Şimdi Ara

Otobüste yaşlı birine yer vermedim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okuldan dönerken narlıdereden bindiğim için otobüsler boş oluyor en arkayı kapıyorum. kipa taraflarına doğru makyajlı kokoş teyzeler oluyor gezmelerden gelen , onlara yer vermiyorum . anca 9 eylül hastanesinde ayakta duramayacak bi kaç yaşlıya yer veririm gerisi umrumda değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: juhtife

en azından o ihtiyar kibarmış seslenmemiş.
    geçen gün arkadaşla muhabbet ediyoruz otobüste, teyze herkesin içinde çemkirdi bana. otobüse beleş biniyo üstelik suçsuz yere fırça atıyo. normalde görsek kalkarız, neyse sinirlendim.

eshot degil mi
  • Yorgunsan neden yer verecekmişsin ki? Yorgun olmayan adamların sorunu. Salla takma kafana.
  • Maçı kazanmışsınız birde... Adam sevinçten yer verir
  • Yorum yazan arkadaşlara teşekkürler, çok farklı insan tipleri varmış . :D Kimisi direk veririm kimisi banane gibisinden yorumlar yapmış. Bakış açım genişledi, vicdanım rahatladı
  • ilk önce bakarım ne kadar yaşlı ona göre veririm

50 ye kadar ollan yaşlarda babam gelse kalkmam ( engelli değilse)

parasıyla değil mi vermiyorum oda para veriyor bnde hatta bazıları vermiyor bn kartı basmışım inene kadar oturduğum yer benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencerinho

Bugün tek tatil günümüz olduğu için işten arkadaşlarla halı saha maçı yapalım dedik. Uzun zamandır da oynamıyordum , ama o hırsımdan birşey kaybetmemişim. Haliyle inanılmaz yoruldum. Neyse maç bitti otobüse bindim gidiyorum eve. Yahu tıklım tıklım dolu otobüs oturacak yer yok arkadaş. O kadar yorgunsanız aklınız kurnazlığa işliyor tabi. Ben otobüsün ortalarındayım, taa arkalardan bir hanfendi kalktı. Bir koşu hemen kaptım yerini. Orada duran bir adamcağız vardı yaşlıydı baya. Gözümün içine yer ver be evladım diye bakıyordu. Yav inanılmaz yorgundum kalkacak halim yoktu, bırakın kalkmayı açılmış olan ayakkabı bağcıklarımı bile bağlayacak derman yoktu. Yaşlı amcamıza yer vermedim, ve içime dert oldu be arkadaş.

Not: Kazandık maçı tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

quote:

Bugün tek tatil günümüz olduğu için işten arkadaşlarla halı saha maçı yapalım dedik. Uzun zamandır da oynamıyordum , ama o hırsımdan birşey kaybetmemişim. Haliyle inanılmaz yoruldum. Neyse maç bitti otobüse bindim gidiyorum eve. Yahu tıklım tıklım dolu otobüs oturacak yer yok arkadaş. O kadar yorgunsanız aklınız kurnazlığa işliyor tabi. Ben otobüsün ortalarındayım, taa arkalardan bir hanfendi kalktı. Bir koşu hemen kaptım yerini. Orada duran bir adamcağız vardı yaşlıydı baya. Gözümün içine yer ver be evladım diye bakıyordu. Yav inanılmaz yorgundum kalkacak halim yoktu, bırakın kalkmayı açılmış olan ayakkabı bağcıklarımı bile bağlayacak derman yoktu. Yaşlı amcamıza yer vermedim, ve içime dert oldu be arkadaş.

:D:D

• quote:

quote:

uh ulen

• senin vicdan azabı çekmenin suçlusu devlettir. ciddiyim.
  • Yorgundum, moralim bozuktu, kılım döndü vs.vs. Bunların hepsi çeşitli savunma mekanizmalarıdır. Bu davranışın eğitimle de alakası yok. Tamamen yetiştirilme, ahlak yapısı ile ilgili bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

İyilik yap denize at demişler. Teşekkür bekleyerek ödül bekleyerek iyilik yapıyorsanız bir halt olmaz o iyilikten. Kendi iç huzurunuz ile alakalı bir durumdur bu. Yaptığın iyiliği kul görmezse Allah görür. Hiç belli olmaz yaşlılığınızda insanın ne olacağı belli değil. Bunun yarını var.

Benim annem babam yaşlı onların durumunu biliyorum.Yaşlı insanlar , ne kadar yorgun olursa olsun gençler kadar ayakta duramazlar.Mesele sadece ayakta durmak ta değil ,dur kalklarda otobüsün ani hareketleri daha fazla yorar yaşlıları.

Tamam çok yorgun olduğunuz zaman olur mesela konuyu açan arkadaş gibi o zaman yapıcak birşey yoktur , fiziksel olarak çok yorulmuştur taakati yoktur.O zaman tamam. Okula giden velet yer vermiyecekte kim verecek afedersiniz.

Yanlız yaşlı dediysem 40 yaşındakine değil. Özellikle bu yaşlarda sınıflandırmak gibi olmasın ama kapalı kadınlar yer ister gibi tavırları var yer versen de genelde teşekkür etmezler ,hem cahil hem genç bunlar büyük bir gönül rahatlığıyla otururum. Yaşlı dedğin 50-55'Ten başlar.O zaman amenna veririm tabi yer.

Bir de yaşlılardan ziyade , otobüs onların malı gibi geniş geniş oturup yüksek sesle nerdeyse bağırarak konuşan liseli ergenlere fit oluyorum ,bi de bunların üniversiteli versiyonları da var. Neyseki hepsi böyle değil.

başı açık kapalı muhafazakar fark etmez kardeşim yaşlı insanlara yer vereceksin.vermiyorsan insanlık duygundan şüphe et.(kendin hasta olursun ayakta duramazsın vs.gibi konular istisna) nedir bu başkalarına özenme , yaptığı işten gurur duyar gibi konu açmak.birde yer verince sana belediyeden anonsmu etmesi lazım x ergeni , genci bana yer verdi teşekkürlerimi ona borç bilirim filan. sen bunu karşılıksız yapmayı düşün.belki adam oturdugunda içinden sana hayır duası edecek nerden biliyorsun.hal vakit sağlık yerindeyken saçma sapan yorum yazan arkadaşlar oluyor . banada yaşlanıncada yer vermesinler diye. yarın bir gün evlenirsin araban olmaz hanımın hamile olur senin yer isteyecek yüzün olmaz ama gözlerinle yalvarırsın biri yer versin diye ama senin gibi düşünen gençler türedikçe onlarda sana yer vermez.zaman geçer sağlık elden gider yaşlanırsın binersin otobüse vs. sana da yer veren olmaz böyle giderse.sende o zaman dersin şu gençliğe bak yer bile vermiyor diye.Halbuki senin sucun bu. Arkadaşlar lütfen kendinize gelin.

bu forumda da kolay kolay herşeye cevap yazmam okurum paylaşılanları. isteyen arkadaş benim yorumuma alaycı bir tavırla cevap verebilir hiçte ılgalamam ne yazarsa yazsın cokta şey... değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot103

quote:

Orijinalden alıntı: Formel

İyilik yap denize at demişler. Teşekkür bekleyerek ödül bekleyerek iyilik yapıyorsanız bir halt olmaz o iyilikten. Kendi iç huzurunuz ile alakalı bir durumdur bu. Yaptığın iyiliği kul görmezse Allah görür. Hiç belli olmaz yaşlılığınızda insanın ne olacağı belli değil. Bunun yarını var.

Benim annem babam yaşlı onların durumunu biliyorum.Yaşlı insanlar , ne kadar yorgun olursa olsun gençler kadar ayakta duramazlar.Mesele sadece ayakta durmak ta değil ,dur kalklarda otobüsün ani hareketleri daha fazla yorar yaşlıları.

Tamam çok yorgun olduğunuz zaman olur mesela konuyu açan arkadaş gibi o zaman yapıcak birşey yoktur , fiziksel olarak çok yorulmuştur taakati yoktur.O zaman tamam. Okula giden velet yer vermiyecekte kim verecek afedersiniz.

Yanlız yaşlı dediysem 40 yaşındakine değil. Özellikle bu yaşlarda sınıflandırmak gibi olmasın ama kapalı kadınlar yer ister gibi tavırları var yer versen de genelde teşekkür etmezler ,hem cahil hem genç bunlar büyük bir gönül rahatlığıyla otururum. Yaşlı dedğin 50-55'Ten başlar.O zaman amenna veririm tabi yer.

Bir de yaşlılardan ziyade , otobüs onların malı gibi geniş geniş oturup yüksek sesle nerdeyse bağırarak konuşan liseli ergenlere fit oluyorum ,bi de bunların üniversiteli versiyonları da var. Neyseki hepsi böyle değil.

başı açık kapalı muhafazakar fark etmez kardeşim yaşlı insanlara yer vereceksin.vermiyorsan insanlık duygundan şüphe et.(kendin hasta olursun ayakta duramazsın vs.gibi konular istisna) nedir bu başkalarına özenme , yaptığı işten gurur duyar gibi konu açmak.birde yer verince sana belediyeden anonsmu etmesi lazım x ergeni , genci bana yer verdi teşekkürlerimi ona borç bilirim filan. sen bunu karşılıksız yapmayı düşün.belki adam oturdugunda içinden sana hayır duası edecek nerden biliyorsun.hal vakit sağlık yerindeyken saçma sapan yorum yazan arkadaşlar oluyor . banada yaşlanıncada yer vermesinler diye. yarın bir gün evlenirsin araban olmaz hanımın hamile olur senin yer isteyecek yüzün olmaz ama gözlerinle yalvarırsın biri yer versin diye ama senin gibi düşünen gençler türedikçe onlarda sana yer vermez.zaman geçer sağlık elden gider yaşlanırsın binersin otobüse vs. sana da yer veren olmaz böyle giderse.sende o zaman dersin şu gençliğe bak yer bile vermiyor diye.Halbuki senin sucun bu. Arkadaşlar lütfen kendinize gelin.

bu forumda da kolay kolay herşeye cevap yazmam okurum paylaşılanları. isteyen arkadaş benim yorumuma alaycı bir tavırla cevap verebilir hiçte ılgalamam ne yazarsa yazsın cokta şey... değil yani.

tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Yorgundum, moralim bozuktu, kılım döndü vs.vs. Bunların hepsi çeşitli savunma mekanizmalarıdır. Bu davranışın eğitimle de alakası yok. Tamamen yetiştirilme, ahlak yapısı ile ilgili bir şey.

İyide kendimi örnek vereyim, herzaman yer verirdim. Yani yaşlı olmasa bile elinde poşetlerle gördüğüm kişilere bile buyrun oturun derdim. İstisnai durumlarda yapılmış birşey bu ve yetiştirilmeyle alakası yok diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jR.Arrhenius

quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

quote:

Orijinalden alıntı: jR.Arrhenius

quote:

vermek zorunda değilsin kafana takmaya değmez, sonuçta o da sende aynı parayı verip biniyorsunuz, kim denk gelirse o oturur.

dimi yaaa, Hatta bayramda dede elimi öp sana bayram harçlığı vereyim de :)

onu da geçtim babanla bin o otobüse boşalan yeri babana vereceğine sen otur ve aynı şeyi söyle bakalım ağzının ortasına şamarı yiyince ne diyeceksin :)

nerede yaşıyorsun sen şamar falan ?
    ayrıca ailemle birlikte yıllardır toplu taşıma aracı kullanmadım, kullanacağımızı da zannetmiyorum o yüzden sen takılma bu konulara.

şamar işin espri kısmı oluyor canım. Tok açın halinden anlamaz misali bir de pişkin pişkin "biz zaten kullanmiyoruz ki" diye bir de cevap vermiş :) gerçi sana kızmamak lazım. Sonuçta sen de sana verilen eğitim ve terbiye doğrultusunda bunları yapıyorsun :)

neyse sen takılma bu terbiye falan konularına. Yabancısı olduğun konular :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz

quote:

quote:

:D:D

• Valla ben çok çok yaşlı olanlara yer veriyorum birde hamile olanlara.Onun dışında yer vermiyorum , bazen saçı felan beyazlamış adamlar tip tip bakar suratıma ama ayakta duracak gücü var belli yani neden vereyim. Birde başkaları müdahale eder yer versene diye , genelde öyle oldumu vermem yer felan one öyle ya emir verir gibi kalk kendin yer ver başkasına neden karışıyon ki
  • o yasli amcanin yerinde 20 yasinda citir bir kiz olsaydi kopegi olurdun ama degil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 8 Mart 2011; 8:43:27 >
  • Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Bunu zorunluluk gibi görmeyin.
    Benim annem 50 babam 60 yaşında ve gayet de ayakta durabiliyorlar, güçleri yerinde, ve gördüğüm çoğu kişi de öyle. Gelir 70-80 yaşındaki gerçekten yıkıldı yıkılacak dede veya ninemiz ona kendi isteğimle yer veririm. Kimse burda boş boş konuşmasın ahlak vs diye. O kadınların yaptıkları çok mu iyi. Toplanmışlar günlere gidiyorlar, Kakara kikiri... Bakıyorsun sağlıkları da yernde. Bir de üstüne gençlere yer vermesi için bağırıyorlar, ya da başına gelip el kol ile taciz ediyorlar. İşte o zaman hiç yer vermiyorum. Asıl onların yaptığı terbiyesizlik. Gerçekten kötü durumda olsalar bu gibi numaralara başvurmazlar.
  • Yaptığın düpedüz terbiyesizlik. Aferin!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.