herhangi bir koridorun zor olduğunu belirleyemez ve yorum yapamaz çünkü hiç bir rolü hakkıyla oynamıyoruz ki bu roşün zor kolay olduğunu belirleyelim. Her oyun birbirinden farklıdır her oyunda farklı 10 oyuncu ve farklı 10 şampiyon bulunur kimi şampiyonlar kimilerine karşı koridor tutmakta zorlanır fakat zorlaması gereken karakter yeterince iyi oynamıyorsa ya da kullanmasını ne yapmasını bilmiyorsa diğer oyuncu ise kendi şampiyonuna hakimse sıkıntı yaşamaz üstüne öne bile geçebilir. Laneler iyi durumdaysa junglera iş kalmaz bile bazen tanii bu low eloda geçerli.

Low eloya bakıldığında en önemli şey koridor tutmaktır aslında fakat high eloda böyle bir sıkıntı olmadığından ya da oyuncular genel olarak nasıl lane tutulması gerektiğini zaten bildiği için dk 10 da 2-3 kere ölmüş olmaz ve jungle support farkı ortaya çıkar işte bu şekilde bakıldığında en önemli iki rol belki de bunlardır. Ama ve lakin başta da dediğimiz gibi her oyun farklıdır her oyuncu farklıdır her oyunda seçilen şampiyonlar ve komposizyonlar farklıdır. Bu da her oyunda farklı bir rolün önem kazanmasını sağlar ki LoLü ayakta tutan yegane şeylerden birisi de belki budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlız şöyle bişey var evet aup main biri jung adc oynayamayalir ancak bir mid bir top gayet yapabilir top mid lulu aynı şekilde karma ile gayet iyi oynar hiçte maini değilmiş gibide oynamaz babalar gibi çatır çatır oynar ama herkes aup oynayamaz sup main birinin sup oynamasıyla olmayan birininki çok bariz belli oluyor kalkan basamıyor mikael basamıyor çoğu zaman aegis kullanmayı unutuyor bi sürü yanlışı oluyor çünkü o kadar tuş basmaya alışık olmuyor bence çok meşakatli ve zor bir zor tabi gerçek bir sup main olan biri için roam atıcaksın adcyi koricaksın herkesi memnun etmen lazım tam bir çile

• Şifalı Bitki kullanıcısına yanıt
    Partch notlarında bulamadım ama şöyle anlatayım, otomatik doldur sistemi sizin sectiginiz iki ana role haricen fazladan bir doldur secenegi gibi , sırada fazla beklemeden oyun bulunması icin yapılmış bisey , örnegin orman ve destek sectiniz sıraya gir butonunun yanında bir simge cikacaktir otomatik yerlestirme etkin diye , dlyelim ki size sectiginiz rolun disinda yeni sistemle nisanci geldi , sonraki 5-6 maçınızda daha once otomatik dolduru sistemden dolayı veya kendi arzunuzla sectiginiz icin , sadece sectiginiz iki ana rol den birisi gelir.Seri maclarinizda bu sistem devre disi kalir.Umarim anlatabilmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade Waltz -- 23 Eylül 2016; 12:19:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade Waltz

Partch notlarında bulamadım ama şöyle anlatayım, otomatik doldur sistemi sizin sectiginiz iki ana role haricen fazladan bir doldur secenegi gibi , sırada fazla beklemeden oyun bulunması icin yapılmış bisey , örnegin orman ve destek sectiniz sıraya gir butonunun yanında bir simge cikacaktir otomatik yerlestirme etkin diye , dlyelim ki size sectiginiz rolun disinda yeni sistemle nisanci geldi , sonraki 5-6 maçınızda daha once otomatik dolduru sistemden dolayı veya kendi arzunuzla sectiginiz icin , sadece sectiginiz iki ana rol den birisi gelir.Seri maclarinizda bu sistem devre disi kalir.Umarim anlatabilmisimdir.

* Anladım. Daha önce hiç başıma gelmediği için bilgim yoktu sağolasın.

* Otomatik doldurun nasıl işlediğini biliyordum ama bazı durumlarda bu şekilde dayatıldığını yeni öğrendim.

* Ama gerçekten çok saçma bir sistemmiş.

* Ben gerekirse 1 saat beklerim kardeşim sanane bana zorla oynamak istemediğim rolü veriyorsun.

* Herkes istediği rolü oynasın diye sistem kuruyorsun sonra da içine böyle b.ktam bir özellik ekleyip kendi kurduğun sistemle çelişiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: UGUR1987

belki sana gore kuleler global gorev deıldır ejderhalar baronlar takımca alınır genelde
    her eloda dusuk yuksek farketmez en cok damageyı yuzdesel olarak top lane tanklar .. genelde en cok hasarı top laner vurur
    profesyonel araneda bıle takım taktiği top lane e gore belirlenir cogunlukla,
    jungler kotuyse drake lerı alamadıysa gang atamadıysa bıle ormanda kuş kessede bile top lane iyiyse oyunu kazanabilir
    junler iyi olsa karsı jungler a farm farkı drake alsada solo laneler ıyıyse kazanma ihtimali daha yuksek tır

herkes ormanda ki böcekleri kesdikten sonra illa gang atma ihtiyacı duyar ve ya karsı jungla vard atar baskın dener ama her jungle gelip top lane oynayamz mınyon kontrolu gerktırır pushlatma ve ya pushlama veya ortada bırakma top lanerlar fakı yaratır dunyanın en ıyı sup unu getirsende takımın a kalbur üstü bi sup getirsende aynı beklenenı yapabilir
    soloq da en cok kazanma yuzdesıne sahip suplardan biri olan olan soraka nın w basması harita wardlaması üstün oyun bilgisi yetenek gerektiren bi durum...
    bakıyorumda sup ların yetenek setlerıne özellikle sona soraka
    az bişi yetenek gerektiren bard thresh var onlarıda oynamak ozorunda degil kimse karma soraka alan da baya işlevsel oldugu donemdeyız
    benım oyun bilgim yok diye varsayalım
    smurf veya boost yapan kişilerin sup aldıgını görmedımmaini sup olan en iyi türk sup diye kabul gordugumuz dambıl bile (oyunun kaderını değiştiren harıta baskısı kuran gang atan ender suplardan) ahri mid oynuyor dia 1 e kadar supla cıkılmaz diyor..
    mıd veya top lane alırlar oyunun kaderını belirlerler jungler ın kuslara feedleme ıhtımalı yoktur en fazla gang atmaz olur bıter kendı elosuna cıktıktan sup oynamaya devam eder

oyunların %25 mıd &25 top lane %20 adc %20 ,% 10 gibi de sup farkından kazanılıyor challenger degilsek bile maçlarını izliyoruz goruyorz neyın ne oldugunu sup lar jungler lar birbirini agırlar a
    dönmus burası

* Tek kelimesine bile katılmıyorum.

* Sen ne kadar iyi top laner olursan ol bütün fiyakan 2 baskına bakar.

* İstersen her yeri totemle çekil kulenin altında oyna iyi bir ormancı gelir seni orda bile keser.

* İstediğin kadar sağlam top laner ol, ayıklama yapmayı bilen ormancı ve sup seni taşıyıcılarına yaklaştırmaz bile.

* Ama kabahat sizde değil maalesef ki bizim sunucuda pek çok kişi her rolü üstün körü oynadığı, oynadığı rolün ne yapması gerektiği hakkında bir fikri olmadığı için senin de böyle düşünmen normal.

* Hiç bir rolün önem olarak diğerinden öyle aman aman bir farkı yok.

* Ama sorumluluk olarak herkes kendi koridorunda işine bakarken ormancı bütün haritadan sorumludur.

* Yetenek başka bir şeydir oynadığı rolün gerekliliklerini yerine getirmek bambaşka.

* 3 koridoru birden ezilen ormancının işi ne kadar zorsa 3 koridoru birden ittiren ormancının işi de o kadar zordur.

* Koridorlar ittiriyor ben ormanda farmıma bakayım dersen rakip ormancı o koridorları yol eder.

* Koridorların kazanıyor ve ittiriyorsa seninde rakip ormancıyı sıkıştırman gerek ki koridorların üstünlüğünü sürdürebilsin.

* Daha çok şey anlatılır ama uzun lafın kısası şu rol kolay bu rol zor, şu rol önemli bu rol önemsiz diyip kestirip atan biri temelde oyunun kurgusunu hiç anlamamıştır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifalı Bitki -- 23 Eylül 2016; 13:51:49 >

Beni neden çağırdın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

Beni neden çağırdın?

* 2 lafın belini kırarız dedim buralardaysan

* Şaka bi yana gavurların missclick dediği mevzu hafız.
    saygı duyarım herkesın gorusune
    bende aynısını dıyorum her rol önemlidir (fakat başlıgın altında jungler ve support un en kilit rol ve zor oldugundan bahsedılmıs)
    ısrarla jungler ın zor oldugundan bahsetmene saygı duyarım ama gülerim kendim top lane oynamıyorum mıd ve ya jungle oynuyorum ve en az 4000 mac oynamısımdır her lane her heroyu
    oyanarken en zorlandıgım lane top lanedır.
    bır top lane 20 30 oyun oynayıp 3 4 tane jungler hero ogrenırse her eloda ıdare edecek kadar jungle oynar
    çunku korıdorların zayıf anını daha ıyı bılır..
    sadece jungler oynayan biri ve ya sup oyanayan mekanık gerektirmeyen 1 vs 1 matcup ı olamayan yerden top lane e geçerse zorlanır

zorluk denen kavram ile önemli rol ün alakası yoktur her rol önemlidir!
    fakat 80 dan fazla heronun oynandıgı top lanede 14 adc 9 sup un oynandıgı permıtasyonu matchup u dar ve kısıtlı korıdoru kısa veya tavuklarla vs atmanın daha zor oldugunu dusunene
    dediğim gibi sonsuz saygı duyarım..
    önemli rol ayrı oynaması zor olması ayrı

kafa rahat lee sin braum picklemeye benzemiyor benim görüşüm top lane de pick yapmak

• UGUR1987 kullanıcısına yanıt
    Çünkü Lee Sin'le Braum'u karşılaştırmak saçma.
    Mesela Lee Sin ve Thresh

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.