Şimdi Ara

OSYM soruları nasıl hazırlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-5 kişi zaman zaman bir araya gelip soru mu yazıyorlar acaba bilen var mı

• Son 2 ay mı ne kampa alıyolar bunları heralde bi otelde yeme içme herşey devlete ait işte bu hocalar 1 ay tatil yapıyolar son 1 ay ise soruları hazırlıyolar.Soru haızrlama tarzı ise şöyle imiş hangi konunun istisnası varsa o istisnayı sorarlarmış.Dershanede ki türkçe hocamızın yakını ösym'de bu işi yapıyormuş o anlattı
  • hocalar kim peki?
    Dershane hocaları mı? Okul hocaları mı? Yada şu meb kitaplarını yazanlar mı? Kimdir yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eklemelerim olacak.
  • Evet bir sürü soru hazırlanıp havuza konuyor bir de sanırsam soruyu damgalıyorlardır ''basit'' soru ''orta'' soru ''eleyici'' soru gibisinden (damgalamak derken soyut anlamda) havuzdan oransal anlamda soru çekiliyordur. Son 2 yıldır da sorular bence baya güzelleşti eskiden ezberle gir yap mantığı vardı artık yavaş yavaş akıl yürüttürüyorlar, yorumlatıyorlar akıl yürüten yorumlayan bir üniversiteli ezberci bir üniversiteliye göre daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 13 Ekim 2012; 18:58:35 >
  • hacı bence bunlar soru moru hazırlamıyor alıyorlar 3 5 soru bankası seçip seçip değiştirip değiştirip yazıyorlar benden demesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musaon123

hacı bence bunlar soru moru hazırlamıyor alıyorlar 3 5 soru bankası seçip seçip değiştirip değiştirip yazıyorlar benden demesi

bu adam da geliyor,üni.ye hazırlanıyor işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorular ne kadar zor ve eleyici olursa daha iyi olur bence.
  • Siz bu sorulara zormu diyorsunuz?Dünya sıralamasında fizikte listede bile yokuz matematikte ise sonlardan birkaç ondeyiz.ÖSYM de %40 lik kesim sıfır veya baraj puanını zor yapıyor.Rezil durumdayız genel olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: onlymann

Siz bu sorulara zormu diyorsunuz?Dünya sıralamasında fizikte listede bile yokuz matematikte ise sonlardan birkaç ondeyiz.ÖSYM de %40 lik kesim sıfır veya baraj puanını zor yapıyor.Rezil durumdayız genel olarak.

Kime gore neye gore siralama , yurtdisinda kac farkli ulkenin egitim sistemi hakkinda bilgi sahibisin cok merak ettim. Anlat, kanitla burda hadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

quote:

Siz bu sorulara zormu diyorsunuz?Dünya sıralamasında fizikte listede bile yokuz matematikte ise sonlardan birkaç ondeyiz.ÖSYM de %40 lik kesim sıfır veya baraj puanını zor yapıyor.Rezil durumdayız genel olarak.

Kime gore neye gore siralama , yurtdisinda kac farkli ulkenin egitim sistemi hakkinda bilgi sahibisin cok merak ettim. Anlat, kanitla burda hadi.

Neyini anlatayım dünya sıralaması diye birsey var gir bak hangi ülkeler fizikte matta ne kadar başarılı sana birseyi kanıtlamak zorunda değilim.

• quote:

quote:

quote:

Neyini anlatayım dünya sıralaması diye birsey var gir bak hangi ülkeler fizikte matta ne kadar başarılı sana birseyi kanıtlamak zorunda değilim.

Fizikte basarisiz olmamizin sebebi 16 yasinda daha beyin ve zeka gelisimini tamamlamamis genc bireylere dairesel hareket cekirdek kimyasi gibi komplike konulari ogretmeye calismamizdan olabilir mi?
    Avrupa ve Amerika da bu konular en erken universite egitiminde veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElysionMaster -- 16 Ekim 2012; 20:20:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

quote:

quote:

quote:

Fizikte basarisiz olmamizin sebebi 16 yasinda daha beyin ve zeka gelisimini tamamlamamis genc bireylere dairesel hareket cekirdek kimyasi gibi komplike konulari ogretmeye calismamizdan olabilir mi?
    Avrupa ve Amerika da bu konular en erken universite egitiminde veriliyor.

Sen fizik mı gördüğünü saniyorsun?Tork moment atom fiziği Işık hızı bunlar fizikmi.E=mc^2 ve birkaç formül hepsi.Sen lisedeki müfredata fizik diyorsan bosu bosuna okuyorsun demektir.Lisedeki fizik çok yuzeysel birkaç formüllu olan bölümlerinin yuzeysel sekilde anlatilmasidir.Dunyanın en zeki fizikçisi denilen Einstein gibi birisinin yıllarını bulan buluşları lisede sana 2-3 derste anlatamazlar.İsik hizi kutlu boy vs der müfredat daha fazlasına hocanın bile basmaz kafası müfredat dediğin bu kadar yuzeyseldir.Yurt disiyla Türkiye'yi kıyaslama bile bence.Temel matematik denilen matematiğin 1+1 gibi basit sekli diyebiliriz ki osym Türkiye'nin matematikteki basarı oranının 40 soruda 10 a yakın olduğunu söylüyor rezillik demek bu rakam.Bu gibi birçok ornek var somut istersende dünyaya damgasını vuran bir turk profesör de yoktur.Birkaç isim var onları sayma bile tüm egitimini yurt dısında almış herseyini tamamlayıp turkiyeye donene ben turk profesör demem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.