Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~ultrAslan~

quote:

Orijinalden alıntı: Eski Beyoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Çiçikov

Karadenizin kuzeyine iskan var miydi ya? O haritali soru.

Haklısın, Türklerin tarih sahnesine çıkışı konusunda anlatılan Bulgarlar, Peçenekler, Hazarlar, Kumanlar, Kıpçaklar Karadeniz'in kuzeyine damdan düşmüş olmalı.

Hatalı soru.

ÖSYM 2014 LYS-4  SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU

Arkadaş haritalı soru diyor düzgün okumayı öğren önce

Ben de haritalı sorudan bahsediyorum zaten. Cidden sende sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

• Selçuklular, Türk-İslam devletlerinin en büyüklerindendir. Oğuzların Üçoklar kolunun, Kınık boyuna mensupturlar. Onuncu yüzyılın sonu ile on birinci yüzyılın başlarında İslam’ı kabul ettiler. Selçuklular; Çin'den, Batı Anadolu dahil bütün Ortadoğu ülkeleri, Akdeniz sahilleri, Kuzeybatı Afrika, Hicaz ve Yemen'den Rusya içlerine kadar yayılan hakimiyetin, muazzam bir kültür ve medeniyetin temsilcisidir.

http://www.tarihkulubu.aku.edu.tr/buyuk%20selcuklu.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Selçuklular, Türk-İslam devletlerinin en büyüklerindendir. Oğuzların Üçoklar kolunun, Kınık boyuna mensupturlar. Onuncu yüzyılın sonu ile on birinci yüzyılın başlarında İslam’ı kabul ettiler. Selçuklular; Çin'den, Batı Anadolu dahil bütün Ortadoğu ülkeleri, Akdeniz sahilleri, Kuzeybatı Afrika, Hicaz ve Yemen'den Rusya içlerine kadar yayılan hakimiyetin, muazzam bir kültür ve medeniyetin temsilcisidir.

http://www.tarihkulubu.aku.edu.tr/buyuk%20selcuklu.html

Peki göçten bahseden herhangi bir olay var mı ? K.Batı Afrika'ya veya orada bir yerleşkesi,haritası vs ?
    Kendin ispatlamışsın olmadığını :)

• quote:

quote:

Haklısın, Türklerin tarih sahnesine çıkışı konusunda anlatılan Bulgarlar, Peçenekler, Hazarlar, Kumanlar, Kıpçaklar Karadeniz'in kuzeyine damdan düşmüş olmalı.

Hatalı soru.

Yav arkadas duzgunce sormusum senin verdigin cevaba bak,bir sey demiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hatalı soru.

Yav arkadas duzgunce sormusum senin verdigin cevaba bak,bir sey demiyorum.

İşi gücü milleti küçük düşürmek zaten he bide bişey biliyormuş gibi ahkam keser

• Sözelciyiz ama düzgün iletişim kuramıyoruz ilginç

• Bildiğimin zekatı kadar bilmeyen adam gelip burada sallıyor,o kadar insanı yanıltıyor.
  • Arkadaşlar karadenizin kuzeyi sorusunu hani şu haritalı soruyu suriye yaptım haritaya göre cevaplandırdım coğrafyam iyidir haritaya göre kuzeybatı afrika okla gösterilmişti suriyeyi haritada bulamadım ama kuzeybatı afrikayı buldum haritada eğerki haritaya göre sordularsa size keklemişler anlayacağınız yoksada beni keklesinler önemli değil ayrıca oruç sorusu oruçla bağlantılıydı hangisi bu ibadeti kolaylaştırmak içindir diyordu sadaka olacak. sadaka zaten fidye demektir.
  • yahu ne gerek var tartışmaya yalnız ben biliyorum deyip artistlik yapıp yanlış bildiğiniz şeyi doğru göstermeye çalışmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafadark

quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

arkadaş bu sınav lys ezber yani öyle diplere inerek yorum yapmak çok saçma asimile politikası ile I.dünya savaşının arasındaki bağlantıyı ilk seden duydum helal valla :D

Arkadaşa en dibe inerek anlattım zor yoldan :)
    Tabiiki dediğin gibi sırıtan bir şık SSCB :) işin ehli direkt ayıklar onu ama bazı arkadaşlar bilmediği için tereddüt ediyorlar.

arkadaşım lys dediğin gibi ezber olduğu için konuya ya tam anlamıyla hakim olacaksın ya da hiç olmayacaksın :d

ayrıca benim yazdığım asimile politikasıyla 1. dünya savaşı arasındaki bağlantıyı sen kendin anlamışsın. ben öyle bir şey yazmadım

ben sadece orta doğunun almanya ve italyanın siyasi birliğini sağlamasından çok önce cazibe merkezi haline geldiğini söylüyorum.
    daha sonradan işin içine sscb dahil oluyor vs vs

e tabi aynı zamanda çok bilen çok yanılırmış. benimki de yanlış olabilir :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bel fitigi -- 16 Haziran 2014; 18:35:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnyglle

yahu ne gerek var tartışmaya yalnız ben biliyorum deyip artistlik yapıp yanlış bildiğiniz şeyi doğru göstermeye çalışmayın

özür dilerim, bilginin önünde eğilirim
  • arkadaşlar ipek kağıtla ilgili bir soru vardı cevap türkler araplardan önce kağıtı kullanmışlarmıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: redtnt

arkadaşlar ipek kağıtla ilgili bir soru vardı cevap türkler araplardan önce kağıtı kullanmışlarmıydı

Öyle dedim ama sanirim cevap etkilesim icindelerdir olacakmis

• quote:

Orijinalden alıntı: MonarchDrache

quote:

Orijinalden alıntı: redtnt

arkadaşlar ipek kağıtla ilgili bir soru vardı cevap türkler araplardan önce kağıtı kullanmışlarmıydı

Öyle dedim ama sanirim cevap etkilesim icindelerdir olacakmis

Doğru türkçede başka arapça'da başka lafız ile söyleniyordu soruda,bu da dillerin etkileşimidir.
  • tarih kaynaklarında kağıt uygurlardan araplara geçmiştir bilgisi var
  • valla kardeş maddi destek de haklısınız lakin iman etmekte öyle destek verme şekliyle gerçekleşmez iman etmek için kelime-i şehadet gerekir ki o da parçada geçmiyor her iki şıkta haklı anlamadım gitti :D bu arada öbür din sorusunu iyi hatırlıyorum parçadaki örnekte ne kolaylık gerekir diyor parçada oruç verilmişti oruç tutamayan sadaka verir
  • tarih türklerin ipek kağıt sorusu da bence yalnız yukarıda ki bilgiye göre istemiş o da türklermi araplarmı daha önce kullanmış sabaha kadar tartışırız ki daha net bir cevap var ortada o da dillerin etkileştiği
  • Dillerin etkillendiği değil, alfabelerin etkilendiği şeklinde idi şık; boşuna tartışmayın o şık olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O soru yorum sorusuydu,ve parçaya göre yapılacaktı herkesin bildiği gibi parçadan da sadece dillerin etkileşim içinde olduğu vardı.
  • soğuk savaş sorusunu tam olarak hatırlıyan varmı soruda soğuk savaş döneminden sonraki gelişmelerden biri degilmidir diye yoksa soğuk savaş döneminden sonraki gelişmelerdenmidir diye soruyordu
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.