Şimdi Ara

Ortak Atm lerde komisyon oranları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela benim akbankta hesabım var akbank atm den para çektiğimde de para kesintisi oluyor mu? Kendi bankanızda çektiğinizde para kesintisi olmuyor diye bir ibare göremedim. Altta komisyon oranları var ama?

http://www.memurlar.net/haber/150393/

• bu konu hakkında bende bilgi almak istiyorum.Buradaki yazan miktarlar kullanıma bağlı olanlar herhalde.diğer bankamatikleri kullanmadığımız zaman kesinti olmuyor herhalde ben ööyle anladım
  • 1ytl her seferinde diye biliyorum
  • Kendi kullandığımız bankanın atmlerinden işlem yaptığımızda para kesilmemesi gerekli normalde ama öyle bir yazı yok. Eğer para kesintisi oluyorsa herkes içeriden para almak isteyecek. Ya da tek çekim şeklinde ödemeler yaparken ne kadar kesinti oluyor? 5 liralık malzeme alıp 4 lira kesinti ödüyorsak bu şekilde ödeme yapmayalım artık...
  • Farklı bankamatik kullanırsanız linkte belirtildiğine göre 1 tl civarı alıyor. En ucuz işbankası ve ziraat diye gördüm diğerleri resmen sömürüyor
  • cok fazla alıyo bazıları
  • bende merak ediyorum bilen biri yardım etse iyi olurdu
    teb de hesap var ama bulunduğum yerde teb yok ortak noktalardan çekiyorum
    ücret ne kadar çekiliyo????????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortak ATM'de hangisi en ucuz?

Ortak ATM'leri kullandığınızda kesilen rakam belli oldu. Bazı bankalar 4 TL alıyor, bazıları 2 TL... İşte rakamlar;

1 Ekim'den başlayarak bankaların "Ortak ATM'lerini kullananlar bakiye görüntülemede 0,25 ile 2 lira, para çekmede ise 1.70 kuruş ile 5 lira arasında komisyon ödeyecekler.
    26 bankanın 23 bin ATM'sini biraraya getiren "ortak ATM" hizmetinde, bankalar bu hizmeti fiyatlandırma konusunda serbest bırakıldılar.

Tüketicilerin pek çoğu komisyon uygulamasından habersiz olarak ATM'leri kullanıyorlar. Tüketici örgütleri uygulamanın başlamasından itibaren bankaların tüketicileri bilgilendirilmesi konusundan özellikle kaçındıklarını da ifade ediyorlar.

BAKİYE SORSANIZ BİLE PARA

Tüketici dernekleri tüketicileri bankaların ortak ATM komisyonlarına karşı uyarıyor ve "Kart sahibi olduğunuz banka dışında başka bir bankanın ATM'sini bakiye görüntüleme ya da para çekme için kullanmayınız" diyorlar.

İŞTE BAZI BANKALARIN ATM İÇİN ALDIKLARI KOMİSYONLAR
    Yapı Kredi Bankası
    Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
    Para Çekme Komisyonu 3.5 Lira

İş Bankası
    Bakiye Görüntüleme 0,25 kuruş
    Para Çekme 1 lira 70 kuruş

AkbankBakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
    Para Çekme 4 lira

Ziraat Bankası
    Bakiye Görüntüleme 0,20 kuruş
    Para Çekme çekilen miktarın yüzde 1 + 75 kuruş

Garanti BankasıBakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
    Para Çekme 4 lira

Citibank
    Bankanın ATM'lerinden işlem yapılabiliyor ancak banka ilgililerine komisyon miktarı bilgisi gelmemiş.

Fortis
    Bakiye Görüntüleme 2 lira
    Para Çekme 4 lira

KAYNAK --> Milliyet

Eğer kendi bankanızın bankamatiğinden işlem yaparsanız ücret alınmıyor.Ama başka bir bankanın bankamatiğinden işlem yaparsanız o zaman komisyon alınıyor
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 6 Ekim 2009; 12:33:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.