Şimdi Ara

ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan istifa ediyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili kopya bulgusuna rastlanmadığını açıkladı; ardından "Şevkim kırıldı. Bu işin hesabını vereceğim. Sonra da görevi bırakacağım" dedi.

ÖSYM'nin bazı kamu kurum ve kuruluşlarına verdiği şifrelerin internette dolaştığı iddialarını kabul eden Yarımağan, şifreleri değiştirdiklerini açıkladı.

Ellerindeki adaylarla ilgili tüm verileri incelediklerini ancak "bir sonuca varamadıklarını", kopya bulgusuna rastlanmadığını belirten Yarımağan, "Bizdeki bilgilerde bir anormallik yok. Benim yapacaklarım burada bitiyor" diye konuştu.

Biz lys olarak yapamadım ama kpss ye dayanamadı

• bu adamı kpss ye kadar cok seviodm ( ne kadar klavuzu falan yanlıs yapsalar da ) yumurtalı saldırıya falan da çok üzülmüştüm. ama bu kpss deki kopya olayı ipleri kopardı artık bu kadar da olmaz dedirtti . atamaları bile dondurmadılar bu nasıl iş anlamadım . karı koca bütün akrabalar fullermi arkadaş bu devletin en güvenilir kurumunda bile bunlar oluyorsa biz yine ( devlet olarak ) iyi yerdeymişiz arkadaş
  • Ben de KPSS olayına kadar arkasındaydım ama o da yüzünü belli etti. Yaptığı açıklamalar, kopya olayına getirdiği görüşler resmen komik! Bu anormalliği nedense bir tek devlet göremiyor. Görmek istememesi de seçenekler dahilinde.
  • aslında bence şu kpss olayında söyledikleri hariç çok başarılıydı...2010 ygs-lys'deki sorunlara gelirsek de bunlar doğaldır 1 milyondan fazla kişinin girdiği bi sınavın organizasyonunu vs.. herşeyini değiştiriyorsunuz,bu aksaklıklar normaldi ama gerçekten kpss'de sırf söyleyeceği şuydu:"eğer bir kopya olayı varsa araştırıp gerekeni yapacağız"

yok mutsuz,başarısız insanların feryadı falan felan saçmaladı..
  • Umarım yerine gelicek kişi bu adamı aratmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 25 Ağustos 2010; 5:22:02 >
  • inşallah.başkan olmak o kadar kolay değil
  • Bence bu adama haksızlık yapıldı.Her aksayan iş bu adama yükleniyor.Geçmişine bakıldığında ne kadar başarılı olduğu anlaşılacak ama bakılmıyor.Her puanı düşük çıkan bu adamdan hesap sormaya kalkıyor.KPSSde de kopya çekildiğini düşünmüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dursun Aydın Özbek İstifa!
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ÖSYM'nin bütçesini sürekli kısıtlayarak hata yapmasını sağladılar.Ben bu adamı seviyodum,dürüst bir adam,bu adamın bilgisi dahilinde bir kopya olayı olması mümkün değil bence çünkü Yarımağan bunu farkettiği an o ortamda durmayacak kadar dürüst bir adam diyorlar.Son olayda ise bir şeyler olmuşsa bence tamamen Yarımağan'ın bilgisi dışında olmuştur.Bu adamda istifa ederse bence ÖSYM iyice kurtlara emanet edilmiş olacak,yani hiç çaktırmadan kopya çekme olayları bundan sonraki süreçte yaşanabilir.Çünkü Yarımağan'ın yerine atanacak adamı kimlerin atayacağını ve bu adamın kimlere yakın olacağını aşağı yukarı tahmin edersiniz heralde.

• Bir kurumda olan biten herşeyden idareci sorumludur. Ösym bu yıl iyice dağıtmış durumda. Bu kimden ve nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın bunu düzeltmek o kurumun başkanına düşer. Bakarsın bu sorunlar neden oluyor. Sorunlar bazı kişilerden kaynaklanıyorsa gereğini yapar ve bu kişileri o işten bir şekilde uzaklaştırırsın ve layıkiyle yapacakları getirirsin. Yok bunu yapamıyorsan veya gücün yetmiyorsa başkanlığı bırakır gidersin yapabilecek adam gelir ve yapar.

Şimdiki başkan bu işi eline yüzüne bulaştırmıştır. Bu yıl her yaptığı işte muammaya neden olmuştur. Şimdiye kadar hiç görmediğimiz sıkıntılara neden olmuştur ve hiçbirine doğru dürüst inandırıcı cevaplar verememiştir. Bu nedenlerle şimdiki başkanın şu anda bence durduğu kabahattir. 1 dk daha beklemeden bu iş netleşsin gibi abuk savunmalar yapmadan bir an önce istifa etmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Bir kurumda olan biten herşeyden idareci sorumludur. Ösym bu yıl iyice dağıtmış durumda. Bu kimden ve nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın bunu düzeltmek o kurumun başkanına düşer. Bakarsın bu sorunlar neden oluyor. Sorunlar bazı kişilerden kaynaklanıyorsa gereğini yapar ve bu kişileri o işten bir şekilde uzaklaştırırsın ve layıkiyle yapacakları getirirsin. Yok bunu yapamıyorsan veya gücün yetmiyorsa başkanlığı bırakır gidersin yapabilecek adam gelir ve yapar.

Şimdiki başkan bu işi eline yüzüne bulaştırmıştır. Bu yıl her yaptığı işte muammaya neden olmuştur. Şimdiye kadar hiç görmediğimiz sıkıntılara neden olmuştur ve hiçbirine doğru dürüst inandırıcı cevaplar verememiştir. Bu nedenlerle şimdiki başkanın şu anda bence durduğu kabahattir. 1 dk daha beklemeden bu iş netleşsin gibi abuk savunmalar yapmadan bir an önce istifa etmelidir.

Boş boş konuşuyosun ha. Adam zaten eleman yetmiyo diye yakınıyo nereye çıkartıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Bir kurumda olan biten herşeyden idareci sorumludur. Ösym bu yıl iyice dağıtmış durumda. Bu kimden ve nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın bunu düzeltmek o kurumun başkanına düşer. Bakarsın bu sorunlar neden oluyor. Sorunlar bazı kişilerden kaynaklanıyorsa gereğini yapar ve bu kişileri o işten bir şekilde uzaklaştırırsın ve layıkiyle yapacakları getirirsin. Yok bunu yapamıyorsan veya gücün yetmiyorsa başkanlığı bırakır gidersin yapabilecek adam gelir ve yapar.

Boş boş konuşuyosun ha. Adam zaten eleman yetmiyo diye yakınıyo nereye çıkartıyo

asıl sen boş konuşuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun kardeş. adam ne demiş bir bakalım

\ Sorunlar bazı kişilerden kaynaklanıyorsa / demiş yani sebep eğer buysa demiş sebep budur dememiş
    \ gereğini yapar ve bu kişileri o işten bir şekilde uzaklaştırırsın ve layıkiyle yapacakları getirirsin / demiş yani senin anladığın gibi adamları çıkar ortalık boş kalsın dememiş yerine adam gibi iş yapacakları getirirsin demiş

bencede bir başkan sorunların asıl sebebini bulup çözmeli çözemiyorsada yerini çözebilecek insanlara bırakıp gitmeli. yarımağanın yapacağıda bu kadar basit

• bizi yakti nerye gidiyorsa gitsin en fayda
  • Ne üzüldüm .
    Bir an önce bu güzel haberi almak dileğimle.
  • şimdi bu adam gitti ya başkanlıktan seneye soruları kazık sorarlarmı. Değişirmi soru sistemi. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

şimdi bu adam gitti ya başkanlıktan seneye soruları kazık sorarlarmı. Değişirmi soru sistemi. ?

hiçbirşey degişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

şimdi bu adam gitti ya başkanlıktan seneye soruları kazık sorarlarmı. Değişirmi soru sistemi. ?

hiçbirşey degişmez.

sağol üstadım
  • O adam dediğiniz kişi de giderse artık seneye boş yere çalışıp girmeyin,
    Ünal Yarımağan Ösym ye tepeden indirilmiş kadrolaşmış biri değil aksine 1974 de kuruularından ve bu zamana kadar Ösym nin güvenilir bir kurum olmasını sağlamış birisidir.

Asıl yapılmak istenen zaten tasviye edip, uygun kontrol edecekleri kişileri atamanın yolunu açmaktır.

Dikkat ettinizmi bu kadar şey oldu ama hükmetten destekleyici bir şey gelmiyor, yandaş olsa boylemi olurdu?
  • Ya bırak arkadasım zaten hükümet kuzusu o adam.. Bi klavuz yayınladı Kırıkkale hukukun puanı Kır. İÖ hukuktan daha az.. Ankara hukuk bilmem kac binlerde.. Sonra cıkmıs ''Biz bu klavuzu hiç yoktan iyidir anlayısı ile hazırladık o yüzden hatalar var'' gibi bilimsel ve net olmayan sacma sapan açıklama yapıyor.. Seni profosör yapan adamları sallandırmak lazım zaten.. Klavuz dediginde hadi sistem yeni tahmini puan yayımlanırda tahmini sıralama yayımlandı gidipte insanlar ona göre tercih yaptı apıştı kaldı.. Kardesim konya hukuk tahmini 440 puanla alıcak diyosan dogruluk payı azda olsa vardır ama gidipte 20 binlerde sıralamalar yazmanın anlamı yok. Zaten hukuk hiç bir zaman 18 binin altına inmedi bu ülkede..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.