Şimdi Ara

ORTA DUNYA VS AZEROTH (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    first hope filminin remaki idi

lortda ben gandalf ve sarumanı hatırlıyorum hadi birde frodo ama star wars karaterlerini ezbere bilirim çünki tam bir uzay operası

lotr defalarca izledim her izlediğimde gerçekçiliği gidiyordu fakat star warsta öyle bir durum yok

palpatine darth vader obivan gibi derin hikayeleri olan karaterler sinema tarihinin en iyi karaterleri bence

buda benimn düşüncem sırf şu sahne tek başına lotrdaki savaş sahnelerinden daha iyi

• Numenorien kullanıcısına yanıt
    Ben ne sallamisim? Filmde gordugum sacma buldugum seyleri yazdim sadece. Gitmissin en abudik gubidik seyi cevaplamissin. 10 tane soru var orda 1 tanesini cevapliyorsun geliyorsun ahkam kesiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warcraft loreuna tam hakim değilim ama Lort alır
  • UCAMAYAN SARBİ kullanıcısına yanıt
    Tartışmaya gidecek gibi duruyor ama cevap vereyim.

Sen bana kafana takılan 10 şeyi yaz ben sana hepsini açıklayayım. Ayrıca Gandalf'ın abidik gubidik geri gelişi sayesinde.

*Theoden Saruman'ın kontrolünden çıkıyor.
    *ErkenBrand "Miğfer Dibi Savaşı'na" yetişiyor.(Kitapta Eomer gelmiyor.Süvarileri ile ErkenBrand geliyor).
    *Faramir babası tarafından yakılmaktan kurtuluyor.
    *Minas Tirith Theoden ve süvarileri gelene kadar dayanma gücü elde ediyor.
  • Cuceler gibi yeralti saraylarimiz yok,Elfler gibi babamizdan bize krallik kalmadi,Insanlar gibi kibire kapilmadik.Biz Isengardin tozunu yutmus,Kara Kapinin bekcileriyiz

cCc MORDOR ULKU OCAKLARI cCc

Konunun basinda kafama takilan seyler yaziyor. Cevaplarsaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

LOTR GİBİ BİR FİLM BİR DAHA DÜNYAYA GELMEZ. DİĞERLERİ İLE KIYASLAMAK LOTR'A HAKARETTİR, KÜFÜRDÜR.

LEGOLAS'IN ASKERLERİYİZ

Azeroth ne kanka biliyor musun?LotR film değil kitaptır esaslı olarak.Warcraft ise video oyunu.Kaldıki warcraft evreni gelmiş geçmiş en büyük kurgu evrendir.Yüzüklerin efendisi ise çok kısıtlı.3-5 kitaptan ibaret.2 filmi kıyaslamak doğru olmaz.Warcraftı henüz izlemedim.LotR filmleri ise gelmiş geçmiş en iyi filmler arasındadır.Sadece hikayesiyke değil oyunculuk,kostüm,makyaj,çekim teknikleri,bilgisayar animasyonlarının 99 değil 2019 senesine aitmiş gibi durması.

• Silmarillion(lotr sillamrillionun sadece bir bölümüdür.) dünyanın ilk fantastik eseridir. Tabi Tolkien'in dediği gibi masal kitapları fantezi türünün öncülleridir. Ancak bunlar çocuk kitabı olduğu söylenerek sallanmaz fazla. Ve Tolkien gibi saygıdeğer bir üstadın böyle çocukça bir kitap yapması edebiyat camiasında bomba etkisi yaratmıştır. Onun yazdığı kitaba kadar fantezi türü diye hiçbir şey bilinmezdi. O bu türün öncüsü oldu. Nasıl 19. yüzyılda yapılan arabalar şimdiki arabalarla yarışamaz, silmarillion da bir yerden sonra eskiyebilir. Çünkü o bu türün ilki ve sonraki tüm fantezi türü kitaplar ondan ilham alıyor. Ufukları Tolkien sayesinde Tolkien'den daha geniş. O yüzden lotr fanları gözlerini kapatıp savunmaktan vazgeçsin, diğer fantastik evrenlerin fanları da lotr ile sidik yarıştırmaktan vazgeçsin.

Warcraft evrenini bilmiyorum. Ne oyunlarını oynadım, ne kitaplarını okudum. Ancak lotr'dan daha iyi bir loreu olabilir tabi.

Ancak silmarillion>tüm fantastik hikayeler. Çünkü bu türün babası Tolkien'dir ve fantastik bir evren yaratmak kopyalamaktan daha zordur. O yüzden dediğim gibi ne kadar hikayesi iyi olursa olsun sidik yarıştıracağınız konu lotr evreni olamaz. Git elder scrol serisiyle kıyasla, yada ne bileyim başka bir oyun/hikaye ile. Kimse bir çocukla onun babasını kıyaslayamaz. Git başka çocukları kıyasla.

• En iyisi rivialı geralth tır hepsine tek atar kaedwinde nilgfradda scoiatel de diğerleri boş iş

• by-ko kullanıcısına yanıt
    Sanami soracagim neyle neyi karsilastiracagimi? Ben hicbir seyin fani degilim. Smillarion mudur nedir istedigi gibi baba olsun. Baba-ogul bal gibi de karsilastirilabilir.

Çok uzun oldu umarım okuma sabrını gösterirsin.

*Dünyayı ele geçirme isteği Sauron ile değil onun efendisi Melkor ile başlıyor. Melkor bir Vala ve Valar'ın(Valar Vala'nın çoğulu) en kudretlisi. Bu arada Valar Eru tarafından yaratılmıştır. Eru Valar'ı yaratıyor ve onlara şarkılar söyletiyor. Onların söyledikleri şarkılar ile "Arda"(Yani dünya) yaratılmaya başlanıyor. Hatırladığım kadarı ile Eru 3 kez onların şarkılarına müdahale ediyor. Birincisi onların Arda'yı oluşturmaya başlamalarında. İkincisi Elflerin geleceğini açıklamasında. Üçüncüsü ise İnsanların geleceğini açıkladığı zaman. Bu biraz ayrıntı oldu ama devam edelim. Valar şarkılarını bitirince gördükleri hayal ile mest oluyorlar. Eru onlara "Haydi şimdi söylediğiniz evreni yaratın deyince işe başlıyorlar ama Melkor iş yaratma olayına gelince yan çiziyor. Çünkü beraber yapılacak bir evrenin beraber yönetileceğini biliyor. Dünya yaratılana kadar bekliyor ve dünya yaratılınca Valara savaş açıyor. Çok kafan karıştı ise Melkor'u şeytana benzetebilirsin. Aynı kendini beğenmiş üslüp var çünkü.

*Orklar bir ırk değil evet. Çünkü orklar. Batıya gitmeyi reddeden elflerden oluşuyor. Elfler yolda batıya giden yolda oyalanınca Melkor tarafından tuzağa düşürülüyorlar. İşkence ve acı dolu yıllardan sonra o korkunç kılığa bürünüyorlar. Evet onlar Melkor'un kölesi oluyor (Melkor devrinden sonra Sauron'un kölesi oluyorlar). Çoğalmaları ile ilgili ise birçok yazı okudum. Dişi orkların varlığı olduğu tezi hakim durumda diye biliyorum.

*Gandalfın geri dönüşünü zaten anlatmıştım o sorunu geçiyorum.

*Kralların tek başlarına yüzlerce düşmanı öldürmesi ise filmlerin onlara kattığı bir güç olarak düşünebilirsin. Kitaplarda ise gerçekten büyük savaşçılar olarak gösteriliyorlar. Kısa bir örnekle bitireyim bu sorunu: Krallar çok güçlü olsalardı. İsidur "Ferah Çayırlar Muharebesi'nde" öldürülmezdi diye düşünüyorum. Sadece 3 insan o baskından kurtuluyor. Şu anda sadece Ohtar'ın adı aklımda. Ohtar kırık kılıç "Narsil'in" parçalarını taşıyordu.

*Gandalf canı sıkılınca kartal çağırmıyor. İsengard'da onu kaçıran kartal aslında Saruman için rapor toplayan bir kartaldı. Saruman önce Radagast'ı kandırıyor. Radagast ise kuşlarını ona veriyor. Gandalf Orthanc Kulesi'nde olanları anlatınca kartal tarafından kaçırılıyor. Hobbit'te onları kurtaran kartallar ise kurtların o gece bir köyü basacaklarını haber aldıkları için devriye geziyorlardı ve onları öyle kurtardılar. Kara Kapı savaşında ise (ki Hüküm Saat'i o savaş sırasında olduğu için Hüküm Savaş'ı da denir) adı üstünde Son Savaş bütün birlikler karşı karşıya geliyor. Çok kısa bir not ekleyeyim Gandalf'ın atının adı Gölgeyele. Döneminin en hızlı atı ve bir yılkı.

*Kitapta varlıkların gücü kaslarında ve kollarında değil. Kanları, Ruhları onları güçlendiriyor. Senin küçücük bir adam dediğin İsildur "Numenore" adasında binbir tuzak arasından Akağaç'ın meyvesini almış bir insan. Damarlarında Numenor kanı akıyor. Ruhen en dinç çağında. Zaten son anda yüzüğü alıyor. Kılıcını son kez savurunca Sauron'un bedeni yok oluyor. Bu arada yüzük Sauron'un ruhunu içine kattığı bir şey o yüzden yüzük ondan alınınca yok oluyor bedeni.

*Sauron'un isteği işte güç güç güç. tek egemen kendi olmak istiyor. Ruhun egemen olma isteği gibi birşey diyebiliriz sanırım.

Aklında başka bir soru var ise sorabilirsin. Onlarıda cevaplayabilirim.

Şimdilik sana İyi Forumlar.

Vay be. Siz bayaa bayaa bu isin kitabini yazmissiniz. Orta Dunya anladigim kadariyla asiri derece de fantastik. Bu kadar fantastik olmasi benim pek hosuma gitmiyor masal gibi geliyor. Ben Warcraft evreninin daha mantik cercevesinde gerceklestigini dusundugum icin kendime daha yakin buldum. Tabii ki zevk meselesi. Insandan insana degisir. Cevaplariniz icin tesekurler. Iyi forumlar.

Bir de son sorum olacak: Bir tane elf gaci var bagiriyor sauron kaciyor falan. Bu elf gaci ilahi varlik degil ki bu kadar guclu nasil olabiliyor? Ayrica kendisi Gandalf ve Saruman'dan daha mi guclu?

• quote:

Orijinalden alıntı: UCAMAYAN SARBİ

Sanami soracagim neyle neyi karsilastiracagimi? Ben hicbir seyin fani degilim. Smillarion mudur nedir istedigi gibi baba olsun. Baba-ogul bal gibi de karsilastirilabilir.

Baba Adem'se karşılaştıramazsın.

Diğer tüm hikayeler bu hikayeden türemiş sen tatava yapıyorsun. Bir şeyleri oku da gel madem. Tolkien bir evren yaratmış, diğerleri bunu genişletmiş. O hikaye silmarillion'dan daha iyi olabilir. Ancak silmarillion onların doğuş nedeni. Tolkien silmarillion'u yazana kadar avrupa folklöründe elf diyince insanların aklına leprachaun geliyordu.
    Öncelikle teşekkürler .

Söylemiştim ya filmler abartı dolu oluyor diye. Aynısı burası içinde geçerli. Normalde Sauron Dol Guldur'da ki kalesinden Saruman'ın silahları sayesinde atılıyor ki atılmak dediğime bakmayın .Sauron sadece planlanmış bir kaçışı gerçekleştiriyor ama maalesef The Hobbit kitabı biz bunun ayrıntılarını anlatmıyor. Kısacası Peter Jackson'un hayalini izlemiş olduk :D.

Bu arada Lady Galadriel (Yani Elf Gacı :D ) çok kudretli bir elf. Yüzüğü alması durumunda Sauron'u yok edebilecek sayılı canlılardan biri. Buradan saygılarımızı iletelim :D.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.