Şimdi Ara

Osmanlı Mehter Marşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• https://www.youtube.com/watch?v=CaZE-mTPi20 burda ses daha iyi çıkmış ama youtube'dan izlemek gerekiyor

Favorim

Sizin de sevdiğiniz ya da bildiğiniz varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 9 Eylül 2014; 18:55:49 >

• Siz mehter marşı deyince aklıma ilk olarak sizin paylaştığınız marş geldi ama bu marş da fena değildir.

http://www.youtube.com/watch?v=-K1_w8aiBDY

• Şarkı olarak çok güzel çok hoşuma gidiyor hele Münir Nureddin okursa ama birde mehteran hali ayrı bir güzel oluyor.
  • osmanlıyı hiç sevmem, hatta nefret ederim ama bu mehter marşları beni pis gaza getiriyor

favorim: ceddin deden
  • Çok hoşuma gidiyo xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehter takımı şimdi ordu savaştayken arkadan bunları mı çalıyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstiklal Marşı ayakta dinlenir
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Osmanlıyı sırf Mehter sanmayın!

• Konu Mehter, ama bu yorumda gerçekten olağanüstü güzelllikte, muhteşem!
    Umarım Penguen beni eksilemez, biraz konuyu dağıtır gibi olsam da konuyla ilişkili koyduğum Marşlar!
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Bu çok Batı tarzı Hristiyan marşına benzemiş.

Üstte paylaştığın iki marşı da fazla beğenmedim sözler güzel ama adamı uyuşturuyor
  • Yalnızca bunlar olsa yine iyi! Birde kös'ler var, devasa davullar! Hücuma geçmesi için bunlar çalınırmış, ve gürültüyü duyan düşmanın beyni peynire döndüğünden Osmanlı genellikle savaşmadan savaşı kazanırmış! ( biraz abarttım )
    Nerdeyse ordunun asker sayısı kadar kös vamış!

" KÖS

Bakır büyük bir kase ile üzerine gerilmiş deriden oluşan iki tahta tokmak ile çalınan müzik aletidir. Farklı büyüklüklerde yapılan kösler at kösü , deve kösü ve fil kösü olarak adlandırılır.

Savaşların en önemli müzik aletlerindendir. Osmanlı ordusunun mohaç ve çaldıran seferlerine 500 kös ile gittiği bilinmektedir. "

https://store.donanimhaber.com/72/eb/14/72eb1474913c7c0181720dc9a582a639.png

Osmanlı Mehter Marşları

• Büyülü gibi geliyor bana, müziği de çok güzel olmuş bence.
    Padişaha övgü niyetiyle dinle diğer ikisini!
  • neommy kullanıcısına yanıt
    bunlar belki savaşta taarruz savunma vs manevraları orduya duyurmak için kullanılırda mehter marşı değişikmiş

• ilk uc bu daha sevdigim cok

• Videolar sorunsuz çalışıyor tıklayıp açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 15 Aralık 2017; 21:41:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rainfall2535

Videolar sorunsuz çalışıyor tıklayıp açabilirsiniz.

Yağmurdamlası 3 senelik bu konuyu nasıl buldunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.