Şimdi Ara

Ortamlarda yaşadığım psikolojik sıkıntım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, sizlere danışamk istediğim bir konu var.


    Arkadaşlarım hatta dostlarımla birlikte olduğum bir kaç grup var. Kızıyla erkeğiyle hepsiyle birbirimize değer veririz. Öncesinde asla yaşamadığım fakat bir kaç aydır yaşadığım bir sıkıntım var. Çoğu zaman kendi kendime, kendimi o ortama ait değilmiş gibi soyutlanmış hissediyorum. Birisi bir şey anlatırken, bir kaç arkadaşımla göz teması kurup bana bakmadığı zaman kendimi kötü hissediyorum. Bunun sebebide aslında böyle bir düşünceye en başından kapılıp muhabbete çok dahil olmayıp, bir fikir sunmamam. Sırf bu rahatsızlığımdan ötürü içimden gelmeyip kendimi kasarak fikirlerimi bu şekilde dile getiriyorum. Anlayacağınız doğal davranmıyorum Bir şey konuşurken yanlış bir şey söylemeye çekinip kelimelerimi düzgün seçmeye çalışıyorum. Herkesin ortamda birbirine yaptığı ufak argo içeren minik şakalar bana yapıldığı zaman yoğun bir alınganlık hissediyorum ve içime atıyorum halbuki yapılan şey çok doğal. Sırf kendimi rahatlatmak için içimden gelmediği şekilde kendimi kasıp aklımdan bir şey düşünerek bir insana laf sokmaya çalışıyorum. Biri bir şey dediği zaman o lafın altında kalmama ihtiyacı duyup bir şeyler söyleme ihtiyacı duyuyorum, bunu yapamayıncada rencide olmuş hissediyorum.


    Şu sıralar arkadaş ortamında bu sıkıntımdan ötürü, sohbete dahil olamıyorum, sanki aralarında yeni biri gibi hissedip kendimi soyutluyorum. Kendimi oraya ait değilmiş gibi hissediyorum. Dediğim gibi önceden böyle bir şey yoktu, tamamen doğal davranıyordum ve çok güzel vakit geçiriyordum. Tekrardan söylüyorum birbirine gerçekten çok değer veren arkadaşlarımla birlikteyim.


    Yaşadığım sıkıntın tam olarak ne olduğu bilen var mı bu konuda ne yapmam gerektiğine dair bir fikir almak istiyorum sizden. En çok merak ettiğim şey ise yaşadığım psikolojik sıkıntının bir tanımı var mıdır?

    00








  • Bildiğim kadarıyla özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor ben bu duruma kesin ve net çözüm bulmuştum tüm arkadaşlarıma yol verip kendim takılmaya başlamıştım bir grubun içinde yalnız hissetmektense direk kendi başına yalnız olmak iyidir diye düşünüyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.