|
Bu ne diyorsa seçmen de onu demiş işte ne farkı var |

|
Bu ne diyorsa seçmen de onu demiş işte ne farkı var |
|
|
|
Yani hocam diyosunki,benim sevmediğim grup,benim desteklediğim,benim mantığımın yattığı partiyi desteklesede,ben sırf sevmediğim gruba muhalif olmak için,mantığımın yattığı,ülkenin bekaasını düşünen partiyi desteklemem.Sadece sevmediğim gruba muhalif olurum diyorsun. Allah akıl fikir versin hocam.Ben seni tarafsız mantıklı biri sanardım.Hayal kırıklığına uğrattın beni. pkk Kürtlere Chp yi destekleyin dedi,Kürtlerde Chp ye oy verdi.Öylemi ;)) Bunu sana hangi yarım akıllı söyledi.Bana ve aileme dağdan emir gelmedi gidin CHP ye oy verin diye.Hiçbir Kürt bunu düşünerek hareket etmedi.7 hazirana kadar barış için mücadele eden Akp,7 haziranda koltuk sallanmaya başlayınca,çözüm sürecide bitirdi.Suruçta bombalar patladı.Neden oldu bunlar bana açıklar mısın? Git diyarbakıra.Cizre silopi.Çözüm sürecinde yağlanıp ballanan bu bölgeler,süreç birden bitirildikten sonra,yakıp yıkıldı.Taş üstünde taş kalmadı.Oradaki halkın seçtiği belediyelere kayyum atandı.Bölge halkı,kahvelerdelerde yatıp kalkıyor yıllardır.İş güç yok.Esnaf kan ağlıyor.Bu kadar olaydan sonra Kürt halkının Akp yi destekleyeceğini mi düşünüyorsun? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bunu bana herhangi bir yarım akıllı söylemedi. Önce dağ kadrosu basına açıklamasını yaptı. Sonra aynı açıklamayı virgülünü değiştirmeden HDP mecliste tekrarladı. Tabi bir sürü tartışma kavga vb. patalak verdi. Bu süreçte CHP ne yaptı biliyor musun? Hiç tek kelime etmediler mesela Akşener çıkıp buna tepkisini koydu.. CHP ise tamamen sessiz kaldı. Konuşma yasağı koydular. En nihayetinde zaten seçim yapıldı. Hah bak sana komik bir şey daha anlatayım bu basında orada burada bulamayacağın bir şey direkt kendi kişisel gözlemim. Belki bilmiyorsundur ama ben İBB nin çok yakınında yaşıyorum. Akdeniz Caddesinde benim evim. Her gün 2 kez önünden geçerim çünkü işim beyazıt tarfında belediye iş ve evimin arasında kalıyor. Sana seçim gecesi daha tam sonuçlar çıkmadan önce sana ibb önünde olanları anlatayım. İlk önce 7 8 tane tuğralı araç geçti dombra eşliğinde camdan yarıya kadar çıkılmış bayraklar ellerde filan bildiğin AKP'li seçmen konvoyu.. Sonra onlar bir anda yok oldu. Herhalde biri "Arkadaşlar yanlış anons " dedi ve çekildiler piyasadan.. Hemen ardından köfteciler geldi. Orada bir kalabalık toplancağı zaman ilk seyyarlar gelir zaten :) Sonra bir grup seçmen geldi yaya olarak. Ortak özelliklerini belirteyim sana dillerini anlamıyordum :) Sen sormadan ben söyleyeyim gelenler Kürt seçmenlerdi. Neden herkesten önce geldiler çünkü itfaiyenin orad surun arkasında kadınlar pazarı denen bölge var bölgede ki en yoğun doğulu Arap ve Kürt nüfus oradadır. Belediyeye 2 dakikada gelebilirler. 15 dakika sonra diğer seçmenlerde geldi. Ama en başta Kürtler vardı. Grup olarak geldiler. Video kaydı alayım foruma atar CHP lilerle dalga geçerim biraz dedim ama karanlıktı pek iyi çıkmadı sesler çok karışıktı beğenmedim sildim. Ama keşke silmeseydim :) ------------------ Kürt halkının AKP yi desteklemesi ile ilgili olarak Kürt halkı tek bir blok oy demek değil öncelikle bunu bilmek gerekir. Kürtler bir topluluk içinde muhafazakarlar aşırı dinciler sol görüşlüler dinsizler aşırı solcular militanlar pkk semparizanları vb. bir çok farklı grup var. Örneğin Doğuda CHP bulunmaz. AKP muhafazakar oylarını alır. Bir miktar aşırı dinci oylarını alır. Aşırı dincilerin büyük kısmı Hüdapar'a oy verir. Sol görüşlüler CHP olmadığı için HDP ye oy verirler. Sempatizanlar zaten HDP ye oy verirler. Kürt seçmen derken aslında benimde hatam var Kürt seçmen içindeki hangi gruplardan söz ettiğimde belirtmem gerekirdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 1 Şubat 2021; 18:28:9 > |
KAfası az biraz basan AKP li seçmen de rahatsız zaten . sen rahatsız değilmisin ? kırmızı bülten ile aranan adam trt ye çıkınca hoşuna mı gitti ? Edit : Birde sen inanılmaz konu saptırıp millete alakasız cevap veriyorsun . Daha doğrusu Alakasız şeyler yazdıgın için konuları saptırıyorsun . Gerçi diğer bir konuda 73 sene öncede yaşayan biri için de normal karşılıyorum durumu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 1 Şubat 2021; 18:45:3 > |
|
|
|
|
Hocam bana 15 milyonluk Kürt halkının içinde hüdaparın aldığı oy miktarını söylermisin peki ? Hüdapar sadece Batman’da köktenci Kürtlerin belli bir kısmı tarafından desteklenen bir parti.Şuan akp ye oy veren Kürtler ise,80 lerde Kürtçe yasaklandığı dönemde bile devleti yalıyordu ;) Kürtler farkı siyasi görüşlere sahip olabilir.Ama Kürtler Türkler gibi ayrışmaz.Ben karslıyım.Benim bingöllü,Muşlu dinci arkadaşlarım var.Ben elhamdülillah müslümanım ama bu arkadaşlar kadar dindar değilim.Adamlar hayatı din ekseninde yaşıyorlar.Ben sol görüşe yakınım.Onlar sağ.(Sol görüş derken,Hdp li değilim.Hayatımda hdp desteklemedim.)Bu dindar arkadaşlarımda akp ye oy vermiyor çünkü onlara göre gerçek müslüman akp ye oy vermez.Benim sol görüşlü olduğumu bildikleri halde asla ayrışmadık ya da kavga etmedik.Kardeşim gibi severim.Sonuçta kültürümüz bir.Geçmişimiz bir.Solcu kürdüde,sağcı kürdüde Kürt milliyetçiliğinde birleştirebilirsin.Çünkü ikisininde geçmişinde,cehalet,isyan,katliam vardır.Bu yüzden Kürtler Türkler kadar ayrışmaz.Kürtlerin büyük bir kısmı akp tarafından yıllarca kandırıldığının farkında. Türklerde durum böyle değil.Ortalama bir akp ile ortalama bir chp li yi hiçbir noktada birleştiremezsin.Bütün bu kavgalar bu yüzden başlıyor işte.Kürtler ortak bir noktada birleşir,ancak Türkler birleşemez.Bu yüzden bu ülkenin kaderini hep Kürtler belirlemiştir.Her parti Kürtlerin oyunu almak için çabalamıştır. Pkk nin dağ kadrosunun CHP yi destekleyin dediyse,bunu sadece Kürtçü kesim bilir o zaman.Onlar da med nuçe tv,roj tv izleyen Kürtçü kesimdir.Ben bu tayfadan olmadığım halde CHP nin politikasını beğeniyorum.CHP ses çıkarmamış.Hata yapmış.Ama en azından Apo’nun kardeşini elinden tutupta trt ye çıkarmamış.Hangisi daha büyük bir hata dersen akp derim.Ancak dediğim gibi.Parti tutmuyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bana AKP mi daha yanlış yaptı CHP mi diye sorarsan... Biri elinde hapis tuttuğu ne ezberletilirse onu konuşan Apo kozunu kullanmış öteki dağdaki pkk ele başının çağrısından faydalanmış der AKP'nin yaptığı daha mantıklı der AKP yi tercih ederim. Tabi şu var bana göre CHP de AKP de yanlış değil. Kürt seçmenleri HDP den ayırıp kendilerine katabiliyorlarsa iyidir. Ben zaten tek taraflı eleştiri olmasa bu konuda yazmam bile ilgimi çekmezdi. |
Hahahah güzelmiş. Tanker gemilerle ucuz petrol alırken oooOooO... Bölge kurulduktan sonra Yiyecek Otelcilik İnşaat vb sektörlerin büyük kısmını Türkler ele geçirip paranın anasını bellerken OoOooo... Tonla ticari anlaşma yapıp Tır TIr mal alıp satarken OoOoO.... Ama Bölge başkanı ile görüşürsen Aaaaaaaaa.... Bayrak mı çektin Aaaaaaaa :) Bir şeyiniz de tam olsa da bende buraya yazarak zaman harcamasam ne güzel olurdu. |
Güzel insan Dünya siyasetine senin kafa ile girsek açlıktan gebermiş olurduk ülkece.. Bir yerde bir savaş olduğu zaman yada yeni bir bölge kurulduğu zaman yada böyle büyük bir referandum vb bir durum olduğu zaman Dünya'nın sıcak parası orada döner. Bütün ülkeler çıkarları için bu sıcak paradan payını koparmak için harekete geçerler. Ülkelerin insanlar gibi duyguları olmaz. Çıkar ne gerektiriyorsa onu yaparlar. Bir gün birbirleri ile savaşırlar sonra ortak olur 3. bir başkasını batırırlar bunu yaparken başka çıkar görürlerse kendi dostuna saldırırlar. Ülkeler sadece çıkarlar için hareket ederler. Dünya siyaseti sadece ülke çıkarına bakar. Böyle bir ortamda " Hıımm Yauw bu barzani de pkk ya destek oluyor ben bununla ticaret yapmayayım " demezsin öyle bir dünya yok.. Bunu diyeceksen.. Ermenistan ile Sırbistan ile Avrupa ile Kuzey Avrupa ile Amerika ile ticaret yapmam demen lazım çünkü barzaniyi ne ile suçlayacaksan aynılarını bu ülkelerde yapıyor. Özetle hiç birinin bayrağını göndere çekmemen hiç birinin konsolosluğunu bulundurmaman hiç birini ülkeye sokmaman lazım ? Yer mi? Yapabilir misin? |