Şimdi Ara

Osmanlı Devletinde Neden Kadın Hükümdar Yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rivayete göre duraklama döneminin sonunda kadınlar ülkeyi kurtarmak için başa geçmiş; önce gerileme sonra yıkılma.
    Sarayda tv üzerine koyulan danteller.:P
  • Bazı padişahlar küçükken sarayda anneleri yönetirmiş devleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 29 Mart 2008; 18:52:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Hükümdar dediğin savaş zamanı elinde kılıç en ön saflarda savaşıyordu. Kadınlar nereye savaşıcak. Otursunlar sarayda...

http://www.guncelmeydan.com/forum/image-vp82955.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

inadına Osmanlıyız inadına Osmanlı torunuyuz inadına ümmetçiyiz

Osmanlı torununu anladım da bu ne demek şimdi?

İnadına yıkılmaya mahkumsun, inadına elindekini(T.C.) geliştirmeyi aklına getirmiyorsun

Osmanlı yok artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuoreSacro -- 29 Mart 2008; 18:54:56 >
  • babadan oğula babadan kıza değil :D ama hükümdar öldüğünde oğlu yerine geçici süreliğine karısı bakabiliyor. yada sefere gittiğinde
  • Onun sebebi kendi atalarını içine sindirememiş,dünyaya hükmetmiş ecdadını ''nasıl olurda karalarım'' derdinde olan mahlukatlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: CuoreSacro

quote:

Osmanlı torununu anladım da bu ne demek şimdi?

İnadına yıkılmaya mahkumsun, inadına elindekini(T.C.) geliştirmeyi aklına getirmiyorsun

Osmanlı yok artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 29 Mart 2008; 19:10:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: savageness

quote:

650 yıla kadar waran b tarhi olan osmanlınn o kadar süre ayakta durabilmesnn tek nedeni.....

ümmetten millete geçemeyenlerden misiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

650 yıla kadar waran b tarhi olan osmanlınn o kadar süre ayakta durabilmesnn tek nedeni.....

Benim bulunduğum Ümmetten ve Irktan olan milletletlerdenim yani Müslüman-Türk olan heresi seviyorum
    Tüm gerçek müslümanlarıda seviyorum ama sahtesi çok örneyin dtp şerefsizleri...
    Müminler ancak kardeştirler. (Hucurat10)

• Ne?! "dünyaya hükmetmiş ejdadını ''nasıl olurda karalarım'' derdinde olan mahlukatlar. " mı?! Bunları söylemeye hakkınız yok, olamaz da anlıyor musunuz? Hangi cümlemden bu manâyı çıkardınız söyleyin! Hiç tanımadığınız birinin düşünceleri hakkında ne de rahat konuşuyorsunuz!
    Hiçbir cümlemde Osmanlı kötüdür anlamı çıkarılamaz.Siz çıkarabiliyorsanız anlatın bana lütfen.Söylemek istediğim; Osmanlı yıkıldı artık, yok! Başarılarını hatırlayın ama onlara tapmayın, geçmişte başarılı olmanız gelecekte de başarılı olacağınız anlamına gelmez...Siz Ben Osmanlı torunuyum derken yabancı her türlü gelişmede bayrak taşıyor olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuoreSacro -- 29 Mart 2008; 19:13:56 >
  • quote:

Onun sebebi kendi atalarını içine sindirememiş,dünyaya hükmetmiş ecdadını ''nasıl olurda karalarım'' derdinde olan mahlukatlar.

Ben bunu yazdım sen bu cevabı verdin.

quote:

Ne?! "dünyaya hükmetmiş ejdadını ''nasıl olurda karalarım'' derdinde olan mahlukatlar. " mı?! Bunları söylemeye hakkınız yok, olamaz anlıyor musunuz? Hangi cümlemden bu manâyı çıkardınız söyleyin! Hiç tanımadığınız birinin düşünceleri hakkında ne de rahat konuşuyorsunuz!
    Hiçbir cümlemde Osmanlı kötüdür anlamı çıkarılmaz.Siz çıkarabiliyorsanız anlatın bana lütfen.Söylemek istediğim; Osmanlı yıkıldı artık, yok! Başarılarını hatırla ama onlara tapmayın, geçmişte başarılı olmamız gelecekte de başarılı olacağınmız anlamına gelmez...Siz Ben Osmanlı torunuyum derken yabancı her türlü gelişmede bayrak taşıyor olmasın.

Sorucağım soru :Neden üstüne alındın?

• Üstüme alındığıma göre mesajınızın ucu açık! Biraz daha kesin yazarsanız sorun olmaz,

Anladığım şu; "kendi atalarını içine sindirememiş" lafını o üyeye değil bana söylemiş olma ihtimaliniz çok yüksek.O üye zaten işi ben osmanlıyım demeye bile getirmiş.Atalarını sindirmekten öteye gitmiş.Bundan hareketle mesajın tamamının bana yöneldiğini fark ettim.Zaten 2 kişiyiz o olamazsa olacak bir 3. kişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuoreSacro -- 29 Mart 2008; 19:21:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OsmanliGörüşü_1453

quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Benim bulunduğum Ümmetten ve Irktan olan milletletlerdenim yani Müslüman-Türk olan heresi seviyorum
    Tüm gerçek müslümanlarıda seviyorum ama sahtesi çok örneyin dtp şerefsizleri...
    Müminler ancak kardeştirler. (Hucurat10)

gerçek müslüman nasıl oluyor, mesela bir kaç tane örnek verirmisin.

• Gerçek İslamı yaşayan uygulayan Elinden ve dilinden zarar gelmeyen saygılı yani kimseye zararı dokumayan
    Karşı örnek verecek olursam şerefsiz dtpliler.Devleti polisi askeri taşlar şerefsziler sonra sempati kazanmak için Said-i Nursi posteri açar bunlar it sürüsüdür mesela Mümin değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsmanliGörüşü_1453 -- 29 Mart 2008; 19:24:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Ümmetçi zihniyete göre böyle bir şey mümkün olamaz.

+1071...

TürkLer İsLamiyeti Kabul Etmeden Önce kadın KomutanLar kadın okcular vardı...KadınLar ordu Yönetir savasa giderLerdi...Ümmet Köleleri Kadınları ikinci Plana itti...
  • os de kadınlar hukuksal yonden hükümdar olamıyordu ama kafes usulu geldikten sonra dolaylı yoldan etkileri çok oldu

Birde bu konuyu gorunce aklıma bir şey geldi 300 filminde

Pers elçisi sparta kralını barış goruşmelerine gitmişti ve ikisinin arasındaki konuşmaya sparta kralının karısı katılmıstı...

Pers elçisi:Nasıl bir kadın aramıza girebilir

Kadın:Sparta kadınları en güçlü savaşcıları sparta erkeklerini dogurur

gibi bir konusma gecmişti tam hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Mart 2008; 19:36:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Hükümdar dediğin savaş zamanı elinde kılıç en ön saflarda savaşıyordu. Kadınlar nereye savaşıcak. Otursunlar sarayda...

yok böyle bisey

padisah her zaman komuta cadırından savası yönetirdi ancak savasın kesin kazanılacağı belli oldugu zaman gövde gösterisi amacıyla cok sıkı korunarak savasa katılırdı.

cok fazla kara murat mı izledin ne
  • Orjinalden alıntı: newmonarch

Ümmetçi zihniyete göre böyle bir şey mümkün olamaz.

+1071...

TürkLer İsLamiyeti Kabul Etmeden Önce kadın KomutanLar kadın okcular vardı...KadınLar ordu Yönetir savasa giderLerdi...Ümmet Köleleri Kadınları ikinci Plana itti...

1.Ümmet köleleri 2. plana felan atmadı
    2.İslamda kadınların erkeklerden geri planda kalması söz konusu değildir hatta kadın daha değerlidir.Bilirsin Cennet anaların ayakları altındadır ve Peygamberimiz (S.A.V) kendisine (yanılmıyorsam) kime hizmet edeyim diye soran kişiye 3 kere annene sonra babana demiştir.
  • Arkadaşım bu konuda herhangibir Tv tartışmasını izlersen veya birkaç köşe yazısı okursan ''Osmanlı'' lafı geçince kanı donan tipleri görürsün.Bunlar katiyetle Osmanlı'yı kabul etmek istemez ayrıca her fırsatta Osmanlı'ya çamur atmaya çalışırlar.Sen de öyleysen üstüne alınabilirsin yok değilsen üstüne alınman yersiz olmuş.

Doğal olarak bu söylediklerimden sadece Tv,gazete de değil bu forumda veya herhangibir yerde de çokça mevcuttur.

quote:

Üstüme alındığıma göre mesajınızın ucu açık! Biraz daha kesin yazarsanız sorun olmaz,

Anladığım şu; "kendi atalarını içine sindirememiş" lafını o üyeye değil bana söylemiş olma ihtimaliniz çok yüksek.O üye zaten işi ben osmanlıyım demeye bile getirmiş.Atalarını sindirmekten öteye gitmiş.Bundan hareketle mesajın tamamının bana yöneldiğini fark ettim.Zaten 2 kişiyiz o olamazsa olacak bir 3. kişi yok.

• Bana kalırsa yanılıyorsunuz...Kimsenin artık Osmanlı'dan korkmasının bir nedeni yok.Yoksa sizce var mı?Ölüden korkulur mu?
    Osmanlı artık geri gelemez...Getirmek isteyenin amacı da bellidir.Osmanlı bir zamanların en kuvvetli imparatorluğudur ve benim de atalarımın devletidir.Saygım sonsuzdur.Ama Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar da atalarımdır.Günümüzde korkulması gereken isim neden Türkiye Cumhuriyeti değil de Osmanlı Devleti merak ettiğim nokta burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuoreSacro -- 29 Mart 2008; 19:42:23 >
  • quote:

Bana kalırsa yanılıyorsunuz...Kimsenin artık Osmanlı'dan korkmasının bir nedeni yok.Yoksa sizce var mı?Ölüden korkulur mu?
    Osmanlı artık geri gelemez...Getirmek isteyenin amacı da bellidir.Osmanlı bir zamanların en kuvvetli imparatorluğudur ve benim de atalarımın devletidir.Saygım sonsuzdur.Ama Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar da atalarımdır.Günümüzde korkulması gereken isim neden Türkiye Cumhuriyeti değil de Osmanlı Devleti merak ettiğim nokta burası.

Günümüzde geçmişimizde ve geleceğimide korkulması gereken Müslüman -Türklerdir devlet ismi çok farketmz.Ama Osmanlı şimdiki Türkiye Cumhuriyetinden çok kuvvetliydi İnşallah bizde o dönemlere ulaşabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.