Şimdi Ara

öss-edebiyat için tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öss ye az süre kala eşit ağırlık öğrencisi olduğumdan edebiyatı öğrenmem gerekiyor.
    edebiyat bölümünü yapmak için sizce nasıl çalışmalıyız? önerdiğiniz kaynak varmı acaba?

lütfen tavsiyelerinizi yazın

teşekkürler

• konuyu yarım saatte okuyup geçiyorum ardından 60-70 sorudan sonra konuda uzmanlaştığımı görüyorum.

ama soruları çözdükten sonra dönüp doğrularıma bile bakıyorum. Böyle demişim ve doğru demişim vs. diye. Yanlışlarıma da bakıyorum tabi.
    Eser falan ezberleme hiç sadece bi defa oku geç. Soru çözerken falan zamanla öğreniyorsun. Mesela tanzimat edebiyatının tamamını 1 defa oku anlayarak altını çizerek önemli noktaların vs.

Ama ben yine de sınava 2 hafta kala bütün eserleri bi kağıda yazıp ezberliycem ne olur ne olmaz. Şimdi ezberlersen unutursun. 10-15 gün kala en iyisi

öyle uzun uzun sakın ola ezberleme. soru çöz soru çöz soru çöz.

kaynak olarak fdd nin edb. soru bankası müthiş. Konuyu soru üzerinden öğretici nitelikte. Her bi konudan 8 test koymuşlar.
    konu anlatımı herhangi bir kitabın varsa ekstradan kitap almana gerek yok ondan çalış. Zaten soru çözerken öğreniyorsun konuyu.
    Soru çözerken amacın sonuca gitmek olmasın konuyu öğrenmek olsun. Sorudaki bilgilerden bişeyler kapmaya çalış.

Sonuca öss de gidersin. Test çözerken konuyu öğren

hadi kolay gele

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.