Şimdi Ara

öss de bir bölümde eksi nete düşülürse puanı etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

türkçe matematik alanında sınava giren öğrenci fen1 bölümünü atsa ve eksi nete düşse diğer bölümlerden neti eksilir mi veya puan gidermi?

yada ea2 için matematik2 de eksi nete düşülünce edebiyat-coğrafya neti etkilenmez değilmi?

benim bildiğim etkilemiyor, bir test diğerini

teşekkürler

• Tabiki gider, Tm de olsan Fen 1 puanın Ea puanına etki ediyor sonuçta. Eksi netin olursa puanını düşürür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Odyssey_

Tabiki gider, Tm de olsan Fen 1 puanın Ea puanına etki ediyor sonuçta. Eksi netin olursa puanını düşürür.

eminmisin?

http://2008osyspuan.osym.gov.tr/ eksi net kabul etmiyor burda örneğin? her test kendi içerisinde değerlendirilmez mi?
  • diğer bölümde ki netleri etkilemez ancak puan hesabında eksi yaptığın bölümün diyelim puanı 1 olsun -2net yaparsan toplam puanından -2 gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leite

quote:

Tabiki gider, Tm de olsan Fen 1 puanın Ea puanına etki ediyor sonuçta. Eksi netin olursa puanını düşürür.

eminmisin?

http://2008osyspuan.osym.gov.tr/ eksi net kabul etmiyor burda örneğin? her test kendi içerisinde değerlendirilmez mi?

ya şöyle düşün ;

Ben sözelim fenden bütün soruları yapıyım(sallayım) doğru çıkarsa +puan gelsin.yanlış çıkarsa çoğu -puan gelmesin.olurmu öyle şey.

o zaman herkes sallar nasıl olsa bi kaybım olmuyo diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 28 Mayıs 2009; 16:30:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Leite

quote:

eminmisin?

Bence eksi net yapanın puanını hesaplatmaya gerek duyacağını düşünmemişlerdir.

• Tabikide etkiler. Genel puanın düşer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet etkiler..Örnek olarak türkçeden her yaptığın eksi net için say2 puanından 0.8 puan düşüyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Bence eksi net yapanın puanını hesaplatmaya gerek duyacağını düşünmemişlerdir.

• Leite, ben de senin merak ettiğin konuyu merak etmiş, ösym'nin puan hesaplama sisteminde fen bölümünde eksi net kabul etmediğini görmüş, acaba... demiştim ve bu merakımı gidermek için de bu tip sınavlarla yakından ilgilenen, bir uzman diyebileceğin birine üç defa elek.. posta göndermiştim ama mahallesef ilk ikisinden cevap alamamıştım, üçüncü gönderişimden sonra da, kendisine postayı gönderdiğim geçici adresimin şifresini hatırlayamadığımı farkettim, bu yüzden hiç olmazsa üçüncü postama cevap gönderdi mi göndermedi mi, bilemiyorum.)) Üzerinden epey geçti, haliyle sınav zamanı da yaklaştı, belki bulurum ümidiyle tekrar nette bir arama yaptım ve bu siteye ulaştım. Arkadaşlar sanırım haklılar, eksi nete düşme durumunda her bir eksi net için fen bölümünün e.a katsayısı kadar net düşecektir. Şimdi bunu düşünürken geçen sene sınav sonrası arabayla dönerken babamın söyledikleri aklıma geldi. Mattan, türkçe'den, coğrafya'dan.... kaç tane yaptın diye tek tek sordu, kimyayı mimyayı da sordu tabi, fen bölümünü tamamen boş bıraktığımı söylediğimde, bana ilk başta, fen sorusularının kaç tane olduğunu sormuş, ben de 30 soru olduğunu, 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü söylemiştim. O zaman biraz şaşırmış ve bana demişti ki: Atsan tutarmış lee... Bence babam haklıydı, atsaymışım tutarmış, geçen sene böyle düşünmüyordum ama bu sene böyle düşünüyorum. Önümüzdeki sınavda fen sorularına kısa bir göz gezdirmeden sonra kolay gözüken üç kadar soruyu yapıp, diğerlerini de mantıklı bir şekilde sallayacağım. Mantıklı atmak, komik geliyor insana, hem mantık diyeceksin hem atmak diyeceksin, mantık bunun neresinde diye düşünülebilir? Ösym'nin zaaflarını düşündüğümüzde atmanın da bir mantığı olduğunu söylemek bana mantıksız gelmiyor. Leite, Fen'i atmayı düşündüğüne göre, diğer bölümlerden yaptığın netler istediğin puanı elde etmene yetmiyor. Sen de tm'ci olduğuna, ekstradan nete ihtiyaç duyduğuna ve bu ihtiyacına cevap verebilecek tek alternatif de fen bölümü olduğuna göre, benim uygulamayı düşündüğümü uygulayabilirsin. Ben, fen'i nerdeyse hiç bilmeyen biri olarak, maksimum beş dakika ayıracağım fen'e
    Kalan zamana bakma Leite, ben öyle yapıyorum, herşey şimdi, şu anda değişebilir. Son güne dek mat, geo, ede-sos.. açıklarını kapamaya devam et, ben öyle yapıyorum. Nasıl olsa, işin aslında kimsenin kimseyle yarıştığı yok, herkes kendi branşının veya seçeceği üninin paçasını yakalamanın uğraşı içinde. Buna ulaşmak içinse tek yapılması gereken hedeflenen bölümün taban puanının her ihtimale karşı biraz üzerinde bir puana ulaşmak. Kimsenin; benim, senin veya bir başkasının puanını düşürmeye etkisi, yetkisi olmadığına göre, herkes kendi kulvarında yarışıyor demektir. Bu kişisel maraton, 6 ayda, 1 yılda yavaş yavaş, tempolu bir şekilde, acı çekmeksizin, yorgunluk hissetmeksizin bitecek bir maraton olduğu gibi; ciğerlerin el veriyorsa, acıya tahammülün yüksekse 1 haftada da bitebilecek bir maratondur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.