Şimdi Ara

Otodaki Klimalar sıcaklık sağlarmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Tam bu noktada benim de bir sorum var,
    Şimdi araçta hızlı buğu kurutma tuşu devredeyken behsettiğiniz gibi klima devreye giriyor. Yani ön cama kuru hava verme yöntemiyle buğulanma hızla gideriliyor. Ama benim merak ettiğim klima kompresörü devrede oluyormu bu sırada yoksa sadece evaparatörden mi hava geçmiş oluyor? Eğer klima devreye giriyorsa sürekli motordan bir güç çekişi oluyordur. Aslında mantıken düşününce kondanser soğumazsa üzerinde nem toplayamaz diye düşünüyorum ama net bilen bir arkadaştan cevap bekliyorum. Bir taraftan klimaların iki fonksiyonu olduğunu da duymuştum soğutma ve nem alma şeklinde, soğutmadan nem alma mümkünmü?

Mevsim kış olduğundan evaporatör sıcaklığıda kolay düşecektir.Kompresör ara ara devreye girip çıkar ancak yaz çalışmasındaki kadar sık devreye girip çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: raver

benim araba hyundai era hava yönlendirici camda iken klimada iken camdaki buğuyu çok rahat çözüyor ancak klimayı kapatıp aynı fan devri ile cama üflemeye devam ederken sanki rahat çözmüyor buğuyu şaştım kaldım.

Yukarıdaki mesajımı okursanız orada belirtimiştim sebebini.
    Klima soğutma esnasında havadan nem çektiği için buğuyu daha rahat çözer.

soğutma demiyorum ısıtma konumunda!!!

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

benim araba hyundai era hava yönlendirici camda iken klimada iken camdaki buğuyu çok rahat çözüyor ancak klimayı kapatıp aynı fan devri ile cama üflemeye devam ederken sanki rahat çözmüyor buğuyu şaştım kaldım.

Yukarıdaki mesajımı okursanız orada belirtimiştim sebebini.
    Klima soğutma esnasında havadan nem çektiği için buğuyu daha rahat çözer.

soğutma demiyorum ısıtma konumunda!!!

Kalorifer ısıtma konumundayken klimayıd açarsanız hava önce evaporatöörden geçer. Bu nedenle önce soğutularak bir miktar nemi alınır, sonrada ısıtılır ve aracın içine üflenir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.