Şimdi Ara

Osmanlı- Kırım İlişkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Osmanlı Kırım ilişkileri anlatan bildiğiniz makale var mı, bir de düşünceleriniz nelerdir?




  • Bence Kırım Hanlığı Osmanlı'nın yeterince değerlendiremediği bir Uluğ Orda (Altın Ordu) kalıntısıydı. Kırım arkasındaki Osmanlı desteği ile Rusya'nın kurulmasının önüne geçebilecek ve o coğrafyada Cengiz Han'ın mirasına sahip çıkabilecek yegane güçtü. Ancak Osmanlı dikkatini çok fazla Orta Avrupa'ya vererek ve Kırım'ı Avrupa seferlerinde destek vermeye zorlayarak Kırım'ın Moskova, Polonya - Litvanya ve Kozaklarla (Cossacks) mücadele etme ve Dinyeper, Don, Dniyester gibi önemli nehirleri kontrol etme kabiliyetini azalttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Bence Kırım Hanlığı Osmanlı'nın yeterince değerlendiremediği bir Uluğ Orda (Altın Ordu) kalıntısıydı. Kırım arkasındaki Osmanlı desteği ile Rusya'nın kurulmasının önüne geçebilecek ve o coğrafyada Cengiz Han'ın mirasına sahip çıkabilecek yegane güçtü. Ancak Osmanlı dikkatini çok fazla Orta Avrupa'ya vererek ve Kırım'ı Avrupa seferlerinde destek vermeye zorlayarak Kırım'ın Moskova, Polonya - Litvanya ve Kozaklarla (Cossacks) mücadele etme ve Dinyeper, Don, Dniyester gibi önemli nehirleri kontrol etme kabiliyetini azalttı.

    Genelde bize Altınordu'yu Timurluların yıkması sonucu Ruslar güneye indi şeklinde anlattılar. Fakat bu açıdan hiç bakmamıştım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.