Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En son derken benim önerdiğimde de zaten Silmarillion sonda.Hurin'in Çocukları ve Bitmemiş Öyküler'den bahsediyorsanız eğer Silmarillion okumadan bu kitaplardan pek birşey anlamazsınız.
  • bugün kafama takıldı bu soru. sauron witch king'i ve diğer nazgulleri yüzüğün peşine takıyor. onlar bu yüzüğü ele geçirmiş olsaydı sorgusuz sualsiz sauron'a mı götüreceklerdi ? yani sonuçta insan krallarının ruhu bildiğim kadarıyla sauron gibiler. yani yüzük onları cezbedip kullanamazlar mı ?
  • 4TL4NT1S kullanıcısına yanıt
    evet götüreceklerdi

yüzük zaten saurona gidiyor neden ihanet etsin ki yani heyecana gerek yok bence
    sauron gibi değiller orası yanlış benzetme olmuş hocam

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 9 Ocak 2015; 20:00:51 >

• Kraven kullanıcısına yanıt
    İlkini biliyorum görmüştüm ama ikincisinde ne yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

İlkini biliyorum görmüştüm ama ikincisinde ne yazıyor?

Arkeologlar, Litvanya'da kime ait olduğu ve nereden geldiği bilinmeyen üzerinde ilginç işlemelerin bulunduğu bir altın yüzük bulmuşlar da onunla dalga geçiyorlar
    Kırmızı kitabı da bulurlar bunlar yakında şimdi
  • Aelthalyste kullanıcısına yanıt
    şey yani sauron gibi derken ruh olaraktan anladım o yüzük her türlü sauron reyise gidecekti yani
  • @4TL4NT1S

Nazgul olmalarının anlamı zaten bu.Yüzükler sayesinde yozlaşmaları ve Sauron'un köleleri olmaları.Sauron'un emirlerini sorgulayacak iradeleri yok diyebiliriz.Tamamiyle Sauron'a bağlılar.Güçleri de Sauron'a bağlı.Sauron ne kadar güçlenirse Nazguller'de o kadar güçlenirler.Sauron tek yüzüğü bulsaydı Nazguller çok daha güçlü olacaklardı.Tek yüzüğün yokedilmesiyle onlar da yokolmuşlardır.

@Kraven

Orta Dünya'ya yapılan bu tip şeyleri pek sevmem.Ama bunu görünce gülmüştüm.Diğer kısma gelirsek şuanki dünyamızın yeni bir müzikle oluştuğunu düşünürsek bence eski dünyadan herhangi bir kalıntı bulamayız.Geriye kalmış tek şey Red Book maalesef.Ama iyi yanından düşünürsek bu da olmayabilirdi.

• bu kırmızı kitap olayı nedir cahil kaldım ?
  • Hocam metis yayınlarının çıkardığı yan kitaplardan söz etmişsiniz kendi sitelerinde bulamadım acaba link atabilir misiniz ? @Oromë

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

bu kırmızı kitap olayı nedir cahil kaldım ?

Bilbo nun yazmaya başladığı Frodo ve sonrasında Sam in yazdığı Ve Lotr ın anlatıldığı, filmde de gösterilen kitap.
    Daha önce geçen sene burada tartışmıştık bununla ilgili acaba Tolkien gerçekten böyle bir kitap buldu da çevirme veya esinlenerek mi yazdı diye zira özellikle bazı mektuplarında bunu öğrendiğimde Frodo kadar şaşırmıştım, kırmızı kitapta geçiyor bunlar, bunu o da istememiş sanırım ama o şekilde yazmışlar tarzında ifadeleri mevcut. Bunun muhabbetini yapıyoruz yani

Bu arada 1 sene sonra tekrar Silmaril e başladım tekrar da bu Feanor ne inat ne dik kafalı ne gıcık bir adammış yahu uyuz oldum bir kez daha. Sen git önce yalanlara kan sonra akraba katliamı yap sonra diğerlerini terk et falan Sinir oldum vallahi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 10 Ocak 2015; 11:33:26 >

• Bir sorum daha olacaktı;Beleriand Savaşları hangi kitapta anlatılıyor? Savaşlar hakkında bilgi verebilir misiniz ? @Oromë

• quote:

Orijinalden alıntı: Ringolfin

Bir sorum daha olacaktı;Beleriand Savaşları hangi kitapta anlatılıyor? Savaşlar hakkında bilgi verebilir misiniz ? @Oromë

İlk 3 çağdaki önemli savaşlar Silmarillion da anlatılır ama savaş konusunda detaylı bilgiyi @Oromë verecektir.

• Bu tolkien nın mektuplarını bulabileceğimiz bi yer var mıdır ?
  • Feanoru seven bir tek ben varım galiba. :))
  • @Ringolfin

Sanırım dediğimi yanlış anlamışsınız.Metis Yayınları yeni kitap çıkarmak bir yana olan kitabı keserek çıkardı.Lotr'un eklerinin çoğunu Lotr'la ilgili olmadığı için çevirmediler ve yayınladıkları kitaptan çıkardılar.Yani bu eklere Türkçe olarak ulaşamazsınız maalesef.

Beleriand'da yapılan büyük savaşlar şöyledir:

First Battle of Beleriand (Beleriand'ın İlk Savaşı)
    Dagor-nuin-Giliath (Yıldızlar Altında Savaş)
    Dagor Aglareb (Muhteşem Savaş)
    Dagor Bragollach (Ani Alev Savaşı)
    Nirnaeth Arnoediad (Sayısız Gözyaşı Savaşı)
    War of Wrath (Öfke Savaşı)

Savaşların detaylarını öğrenmek istiyorsanız Silmarillion'u okumalısınız.Zira burada savaşın nedenlerini, gelişimlerini, sonuçlarını, etkilerini yazarsak Silmarillion'u yazmış oluruz.

@kpwale

Tolkien'in mektuplarını içeren The Letters of J. R. R. Tolkien adında çıkmış bir kitap vardır.Pdf'sine buradan ulaşabilirsiniz.Fakat mektupların hepsi Orta Dünya ile ilgili değildir.Tolkien'in yazdığı tüm mektupları içerir.

Onun dışında kitap içinde yayınlanmayan mektuplar da vardır.Onların bir kısmına da buradan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 10 Ocak 2015; 15:10:34 >

• merhaba arkadaşlar :)
    suanda hobbit kitabını bitirmek üzeriyim ve dün bütün kitapları satın aldım hobitten sonra silmarillionu okumaya baslayacagım(daha sonrada oromenin verdiği sırayla devam edeceğim)
    lotr filmini bircok kez izledim ancak silmarillionun sayfalarına söyle bir baktıgımda içinde birçok tanımadıgım kişi oldugunu gordum :/
    ve bunları ogrenmeden okumaya baslarsam sıkılıp seriden soğurum diye korkuyorum...
    silmarillionun içindeki karekterleri nereden ogrenebılırım ve siz budar bilgiyi sadece kitaplardanmı aldınız ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicMage

merhaba arkadaşlar :)
    suanda hobbit kitabını bitirmek üzeriyim ve dün bütün kitapları satın aldım hobitten sonra silmarillionu okumaya baslayacagım(daha sonrada oromenin verdiği sırayla devam edeceğim)
    lotr filmini bircok kez izledim ancak silmarillionun sayfalarına söyle bir baktıgımda içinde birçok tanımadıgım kişi oldugunu gordum :/
    ve bunları ogrenmeden okumaya baslarsam sıkılıp seriden soğurum diye korkuyorum...
    silmarillionun içindeki karekterleri nereden ogrenebılırım ve siz budar bilgiyi sadece kitaplardanmı aldınız ???

Lotr okumadıysan önce Lotr okumanı tavsiye ederim direk Silmaril e girme, direk girersen ağır gelebilir özellikle ilk kısımları.
    İsim ve karakter olarak yüzlerce karakter var ve tek seferde akılda tutmak zor. 2 sayfa önce anlatılan adam için kimdi lan bu diyebiliyorsun.
    Ama korkmaya gerek yok, kitabın arkasında detaylı fihrist gibi bütün isim ve mekanları tek tek açıklayan bölüm mevcut. Takıldığın zaman oraya bakarsan zaten bir süre sonra alışıyorsun.
    Bütün bu bilgiler ise sadece kitap değil tabi okurken kaçırdığın ayrıntıları daha sonra araştırarak, daha iyi bilenlerle tartışarak ama en önemlisi okuyarak kapıyorsun.

• Hocam Hobbit ve LOTR kitaplarında geçen şarkılar aynı zamanda şiir olarak da geçiyor mu yani aynı zamanda onlar şiir mi? Edebiyat ödevim için bir şiir seçmem gerek de bunlar şiir ise bunlardan seçmeyi düşünüyorum. Yardımınız için teşekkür ederim şimdiden.
  • Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Şiirdir tabiki.Fakat ödeviniz için uygun olur mu emin değilim.Yazılan şiirler Orta Dünya'ya özeldir.Hocanız içinde geçen özel isimlerden hoşlanmayabilir.Bununla birlikte şiirler orjinalinde İngilizce olduğu için Türkçe'ye çevrildiğinde dil bilgisi bakımından sorun olabilir.(uyaklar, ölçü gibi)Yine de seçmek isterseniz şuradakilerden birini seçebilirsiniz;http://www.kayiprihtim.org/portal/projeler/j-r-r-tolkien-siirleri/
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.