Şimdi Ara

Otobanda Sağdan Geçenler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
8.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: K@lken

Millet soladan sağa geçme özürlü istediğin kadar sellektör at bazı öküzler yol vermiyo o zaman bizde makas ata ata yolumuzu buluyoruz başka yapıcak bişey yok sol şeritte 100le gidilmez otobanda

neden makas atıyorsun hiç iyi bir davranış deil

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Öncelikle sol şeridin ne akla hizmet ettiği hakkında bilinçlenmeli insanımız.

sol şerit hız şeridi değildir. "Sollama" şerididir. Ama insanımız sol şeridi istila ettiği için ordan sollama yapılamıyor hali ile ..

eskiden sol şeridi sadece hızlı gidenler istila ederdi. Şimdi hızı ne olursa olsun kendini sol şeritte buluveriyor insanımız.

Herkes şeridini bilecek.

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Millet soladan sağa geçme özürlü istediğin kadar sellektör at bazı öküzler yol vermiyo o zaman bizde makas ata ata yolumuzu buluyoruz başka yapıcak bişey yok sol şeritte 100le gidilmez otobanda

• Ağaç yaşken eğilir. Eğitim şart. Bu ve bunun gibi ihlallerin başka izahı yok.
  • Sol şeridi babasının malı zanneden ve yol kaç şeritli olursa olsun, sürati ne olursa olsun sol şeride yapışan, arkadan gelenin her türlü ikazına rağmen çekilmeyen benciller olduğu sürece sağdan geçmek kaçınılmaz oluyor.
  • Bunun birde hem e-5 te seyredip hemde kendini otobanda sanan,dizi halde giden yolda arkana dayanıp habire selektör yapanları mevcut.Böylesine mümkün olduğunca yol vermiyorum sağımdan geçmeye kalkarsa sağa kırıyorum.Acil durum olur yetişilecek yer olur ona bişey demem ama bunu trafikte terör estirmek niyetiyle yapan zaten kendini beli ediyor.
  • otobanlarda sağdan geçiş yapmak yasak değildir. Tabelalarda bu durum açıkça görülebilir zaten. Sağ ve orta şeritten sabit olarak gitmek yasaldır. Yani 90 km hızla giyorsunuz diyelim. Orta şeritten sürekli gidebilirsiniz bu hızda. Ya da sağ şeritten. Siz diyelim ki 100 km hızla sağ şeritten gidiyorsunuz. Bir baktınız birisi orta şeritten 90 ile gidiyor. Ne yapacaksınız? En sola mı geçeceksiniz?

Tek yön çok şeritli yollarda bulunduğunuz şeritin solunda sizden yavaş bir araç giyorsa yavaşlayıp onun soluna geçmeniz gerekmez. Sağından geçiş yapabilirsiniz. Tabi bahsedilen olay makas ise o başka.

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!
  • vozer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 23 Nisan 2007; 22:47:29 >
  • o dediğin yol bölünmüş yol olduğu için ister sağdan geçer ister soldan sen aynalarını iyi kolla ayna kontrolü yapmayan öküzler yüzünden kazalar oluyo biz sağ şeritten 50nc bi kamyonet sollarken arabanın tam iki kapısının ortasından girmişti hayvan polis geldi ve burası bölünmüş yol istediğin şeritten geçebilirsin diyerek arabayı bi güzel kamyonet şöförüne yaptırttı yani yolun sağı solu yok önemli olan insanların aynalarını kontrol etmeyi öğrenmesi

2001 MEGANE 1.6 16V 110HP
  • sol şerite illa yavaş didilince değil ne bileyim 120-130 ile de gitseniz biri gelip selektör yapıyo... ha bi de geçende başıma ne geldi... e-5ten 2.köprüye kozyatağından bağlanmak için saptım... bağlantı yoluna soldan girmişim hızım da 80 felan... yol zaten öyle çok düz değil sağa geçmek için şerit değiştirmek ayrıca risk.... ama bissürü tepki gösteren oldu sağdan geçenler felan... anayola çıkınca tamam 80le soldan gidilmez de... bazıları da abartıyor

Sol şeridi bırakın emniyet şeridi boş kalamıyor maalesef bu trafikte, sabahları emniyet şeridinde bi araç arıza nedeniyle filan park ederse deli trafik oluyor düşünün.

Neyse ne olursa olsun, sağ şeritten sollamak sağdan soldan girmek inanılmaz tehlikeli...

Ha ben sağdan geçmiyor muyum, solda uyuz eden önümden çıkmayan biri varsa yapıyorum, bazen acelem varsa yapıyorum ama bu yanlış.

Bende yapınca canavar olmuş oluyorum.

Yaptığınız iş çok tehlikeli ve başkasının da hayatını tehlikeye atıyorsunuz...

Adrenalin başkasının hayatını tehlikeye atarak olmaz, esas adrenalin delikanlıysanız bungee jumping filan yapın, uçaktan paraşütle atlayın bunlar daha erkeklik ister...

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

PARDON

V8 POWER...

• 150-180 farketmez o yolu kapatma hakkınız yoktur...
    quote:

Orjinalden alıntı: hlkkln

sol şerite illa yavaş didilince değil ne bileyim 120-130 ile de gitseniz biri gelip selektör yapıyo... ha bi de geçende başıma ne geldi... e-5ten 2.köprüye kozyatağından bağlanmak için saptım... bağlantı yoluna soldan girmişim hızım da 80 felan... yol zaten öyle çok düz değil sağa geçmek için şerit değiştirmek ayrıca risk.... ama bissürü tepki gösteren oldu sağdan geçenler felan... anayola çıkınca tamam 80le soldan gidilmez de... bazıları da abartıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwgolfmalik -- 23 Nisan 2007; 23:51:12 >
  • soldan kaptırmıs gidiyosun onunden senden yavas biri kafasındaki mantık bu yolda hız limiti 120 bende 120 ile gidiyorum o zaman sol şeritte kalabilirim yok ole bi mantık şimdi iki saat onun yol vermesini mi beklicen devirden dusucen fren yapıcan onun yerine sagından guzelce kıvrılarak gecersin olay budur bide 3 şeritli yolda orta şeritten yavaş gidenlerede uyuz olurum madem yavas gidiyosun en sağı kullan bosuna milleti sollama yada saglama yapmaya ugrastırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bojinov -- 24 Nisan 2007; 8:01:36 >
  • olayın temelinde yolda yürümeyi öğrenmeden arabaya binen bir toplum olmamız yatıyor,bizde bu saygısızlık varken sağ yada sol farketmez,adamın gözü yese üstünden geçecek öndekini,kurallara uyma kabileyiti kazanana kadar yontmak lazım insanımızı...

saygı,saygı,saygı en gerekli şey bizler için...

2008 siyahastra sedan 1,3cdti njoy+sp
    elinden geliyorsa bir ağız tatlandırmaya bak,o ağıza yumruk atmak erkeklik değildir
    kötülere iyilik yapmak, iyilere kötülük yapmak demektir
  • Gerçekten inanamıyorum arkadaşlar. Yorumlar şaşırtmaya devam ediyor beni. Tek yön çok şeritli yollarda sağ sol yoktur. Herkes kendi şeridinden sorumludur. Sağ şerit orta şeritten hızlı gidiyorsa orta şeritteki aracı geçip devam edersiniz yolunuza. Sağınızdan geçenler kural fil an çiğnemiyorlar. (Makas atanlar hariç)

Orta şerit daha yavaş ilerlerken sağ şeritten gelen bir aracın yavaşlayıp en sola geçmesini mi istiyorsunuz? Otoban dediğiniz yollarda en düşük 40 km/s en yüksek ise aksi belirtilmediği sürece 120 km/s hız yapılabilir. Sağ ve orta şeritlerde sabit gidebilirsiniz. Sol şerit ise sadece sollama amaçlıdır. 150 km/s ile bile gitseniz sol şeridi kapatamazsınız. Sadece araç sollarken kullanılır. Ama bu demek değildir ki en sağdan giden araç ortadan gidenden hızlıysa onu geçmek için en sola kadar şerit değiştirip geçip sonra yine sağa dönmesi derek.

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!
  • bastır ankaragücü ya biz Türkler yüzyıllardır, binyıllardır at kullanan bir millet olduğumuz için hala at kullanıyor gibi araba kullanıyoruz kanımızda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1. Selim -- 24 Nisan 2007; 11:32:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hlkkln

sol şerite illa yavaş didilince değil ne bileyim 120-130 ile de gitseniz biri gelip selektör yapıyo... ha bi de geçende başıma ne geldi... e-5ten 2.köprüye kozyatağından bağlanmak için saptım... bağlantı yoluna soldan girmişim hızım da 80 felan... yol zaten öyle çok düz değil sağa geçmek için şerit değiştirmek ayrıca risk.... ama bissürü tepki gösteren oldu sağdan geçenler felan... anayola çıkınca tamam 80le soldan gidilmez de... bazıları da abartıyor

Arkandaki senden hızlıysa nerden gececek ? Ustunden mi gecsin , sol şerit 120yle gidenin diye 1sey yok ki.Arkadndaki senden hızlıysa yol ver.

Ben orta şeritte olsam bile yol veririm.

Orjinalden alıntı: vozer

Gerçekten inanamıyorum arkadaşlar. Yorumlar şaşırtmaya devam ediyor beni. Tek yön çok şeritli yollarda sağ sol yoktur. Herkes kendi şeridinden sorumludur. Sağ şerit orta şeritten hızlı gidiyorsa orta şeritteki aracı geçip devam edersiniz yolunuza. Sağınızdan geçenler kural fil an çiğnemiyorlar. (Makas atanlar hariç)

Orta şerit daha yavaş ilerlerken sağ şeritten gelen bir aracın yavaşlayıp en sola geçmesini mi istiyorsunuz? Otoban dediğiniz yollarda en düşük 40 km/s en yüksek ise aksi belirtilmediği sürece 120 km/s hız yapılabilir. Sağ ve orta şeritlerde sabit gidebilirsiniz. Sol şerit ise sadece sollama amaçlıdır. 150 km/s ile bile gitseniz sol şeridi kapatamazsınız. Sadece araç sollarken kullanılır. Ama bu demek değildir ki en sağdan giden araç ortadan gidenden hızlıysa onu geçmek için en sola kadar şerit değiştirip geçip sonra yine sağa dönmesi derek.

ben de yukarda bunu demek istedim ama anlaşılmadı sanırım....ortada giden araç 80 le gidiyorsa sağdaki de 90 la gidiyorsa direk devam edebilir...zaten bunun adı geçiş değil şeridinde hızlanmaktır...

^_^

• sol seriti bos bırakın ben geliyorummm
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.