cep telefonuna sinyal gelirken şoförde frene basarsa belki firen tutmaya biliyo.millet çok abartıyo aslında
e bolu dağında adam veya başka bir yerde frene basıcak tutmuyo ne yapıcansorun o zaten fren tutmamasın
metrobüs de bu olay 2 defa başıma geldi. Bir anda durdu metrobüs şoför lütfen telefonları kapatın dedi , 1dk falan sonra tekrar çalıştı ..
Ya en güzeli telefonu kapat, mola yerinde konuş.
Eğer telefondan müzik dinleyecek veya oyun oynayacaksan da (Tabii kulaklıkla.) SIM kartını çıkar.
arkadaslar abs ile uzaktan bağlanıyor bu olay ... tamamiyla casusluk adına araç içinde radyasyon demek yani ghz lere mhz lere gelebilecek verici dalgası üretici firmanın arabanın beynine uzaktan erişimini engeller... mercedes-benz in naılki almanyadaki fabriaksından türkiyeye bir arabayı stop ettirip çalıştırabiliyosa....
Hepsini geçtim şöför nie konuşuyor hatta hostta kullandığını gördüm cep telefonunu
ben telefonu uçak moduna alıyorum ama cahil insanımız anlamıyoki, illa kapat diyo
ben pek inanmıyorum etkilediğine ama yine de kapalı olsun telefonlar..insanımızın daha yüzde 80 i bilmiyor telle konuşmayı sanki karşısında sağır var ya nasıl bir bağırarak konuşmadır ALLAH kahretsin anlamadım gitti...bir de hiç çekinme de yok millet dediklerimi duyuyor mu acaba diye ilginç bir milletiz..
quote:
Orjinalden alıntı: YmE17
buradan bursa beledıye baskanına seslenıyorum son model otobus ıstemıyorum ben ıkarusları sevıyorum onlar gerı gelsın ayrıca bence telefon kazalar ıcın sılah olarak kullanılıyor gbıde gelıyor bana
aynı zamanda
Hakkari'de askerlik yapan nişanlım HOYRAT'a,tabur arkadaşı Cafere ve bütün Kral TV izleyenlere bu şarkı gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: _asparagas_
ben pek inanmıyorum etkilediğine ama yine de kapalı olsun telefonlar..insanımızın daha yüzde 80 i bilmiyor telle konuşmayı sanki karşısında sağır var ya nasıl bir bağırarak konuşmadır ALLAH kahretsin anlamadım gitti...bir de hiç çekinme de yok millet dediklerimi duyuyor mu acaba diye ilginç bir milletiz..
2 kere yolda kaldım halk otobusunde buyuzden.... otobus otobanda kitlendi şöför bi dedi telefonu açık olanlar kapasın otubusteki herkezin tel açıktı
Zararlı veya değil, kural kuraldır, ama bizim bazı cahil insanlarımız otobüste cep telefonlarını açık tutup, konuşmaya devam ediyorlar.
Şimdi aracın beyini ile sensörler arası bilgi alış verişi var. Bu bilgi alışverişi yapan özel üretim kablolarda telefon sinyali hafif bir bilgi saptırması yapıyor. Aracın asr'sini bozuyormuş abs tutmuyormuş:S Onlar kolpa türk insanın sölediği şeyler.. Çok yüksek sinyal yayan telefonlar ile konuşursan sadece bu beyinde veya sensörde bilgi karışıklığı oluyor ve arıza lambası yakıyor veya olmayan şeyi oldu die göstererek, biraz uğraştırıyor. Lafın kısası hiç birşey olmuyor toplu taşıma aracı olduğu için ''YA OLURSA,DİYELİM OLDU NOLCAK?'' die yasak.. Bilmem anlatabildimmi.. Eğer zararlı olsaydı şu an günümüzdeki tüm araçların yanında bile telefon kullanmak yasak olurdu..
YETKİLİ BİRİNDEN DUYMAK İSTERSİNİZ AMA BENDE YETKİLİ SAYILIRIM:S O KADAR EĞİTİM ALDIK BUNLAR ÜZERİNE.. DİYORUMKİ ''TELEFON İLE FREN ARASINDA BİR BAĞLANTI YOKTUR.. TELEFON'UN YAPTIĞI TEK ŞEY ARIZA LAMBASININ YANMASINI SAĞLAMAK..(ARIZA LAMBASININ SÖNMESİ İÇİN 30 DAKİKALIK BİR İŞLEM GEREKİYOR BUNU BÜTÜN OTOBÜSLERDE HESAPLARSAN ÇOOK UZUN BİR ZAMAN KAYBI) YOK FREN TUTMUYOR ABS ÇALIŞMIYOR BÖLE ŞEYLER YOKTUR. HEPSİ KOLPADIR.
Yasak mı? Ben Otobüste GPRS'e Bağlanıp oyun indirip sonra oyunu oynamıştım...
bozsun bozmasın ben kapatılmasından yanayım 10 saatlik yolda 40 küsür kişinin cebinin çalmasına kafa mı dayanır ya
Michael Faraday?
Valla İzmir'de yaşadığım zamanlar bu yasağı desteklerdim. Adana'ya geldiğim zaman fark ettim ki isteyen otobüste serbestçe cep telefonu ile konuşabiliyor! O zamanlar şaşırıp kalmıştım bu duruma. Ama yıllar geçtikçe alıştım bu duruma. Peki ben otobüste cep telefonumu kapalı tutuyor muyum? Kesinlikle evet!
yahu bir zararı yok yıllar önce mercedes yeşil belediye otobüsü piyasa sürdü hani çevre dostu varya.onda hemen tel resmi üzerinde bir çarpı(X)... neymiş zararı varmış..şimdi bakıyorum o ibare yok herkes çatır çatır valla.
sonra metrolarda eskiden vardı teli kapayın diye ben kapatıp giriyordum şimdi sadece sigara içmeyiniz uyarısı kalmış..
ve son olarak yeni nesil tüm otomobillerde bluetooth teknolojisi gprs teknolojisi var.araçta telle rahat konuşmak için birçok imkan var.o araçların abs sine zarar vemiyoda otobüsünkine mi veriyor..
Valla bence yasak iyi kapatın ne olucakAntalyadan ankaraya metro ile gelmiştim bir kere varandaki otobüsümü kaçırdım arkamda sevgilisiyle konuşuyo 1 saat konuştu artık kapatsana şunu dedirtti insanlara tamam açık ama acil birşey olur onun için adam lak lak yapıyor şeyten dedi çarp suratına ama artık kim ne bilmediğimiz için silahı çıkartıcak vs.
benim bildiğim metaller manyetik dalgaları soğurur geçmesini engeller bu yüzden asansörde telefon çekmez eğer bu doğruysa abs ünitesini metalle kaplamak akıllarına gelmiştir heralde koca firmaların üstelik binek otomobillerde hiçbir sorun çıkarmaz deniyor ne farkı var otobüsler sadece millet birbirinden görüp de ayı gibi konuşup rahatsız etmesin diye bence
arkadaslar bende inanmıyodum kitlediğine ve telim hep açıktı (gerçi hala açık)2000 sonrası üretilen merso birtane belediye otobüsünde sehir halindeyken araç stop etti ve en öndeydim yani şoförün naptığınıda görüyodum kenara zor yanaştı çalıştırmaya çalıştı çalışmadı kalktı seslendi millete açık telefonları kapatalım die herkes kapattı ve araç daha ilk marşa basışta çalıştı belki raslantı belki deil ama bence etkiliyor(yer izmir)