Şimdi Ara

Ortalama ünide yazılım okumak intihar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100k-150 k arası yazılım okumak intihar mı?
    Alternatifleri: mekatronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ah ülkem, insanlar ne düşüncelere giriyor görüyor musunuz? Bir bölüm açılmış, bu bölüm neden açılmış? Ülkede bu insanlara istihdam sağlayabilecek iş olanağı bulunduğu için açılır bölüm. Ama gel gör ki her yıl yıllarını vermiş boşta duran mezun yetişiyor. Bu insanlarin işe girmek için ilk 20k da olmalari mi lazim? 2.5 milyon insandan sadece bu kadari mi gelecekte bir seyler yapabilecek?
    Her 10 saniyede bir, ah ülkem, ah ülkem.
  • Ortalama ünide gidip 4 e yakın ortalama kasacaksın yazları çalışacaksın kendi alanında ve dil engelini aşarsan intihar değil bence.
  • Mühendislikte kendini geliştirmek okuldan daha önemli en azından odtü, itü hariç

• neden intihar olsun canım herkes 5-10bin yaparak mı yazılımcı falan oluyor sanki , bir sürü tanıdığım var 100bin gerisinde sıralama yaparak yazılımcı falan olan...
  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavda en kötü seneryoyu düşündüm en kötüsü 130 bin civarları,eğer böyle olursa ortalama bir üniversitede ingilizce yazılım okuyup kendimi geliştirmeyi düşünüyorum ama şöyle düşününce ortalama üniversiteden yurtdışına yüksek lisans yapmak zor gibi gözüküyor

• Ah ülkem, insanlar ne düşüncelere giriyor görüyor musunuz? Bir bölüm açılmış, bu bölüm neden açılmış? Ülkede bu insanlara istihdam sağlayabilecek iş olanağı bulunduğu için açılır bölüm. Ama gel gör ki her yıl yıllarını vermiş boşta duran mezun yetişiyor. Bu insanlarin işe girmek için ilk 20k da olmalari mi lazim? 2.5 milyon insandan sadece bu kadari mi gelecekte bir seyler yapabilecek?

• YolculukZamanı Y kullanıcısına yanıt
    Hocam işte önemli olan o. Akademisyenlerinin yurtdışı tecrübesi olacakki onların referans mektubuyla kabul alabilesin. Ama çoğu ünide bırakın profesörü doçent dahi yok. Öğr görevlilerini koyuyorlar yani o kişi sana ne katabilirki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Mesala hocam 100 bin yaptım diyelim bir üniversiteye yerleştim,yerleştiğim üniversitede yüksek ortalama yaptım,yatay geçiş kaç bine kadar düşer mesala 30 binlik okul beni alıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackflioww

Ah ülkem, insanlar ne düşüncelere giriyor görüyor musunuz? Bir bölüm açılmış, bu bölüm neden açılmış? Ülkede bu insanlara istihdam sağlayabilecek iş olanağı bulunduğu için açılır bölüm. Ama gel gör ki her yıl yıllarını vermiş boşta duran mezun yetişiyor. Bu insanlarin işe girmek için ilk 20k da olmalari mi lazim? 2.5 milyon insandan sadece bu kadari mi gelecekte bir seyler yapabilecek?
    Gerçekten öyle oldu hocam kafam çok karışık

• YolculukZamanı Y kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim a ünisinden b ye geçerken o sene girdiğin sıralamanın altında olacak yoksa geçiş yapamazsın. Ama kendi üninde a bölümünden b ye geçebilirsin not ortalamanla.
    Fakat sanıyorumki bu üniden üniye değişiklik gösteriyor her üninin farklı olsa gerek bir araştırın. Şahsi tecrübemi paylaşmak gerekirse istanbul arel ünisinden maltepeye kültüre vs yatay geçiş başvuruları yaptım ben kendi bölümümden farklı bir bölüme ve reddedildi ösym puanım o seneninkinden az diye. Ama atıyorum kendi bölümüme geçiş başvurusu yapsaydım belki kabul edilirdi tam detayını hatırlamıyorum malesef.

Nişantaşı kendi bölümüm için yatay geçişi kabul etmişti ama %75 burs ile ama oda başka bölümü kabul etmemişti işte puan yetmiyor diye

Anladım hocam teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.