Şimdi Ara

Orjinal oyunda türkçe destek için herkezi bekliyoruz!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ULYSES

Ps3'e gt5 Türkçe olarak çıkıyorsa, Killzone3 ve başka birkaç exl oyun için böyle planlar yapılıyorsa, birçok büyük oyun firması gözünü Türkiyeye dikmiş orjinal oyun satışlarına dil desteğinin ne şekilde etki edeceğini tartıyorsa Blizzard da birgün eşşek gibi Türkçe desteği verecektir. Ekonomileri durağan döneme girmiş genç nüfusu neredeyse sıfırlanmış ülkelere gösterdikleri ayrıcalıklar yavaş yavaş gelişmekte olan ülkelere kayacak. Kaymak zorunda, çünkü kapitalizmin özünde milliyet kavramı yoktur. Para nereden geliyorsa hizmet oraya gider. İsterlerse Türklerden nefret etsinler, farketmez.

Müthiş özetlemişsin :)

Not: Gt5 gerçektende Türkçe olarak mı çıkacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pwllevel

quote:

Orijinalden alıntı: Php

Herşeyden önce Türkçe çok eksik bir dil. çoğu kelimenin çevirisi ve ya tam karşılığı yok. cinsel organlara 20 değişik kelimemiz var ama günlük hayatımızda yer edinen kelimelerin bir çoğunun Türkçe karşılığı yok.
    madem konu RP ye geldi arkadaşım ben sana warcraft serisinin orjinalerinden yollayayım. bana sadece 1 sayfasını çevir geri yolla. o zaman anlarsın Türkçenin ne kadar geri kalmış bir dil olduğunu.. atatürk öldükten sonra kimse Türkçeyi geliştirmek için uğraşmadı..

Asimile olmak farklıdır globalleşmek farklıdır. sen sanıyor musun diğer milletlerde hiçbir değişiklik yok.

sizden rica ediyorum ülkeniz dışına çıkmadıysanız genelleme yapıp kendinizi küçük düşürmeyin.

Nasıl bir insansın sen alttan alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ancak çok cahilce konuşuyorsun. Yeter artık terket şu konuyu . Herkez ağzına geleni söyledi sana fakat hoşuna gidiyor ayrılamıyorsun konudan.Türkçe çok eksik bir dil demek ne demek? Git biraz dil nasıl oluşur gelişir araştır. Dilin gelişim aşamasında kabul görmesi için kaç yüzyıl geçmesi gerekiyor bunlara bir bak. Benim Türkçe eğitimim çok iyi olmayabilir fakat senin " atatürk öldükten sonra kimse Türkçeyi geliştirmek için uğraşmadı" yazarken Atatürk 'ün a harfini küçük yazman aslında felakete giden yol üzerinde ağır ağır gittiğini gösteriyor. Gelde sen geliştir şu dilimizi yüzyıllar yetmemiş anlaşılan :) Türkçe geri kalmış bir değildir.Asıl geri kalan senin kafan.
    Bu tarz büyük konuşmalar yaparken lütfen yazdıklarına dikkat et komik duruma düşüyorsun.Türkçe geri kalmış diyorsun Atatürkün a snını küçük yazıyorsun.Türkçede her kelimenin karşılığı vardır fakat senin gibi insanlar yüzünden ne yazıkki Türkçemiz UNUTULUYOR.

Sen alttan alsan ne olur alttan almasan ne olur.. sinirlensen kaç yazar birader..kimsin de?

bak bakalım son 10 mesajdır tartışan var mı senden başka..hakaret edenlerin bütün mesajları da ben şikayet etmediğim halde silinmiş..

kafan mı güzel neden bahsediyorsun sen.. yok Atatürkün a sı küçükmüş şurası böyleymiş.. makale mi yazıyorum ben sana da tüm kurallara dikkat edeyim..onu mu düşünüyorum o sırada. bu ne şekilcilik yahu.. herşey bitti harflerin büyüklüğü küçüklüğünü tartışıyorsun ayıptır. ünlü uyumuna uymayan kelimelerin de dökümünü yapaydın oldu olacak.

yaptığım çevirileri(bkz bi kaç üst mesaj) bi zahmet oku anla.. ingilizceden tam karşılığı olmayan ne kadar çok kelime var.çevirilerde havada kalan noktalara bak(ingilizcen varsa).özel isimlerden veya yaratıklardan bahsetmiyorum. betimlemelerden bahsediyorum onu da belirteyim.

Kendimizi kusursuz görmeye devam edersek diğer medeniyetlerden geri kalırız. Türkçeyi kusursuz kabul ediyorsun buyur çevir. benden daha iyisini yap.

ha bi de rica edecem başkalarına sakin ol diyip burda emo-rage e girme :)

• WoW a başlayan adam ya hikayeye ilgi duyduğundan yada arkadaşları oynuyor diye başlar. Hikaye için oynuyorsa zaten az çok İngilizcesi var demektir sıkıntı yaşamaz, amaç arkadaşlarla takılmaksa İngilizce gereksinimi minimum olur, eğer sırf İngilizce bilmediği için oyuna başlayamıyorsa o zaman suçu biraz kendinde araması lazım. Herkesin İngilizce öğrenme imkanı olmayabilir diyenler olacak onun cevabı daha kolay : WoW oynayabilecek bir bilgisayara, internet bağlantısına, aylık 13€ ödeme yapabilecek bütçeye sahip ama İngilizce öğrenme imkanı yok kendimizi kandırmayalım.

Türkçe destek konusunda ise, blizzard ile kaç kere iletişime geçtiniz bilmiyorum ama adamlar sizden mükemmel bir İngilizce yazma becerisi ve grameri istemiyor çat pat kendinizi anlatın yeter. En basit örnek illa " I am going to market" demenize gerek yok " I go market" deseniz de adamlar bunu anlıyor zaten. Hadi onuda geçtim oyunu anlayamıyorum diyenler bir kaç tane Türkçe site var wow-turk ve wow-tr benim bildiklerim ve yanlış hatırlamıyorsam wow-tr resmi olan yani blizzard tarafından desteklenen bir site. Lütfen beleşçi olmayalım biraz araştırma yapmanın kimseye zararı olmaz.

Bu konudan Türkçe düşmanlığı tarzı saçma sapan sonuçlar çıkarmayın. Okullarımızda bile eğitim dili Türkçeden İngilizceye doğru kaymakta iken bu tip bir tartışmayı bir oyun üzerinden yapmak ne kadar mantıklı bir düşünün.

• çok gereksiz bi konu uzaması olmuş açıkcası okudum hepsini ve sıkıldım herkes bi yerden laf sokayımda sussun havasında yazmış bi kaç kişi hariç tabi,

bazıları kendini üst tabaka olarak görmüş ve bazılarınıda alt tabaka...

ne gerek var bunları bukadar konuşmaya ben anlayamadım konunun tamamını okumamın sebebide acaba bi yere vardılarmı diye merak edişim oldu..

bazı şeyleri nekadar tartışsanızda degiştiremezsiniz, şurda harcadığınız efor a acıdım şahsen bi sonuca varamadığınızdan dolayı... her dilde eksikler olduğunuda unutmayın ve 2 dili bir biriyle kıyaslamak mantıksızlık hangi 2 dil bir birine çevirildiği zaman mükemmel olabilirki.. öyle bi kıyaslama yapmışsınız çevrilmiyor bizim dilimiz yetersiz diye... İsteyen arkadaşlar istekleri doğrultusunda her yolu denemeleri onlar en doğal hakkıdır... istemeyen ise bu oluşuma dahil olmaz çekilir kenara biter olay.. ( BENCE )

edit: tek harf düzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlance.an -- 25 Kasım 2010; 20:33:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pwllevel

quote:

Herşeyden önce Türkçe çok eksik bir dil. çoğu kelimenin çevirisi ve ya tam karşılığı yok. cinsel organlara 20 değişik kelimemiz var ama günlük hayatımızda yer edinen kelimelerin bir çoğunun Türkçe karşılığı yok.
    madem konu RP ye geldi arkadaşım ben sana warcraft serisinin orjinalerinden yollayayım. bana sadece 1 sayfasını çevir geri yolla. o zaman anlarsın Türkçenin ne kadar geri kalmış bir dil olduğunu.. atatürk öldükten sonra kimse Türkçeyi geliştirmek için uğraşmadı..

Asimile olmak farklıdır globalleşmek farklıdır. sen sanıyor musun diğer milletlerde hiçbir değişiklik yok.

sizden rica ediyorum ülkeniz dışına çıkmadıysanız genelleme yapıp kendinizi küçük düşürmeyin.

Nasıl bir insansın sen alttan alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ancak çok cahilce konuşuyorsun. Yeter artık terket şu konuyu . Herkez ağzına geleni söyledi sana fakat hoşuna gidiyor ayrılamıyorsun konudan.Türkçe çok eksik bir dil demek ne demek? Git biraz dil nasıl oluşur gelişir araştır. Dilin gelişim aşamasında kabul görmesi için kaç yüzyıl geçmesi gerekiyor bunlara bir bak. Benim Türkçe eğitimim çok iyi olmayabilir fakat senin " atatürk öldükten sonra kimse Türkçeyi geliştirmek için uğraşmadı" yazarken Atatürk 'ün a harfini küçük yazman aslında felakete giden yol üzerinde ağır ağır gittiğini gösteriyor. Gelde sen geliştir şu dilimizi yüzyıllar yetmemiş anlaşılan :) Türkçe geri kalmış bir değildir.Asıl geri kalan senin kafan.
    Bu tarz büyük konuşmalar yaparken lütfen yazdıklarına dikkat et komik duruma düşüyorsun.Türkçe geri kalmış diyorsun Atatürkün a snını küçük yazıyorsun.Türkçede her kelimenin karşılığı vardır fakat senin gibi insanlar yüzünden ne yazıkki Türkçemiz UNUTULUYOR.

Sen alttan alsan ne olur alttan almasan ne olur.. sinirlensen kaç yazar birader..kimsin de?

bak bakalım son 10 mesajdır tartışan var mı senden başka..hakaret edenlerin bütün mesajları da ben şikayet etmediğim halde silinmiş..

kafan mı güzel neden bahsediyorsun sen.. yok Atatürkün a sı küçükmüş şurası böyleymiş.. makale mi yazıyorum ben sana da tüm kurallara dikkat edeyim..onu mu düşünüyorum o sırada. bu ne şekilcilik yahu.. herşey bitti harflerin büyüklüğü küçüklüğünü tartışıyorsun ayıptır. ünlü uyumuna uymayan kelimelerin de dökümünü yapaydın oldu olacak.

yaptığım çevirileri(bkz bi kaç üst mesaj) bi zahmet oku anla.. ingilizceden tam karşılığı olmayan ne kadar çok kelime var.çevirilerde havada kalan noktalara bak(ingilizcen varsa).özel isimlerden veya yaratıklardan bahsetmiyorum. betimlemelerden bahsediyorum onu da belirteyim.

Kendimizi kusursuz görmeye devam edersek diğer medeniyetlerden geri kalırız. Türkçeyi kusursuz kabul ediyorsun buyur çevir. benden daha iyisini yap.

ha bi de rica edecem başkalarına sakin ol diyip burda emo-rage e girme :)

Makale haricinde Türkçe katledelim diyorsun yani:D ya ne olur sus.Tamam benim süper bir Türkçe bilgim yok fakat en azından kendimi savunmak adına saçma sapan yazmıyorum.Her yazında başka bir bomba açığa çıkıyor. Konuştukça batmak bu olsa gerek. Fikirlerini üyelere ,dillere , maddi ve manevi değerlere sataşmadan yapabilirmisin? 200küsür milyon kişinin konuştuğu Türkçe dili için lütfen bilimsel bir değeri olmayan kişisel tecrubelerini kaynak olarak gösterme! Bak bu konu türkçe için destek konusu . Fikirlerini yaymak ve tartışmak istiyorsan git kendine özel bir konu aç orada bol bol nereye , kime hakaret etmek istiyorsan paylaş. Bir insan özel bir ismin ilk harfini küçük yazarsa çok dert etmem fakat bir insan ulu önder Atatürk' ün adının baş harfini küçük yazıyor , Türkçeye hakaret ediyor ve Makale hariç ben düzgün Türkçe kullanmaya dikkat etmem diyorsa ben bu insanın fikirlerinin başka türlü olduğunu anlarım. Senin tartışmanın Türkçe dil paketi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwllevel -- 25 Kasım 2010; 20:27:11 >

• ne düşündüğününün umrumda olmadığını söylemişmiydim ??

bi de insanları fişeklemeye kalkma.. okumayan biri dilimize önderimize vs hakaret ettim zannedecek. sen şekilcisin arkadaşım sen dikkat et böyle şeylere. öküzün altında buzağa aramaya devam et.

sayfalarca yazı oldu sen a harfinin boyutuna takılıyorsun.

al o zaman bunla oyna..

A
  • WoW oynayan ne kadar Türk var ki ? Toplasan belki 1-2 realme sığarlar.Onun içinde neden Blizzard böyle bir geliştirme yapmak zorunda gibi hissetsin ki kendisini ?
    İngiliz serverlarında Almanlar da var, İspanyollar da var, Ruslar da var, Fransızlar da var, İtalyanlar da var.Bunların kendi dillerinde serverları varken neden İngiliz serverlarında oynuyorlar dersin ? Ayrıca zaten WoW oynayan birisi ortalama seviye bir ingilizce (veya hangi dilde oynuyorsa) diline sahip olmalı.Ha ben birşey anlamıyorum, illa Türkçe yazsın diyorsan görebileceğin gibi bu konuda yapılacak birşey yok, bir sözlük kullanman gerekecek.

Ayrıca konuyu okuyunca aklıma direk şu replik geldi ;

-Peki Zeki Müren de bizi görecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Ps3'e gt5 Türkçe olarak çıkıyorsa, Killzone3 ve başka birkaç exl oyun için böyle planlar yapılıyorsa, birçok büyük oyun firması gözünü Türkiyeye dikmiş orjinal oyun satışlarına dil desteğinin ne şekilde etki edeceğini tartıyorsa Blizzard da birgün eşşek gibi Türkçe desteği verecektir. Ekonomileri durağan döneme girmiş genç nüfusu neredeyse sıfırlanmış ülkelere gösterdikleri ayrıcalıklar yavaş yavaş gelişmekte olan ülkelere kayacak. Kaymak zorunda, çünkü kapitalizmin özünde milliyet kavramı yoktur. Para nereden geliyorsa hizmet oraya gider. İsterlerse Türklerden nefret etsinler, farketmez.

Müthiş özetlemişsin :)

Not: Gt5 gerçektende Türkçe olarak mı çıkacak ?

Çıktı bile

• Merhaba arkadaşlar tartışmaya dahil olmak istiyorum müsadenizle. Yaşım 17, 8 yada 9 senedir Ultima Online denen oyunun içindeydim, onun dışında Knight Online ilk çıktığı zamanlar onuda oynamışlığım vardır, 2 senedirde World of Warcraft oynuyorum(Şu an oynamıyorum oyunu basitleştirdikler için). Herneyse konuya girmeden önce kendimi tanıtayım istedim daha sonra yazacağım yorumlara, onu bilmeden şunu bilmeden konuşuyorsun denmesin diye.

WoW'a ilk başladığım zamanlar ingilizcem insanlar ile iletişim kurmaya yetecek kadar vardı. Her neyse 1-2 hafta oynadıktan ve yavaş yavaş yabancı insanlar ile parti kurup zindanlara gitmeye başladığımda, daha önce hiç görmediğim birşeyle karşılaşmıştım, Need - Greed - Pass sistemi. Oyunun temelinide iyi bilmediğim için en iyisi pass yapayım diyip çıkan tüm eşyaları passlıyordum. Zamanla parti arkadaşlarım sormaya başladı neden herşeyi passlıyorsun diye, bende cevap verdim çünkü bilmiyorum diye. Bundan sonra o gün edindiğim arkadaşlarım bana sağolsun oyunun mekaniği hakkında yardım ettiler, zamanla kendi çabalarımlada oyunu öğrenmiş oldum. Şimdi bu örnekten sonra bir örnek daha vereyim:

Okuldan bir arkadaşımı başlattım WoW'a, İngilizce bilgisi benim kadar iyi değil fakat ben yardımcı oluyordum ona, ilk dungeonunu yapmış ve bana heyecanla anlatırken şu sözlerine takıldım "herşeye need yaptım, birçok eşya kazandım 2 goldum oldu". Bende sadece ihtiyacın olan eşyaları needlemelisin dedim. Oda "niyeki? Alıp alıp satıyorum işte ne güzel" demişti(Bu arada onu Knight Online'yi bıraksın diye başlatmıştım). Her neyse zamanla bunun doğru birşey olmadığını kendiside farketti.

Burada vurgulamak istediğim asıl şey Türklerin, WoW mantığını kavrayamaması. Knight Online gibi zannedip düz mantık ile oynaması. Knight Online'de nedir, Harpy partisindesin, ve bir baktın kutuların birinde Mirage Dagger var(öyleydi sanırım ismi) sırf o eşya çıktı diye belkide 58'den 60 a kadar orada kasılacakken partiden çıkıp Mirage Dagger'i alır ve hemen ana şehre koşup satmaya bakar. Peki sorarım size, bunu neden birtek Türkler yapıyor? Diğer insanlarlar salakta bizmi akıllıyız birtek? Neden oyunun işleyişine uymayıp kendi çıkarları için birşeyler yapıyor, ve bundan zevk alıyor/gurur duyuyor? İşte bütün problem budur benim açımdan.

İkinci mesele ise Türklerin İngilizce bilmemesi ve dolayısı ile WoW oynayıpta İngilizce'yi doğru dürüst bilmeyen Türklerin alay konusu olması. Neden 17 yaşına gelmiş birisi hâla Knight Online'ı "Nayt Onlayn" diye çeviremiyorda "kınayt onlayn" diye çeviriyor? Bu adam okumamışmı? Hiç İngilizce dersi görmemişmi? Bu adam tam 12 sene okumuş birisi. 5. sınıftan beri İngilizce dersi gören birisi. Neden peki, neden bu adam o kadar tepki görmesine rağmen(kınayt onlayn dediği zaman) hâla ısrarla ona kınayt onlayn diyor? İşte benim anlayamadığım bir türlü anlam veremediğim şey budur.

Herneyse lafı fazla uzatmadan ben kişisel görüşümü söyleyeyim, ben oynadığım zaman boyunca oyun içinde tanıştığım Türk insanlara elimden gelen yardımı yaptım, gerekirse yol gösterdim, level kasmasına yardımcı oldum, para konusunda yardım ettim vs.vs. fakat bir kere Türk guildine girdim, ve girdikten sonra yaptığım ilk raidden hemen sonra çıktım. Neden? Çünkü raidde eşya kavgası oluyor, bunun ardından raid ortasında trip yapıp partiden çıkmalar, küfürleşmeler bilmemne, DKP sistemi olmasına rağmen böyle birşey oluyorsa benim daha söyleyecek lafım yoktur.

Burada bulunan bazı arkadaşlarımında yakınması bundandır işte, onlar diyorki, neden Türkler bu oyunun mantığını kavramayı reddedip kendi mantığını oyuna yedirmeye uğraşıyorlar?

• quote:

ne düşündüğününün umrumda olmadığını söylemişmiydim ??

bi de insanları fişeklemeye kalkma.. okumayan biri dilimize önderimize vs hakaret ettim zannedecek. sen şekilcisin arkadaşım sen dikkat et böyle şeylere. öküzün altında buzağa aramaya devam et.

al o zaman bunla oyna..

A

quote:

ne düşündüğününün umrumda olmadığını söylemişmiydim ??

al o zaman bunla oyna..

A

Okusunlar alıntı yapıyorum bak bakalım ne yazmışsın (Bot mu kullanıyorsun? :D)
    quote:

değil wow dünyadaki hiçbir oyun türkçe olmamalı." "erişkin ve kariyer sahibi olan/olmayı düşünenler zaten ingilizceye sahip" "tüm dünyanın konuştuğu dili bilmiyorsan bi zahmet öğren arkadaşım. ya da içinde bulunduğu ortamda kal dışarıya açılmaya kalkma..

Dil bilmiyorsan içerde kalacakmışmış lol

quote:

çeviri için bu amcalardan destek alın.

Orjinal oyunda türkçe destek için herkezi bekliyoruz!!!

Sen bunlarlamı başladın?

quote:

Ey ahali..
    şecerenizi çıkartmadım ama "Türklük" konusunda emin olun soy açısından çoğu insandan daha temizim.. Gözlerim çekiktir ve yörük vs. değilim.

şimdi işi "TEKBİİİİRRRRR... ALLAHUEKBER" e çeviren arkadaşlar.. Allah rızası için kalkın gidin bi aynaya bakın.. bi tipinize bakın bi kılığınıza bakın. o yolda tüküren, çöp kutusu dururken elindekini yere atan sen değilmişsin gibi bana Türk olmayı savunuyorsun..

işte burda diyorum ki. Sen Türksen nolur ben başka bişey olayım. yok hayır ben Türksem sen git başka bişey ol. çünkü ne sen bana benziyorsun ne ben sana benziyorum.

Sen süper lig fikstürünü takip ederken ben dünya ekonomisi ve siyasetini takip ediyorum. niye biliyor musun ? Fenerin bu hafta ne yaptığı benim ilgimi çekmiyor.
    Sen amerikadan çakma dizilerinde aa liseli etek diye salya akıtırken ben merlin izliyorum..aksan yakalamaya çalışıyorum.

işte bunlar gibi sebeplerden farklıyız ve anlaşamıyoruz.

sen o yabancıya Türküm dediğinde utanan ben oluyorum. zararın bana.. ama benle muhattap olan bir yabancı Türklere hayranlık duyuyor sen nemalanıyorsun.

Bu yukardaki alıntıyı irdelemeye kalksam içinden çıkamam günlerimi alırım.Çekik gözlü olmayanlar Türk değilmi? Türklük görüntüdemi saklı?Yörük dediğin insanlar da Türk dür haberin olsun. Sen Türklerin tarihini az biraz oku :) Bu yazın baştan sona hakaret içeriyor. Amerikalısıda yere tükürüyor çinliside. Senin o savunduğun milletlerin içindede sokak ortasında karı satanı , tecavuz edeni , uyuşturucu satanı , adam öldüreni var ve emin ol bizden daha fazla.Uzatmıyacağım bu msjın full fail olmuş

quote:

bu ülkede recep ivedik izlenme rekoru kırıyor ya.. hanzoluk ülkemizde sevilen bişey...

Bende izledim Recep İvedik filmini aslında buda özel bir isim:( hangi kuruma bağlısın hanzoluğun sevildiği sonucuna karar verdin? Verilerin Recep İvedik filminemi dayanıyor. O filmi en aydınıda izledi en cahilide.

quote:

bende diyorum ki cahil ve düşük genel kültürlü adamları KO cuları metin2 cileri silkroadcıları o cuları bu cuları toplamayın başımıza.herkes layık olduğu yerde kalsın.

Bu konuda yani kim cahil kim kültürlü konusunda ayırımı senmi yapacaksın?İsteyen istediği oyunu oynar.Sen blizzardın başında olsan bu kurum iflas ederdi Bu saydığın oyunları oynayan bir kesim var(ben hiç oynamadım) fakat bu kesim içinde benim bir arkadaşım vardı 2 dil biliyor ve iletişim sistemlerinde gerçekten çok iyi bir konumdaydı. Zevkler renkler tartışılmaz arkadaşım. O arkadaş benim Wow a bakınca "bu ne lan çizgi film gibi" demişti :D

quote:

Baştan sona fail, hakaret ,küçük görem içeren bir msj. Hakkında ne yazayım bu alıntı için?

quote:

kafan mı güzel neden bahsediyorsun sen.. yok Atatürkün a sı küçükmüş şurası böyleymiş.. makale mi yazıyorum ben sana da tüm kurallara dikkat edeyim..onu mu düşünüyorum o sırada. bu ne şekilcilik yahu.. herşey bitti harflerin büyüklüğü küçüklüğünü tartışıyorsun ayıptır.

Zaten msj larını benim kestiğim şekilde değilde tamamen okuyunca nekadar ben merkezci birisi olduğun ortaya çıkıyor. Bir yerde ameleyim derken diğer 3-4 msjında ne güzel çeviri yapmışım diye kendini övmeye ve övdürmeye çalışıyorsun.Psikiyatride bununla ilgili bir rahatsızlık vardı

quote:

Emin ol aileler bahsettiğim kadar umursamazlar..wowun kendinde bile içerde çocuğu ağlarken ventriloda geyik yapan kadınlardan tut, baba diyen çocuğu içeri gönderen adamlar vardı..

Evet nadir güzel msjlarından birisi. Wow da var bunlar çocuğunu emzirmeyip oyun oynayan bir bayana rastlamıştım. Demekki sadece alim ve genel kültürü yüksek adamlar oynamıyormuş. Seviyesi düşüklerde wow oynayabiliyormuş.

quote:

geriye benim kendi tabirimle ameleler kalıyor. amelelerin işi duvar örmektir oyun oynamak değildir. bu yüzden oyunların türkçeleştirilmesi zaman , emek ve kaynak israfıdır.

Kendinle çelişkiye düşme. Gerçekten merak ettim yaşın kaç?

Alttan aldığım konular bunlardı fakat sen açtırdın ağzımı. Bak bunlar senin yazdıkların. Beni vatan haini ilan ediyorlardı gibisinden laflar kurmuşsun hatta birisine bana odun demişsin diye bir mesajın var :) bence senle tartışmaya girenler az bile yapmışlar.Lütfen bukadar alıntının üstüne birşeyler yazmaya çalışma gerçekten daha çok batıyorsun. Şimdi Pc ni kapat git yat uyu bir dahada foruma girme foruma gireceksende bu konuya post atma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodstain

Merhaba arkadaşlar tartışmaya dahil olmak istiyorum müsadenizle. Yaşım 17, 8 yada 9 senedir Ultima Online denen oyunun içindeydim, onun dışında Knight Online ilk çıktığı zamanlar onuda oynamışlığım vardır, 2 senedirde World of Warcraft oynuyorum(Şu an oynamıyorum oyunu basitleştirdikler için). Herneyse konuya girmeden önce kendimi tanıtayım istedim daha sonra yazacağım yorumlara, onu bilmeden şunu bilmeden konuşuyorsun denmesin diye.

WoW'a ilk başladığım zamanlar ingilizcem insanlar ile iletişim kurmaya yetecek kadar vardı. Her neyse 1-2 hafta oynadıktan ve yavaş yavaş yabancı insanlar ile parti kurup zindanlara gitmeye başladığımda, daha önce hiç görmediğim birşeyle karşılaşmıştım, Need - Greed - Pass sistemi. Oyunun temelinide iyi bilmediğim için en iyisi pass yapayım diyip çıkan tüm eşyaları passlıyordum. Zamanla parti arkadaşlarım sormaya başladı neden herşeyi passlıyorsun diye, bende cevap verdim çünkü bilmiyorum diye. Bundan sonra o gün edindiğim arkadaşlarım bana sağolsun oyunun mekaniği hakkında yardım ettiler, zamanla kendi çabalarımlada oyunu öğrenmiş oldum. Şimdi bu örnekten sonra bir örnek daha vereyim:

Okuldan bir arkadaşımı başlattım WoW'a, İngilizce bilgisi benim kadar iyi değil fakat ben yardımcı oluyordum ona, ilk dungeonunu yapmış ve bana heyecanla anlatırken şu sözlerine takıldım "herşeye need yaptım, birçok eşya kazandım 2 goldum oldu". Bende sadece ihtiyacın olan eşyaları needlemelisin dedim. Oda "niyeki? Alıp alıp satıyorum işte ne güzel" demişti(Bu arada onu Knight Online'yi bıraksın diye başlatmıştım). Her neyse zamanla bunun doğru birşey olmadığını kendiside farketti.

Burada vurgulamak istediğim asıl şey Türklerin, WoW mantığını kavrayamaması. Knight Online gibi zannedip düz mantık ile oynaması. Knight Online'de nedir, Harpy partisindesin, ve bir baktın kutuların birinde Mirage Dagger var(öyleydi sanırım ismi) sırf o eşya çıktı diye belkide 58'den 60 a kadar orada kasılacakken partiden çıkıp Mirage Dagger'i alır ve hemen ana şehre koşup satmaya bakar. Peki sorarım size, bunu neden birtek Türkler yapıyor? Diğer insanlarlar salakta bizmi akıllıyız birtek? Neden oyunun işleyişine uymayıp kendi çıkarları için birşeyler yapıyor, ve bundan zevk alıyor/gurur duyuyor? İşte bütün problem budur benim açımdan.

İkinci mesele ise Türklerin İngilizce bilmemesi ve dolayısı ile WoW oynayıpta İngilizce'yi doğru dürüst bilmeyen Türklerin alay konusu olması. Neden 17 yaşına gelmiş birisi hâla Knight Online'ı "Nayt Onlayn" diye çeviremiyorda "kınayt onlayn" diye çeviriyor? Bu adam okumamışmı? Hiç İngilizce dersi görmemişmi? Bu adam tam 12 sene okumuş birisi. 5. sınıftan beri İngilizce dersi gören birisi. Neden peki, neden bu adam o kadar tepki görmesine rağmen(kınayt onlayn dediği zaman) hâla ısrarla ona kınayt onlayn diyor? İşte benim anlayamadığım bir türlü anlam veremediğim şey budur.

Herneyse lafı fazla uzatmadan ben kişisel görüşümü söyleyeyim, ben oynadığım zaman boyunca oyun içinde tanıştığım Türk insanlara elimden gelen yardımı yaptım, gerekirse yol gösterdim, level kasmasına yardımcı oldum, para konusunda yardım ettim vs.vs. fakat bir kere Türk guildine girdim, ve girdikten sonra yaptığım ilk raidden hemen sonra çıktım. Neden? Çünkü raidde eşya kavgası oluyor, bunun ardından raid ortasında trip yapıp partiden çıkmalar, küfürleşmeler bilmemne, DKP sistemi olmasına rağmen böyle birşey oluyorsa benim daha söyleyecek lafım yoktur.

Burada bulunan bazı arkadaşlarımında yakınması bundandır işte, onlar diyorki, neden Türkler bu oyunun mantığını kavramayı reddedip kendi mantığını oyuna yedirmeye uğraşıyorlar?

Çok güzel yazmışsın. Ben bu oyunu 5 yıl oynadım. Dibine kadar hardcore de takıldım casual da . Türkler böyle yapardan ziyade herkez böyle yapar.5 yıl oyun süre zarfında 4 yılım yabancı guildlerle geçti ise 1 yılım Türk guildler içerisinde geçti. Merak etme yabancılarda herşeye need atıyorlar , merak etme yabancılarda ihtiyacı olmadığı halde need leyip raid bitmeden o itemi yüzsüzce raid chat ekranında satmaya çalışıyorlar ,merak etme onlardada kıyakçılık var ,onlardada ingilizce bildiği yada bilmediği halde rusça, polish çe ve diğer dillerde yazıyorlar. Ben raidde ingilizce bilmeyen çok kişi ile karşılaştım. Heilonda (RS 10) polonyalı birisi için raide başka bir polonyalı almak zorunda kaldım İngilizce bilmiyordu. Oynadığım yani girip çıktığım guild sayısı 5 yılda 20 yi geçmiştir.2 Guildde kendim kurdum. Türklerde ne varsa yabancılardada aynısı var hatta kimi zaman daha fazlası. Neler gördüm fighte girerken normal lootu loot masterliğe dönüştüren , düşen mountu ninjalayan yabancılar vs.vs.vs. Türklere haz bir özellik değil bu.

• Evet biliyorum yabancılarda yapıyor fakat ben şu ana kadar girdiğim hiçbir yabancı hardcore guildinde item kavgası yapıpta guildden ayrılma, raidden ayrılma mevzuları görmedim. Bilmiyorum belki denk gelmemiştir ama göremedim yani, 2 senenin en az 1 senesini hardcore guildlerde geçirmişimdir. Daha ilk 80 level çıktığı zaman 4-5 gün içinde 80 olmuştum okul var iken, onu takip eden 2 haftadada öküzler gibi dungeon yapıp emblem topladım, factionları exalted yapıp faction epiclerini aldım. Ve pure DPS bir karakter oynadıysan bilirsin ne kadar zor olduğunu parti vs. bulmanın, eğer arkadaşların yok ise. O zamanlarda bir Türk guildine girdim işte, Naxxramas'a gittik yarı pug tarzı birşey oldu, ben DPS'de ilk 3teydim her zaman, 6 boss kestik ve sonra bıraktık, bundan 2 - 3 gün sonra aynı parti ile devam edicektik ki bir baktım beni davet etmedi partiye, sırf arkadaşlar diye benim yerime daha o gün lvl 80 olmuş yeşil/mavi itemli bir death knight aldı. Bunu yaptıktan sonra çıktım işte guildden. Ya sen hardcore oynuyorum diyorsun, biz işte böyle kasıcaz birlikte diyorsunda sırf arkadaşın diye gidipte nasıl daha yeni 80 olmuş birini partiye alırsın bumu hardcorelik ? Onu geçtim partiye giren death knight nasıl olurda böyle birşeyi kabul eder? Demezmiki ben daha yeni 80 oldum birkaç dungeon yapayım öyle gelirim raidlere diye. Onu geçtim millet daha taktik falan bilmiyor ventrilo'da ben ve guild lideri yardımcı oluyoruz adamlara. Tamam adamla aşağı yukarı aynı dps yapıyoruzdur, adam arkadaşındır gider onu alırsında adam yeni 80 olmuş yani.

Neyse ya konu saptı biraz konuya dönücek olursak durum budur yani, ben birçok kez şahit oldum böyle şeylere. Yabancılarında krosu, amelesi, çoluğu çocuğu yokmu? Tabiikide var, ama 20 yaşına gelmiş adam şu oyunda şöyle şeyler yapıyorsa birşey denmez yani. Ben her yerde her zaman gurur duymuşumdur Türklüğüm ile, ne zaman yeni girdiğim bir guilde Türk olduğumu söylesem hep ön yargıyla yaklaşırlar bana, bazende dalga geçerler. Fakat zamanla birbirimizi tanıdıktan sonra ön yargılarını kırmaya başlarım, onların beni tanımasına fırsat veririm, Türklerden Türkiye'den bahsederim buradaki problemlerden, + yönlerinden bahsederim. Buradaki bazı insanlar böyle problemlerin sadece bizde olduğunu düşünüyor, onlarda zamanla açılıp anlatırlar bana kendi yaşadığı şehirleri, insanlarını, eğitim sistemini ve bunun gibi şeylerden yakınırlar...

Benim kızdığım şey şu, birine ben Türk'üm dediğim zaman neden ön yargıyla yaklaşıyor bana, bunun böyle olmasına sebep olan kim, ben ona kızıyorum işte. Müslümanız diye değil şimdi kimse Müslümanlık demesin, aynı guildde bir adam vardı Mısırlı oda Müslüman, o benden sonra geldi mesela fakat ona bana yapılan ön yargı yapılmadı...

• Evet dps olarak başladım bende :D bütün classları kastım fakat hunter charım herzaman maindi 2acc mide satınca 9x80:D 5-6 ay oynamadım daha sonra tekrar acc aldım tank pala kastım. 1 yıl onla oynadım şu anda accm yok belki alırım belli olmaz. Dps dediğin gibi arkadaşın guildin yoksa bazen sıkıntılı olabiliyor.Burning legionda ilk 5 e giren bir guilde tank olarak girdim. Ayrılma nedenim ne biliyormusun? Adamlar itemleri gold ile satıyorlardı ciddiyim. En çok goldu veren alıyordu. Ayrıca ulduar zamanı demiurges guildindeydim. Gerçekten imbaaydı guild ilk gün ulduar da 10 bos temizlemiştik neyse bunlar ne yaptı biliyormusun? 400k gold ve tam tutarını hatırlamadığım kadar mat bulunan guild bankayı patlattılar :D 5 yıl uzun bir süre ve çok şeye denk geliyorsun :D
    işallah şansın hep böyle gider
  • Hahah aynı sistem bizim sunucudada vardı, ama daha farklı yani, sunucunun en iyi guildi artık o kadar sıkıldıki diğer oyuncuları para karşılığında raidlerine alıyorlardı :D 400k gold ne demek ya bildiğin wowda greedisgood yazabilmek gibi birşey öyle zevkimi kalır oyunun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

sadece pozitif görüşü olanlar mı forumda post atabiliyormuş? hmmm... sen açtın diye başlığı senin kuralların geçerli değil üzgünüm.

TÜRKÇE CLIENT'I DESTEKLEMİYORUM.

Türk oyuncu kalitesinin, yaş ortalamasının düşmesinden dolayı artan kaprislerle uğraşmak, yabancıların gözünde daha da Türklerin düşmesini istemiyorsanız; orgrimmar önünde "aga 10gold aga hadi be aga" diye gezen salaklardan iğreniyorsanız, siz de desteklemeyin.

bırakın tembeller azcık gayret edip ingilizce öğrensinler.

benim fikrim budur. teşekkürler, daha fazla muhatap olmayacağım. hepinize kolay gelsin.

Sizin fikriniz bence çok saçma. Direk şuna dayanıyor;

"İngilizce bilen Türk bilmeyen Türk'ten daha üstün kaliteli ve kültürlüdür"
    Ben ne ingilizce bilen ceketler tanıyorum içlerinde adam yok!!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.