Şimdi Ara

Oto ekspertizlerde aracın motor arızası görünür mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @fbilker1907 @crssover @MaDMaxiBo teşekkür ediyorum.

Bu yazdıklarınız da içimi çok rahatlattı.

Benim gittiğim özel toyota servisi de sizin dediğinize benzer şeyler demişti ama ilk defa araç alıp da böyle motor arızası deyince korktum, usta da " 35 bin lira verdirecek değiliz korkma, iyice kafana takılırsa getir yine sileriz daha da olmadı bir parça atar yaktırmayız ışığı." demişti.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt

ben de zamanında araştırdım hocam, aylarca uğraştım şu kadar para harcadım ama sonunda gitti arıza ışığı geri gelmiyor diyenlerin yorumlarını okuyunca uğraşmak istemedim.

ben biraz da elektronikle uğraşmayı sevdiğim için cihaz aldım, almasanız da olur.

Aşağıdaki cihazdan almıştım, bi ara kaybettim sonra wifili olanı aldım ama kaybolanı da geri buldum, aynı işi görüyor ikisi de, 170 lira ve 270 lira. bir uygulama indirip telefondan bağlanınca o hata kodlarını silebiliyorsunuz.

www.n11.com
    Elm327 Arıza Tespit Cihazı Bluetooth Arıza Okuma Silme 4864 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/elm327-ariza-tespit-cihazi-bluetooth-ariza-okuma-silme-4864-16770350?magaza=akupeksaygili&pid=608326440

www.n11.com
    Elm327 Wifi Araç Arıza Tespit Cihazı Obd2 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/elm327-wifi-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-16770132?magaza=lamassu

uygulama olarak da bunlar kullanışlı, ücretsiz olarak hata kodu silinebiliyor.

play.google.com
    Car Scanner ELM OBD2 - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ovz.carscanner

play.google.com
    Infocar - OBD2 ELM Diagnostic - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=mureung.obdproject

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 31 Temmuz 2024; 16:53:51 >

• Önce aracını benzinde bir tanımanı tavsiye ederim, benzinde her şeyin yolunda olduğuna emin olmak gerekiyor. Aracın benzinli kullanımında uyarı ışığı yakmıyor ise sorunun kaynağı kesin lpg ise sana iyi bir lpg servisi gerekiyor. Aracında lpg sistemi montaj hatası olabilir. Kullanılan nozullar aracına uygun olmayabilir, sistem bir şekilde bir bölgeden hava kaçırıyor yada alıyor olabilir, enjektör sorunu olabilir, regülatör sorunu olabilir.

LPG'li araç arıza ışığı yakar mı sürekli bu derdi yaşar mı sorusunun cevabı HAYIR yakmaz.

Mutlak suretle bir sorun vardır. Ve çözülemeyecek bir sorun değildir. Yapılan tüm ayarların benzin haritasının kopyası olması durumunda lpg ile benzin arasındaki performans farkı bile ayırt edilemez. Aracından aracına göre çok değişkenlik gösteren cidden bu işte ustalaşmış kişilerin çözemeyeceği bir problem değildir lpg'nin arıza ışığı yakması.

• Teşekkürler @MaDMaxiBo

Hocam size de teşekür ediyorum.

Bugünkü ayarlardan sonra 1 depo gaz aldım onu kullanmaya devam edeyim çünkü 10-12 km kullandım yine yakarsa bu sefer arıza ışığını sildirip 1 depo kadar benzin kullanayım. Bu şekilde dediğiniz gibi daha sağlıklı olur. Fakat içindeki gazı komple bitirip sonra mı ışığı sildireyim daha mı iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 31 Temmuz 2024; 19:43:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto experlere çok güvenmeyin, hiç sorumluluk almazlar, anlamadıkları yerlere servis kontrol yazıp geçerler, verdikleri rapora da 1 gün geçerlidir diye yazarlar, üstüne de yarım saaatlik bir iş için en az 5k koparırlar (adam günde 1 araba baksa kendini kurtarır).

• Hocam ayıptır sorması exper fiyatı ne kadardı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.