Şimdi Ara

öss 2006 taban puanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.osym.gov.tr/OSYS.aspx?F6E10F8892433CFF7A2395174CFB32E1DA0DEA1925E150E9

arkadaşlar 2006 puanları açıklanmış benim gözlemlediğim uluslar arası ilişkiler ve kamu yönetimi hariç iktisadi idari bilimler fakültesinin puanlarının ciddi anlamda düştüğü ve sınıf öğretmenliklerininde acayip yükseldiği bu sınıf öğretmenliklerinin puanları neden bu kadar yüksek anlamıyorum yani ilerde işsiz kalmıyorlar belki ama sonuçta sabit cüzi bir maaş alıyorlar düşünün işte memleket ne hale gelmiş bu gidişle puanı hukuku bile geçerse hiç şaşırmayın şimdi sınıf öğretmenliği okuyanlar bana kızmasın çok kutsal bir meslek ama dediğim gibi maaşı çok az ben 2003 de girdim ozamanki punımla birçok sınıf öğretmenliği tutuyordu şimdi ise karşılaştıracak olsam yanından bile geçmiyor ben bu arada deü çalışma ekonomisinde okuyorum bu bölümünde giderek önem kazanmakta vebu yıl iktisatla aynı puana gelmiş (ki benim girdiğim sene aralarında 10 puan vardı) benim hayat görüşüm ya batacam yada çıkacam

• mühendislikler sürünüyo
  • bende Türkçe öğretmenliği düşünüyorum beklentielrin aksine çok yükseldi puanlar.

bizim okuldan birisi Türkiye 130. su oldu

marmara Türkçeye çok rahat gireceğini düşünüyordu puanı 346.900dü. taban puanlra baktım (346.078)adam zor girmiş meğer

burada öğretmen liselerinin ek puanı devreye giriyor tabi
  • şu mühendisliklere rağbet mi azaldı ne?

Acaba istihdamı yok diye mi tercih etmiyolar?
  • ya arkadaşlar onlar puan en son kaçıncı kişiyi almış ona bakın fazla bi değişiklik yok .puanların düşmesi yeni sınav sisteminden.
  • Sıralamalara baktığınızda pek değişiklik yok.Ama insan bakınca içi gidiyor benim girdiğim sene itü bil.muh 368 falandı.Şimdi 354 olmuş.Mühendisliklerin hali nolmuş böyle ya
  • istanbnul teknik uçak mühendisliğini 335 ile almış çok düşük deilmi bu??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu seneki puan sistemi farklı.Geçen senenin puanlarını bu seneki puanlarla karşılaştırmak yanlış olur.Zaten tercih sürecinde bizleri en çok zorlayan kısım bu oldu.Nereye, hangi puanla girebileceğimizi tahmin etmek çok zor oldu.SAY-2 puanı açıklanan aday sayısı 107 bin civarıydı.Yani SAY-2 öğrencilerinin girme şansı yüksekti bu sene.Sistemin yeni olmasından bir çok aday say-2 öğrenci olmasına rağmen say-2 puanı almadı.Böyle olunca kendimi örnek verirsem;acaba girebilirmiyim dediğim Ziraat Mühendisliğine taban puandan 15 puan yukarıda aldık.Başka bölümlere bile girebiliyormuşum.
    Kısacası puanlar düşmedi,sadece puan sistemi değişti.Size düşük gelen o puanlar için bayağı soru yapmak gerekiyor sınavda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

istanbnul teknik uçak mühendisliğini 335 ile almış çok düşük deilmi bu??

geçen sene 355 di

ahhhhhhhhhhh ah
  • ARKADAŞLAR BU DOSYAYI NEYLE AÇABİLİRİM
  • Excel dosyası.... xls
  • quote:

Orjinalden alıntı: header

Excel dosyası.... xls

kardeş excel görüntüleyici yokmu
  • ya yükseköğretim programları rehberi neden kapatıldı ya kafayı yiyecem bişeye bakacaktım bakamıyorum şimdi... öğrenmek istediğim şey için bütün ünv. leri tek tek telefon etmek zorundayım nasıl iş bu yaaa
  • geçen seneyle bu sene çok farklı,kıyaslanamaz bileEn basitinden sistem değişti
  • sıralamalarda nerdeyse hiç değişiklik yok ama farkettiğim bir bölüm var ki fatih biyoloji(burslu) sıralaması bayağı düşmüş

hayırlı olsun ytu metalurji
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

sıralamalarda nerdeyse hiç değişiklik yok ama farkettiğim bir bölüm var ki fatih biyoloji(burslu) sıralaması bayağı düşmüş

hayırlı olsun ytu metalurji

sıralama nerde yazıyo?
  • ulen keşke biraz say. 2 ye baksaydım %100 girerdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.