Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elfler gemiyle uzak diyarlara tam olarak nasıl gidiyor.Yani farklı bir boyutamı gidiyorlar.Mesala Sauron yenilmeyip galip gelseydi gemilerle orcları oraya götürüp orayıda işgal edebilir miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gemiyle açıldıklarında sadece elflerin bulabileceği bir yer haline getirilmiştir Aman Numenor'un çöküşünden sonra.Aman Valar koruması altında olduğu için Sauron oraya ulaşamaz.

• Silmarillion'u yeni bitirdim ve şu an boşluktayım. Muhteşem bir hikayeydi gerçekten. Bana göre yüzüklerin efendisine nazaran çok daha güzel filmler yapılabilir bu şaheserden. Umarım kısa zamanda yapılır da büyük bir keyifle izleriz.
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    silmarillion çok ayrı bir yerde. çok etkileyici öyküler var ve sinemada görmeyi çok istiyorum ama hobbitten sonra peter jacksonın çekmesini istemem. zaten christopher tolkien de silmarilliona izin vermiyor. umarım yakın zamanda başka bir yönetmen ve iyi bir senarist ile ysinemaya aktarılması sağlanır. en azından bir kaç öykü aktarılsa o da yeter bir süre bize.
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Bana göre de Silmarillion'un çok ayrı bir yeri var. Hobbit'den ders çıkarmıştır bence Peter Jackson. Açıkçası ben çok eleştirmedim Hobbit'i. Çöp adamdan yapsalar bile izlerim ben. Ama bunu Silmarillion adının büyüklüğüne ve yazarın emeğine bir saygısızlık olarak görürüm orası ayrı. Umarım kısa zamanda fikirler değişir ve bu büyük potansiyeli olan hikayeyi, en iyi şekilde aktarırlar beyaz perdeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Silmarillion'u yeni bitirdim ve şu an boşluktayım. Muhteşem bir hikayeydi gerçekten. Bana göre yüzüklerin efendisine nazaran çok daha güzel filmler yapılabilir bu şaheserden. Umarım kısa zamanda yapılır da büyük bir keyifle izleriz.

''yapılabilir'' ama hangi babayiğit bunu düşündünüz mü ? valinor nasıl olacak utumno veya angband veyahut en basit olarak siz kafanızda silmarilleri nasıl tanımladınız ? ayrıca kitabın ainur muziği kısmı beethoven'ın 5.senfonisi olursa ne olacak veya beleriand savaşları Dagor-nuin-Giliath, Dagor Aglareb, War of Wrath vb savaşlar dandik 5 ordunun savaşı gibi olursa nasıl olur yada extended edition diye bir saçmalık var ortada gidecem 20 lira verecem kopuk kopuk izliyecem olmaz kesinlikle bu kitap film olmamalı zaten yine kan göremeyiz ki kitapda alayı birbirini kesiyor PG denen saçmalık yüzünden hobbit'de gram kan yokdu silmarillion çekilirse hobbit gibi çocuk filmi gibi olur buda benim fikrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 24 Şubat 2015; 10:15:14 >

• Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    zaten biz de valinoru falan yapsınlar demiyoruz. beren ile luthien olur turambar turin olur numenorun çöküşü olur yüzüklerin yapılışı olur. kitapta onlarca öykü var ve aralarında yapılabilitesi olanlar da var.
  • The Children of Húrin kitabını alsınlar kardeşim çeksinler gider izlerim orta dünya'nın en cenabet karakterini ama para gözlerini bürür giderler silmarillion'u canım kitabı mundar ederlerse üzülürüm vallahi arkadaşım.
    hurinin çocukları da zaten silmarilliondaki hikayelerden birinin ayrıntılı anlatımı. hem merak etme olur da film için izin alsalar da silmarillionın başından başlamazlar. son öykülerden başlamaları maddi olarak da onların yararına olur.
  • zaten hurin'in çocukları kitabı daha detaylı oldugu için onu söyledim. vallahi kardeşim sana son sözümü söyliyeyim bence tolkien ailesi iyiki haklarını satmıyor.

Edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 24 Şubat 2015; 10:49:37 >
    Dediklerini düşünmek izleyicinin görevi değil. Eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorlarsa; sinema, edebiyat veya müzik.... Kitapla bağlantılı ne kadar kategori var ise hepsinden uzmanları toplayacaklar ve bir güzel oturup ''Nasıl En İyi Filmi'' yapabilirizi tartışacaklar. Çünkü bu kitapta çoğu şeyin enleri mevcut. Yani herkesin kalbini koyması lazım bu işe. Yoksa zaten tutmaz. Kaldı ki böyle bir eseri para için hadi çekelim diyecek birisinin de olduğunu düşünmüyorum. Bu eseri okumayan birisi zaten bu işe bulaşmaz. Okuyan ise nasıl bir yük sırtlayacağını iyi bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Gemiyle açıldıklarında sadece elflerin bulabileceği bir yer haline getirilmiştir Aman Numenor'un çöküşünden sonra.Aman Valar koruması altında olduğu için Sauron oraya ulaşamaz.

Geçen gün bir konuyu araştırırken Vikipedia'da sayfada şu bilgiler yer alıyordu.
    Tolkien Florens adasındanki Homo Floresiensis gibi çok kısa boylu insan türlerinden etkilenerek Hobbit karakterini yarattı deniyor.Kaynak Vikipedia olduğu için inanmakta zorlandım.Kaynak belirtilmemiş.Var olan kaynağın ise konuyla ilgisi yok.Acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

tr.wikipedia.org
    Homo floresiensis - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Homo_floresiensis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 24 Şubat 2015; 14:21:26 >

• Beren and Luthien in hikayesini anlatan fan yapimi bir film var.youtubedan arayabilirsiniz.

• Orcların cinsiyeti varmı?Varsa dişileri nerede,filmlerde hiç göstermiyorlar.

• Valinora ölümsüz demelerinin sebebi ölümsüzlerin orada yaşaması mı yoksa orada ölümün olmaması mı?

Bir de Frodo'nun fırtınabaşında aldığı yaradan dolayı acıya dayanamadığı ve ölümü tercih ettiği söyleniyor.Bu konu hakkında bilginiz var mı?Teşekkürler.

• Arkadaşlar hobbit i okudum sonra yüzüklerin efendisini okumayı planlıyodum ama temin edemedim elimde silmarillion var sizce yüzüklerin efendisini alıp silmarilliondan önce seriyimi okumalıyım yoksa silmarillion mu

• Rzaali. kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ilk mesajda çok güzel açıklamış, aynen kopyalıyorum.

- Silmarillion dili ağır bir kitaptır ve içinde herkesin ilgisini çekmeyen bilgiler olabilir.Bu yüzden iki tercih yapabilirsiniz.

a) Orta Dünya hakkında hiçbirşey bilmiyorsanız, çok kitap okuma alışkanlığınız yoksa, Orta Dünya'yı yaratılışına kadar merak etmiyorsanız, Hobbit ile başlayıp Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile devam etmelisiniz.Daha sonra bu dünya ilginizi çekerse Silmarillion'u ve diğer kitapları okumalısınız.
    b) Orta Dünya hakkında az çok bilginiz varsa, ben bu dünya nasıl oluşmuş merak ediyorum diyorsanız, Silmarillion ile başlayabilirsiniz.Zaten Silmarillion'u bitirdiğiniz taktirde diğer kitapları daha kolay bitirirsiniz.
  • LucasAuAn kullanıcısına yanıt
    Peki birşey sormak istiyorum. LOTR'un önsözünde Hobbit'lerin tarihi anlatılıyordu. Açıkçası okurken çok sıkıldım. Bir an önce hikaye başlasın diyerek okudum. Kitap okuma alışkanlığımın olmadığınıda belirteyim, filmlerin etkisiyle Hobbit'le başladım. Çokta sevdim. Yüzüklerin Efendisi'nide şuan okumaktayım çok güzel gidiyor. Fakat dediğim gibi tarih gibi anlatılan kısımlar sarmadı. Sonuçta fantastik bir kurgu ve tarih dersi gibi anlatılan önsöz bölümünü okurken sıkıldım. Önsöz kısmı dışında kitabı çok severek okumaya devam ettiğimi tekrar belirtiyorum. Yani önceden kitap okuma alışkanlığım olmasada Hobbit'in ilk sayfalarından beri tutkuya döndü. Soruma geleyim. Silmarillion; sürekli tarih dersi gibi işleyen bir kitap mıdır ? Anlattıklarımdan yola çıkarak bana önerir misiniz ?
  • @tnuviel37

Öyle bir anda Silmarillion'un ortasındaki hikayeden girilemez.Bu konu hakkındaki fikrimi hep belirtiyorum.Silmarillion'un film yapılması imkansızdır.Ha saçmalanır yapılır o ayrı.Fakat hikayeye bağlı olarak kitabın yapısı buna uygun değildir.Kesinlikle de böyle bir işe kalkışılmasını istemem.Sinemaya giden insanların çoğu Orta Dünya'dan bir haber insanlar.Eminim ki Hobbit'i izlemeye gelen Lotr izlememiş yüzde 20'den fazla bir kesim bile vardır ki kitapları var daha bunun.Hobbit kitabına bile izleyici yabancılık çekmesin diye Legolas,Galadriel,Saruman gibi Lotr'da bulunan karakterler getirildi.Film kolay anlaşılsın diye inanılmaz basite indirgendi.(Tabi Extended diye saçma sapan bir olay yüzünden kopmalar olduğu için anlaşılması daha güç oldu o ayrı konu.)

Demek istediğim sen direkt Turin'den girersen olaya, Silmarillion'u okumamış ki bu yüzde 90'lık bir kesim oluyor, hiçbirşey anlamayacaktır.Valar nedir, Melkor kimdir, Beleriand neresidir, onlarca ilk defa görünen karakter, mekan vs vs.Bunu izleyicinin anlamasını nasıl sağlayacaksın ki bu filmleri yapan adamlar tamamen gişeye bakan adamlar.İzleyici Gandalf görürüm diye filme gidecek(Çünkü afişte Orta Dünya yazıyor.) bir bakacak 5000 yıl önce yaşanan olay anlatılıyor ki olayların geçtiği kıta bile farklı.Daha önce çok yazdığım için kısa kesiyorum.Yazmaya kalksam yapılamayacağına yönelik bir sayfa yazı yazarım.Bu işin pek oluru yok.Zaten olmasın da.Bazı şeylerin insanın hayal gücünde kalması gerektiğini düşünüyorum.

@rat.planet

Uydurulmuş birşey gibi görünüyor.Benim bildiğim kadarıyla hobbit kelimesi zaten Tolkien'e ait.Hobbit ırkını oluştururken ise Edward Wyke Smith'in 1927 yılında yayınlanan The Marvellous Land of Snergs ve Sinclair Lewis'ın 1922 yılında yayınlanan Babbit kitaplarından ilham aldı.

@Barney_stinson_awesome

Orkların tam olarak nasıl ürediği belli değildir.Eğer insanlar veya elfler gibi ürüyorlarsa, doğal olarak dişi orklar varolmuş oluyor.Görmememizin sebebi ise Sauron ve Melkor'un dişi orkları kendi kalelerinde tutup daha fazla ve hızlı ordu oluşturmak için onları kullanmaları olabilir.Fakat dediğim gibi kesin birşey söz konusu değil.

@emolity

Ölümsüz diyar denmesinin sebebi orada ölümsüzlerin yaşaması, doğal olarak da ölümün olmaması.Ölümlü biri oraya giderse bu onu ölmekten kurtarmaz.Buna bağlı olarak Frodo ve Bilbo'nun, eğer ulaştıysa Gimli'nin de öldüğünü söyleyebiliriz.

Böyle birşey söz konusu değil.Ne olursa olsun Frodo'nun yarası tam olarak iyileşmediği için Aman'a gitti ve büyük ihtimalle burada huzur buldu.Ömrünün sonuna kadar da burada yaşadı.

@Rzaali.

Hikaye olarak bir engel bulunmamakta.Sizin tercihinize kalmış.

@Vahlok

Silmarillion bazı yerlerde tarih kitabı gibidir.Fakat anlatım yapısı kesinlikle sıkmaz.Eğer okuduklarınızın kökenini merak ediyorsanız hiç değilse bir denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 26 Şubat 2015; 23:54:10 >

• emolity kullanıcısına yanıt
    Valinorda ölüm var.
    Miriel - Feanor u doğurduktan sonra öldü.
    Finwe - Morgoth tarafından silmarilleri çalmak için öldürüldü.
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.