Şimdi Ara

OSX86 10.5 leo hakkında herşey :) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
28.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: deadline

zaten ayrı ekran kartım var HD2600XT PCI olarak monitör de ona bağlı onboard kullanmıyorum. O zmn ben bu arada iDeneb 10.5.5 bulup indirmeye başlıyım.

aynı ekran kartını kullanıyoruz
    bir önceki yüklemende sanırım olmuştu acele ettin

aynı isimle bana @gmail den mail at sana 2600xt sürücüsünü göndereyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dijitalman

sata hdd de yerin varsa bios tan sata ları ide yapıp sata hdd ya yükleyebilirsin
    boot sorunu olmaması için yukleyeceğin bölümün birincil ve active olması gerekir.

Bu bilgiyi verdiğin iyi oldu, çok teşekkür ederim. Ben akşama bi bakaıym benim BIOS'a. En azından bir dahakine IDE ile uğraşmak zorunda kalmam :)

Bu arada x1500 için tam anlamıyla çalışan bir sürücü yazılmadı hala sanırım :( Son olarak OS açıldıktan sonra klavye tanınmıyor. Kabloyu çıkarıp takınca geri geliyor. Niye bölye olduğu hakkında da tam bir fikrim yok ama PS/2 ile alakalı bir sorun sanırım.
  • quote:

quote:

zaten ayrı ekran kartım var HD2600XT PCI olarak monitör de ona bağlı onboard kullanmıyorum. O zmn ben bu arada iDeneb 10.5.5 bulup indirmeye başlıyım.

aynı ekran kartını kullanıyoruz
    bir önceki yüklemende sanırım olmuştu acele ettin

aynı isimle bana @gmail den mail at sana 2600xt sürücüsünü göndereyim

Hızır acil gibisin valla =) Eğer bu da aynı önceki gibi olursa -x olayını denicem =) ya da iDeneb 10.5.5 inene kadar eski haliyle bi daha kurucam ordan -x olayını denicem =)

mail i attım bu arada

• quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

quote:

sata hdd de yerin varsa bios tan sata ları ide yapıp sata hdd ya yükleyebilirsin
    boot sorunu olmaması için yukleyeceğin bölümün birincil ve active olması gerekir.

Bu bilgiyi verdiğin iyi oldu, çok teşekkür ederim. Ben akşama bi bakaıym benim BIOS'a. En azından bir dahakine IDE ile uğraşmak zorunda kalmam :)

Bu arada x1500 için tam anlamıyla çalışan bir sürücü yazılmadı hala sanırım :( Son olarak OS açıldıktan sonra klavye tanınmıyor. Kabloyu çıkarıp takınca geri geliyor. Niye bölye olduğu hakkında da tam bir fikrim yok ama PS/2 ile alakalı bir sorun sanırım.

x1500 için şöyle birşey buldum sende deneyebilirsin
    Sapphire X1550 512MB GeCube Used NatitX1300 Yes All Needs Patching

daha önce de yazdım ben ilk yüklemede sata ları ide yaptım sonra osx üzerinden
    sünücünü yükledim sonra bios tan tekrar sata yaptım.

PS/2 bende pek sorun olmadı ama birçok yerde PS/2 fix diye dosylar gördüm.
    http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=117359

• deadline ben özellikle bu ekran kartını osx için almıştım hd2600xt full çalışıyor
    ayrıca yükleme sırasında ati için natit i işaretlesen sanırım sorunsuz açılacaktı osx
  • quote:

deadline ben özellikle bu ekran kartını osx için almıştım hd2600xt full çalışıyor
    ayrıca yükleme sırasında ati için natit i işaretlesen sanırım sorunsuz açılacaktı osx

hmmm hadi ya nese senden sürücüyü alıp -x yaptıktan sora yükleyince sorun olmaz artık :D yeterki yüklensin bşka bişey istemiyorumm
  • biraz moral olsun

OSX86 10.5 leo hakkında herşey :)
  • quote:

x1500 için şöyle birşey buldum sende deneyebilirsin
    Sapphire X1550 512MB GeCube Used NatitX1300 Yes All Needs Patching

daha önce de yazdım ben ilk yüklemede sata ları ide yaptım sonra osx üzerinden
    sünücünü yükledim sonra bios tan tekrar sata yaptım.

PS/2 bende pek sorun olmadı ama birçok yerde PS/2 fix diye dosylar gördüm.
    http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=117359

Insane Mac üyesiyim zaten:) Geçici olarak çözdüğüm sorunu bu site sayesinde hallettim zaten. Fakat QE diye bir şey var o bende aktif olmuyor. Ne işe yaradığını da bilemiyorum ama, oyun oynarken sorun çıkarabilir mi acaba?

PS/2 içinde akşama bakayım. Tekrar sağol.

• anladığım kadarı ile herkesin fazladan osx için bir hdd si var niye EFİ ile yüklemiyorsunuz
    efi yüklemek için bir flash bellek yeterli veya calışan bir Tiger
  • quote:

anladığım kadarı ile herkesin fazladan osx için bir hdd si var niye EFİ ile yüklemiyorsunuz
    efi yüklemek için bir flash bellek yeterli veya calışan bir Tiger

EFI ne desem cahillik etmiş olur muyum acaba ?
  • quote:

quote:

EFI ne desem cahillik etmiş olur muyum acaba ?

olursun
    pc de bios var mac de bios karşılığı EFi var
    hatta donanım olarak usb ye takılan efi-x var

benim bahsettiğim yazılım olarak guıd partition yaptığımız hdd ye yukleniyor
    yani mac lerde donanım olan EFİ nin yazılımla taklit edilmesi
    daha çok intel için gerekli ama amd sistemlere kuranlarda var

örneğin benim sistemim (ep35c-ds3r) orjinal mac gibi çalışıyor (kalyway mac kernel i kullanıyorum)
    önceki yüklememde 10.5.3 update den sonra 10.4.4 ve 10.5.5 update leri software update
    üzerinden sorunsuzca yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 16 Ekim 2008; 17:12:05 >

• Tüh rezil olduk.Anladım, bir çeşit emülasyon gibi. Yani Maclerde normal bir donanım Intel platformunda emülatör olarak.. Peki nereden bulabilir, nasıl kullanabiliriz?
  • quote:

Tüh rezil olduk.Anladım, bir çeşit emülasyon gibi. Yani Maclerde normal bir donanım Intel platformunda emülatör olarak.. Peki nereden bulabilir, nasıl kullanabiliriz?

süper anlamışşın
    burda resimli anlatım var takıldığın yer olursa yardımcı olurum
    http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=73952

dikkat etmen gereken en önemli şey HDD nin tamamı formatlanıyor!!
    o yüzden boş bir hdd kullanmalısın

• Çok pis anlarım ben Bunu da denenecekler listesine ekleyeyim. Bir soru daha, kafanı ütülüyorum ama kusura bakma :)

Bazı yerlerde Türkçe Mac gördüm. Komple Türkçe eklentisi y ada bir yaması..vs var mıdır? Yapabilir miyiz?
  • quote:

Çok pis anlarım ben Bunu da denenecekler listesine ekleyeyim. Bir soru daha, kafanı ütülüyorum ama kusura bakma :)

Bazı yerlerde Türkçe Mac gördüm. Komple Türkçe eklentisi y ada bir yaması..vs var mıdır? Yapabilir miyiz?

Tabiki yapabilirsin,
    taktik şöyle ;önce mac i yüklüyorsun sonra ilk oluşturduğun kullanıcıyı silmeden
    yeni bir kullanıcı yapıyorsun bu yeni kullanıcı altında türkçe yamayı yüklüyorsun.
    Türkçe bir mac in oluyor

sistemde herhengi bir update ve kurulum gibi değişiklikleri ing. olan kullanıcı altında yapıyorsun

• http://destek.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/appleDestekTR.woa/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 16 Ekim 2008; 17:54:17 >
  • Benim sorunum galiba dvd ile dijitalman dediğin gibi dvd'de bi sorun olabilir. Şimdi tekrar deniyorum ama nafile. Bu sefer ekran kartı için natit seçip yüklemeye başladım bakalım sonuç ne olacak.
    Zaten şu an iDeneb 10.5.5 iniyor ama onu anca yarın deneyebilirm.
  • Arkadaşlar oldu çalışıyor

dijitalman dediğin gibi -x; güvenli modda açtım oldu Şimdi bana bundan sonra ne yapmam gerektiğini söyleyin o kadar

• quote:

Arkadaşlar oldu çalışıyor

dijitalman dediğin gibi -x; güvenli modda açtım oldu Şimdi bana bundan sonra ne yapmam gerektiğini söyleyin o kadar

önce tebrikler
    sırasıyla gidelim,sana gönderdiğim dosyaları aldınmı
    kext helper ile natit i yükle önce

• kext helper i aç ve natit i içine sürukle ve sifreni yaz kur de
    aynı yöntemle şu bulduğun cipset sürücüsünü de yukle
    veya osx86 tools ile de sürücü yüklemesi yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 17 Ekim 2008; 0:30:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.