Arkadaşlar samsung notebook aldım orjinal 32bit vista home basic yüklü.notebook 4gb ram ama işletim sistemi 32 bit olduğundan 1 gb rami kullanamıyorum.Elimde 64bit 30 gün kullanımlık deneme vista ultimate ve vista 64 bit home basic var.Orjinal yüklü 32bit home basic keyimi görüp 64 bitlik sürümde kullanabilirmiyim,yani keyimi oraya aktarabilirmiyim?
sanırım olmaz....nasıl ki windows 98 den xp'ye geçerken aynı seri numarasını kullanamıyorsun....bunda da aynısı geçerli diye düşünüyorum....ayrıca 1 gb ram için makineni zorlama bence....64 bit kasar...
quote:
Orijinalden alıntı: aykuttt1987
sanırım olmaz....nasıl ki windows 98 den xp'ye geçerken aynı seri numarasını kullanamıyorsun....bunda da aynısı geçerli diye düşünüyorum....ayrıca 1 gb ram için makineni zorlama bence....64 bit kasar...
Konuyu açan arkadaşın sorusunun cevabı: Hayır olmaz..
4gb ı olan bir sistemin diğer donanımsal özellikleri de fena olmasa gerek.. x64 işlemci x64 tabanlı bir işletim sisteminde x64 destekleyen uygulamalarda daha iyi performans verir.. Kasmak nerden çıktı?
quote:
Orijinalden alıntı: aykuttt1987
64 niye kassın ki?
Çift çekirdekli işlemciler 64bitte çalışmak için üretilmişler zaten. İkiside uyumulu daha fazla performans sağlar.
vista 32 bitten win7 64bit e geçtim. 4GB ram ve güzel performans var.
benimde evdeki masaüstünde 64bit var ve performansı 32 bite göre daha iyi.o yüzden 64 bite geçmek istiyorum