Şimdi Ara

öss öğrencisi için öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben şuan 11. sınıf öğrencisiyim ve 1. dönemden beri çalışıyorum ygs ve lys ye (9 ve 10 da pek çalışmamıştım) .
    şuanda denemelerde 100 civarı net yapıyorum ygs de .
    şimdi sorucağım şey ders çalışma programı felan değil ben çalışıyorum inşallah seneyede 140 net civarına yükseltirim .
    bölüm seçme konusunda fikir danışmak isitiyorum çünkü kime sorsam başka birşey söylüyor .
    sayısal öğrencisiyim ve normalde mühendislik istiyorum istanbulda biryerde fakat heryerde mühendisler iş bulamıyor boşa okuyor imkan bulamıyor gibi gibi yazılar okuyorum .
    size sorum bunlar doğrumu yani birileri güzel ve dürüst bir şekilde aydınlatabilirmi ? tıp kazanıp kazanamayacağımı hiç bilmiyorum .
    sağlık daha garanti gibi sözler duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz ? birde bazı müh alanları (makro gibi ) genelde kamuda iş bulamıyormuş özelde sürünüyormuş felan.
    araştırmaya çalıştım fakat yozgatta yaşıyorum hiç burda mühendis olan bir kişiye rastlamadım ki sorayım .
    internetten araştırma ise malum herkes birşey diyor .

• Sağın solun ne söylediğine bakma.Sen neyi istiyorsan onu yap.İşini iyi yapan bir mühendis için açıkta kalmak bir "lükstür".İş tekliflerinden telefonların susmaz.Kaldı ki kendi işini de yapabilirsin.
  • Sağlığın daha garanti olduğu doğru ama mühendis olursan işsiz kalırsın diyenler boş boş üniversiteye gidip gelenler. Mühendislik istiyorsan ve tıpa uzaksan bence tıp seçme 6 sene işkence olur sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Man -- 18 Mart 2017; 21:28:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chill Man kullanıcısına yanıt
    tıpa uzak derken ilgi anlamında dediniz sanırım .
    hayır biyolojiyi felan çok severim tıpıda okumayı isterim ve okurumda yani iyiyse eğer .
    beni tıp hayallerinden tek vazgeçiren şey kesme gibi şeyler . kan görmeye felan pek dayanamam .
  • peki üniversite olarak sizce nereyi hedeflemeliyim ? ayrıca felemenkçe dili var bende belçikada 5yıl yaşadım bunun yararını belirgin olarak görebilirmiyim sizce ?
    birde son olarak hangi mühendislik alanlarını hedefelemeliyim sizce ?
  • enigoke kullanıcısına yanıt
    Devlette okuyacaksan teknik üniversiteler mühendislik için en idealleri.Özel üniversitelerin de güzel imkanları var. Bilkent,Koç,TOBB,Sabancı gibi üniversitelerin kaynak erişimi konusunda devlet üniversitelerine göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.Dil her zaman bir artıdır.İngilizceyi kesinlikle bilmelisin.İngilizce olmazsa olmazlarındandır mühendisliğin.Zevklerin,becerilerin,hedeflerin hangi alana yatkın ise ona yönelmelisin.
  • ingilizcem konuşma düzeyinde var . grammarım vs de iyidir fakat tam değil . umarım yeterli olur . olmazsa geliştiririm . ilgi alanı olarak da uçak ve gemi gibi şeylerle uğraşmayı severim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • enigoke kullanıcısına yanıt
    İngilizcen tabi ki de bu haliyle kalmayacak.Geliştireceksin daha yaşın kaç ? Uçak mühendisliği,makine ve EE mühendisliği bu alanlarda çalışmana olanak sağlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.