Şimdi Ara

Oto Tesisatında TTR kablo kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma ses sistemi yapıyorum. 60 amper sigorta koyacağım. 5 kanal amfi 1 takım midbass 1 takım midrange 1 takım tweeter ve bir bass koyacağım. Gerek hoparlör gerek güç kablolarını aldım ancak bildiğiniz üzere hiçbir ürün %100 bakır değil. Aklıma ttr 2.5 kesitli kablolar geldi. Şu anda halihazırda elimde for-X e ait 6ga kablo var. Bu kablo ile 5 kanal amfi beslemesinin yeterli olmayacağı düşüncesindeyim. Bu yüzden güç olarak 3X2.5 ttr kablo alıp güç beslemesini o şekilde yapacağım. Sizce nasıl olur? Fikirlerinizi almak isterim. Aklımda kaynak kablosu da var ancak epey pahalıya geliyor. Çok profesyonel bir sistem olmadığından dolayı çok sıcak bakmıyorum.

Sizlere 3 adet sorum var;

6ga kablo 5000.5 5 kanal amfi için yeterli olur mu?

2.5 kablo 12v üzerinden kaç amper kaldırabilir?

3X2.5 kabloyu alıp uçlarını birleştirip tek kablo olarak kullansam bir sorun oluşur mu?

Bu türde herhangi bir konu görmedim. bu işin gurmelerinin yorumlarını merakla bekliyorum  

• Jaewyn kullanıcısına yanıt
    ttr kablo amfi montajında hiç kullanan görmedim, muhtemelen ısınır ve yangın riski taşır, ben kullanmazdım. 5 kanal amfi için en az 4ga kaliteli kablo öneririm. kablodan kısmayın. bir çok parazit, ısınma, kesme gibi sorununun sebebi power kablosu, rca kablosu, şase vs gibi kalitesiz ürünler yada yanlış montajdan çıkıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

peki elimdeki kablo tahminen kaç amper kaldırabilir? sigortam 60 amperlik. 4ga kablolarında saf bakır olanını bulmak zor. İnternetteki satılan ürünlerin fotoğrafını incelediğim kadarıyla genellikle hepsi alüminyum üstü bakır kaplama. rca kablosunu %100 bakır aldım parazit yapmaması için. Kablo önerinize açığım.

6ga Kaç wat kaldırır bileniyorum, sizin amfiyi normal kullanımda kaldırır, ama yüke bindimi ısınabilir. Garanti olsun diye 4ga takılmasını öneriyorum. Forx 4ga ofc yeşil kablo olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam çok teşekkür ederim. 4 ga kablo alayım en iyisi. ileride başıma iş almayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaewyn -- 15 Nisan 2025; 4:33:5 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.