Şimdi Ara

Osmaniyeliler Bir Girin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşla konuşma geçti aramızda , bu kentte Kürt nufusu varmı ? Sonradan göçme falan değil yerlisi olarak?

Alevi var diye biliyorum , bu aleviler Türkmen alevisimi ?

Devlet Bahçeli Osmaniyeli bir onu biliyorum:)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osmaniyeliler: Bir Girin

Osmaniye Kürt Mü?

Osmaniye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehir olup, Türkiye'deki Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biridir. Şehrin nüfusunun önemli bir kısmı Kürt kökenlidir.

Osmaniye'nin tarihi boyunca Kürtlerin varlığına dair birçok kanıt bulunmaktadır. Kürtçe, bölgede yaygın olarak konuşulan dillerden biridir ve yerel kültürde önemli bir yere sahiptir. Şehirdeki birçok yerleşim yeri ve köyün Kürtçe isimleri bulunmaktadır.

Ayrıca, Osmaniye'de Kürt tarihi ve kültürünü yansıtan birçok anıt ve yapı yer almaktadır. Bunlar arasında Kürt liderlerinin mezarları, camiler ve türbeler bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Osmaniye'nin Kürt nüfus bakımından zengin bir geçmişe sahip olduğu ve Kürt kültürünün şehrin kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğu açıktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Bir arkadaşla konuşma geçti aramızda , bu kentte Kürt nufusu varmı ? Sonradan göçme falan değil yerlisi olarak?

Alevi var diye biliyorum , bu aleviler Türkmen alevisimi ?

Devlet Bahçeli Osmaniyeli bir onu biliyorum:)

Kürt nufusu tabiki var ama türk yada türk olmayıp kendini türk kabul edenlerin sayısı çok daha fazla.Alevi konusunda ise pek bilgim yok.
  • Sorumu sakın yanlış anlamasın Osmaniyeliler merak ettim sadece=)
  • Osmaniyeliler nerdesiniz?
  • dostum türkiyede öz türk yok.kendini türk sananlar var.bu kendini türk sananlar yüzünden ülkenin içine ettiler.

benim kendi gördüğüm konuştuğum insanlar var.ege bölgesinde bursa taraflarında yaşayan felan git sor bak çoğunun dedesi veya onun dedesi işte efendim selanik göçmeni,arnavut göçmeni,bulgar göçmeni felan der.bu zat-ı muhteremler ülkede dışlanmamak cüzdanlarını şişirebilmek için bayrağı kullanıyorlar ve birçoğunuzuda bu yolla kandırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

dostum türkiyede öz türk yok.kendini türk sananlar var.bu kendini türk sananlar yüzünden ülkenin içine ettiler.

benim kendi gördüğüm konuştuğum insanlar var.ege bölgesinde bursa taraflarında yaşayan felan git sor bak çoğunun dedesi veya onun dedesi işte efendim selanik göçmeni,arnavut göçmeni,bulgar göçmeni felan der.bu zat-ı muhteremler ülkede dışlanmamak cüzdanlarını şişirebilmek için bayrağı kullanıyorlar ve birçoğunuzuda bu yolla kandırıyorlar.

bence saçmalıyosun dostum.kendini türk hisseden türküm diyen herkez türktür.bunu ulu önder atatürk demiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

dostum türkiyede öz türk yok.kendini türk sananlar var.bu kendini türk sananlar yüzünden ülkenin içine ettiler.

bence saçmalıyosun dostum.kendini türk hisseden türküm diyen herkez türktür.bunu ulu önder atatürk demiştir.

dostum mesele türk olmak,arap olmak,kürt olmak,fransız olmak,yunan olmak değil.mesele bazıları varya sözde milliyetçi bayrakçı tayfa onların genelde % 90 ı türk değil.herkes herhangi bir ırka mensup olabilir birşey dediğim yok.insanlar istediğini seçebilir ama.kendi araştırmalarım sonucunda bu kanıya vardım.küresel düşünebilmek lazım.benim için insan olmanız karşınızdakine iyi düşüncelerle ,saygı sevgi hoşgörü içerisinde yaşayabilmek yeterli.bu dünya herkesede yeter sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun cevabını alamadık
  • '' Kendini türk hisseden herkes türktür '' lafı kadar saçma bişey yok.Kusura bakmayın ama insan aslen neyse odur.Kendi ırkını reddedip başka ırklara kaynak olmaya çalışan insan veya insanlar haramdır , haramzadedir.Bun tartışması bile yapılamaz...
  • Hepimiz insanız öncelikle ırk tartışmasına girmeyelim :)
  • buraya önceden yerleşmiş bir kürt nüfusu yok.sonradan tarlalarda çalışmak için gelmişler osmaniye,adana,hatay gibi şehirlere.osmaniyenin asıl yerlisi kendilerine avşarlar diyen bir yörük koludur.aleviler konusunda bir bilgim yok ama namaz kılan,oruç tutan insanlardır kendileri.bizzat tanıdıklarım var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.