Şimdi Ara

Orta derecede bir Bilgisayar Mühendisi maaşı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
17
Favori
125.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vires

1500-1600 ile başlarsın. Okulun en az önemli olduğu bölüm bilgisayar mühendisliğidir, kendini geliştiren adamın önü açıktır.

Dostum maaş konusunda tam tersi... Sen çok iyi biliorsundur , kendini geliştirmişsindir ama dier adamın üni. diploması var die senden daha fazla maaş alır ama sen ondan daha bilgilisindir...
  • Beyler saçmalamayın ne 2000'i yeni başlayan mühendis 1000 lira bile alıyorsa şaşarım.Bu arada maaş artışı kendini geliştirmesine bakar.
  • Mesaj bulunsun.
  • Çalışacağın yere göre değişir. Eğer iyi maaş istiyorsan bilgisayar firmasına girmemen gerekiyor. İşi gücü bilgisayar olmayan bir firmada çalışman gerekiyor. Ancak outsource olayı o kadar yaygınlaştı ki artık firmalar kolay kolay personel almıyorlar, outsource kiralıyorlar bir bilgisayar firmasından.

Bu tarz 2 firma arasında maaş farkı yarım kat falandır. Birinde 2 alacaksan öbüründe aynı bilgi ile 3 alabilirsin. Bilgisayar firmasında çalışmanın avantajı outsource olarak çalıştığın firmaya birşey olursa işten çıkartılma ihtimalin çok yüksek değildir, başka bir firmaya gönderilebilirsin. Eğer çalıştığın bilgisayar firması batarsa ve outsource olarak çalıştığın yerde seviliyorsan bir şekilde seni yeni çalışacakları firmaya eleman olarak aldırıp seninle çalışmaya devam ederler. Eğer derdin yüksek maaşsa birinci seçeneği, işsiz kalmamaksa ikinci seçeneği seçmen faydalı olacaktır.

Konu biraz karışık oldu biliyorum, 2 ayrı firmadan bahsederken açıklamak kolay olmuyor. Outsource olayının mantığı şu; 2 firma var diyelim. 1. bilgisayar firması , 2. kağıt havlu üretiyor (tamamen sallıyorum)

Sen bilgisayar firmasının elemanısın ancak gününün tamamı kağıt havlu firmasında geçiyor. Mesain orada başlayıp orada bitiyor, hatta kendi firmana hiç uğramıyorsun (geçen sene tanışma toplantısına gidene kadar çalıştığım firmanın neresi olduğunu bilmiyordum ) ama maaşın senin firman tarafından yatırılıyor. Burada sanıyorum ki firmaların şöyle avantajları var, seni hizmet olarak falan gösterip vergiden düşebiliyorlar, sen bir nedenden işe gidemediğinde bilgisayar firması kağıt havlu firmasına yerine adam göndermek durumunda, seni beğenmedikleri zaman, bunu alın başkasını gönderin diyebiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix *

Mesaj bulunsun.
  • geliyom
  • öncelikle selam arkadaşlar.forumda yeniyim.16 eylül 2010 tarihinde ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldum.topici başlatan arkadaşa yardımım olabilir.öncelikle türkiyede bir çok şirket içinde yapılan ankete göre ege bilgisayar müh. bölümü en çok memnun olunan 5. bilgisayr mühendisliği bölümü.ben girdiğim zaman taban puanı 355 idi,şimdi baya da düştü bil.muh puanları yanılmıyorsam.Ege'nin bil.muh konusunda ki özelliği öncü olmasıdır. Özellikle networ kavramıyla Türkiye'yi tanıştırdığı söylenebilir. Daha sonra bu rolünü biraz politik sebeplerden, biraz aptallıktan odtü'ye kaptırmıştır. Ancak prof dr. Leven Toker gibi network konusunda Türkiye'nin en önde gelen hocalarından birine sahiptir, Veritabanı konusunda yine çok önde gelen doç dr Osman Ünalır'a sahiptir... Yapay Zeka ve Algoritma konularında yine çok önde gelen hocalardan biri olan doç.dr Aybars Uğur'a sahiptir. Matemeatiksel dallarda tam bir deha olan ve yine çok önde gelen Prof. DR Serdar Korukoğlu'na sahiptir. Yani bir çırpıda akla gelecek 4 adet çok önemli öğretim üyesini bünyesinde barındırmaktadır. Bunların hepsi 4 sene boyunca aktif olarak derslere girerler.isimleri veriyorum ki araştırabilesiniz.bunun haricinde çok kıymetli bir çok hocası da vardır. Puanının odtü,itü,bilkent,b.içi'ne göre düşüklüğü kendini yeteri kadar tanıtamaması ve Türkiye'nin en batısında olmasıyla yakından ilgilidir.öğrencilerin genel tercihi ankara ve istanbul'dur. Ege tıp ve bilgisayar mühendisliğinin kendinden önde gelenlerden tek eksiği belki de budur.Ayrıca kampüsü Türkiye'de ilk 5 içine güle oynaya girer.

İş konusuna gelince bilgisayar mühendisinin işsiz kalması çok zordur.İstanbulda işe girenlerin %90'ı 2 milyarın üstünde başlar... Bitirir bitirmez başlayan bazı arkadaşlarımdan örnek vereyim. 5 kişi cybersoft 2250 lira,bir kişi thy 2700 lira, 10-15 kişi garanti bankası aşağı yukarı 2500 lira. 1 kişi microsoft -tahmin dahi edemiyorum:). 1 kişi yapı kredi 2300 lira,1 kişi ziraat bankası IT işleri 2000lira ama yılda 16 kere(4 ikramiye),1 kişi alcatel 2200 lira,1 kişi beyaz yazılım 2000 lira,1 kişi elkotek 2000 lira...ayrıca turkcell ve vodafone'da başlayan arkadaşlarım var ne kadardır bilmiyorum aldıkları para ama 2500'den aşağı olacağını sanmıyorum.Şunu da ekleyeyim,1 önceki sene mezun olan arkadaşlardan,askere gidenler haricinde hemen hemen hepsi iş sahibi. Emin olun kariyer.netten kendinize iş bulursunuz.dünya kadar yazılım firması var.ayrıca kpss ile devletin herhangi bir kurumuna girebilirseniz,2400-3000 lira arası maaş veriyorlar.bunların hiçbiri olmadı diyelim,ben 1500 liraya çalışırım deyip bir yazılım firmasıyla rahatlıkla el sıkışabileceğinize inanıyorum.bahsi geçen arkadaşların hepsi Ege mezunudur.

Bana gelince,yaz okulunun sonunda mezun olduğum için örneğin garanti bankası ve benzeri fırsatları kaçırdım.Bir süredir asıl hedefim olan TUSAŞ(tai)'ye girmenin çabası içindeyim.bilmeyenler için TSK ve bazı başka ülkelere savaş uçak ve helikopterleri yapan şu büyük firma.yabancı dil koşulu var TOEFL IBT sınavından 120 üzerinden 79 almak başvuru için ön koşul.ben bu sınavdan 105 puan aldım.(kpds de kabul edilior,taban puanı kaç bilmiyorum.) mülakata girdim,tam 3 saat sürdü.Şimdi cevap bekliyorum,pek ümitli değilim çünkü girmesi hakikaten çok zor bir firma. Ankara'da 2500 lira maaş,çok güzel bir site içinde lojman avantajı,ikramiyeler,primler,ek mesai ücretleri(ki bunun için izin almanıza gerek yok,çıkarken kartınızı okutuyorsunuz,saat 5ten sonrasını direk ek mesaiye yazıyor,c.tesi kalırsanız çift yazıyor.) ve bir çok hastane ve kurumla özel sigorta avantajları, örneğin 15-20 milyarlık bir fıtık ameliyatını medical park gibi bir hastanede bedava olabiliyorsunuz.yok illa ben evimde oturrum lojmanlarında kalmıycam diyeni servisle evin önünden alıp evin önüne bırakıyorlar.Ayrıca Huawei ve Türk Telekom gibi firmalarada girmek için çaba sarf ediyorum.her mezuna tavsiyem korkmadan önce şanslarını bu büyük,bir çok iş yapan firmalarda denemeleridir,olmaz demeyin olabilir.olmazsa istanbulda,ankarada hatta izmir,bursa,eskişehirde birçok yazılım firması var.iş bulursunuz çekinmeyin.

Hele bir de abartıp cisco'dan associate seviyesinde 1-2 sertifika alırsanız, turkcell, vodafone, nortel-netas, huwawei,türk telekom,avea gibi firmalarda çok büyük ihtimalle ve çok güzel şartlarda iş bulursunuz.işte böyle arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bufurafak

öncelikle selam arkadaşlar.forumda yeniyim.16 eylül 2010 tarihinde ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldum.topici başlatan arkadaşa yardımım olabilir.öncelikle türkiyede bir çok şirket içinde yapılan ankete göre ege bilgisayar müh. bölümü en çok memnun olunan 5. bilgisayr mühendisliği bölümü.ben girdiğim zaman taban puanı 355 idi,şimdi baya da düştü bil.muh puanları yanılmıyorsam.Ege'nin bil.muh konusunda ki özelliği öncü olmasıdır. Özellikle networ kavramıyla Türkiye'yi tanıştırdığı söylenebilir. Daha sonra bu rolünü biraz politik sebeplerden, biraz aptallıktan odtü'ye kaptırmıştır. Ancak prof dr. Leven Toker gibi network konusunda Türkiye'nin en önde gelen hocalarından birine sahiptir, Veritabanı konusunda yine çok önde gelen doç dr Osman Ünalır'a sahiptir... Yapay Zeka ve Algoritma konularında yine çok önde gelen hocalardan biri olan doç.dr Aybars Uğur'a sahiptir. Matemeatiksel dallarda tam bir deha olan ve yine çok önde gelen Prof. DR Serdar Korukoğlu'na sahiptir. Yani bir çırpıda akla gelecek 4 adet çok önemli öğretim üyesini bünyesinde barındırmaktadır. Bunların hepsi 4 sene boyunca aktif olarak derslere girerler.isimleri veriyorum ki araştırabilesiniz.bunun haricinde çok kıymetli bir çok hocası da vardır. Puanının odtü,itü,bilkent,b.içi'ne göre düşüklüğü kendini yeteri kadar tanıtamaması ve Türkiye'nin en batısında olmasıyla yakından ilgilidir.öğrencilerin genel tercihi ankara ve istanbul'dur. Ege tıp ve bilgisayar mühendisliğinin kendinden önde gelenlerden tek eksiği belki de budur.Ayrıca kampüsü Türkiye'de ilk 5 içine güle oynaya girer.

İş konusuna gelince bilgisayar mühendisinin işsiz kalması çok zordur.İstanbulda işe girenlerin %90'ı 2 milyarın üstünde başlar... Bitirir bitirmez başlayan bazı arkadaşlarımdan örnek vereyim. 5 kişi cybersoft 2250 lira,bir kişi thy 2700 lira, 10-15 kişi garanti bankası aşağı yukarı 2500 lira. 1 kişi microsoft -tahmin dahi edemiyorum:). 1 kişi yapı kredi 2300 lira,1 kişi ziraat bankası IT işleri 2000lira ama yılda 16 kere(4 ikramiye),1 kişi alcatel 2200 lira,1 kişi beyaz yazılım 2000 lira,1 kişi elkotek 2000 lira...ayrıca turkcell ve vodafone'da başlayan arkadaşlarım var ne kadardır bilmiyorum aldıkları para ama 2500'den aşağı olacağını sanmıyorum.Şunu da ekleyeyim,1 önceki sene mezun olan arkadaşlardan,askere gidenler haricinde hemen hemen hepsi iş sahibi. Emin olun kariyer.netten kendinize iş bulursunuz.dünya kadar yazılım firması var.ayrıca kpss ile devletin herhangi bir kurumuna girebilirseniz,2400-3000 lira arası maaş veriyorlar.bunların hiçbiri olmadı diyelim,ben 1500 liraya çalışırım deyip bir yazılım firmasıyla rahatlıkla el sıkışabileceğinize inanıyorum.bahsi geçen arkadaşların hepsi Ege mezunudur.

Bana gelince,yaz okulunun sonunda mezun olduğum için örneğin garanti bankası ve benzeri fırsatları kaçırdım.Bir süredir asıl hedefim olan TUSAŞ(tai)'ye girmenin çabası içindeyim.bilmeyenler için TSK ve bazı başka ülkelere savaş uçak ve helikopterleri yapan şu büyük firma.yabancı dil koşulu var TOEFL IBT sınavından 120 üzerinden 79 almak başvuru için ön koşul.ben bu sınavdan 105 puan aldım.(kpds de kabul edilior,taban puanı kaç bilmiyorum.) mülakata girdim,tam 3 saat sürdü.Şimdi cevap bekliyorum,pek ümitli değilim çünkü girmesi hakikaten çok zor bir firma. Ankara'da 2500 lira maaş,çok güzel bir site içinde lojman avantajı,ikramiyeler,primler,ek mesai ücretleri(ki bunun için izin almanıza gerek yok,çıkarken kartınızı okutuyorsunuz,saat 5ten sonrasını direk ek mesaiye yazıyor,c.tesi kalırsanız çift yazıyor.) ve bir çok hastane ve kurumla özel sigorta avantajları, örneğin 15-20 milyarlık bir fıtık ameliyatını medical park gibi bir hastanede bedava olabiliyorsunuz.yok illa ben evimde oturrum lojmanlarında kalmıycam diyeni servisle evin önünden alıp evin önüne bırakıyorlar.Ayrıca Huawei ve Türk Telekom gibi firmalarada girmek için çaba sarf ediyorum.her mezuna tavsiyem korkmadan önce şanslarını bu büyük,bir çok iş yapan firmalarda denemeleridir,olmaz demeyin olabilir.olmazsa istanbulda,ankarada hatta izmir,bursa,eskişehirde birçok yazılım firması var.iş bulursunuz çekinmeyin.

Hele bir de abartıp cisco'dan associate seviyesinde 1-2 sertifika alırsanız, turkcell, vodafone, nortel-netas, huwawei,türk telekom,avea gibi firmalarda çok büyük ihtimalle ve çok güzel şartlarda iş bulursunuz.işte böyle arkadaşlar.

vah sana vah! Hangi gezegende yasiyorsun cok merak ediyorum. Burasi Turkiye. Arkadaslarin ise girmis olabilir fakat diger bircok cumlen
    sadece HAYAL URUNU

• quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

quote:

Orijinalden alıntı: bufurafak

öncelikle selam arkadaşlar.forumda yeniyim.16 eylül 2010 tarihinde ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldum.topici başlatan arkadaşa yardımım olabilir.öncelikle türkiyede bir çok şirket içinde yapılan ankete göre ege bilgisayar müh. bölümü en çok memnun olunan 5. bilgisayr mühendisliği bölümü.ben girdiğim zaman taban puanı 355 idi,şimdi baya da düştü bil.muh puanları yanılmıyorsam.Ege'nin bil.muh konusunda ki özelliği öncü olmasıdır. Özellikle networ kavramıyla Türkiye'yi tanıştırdığı söylenebilir. Daha sonra bu rolünü biraz politik sebeplerden, biraz aptallıktan odtü'ye kaptırmıştır. Ancak prof dr. Leven Toker gibi network konusunda Türkiye'nin en önde gelen hocalarından birine sahiptir, Veritabanı konusunda yine çok önde gelen doç dr Osman Ünalır'a sahiptir... Yapay Zeka ve Algoritma konularında yine çok önde gelen hocalardan biri olan doç.dr Aybars Uğur'a sahiptir. Matemeatiksel dallarda tam bir deha olan ve yine çok önde gelen Prof. DR Serdar Korukoğlu'na sahiptir. Yani bir çırpıda akla gelecek 4 adet çok önemli öğretim üyesini bünyesinde barındırmaktadır. Bunların hepsi 4 sene boyunca aktif olarak derslere girerler.isimleri veriyorum ki araştırabilesiniz.bunun haricinde çok kıymetli bir çok hocası da vardır. Puanının odtü,itü,bilkent,b.içi'ne göre düşüklüğü kendini yeteri kadar tanıtamaması ve Türkiye'nin en batısında olmasıyla yakından ilgilidir.öğrencilerin genel tercihi ankara ve istanbul'dur. Ege tıp ve bilgisayar mühendisliğinin kendinden önde gelenlerden tek eksiği belki de budur.Ayrıca kampüsü Türkiye'de ilk 5 içine güle oynaya girer.

vah sana vah! Hangi gezegende yasiyorsun cok merak ediyorum. Burasi Turkiye. Arkadaslarin ise girmis olabilir fakat diger bircok cumlen
    sadece HAYAL URUNU

Yuh okudun mu

• Cogunuz salliyorsunuz efendim. Bizzat ben duruyorum burada ornek olarak. Biraz istisnai seylerim var yine de benim gibi birinin ise girememis olmasi
    bir felakettir bu ulke adina.

Arkadas ove ove bitirememis medical park'i falan. Bense guluyorum yazdiklarina. Hic kimse farkinda degil galiba Turkiye'nin icler acisi halinin.
    Belki bir Yuksek Muhendis olarak bir Bogazici ya da ITU'den mezun degilim belki ama her sey oylesine ters gitti ki son sansimi KPSS'de
    denedim onda da 5 netimi yediler hatta skandal bile o bazilarinin isine yaradi.

Hem bir firmaya falan girebilmek icin 3-5 yil deneyim istiyorlar ortalama. Sen hicbir yere giremeden nasil deneyim sahibi olacaksin?
  • evet, gayet net örnekler ortaya koymak var, bir de hayalinde bir dünya yaratıp hayal ürünü demek var. Tabi ki herkes istediğini yapmakta özgür ama topici açan arkadaşa hiç korkmasın diyorum tekrar. arkadaşların işe girmiş diyen arkadaşa,bir dönemin neredeyse tamamının 1500 liranın bunların da çok çok büyük bir kısmının 2000 liranın üstünde girdiğini söylüyorum,özelden değil genelden bahsediyorum yani.Bir dönem 120-130 öğrenciden oluşuyor.

hemen üstümde ki arkadaşa diyeceğim de şudur, öve öve bitiremediğim medical park değil,TAI.

Mutlak konuşmayla muğlak konuşma arasındaki farkın yeterince belirgin olduğunu düşünüyorum, "hangi gezegende yaşıyorsun" lafından sonra burası dünya demesini beklerdim o arkadaşın ama burası Türkiye demiş kendisi,hadi bakalım...

evet tekstil mühendisiyseniz ayda 750-1000liraya başlıyorsunuz,bilgisayar, elektrik elektronik,telekomünikasyon gibi bölümlerde yani IT teknolojilerinde böyle bir durum söz konusu değil. bundan sonrası için zerre kadar araştırma yapmadan merak eden insanları korkutmamanızı öneririm. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum, c,c#,java,.net,php,javascript,mssql,oracle vb. teknolojilerden 2-3 tanesini adam gibi bilip işsiz kalmak zordur. IT hala arz-talep dengesinde diğer alanların tam tersinde bir görüntü içerisindedir.

• arkadaşlar ben sdü bilgısayar programcılıgını 2004 yılında bıtırdım. uzun sureler kendımı yetıstırdıkten sonra suanda 2000 tl maas almaya basladım. pıyasada maaş polıtaksı cok farklı yanımda gazı mezunu 2009 mezunu 4 arkadaş var 1500 ıle başladılar. önemli olan o 4 seneyı nasıl geçirdiğiniz ne anti sosyal olmalısınız nede cok az bılgılı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

1500-1600 ile başlarsın. Okulun en az önemli olduğu bölüm bilgisayar mühendisliğidir, kendini geliştiren adamın önü açıktır.

Türkiye'de öyle ücretle başlayan kaç mühendis var yahu? Mezun olunan üniversiteye ve CV'ndeki kabarıklığa (Biraz da çevreye...) göre değişir belki de, maalesef çoğu mühendisin başlangıç maaşları 600-1000 TL arası bir şey gördüğüm kadarıyla. İstisnaları bilemeyeceğim.

Forumda çok abartıyolar arkadaşım bakma sen onlara. Bu orta dereceli bir şirkete girersen alacağın maaş. Devlet ve bankalarda sürekli bilgisayar mühendisi alıyor oralara girebilirsen ortalama 2200-2300 maaşla başlarsın.

eşşek gibi çalışıp en zor bölümlerden bilgisayar mühendisliğini tutturupta 600 tl maaş alacağına git sanayiye sınavsız şartsız şurtsuz 600 tl ile başla.daha iyi daha sonra kendini geliştirip kendi işinide kurarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: troya_82

arkadaşlar ben sdü bilgısayar programcılıgını 2004 yılında bıtırdım. uzun sureler kendımı yetıstırdıkten sonra suanda 2000 tl maas almaya basladım. pıyasada maaş polıtaksı cok farklı yanımda gazı mezunu 2009 mezunu 4 arkadaş var 1500 ıle başladılar. önemli olan o 4 seneyı nasıl geçirdiğiniz ne anti sosyal olmalısınız nede cok az bılgılı

bilgisayar programcılığıyla bilgisayar mühendisliği aynı şey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger

Beyler saçmalamayın ne 2000'i yeni başlayan mühendis 1000 lira bile alıyorsa şaşarım.Bu arada maaş artışı kendini geliştirmesine bakar.

nasıl bin lira geçse şaşarım sanayiye amele almıyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

600 tl..

saçmalamak bedava
  • 1500-2000 den fazla alacagını sanmıyorum alıyorum diyen zaten bu konuda uzmandır artık...
  • 600 1000 lira falan diyosanız yol yakınken dönelim o zaman abi
  • Orta derecedeki bilgisayar mühendisleri önce iş bulsun 1000 lirayada razı olsun. Artık herkes mühendis.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.