Merhaba ÖSS ye çalıştığım için 1.5 yıl boyunca programaya ara verdim. ÖSS bitti en büyük hayalimdi üniversiteden sonra Türkiye de adından söz edilen bir programcı olmak. ÖSS yi kazanamadık ne yapalım seneye inş. Ama seneye kadar boş durmak istemiyorum. Çünkü her geçen gün unutuyorum. Daha önceden php, vb, c++ üzerinde biraz çalışmıştım. Ama şimdi önümde iki seçenek var .Net mi öğreneyim yoksa C# mi. c# biraz daha cazip çünkü Directx de öğrenmek istiyorum. Siz abilerimden ve tecrübelerinden faydalanmak istedim. Yardımlarınız için teşekkürler.
zaten ikisi içiçe oldugundan bence ikisini birlikte ögren. Mesela en basitinden c# hello world yazmak için bile .net kütüphanesini kullanırız. Yani bunlar etle tırnak gibidir. Bence sen şöyle güzel bir c# kitabı al ve başla zaten zaman içinde .neti de ögrenirsin.
bence zaman kaybetmeden lanet sistem olan üniversiteye giriş için çaba göster.
Bilgisayar mühendisliği yada programcılık okursan hem elinde diploman olur hemde öğrenmek istediklerini daha iyi öğrenirsin
Öncelikle üniversite kazan. Kısa bir tatil vererek kendine derslere başlayabilirsin
O zaten kesin seneye kazanıyorum. Bu sene strateji hatasından kaybettim
arkadaslara katiliyorum bence de bi universite diplomasi olursa daha iyi olur ve C#.NET e gir kesin iyice ogrenirsen yararli olur.
.net devri kapanıcak dicem şimdi herkes üzerime çullancak tamam c# çok güçlü ve kullanışlı bir dil ama .net platformuna bağlı
düşünün bir kere c# java ya çok benzer hatta kardeşler ama anneleri farklı. c# java temelleri üzerine kuruldu tabikide java ondan daha üstün burdan oran olarak tam olarak bilmesemde
c# gücü=%80 java gücü = %98 - % 99
java ile yapılamıyacak şey yoktur.c# lada öyle ama java daha kullanışlıdır ve daha da güçlüdür..adı üstünde c# platforma bağlı ama java bağımsız ve heryerde çalışır düşünsenize cep telefonlarında c# kodları..Java hem özgür yani c# gibi paragöz insanların değil
JAVA+C++= süper güç= diploma yok ise >> sadece güç
java+c++ + diploma = Süper güç=Kariyer
ne denklem ama
quote:
Orjinalden alıntı: disdanger
.net devri kapanıcak dicem şimdi herkes üzerime çullancak tamam c# çok güçlü ve kullanışlı bir dil ama .net platformuna bağlı
düşünün bir kere c# java ya çok benzer hatta kardeşler ama anneleri farklı. c# java temelleri üzerine kuruldu tabikide java ondan daha üstün burdan oran olarak tam olarak bilmesemde
java ile yapılamıyacak şey yoktur.c# lada öyle ama java daha kullanışlıdır ve daha da güçlüdür..adı üstünde c# platforma bağlı ama java bağımsız ve heryerde çalışır düşünsenize cep telefonlarında c# kodları..Java hem özgür yani c# gibi paragöz insanların değil
ne denklem ama
ilk tepkiyi ben veriyim o zaman :D tamam c# java kadar platform bağımsız bir dil değil, c# windows işletim sistemleri arasında platform bağımsızlığı sağlayan bir dil. windows mobile içinde c# kodlarını kullanırsın, windows xp içinde windows vista içinde, linux için mono projesi var ama ms'in destegi olmadığını için onu saymıyorum. herkes platform bağımsızlığından söz ediyor güzel birsey tabiki ama bizim işimize yarıyor mu ? yani ben bir program yapayım linux kullananlar linux'te kullansın, windows kullananlar windows'ta kullansın böyle birsey olacağını sanmıyorum... benim gördügüm kadarıyla ya linux için program yazılır yada windows için hiç bir erp programı görmedimki hem linux'te hemde windows'ta çalışsın. c#'ın geleceği yok demişsin ama microsoft sql server 2005'i ve yakın zamanda çıkacak olan sql server 2008'i .net ile kodladığını ve .net platformuna inanılmaz paralar harcadığını biliyoruz, vista'da bile c# kodları kullanırken nasıl olurda geleceği olmayan bir dil olabiliyor bu c# ? c# .net platformuna bağlı evet ama java bağımsız değil ki oda java virtual machine olmadan çalışmaz java'nın artısı java virtual machine'i linux'ede kurabiliyor olması ve cep telefonlarında da kuruluyor olması. windows mobile kullanan cep telefonlarında da framework kuruluyor :)
Arkadaşın sorusuna gelince, iyi olmak istiyorsan bu sene programlama ile değil matematik,fizik,tarih,edebiyat bunlarla ilgilen ve bilgisayar mühendisliğini kazan şu anki şartlarda en iyisi bu olur bence.
java ile c# arasında bir sürü fark var ve ikisinin yeri de çok ayrı.
birisi birisinden iyi diye ayırmak yapılacak en büyük yanlış olur. yapmak istediginiz uygulamaya ya da sahip oldugunuz kaynaklara göre degişcek bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: grasper
zaten ikisi içiçe oldugundan bence ikisini birlikte ögren. Mesela en basitinden c# hello world yazmak için bile .net kütüphanesini kullanırız. Yani bunlar etle tırnak gibidir. Bence sen şöyle güzel bir c# kitabı al ve başla zaten zaman içinde .neti de ögrenirsin.
arkadaşın dediği doğru zaten iç içe girmiş durumdalar.ama esas önemli olan (ne yazık ki) öss sen fazla kafanı dağıtmadan öss ye yoğunlaş. Java vs C# olayına gelirsek, Javanın eline kimse su dökemez..
Hım Java ya geçmek benim için zor olabilir. C# a biraz aşinalığım var. Önce c# .net den girelim işe.
quote:
Orjinalden alıntı: disdanger
ne denklem ama
mükemmel
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme