Şimdi Ara

Oto ses sistemi kabloları ve montajı hakkında bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
29.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar piyasada birçok ses sistemi kabloları var malum çoğu çin malı ve kalite kalite.
    8 ga kablo standart anfi seti elektrik ve şase kablosu
    Genellikle 2-4 kanal stereo anfilerde kullanılır.
    6 ga anfi kablosu ve şase kablosu mono ve 5-6kanal anfiler için uygun görülebilir kalınlığı artmıştır.
    4 ga anfi kablosu ve şase kablosu mono anfiler veya kaliteli sistemler için uygun olabilir kalınlık olarak 6 ga ya göre yine artmıştır.
    RCA kabloları ;konektörü altın kaplama makbul olur,iç sarımı bakır olursa ses dalgaları hızlı iletilir.
    Hoparlör kabloları 14 ga ideal kalınlıkta
    Remote tetik ise 18 ga ölçülerde
    Tavsiyem aküden çekilen elektrik kablosunun hemen 20-30 cm ilerisinde bir sigorta olması stereo anfilerde 30-40 amper mono anfilerde ise 60-80 amper geçen elektrik kablosu motor içinde kesinlikle yalıtım yapılmalı .
    Kablo kanalı yada izole siyah bant iş görür.
    Kabin içinde ise döşeme altında kesinlikle elektrik kablosu izole edilmeli zamanla aşınıp araç gövdesine elektrik vermesi korkunç​ olur araç yanabilir.
    Şase kablosu mümkün olduğunca çıplak metale sabit bir noktaya montelenmeli .
    RCA kabloları kullanılan sağ sol sub herbiri için doğru yönde uyarlanması stereo akustik sağlanmalı, mümkün olduğunca RCA çoğaltan y kablo kullanılmamalıdır.
    Kablo kalabalığı olsa da kaliteli müzik için gereklidir.
    Elektrik kablosu ile RCA kablosu aynı tarafta olmamalı ayrı yönlerde parazit motor gürültüsü kesme vb sorunlar olmaması adına uygundur.
    Mümkün olduğunca yeni tarihli bakır kabloları kullanmalı piyasada bulunan 30 liralık dışı bakır rengi içi metal zamanla kararan oksit yapan kablolar ile kaliteli ses mümkün değil.
    Birde cadence marka kablo setleri orijinal ürün olarak iyi olsa da sahte olanı çoktur 40-50 liraya cadence kablo seti olmaz dediğim gibi mümkün olduğunca kalın elektrik kablosu kaliteli RCA kablo sesi bariz etkiler 8-ga ile 4 ga kablo deneyip anlayabilirsiniz.
    Montaj ve ses sistemleri hakkında değerli bilgileri bulunan üstadlar konuya bilgilerini tecrübelerini sunarsa herkese faydalı paylaşımlar olur keyifli dinlemeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 1 Mayıs 2017; 10:47:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • öncelikle paylaşım için teşekkürler. bende biraz ekleme yapmak istiyorum. amerika da kablo kalınlığı awg ile temsil edilmekte. yani 8 awg nin Türkiye de ki karşılığı 3,26mm dir. kablo kalınlıkları ve kaç ampere kadar dayandığını anlamak için aşağıdaki tabloları incelemenizi öneriyorum. yine linkini paylaşacağım program ile de ne tür bir kabloya ve minimum sigortaya ihtiyacınız olduğunu buradan hesaplayabilirsiniz.

    http://www.bcae1.com/wire.htm

    Oto ses sistemi kabloları ve montajı hakkında bilgilendirme
    Oto ses sistemi kabloları ve montajı hakkında bilgilendirme




  • Güzel bir açıklama olmuş elinize sağlık.
    Bu aralar tesisatçıları anlamakta zorluk çekiyorum. Serçe parmağım kadar kablo çekeceklermiş ve 100 amper sigorta bağlayacaklarmış.Yoksa araç tesisatla birlikte yanarmış. Yahu araç zaten 60 amper sen 100 amper sigorta bağladınmı ne anlamı kaldı sigortanın. Sigorta adı üzerinde emniyet için olur.
    Piyasa işi anfinin 100 amper çekmesi zaten imkansız. birde o kadar kalın anfi kablosundan marş motoru kablosu olur diyorum. bu seferde bozulup
    Kendine güveniyorsan sen çek tesisatını diyorlar. Zaten Normalde evlerde 16 amper sigorta ile 2.5 mm kalınlığında tesisat kablosu çekiliyor, aynı anda fırın çamaşır makinası çalışıyor yinede sigorta atmıyor.ısıtma anında 2000 watt*2 toplam=4000 watt elektrik çekiyor.
    Anfiler üzerinde yazan watt değerleri peak değerler, oysa gerçek değerler RMS ile ifade ediliyor. Anfimde kocaman 1500 watt yazıyor ama teknik bilgilerini okuyunca 50 watt rms yazıyor.

    ben kendi amfi için en fazla 6 mm kablo yeterli geleceğini düşünüyordum, verdiğiniz bilgiler ile de haklı olduğumu sanıyorum




  • Hepsini okumadım, çöp markaların ürünlerini kullanmayın ne amfisini,ne kablosunu kaliteli ürün alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SÜD -- 17 Kasım 2018; 1:53:38 >
  • Merhaba. Bir soru sorarak başlığı canlandırmak istiyorum.

    sony marka bir teyp aldım ayrıca pantizota bir çift pioneer 450 watt hoparlör takıldı. Ancak hoparlörlerin karekterinden midir bilemiyorum. Arka Sol hoparlör arka sağa göre baslarda ve ses şiddetinde yetersiz kalıyor. Daha boğuk ve daha zayıf. Bu nedenle bas sesler sağ kulağımı rahatsız ediyor. Montaj sırasında yeterli olur diye düşünmüştüm bu nedenle ses çıkarmadım ancak Teyipçinin kullandığı kablo oldukça kötü. Bu nedenle kabloyu değiştirmek istiyorum. Aşağıdaki linkteki kablo dan satın aldım.

    Soruma gelince, aracım heçbek. Ara sıra pantizotu çıkarmam gerekiyor. Bu nedenle bir soket yapacağım, kabloyu kesmem ve bir soket bağlamam ses kalitesini olumsuz etkiler mi? Etkilemezse 4*2.5mm kablo için nasıl bir soket kullanmalıyım. Link verebilir misiniz?



    Kablo
    https://www.amazon.com.tr/Hama-30728-5Mm-Kablosu-%C5%9Eeffaf/dp/B00005UP69

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.