Şimdi Ara

Orjinal oyun almak bağımlılık yapıyor.:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlığı yanlış okumadınız.Orjinal oyun almak bende bağımlılık yaptı.Nasıl mı?

Şöyle ki korsan olarak indirdiğim oyunlarda çözemediğim bir şey olduğu zaman sıkılıp siliyordum.Ama son bir yıldır orjinal oyun kullanmaya başladım (steam'den veya kutulu olarak alıyorum).Oyunu çözemesem bile sırf para verdiğim için devam etmek istiyorum.Devam edince oyunu çözüyorum, çözünce ilerliyorum oyunu bitiriyorum ve bilgisayarımın ilk geldiği yıllarda oynadığım oyunlarda ki gibi (call of duty, gta vice city zamanları) oyunlardan keyif alıyorum.İnanın oyun indiresim gelmiyor artık.Resmen bağımlılık yaptı.

Son deneme olarak daha önce korsan indirdiğim ve hiçbir şey anlamadığım Heroes of Might and Magic VI'in limited editon (metal kutulu) olanını gördüm 85tlye.Onu alıcam eğer onu da çözüp keyif alırsam gerçekten orjinal oyunun bağımlılık yaptığı kanatine varıcam.Çünkü daha önce indirdiğimde gerçekten hiç bir şey anlamamıştım ve merak ettiğim bir oyun kendisi çözmek isterim.

Orjinal oyun aldıktan sonra başka bağımlısı olan var mı acaba benim gibi.Konuyu açmamım sebebi hem bunu öğrenmek hem de ilginç (bana göre) olan orjinal oyunlara geçiş tecrübemi aktarmak tı.En kötü ihtimal crack ti daemon tools tu vs uğraşmıyorsunuz oyun kendi yamalarını kendi yüklüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 17 Mart 2012; 0:09:10 >

• aynen hocam bendede o bağımlılık yaptı birkere orjinal alayım dedim aldıktan sonra korsan indirince onla uğraşmak yerine orjinal alasım geliyor
  • Kesinlikle. Konsolla beraber bu alışkanlığı kazandım: arşiv yapmak, %100 ach'lemeden bırakmamak, multinin suyunu çıkarmak vb. oldukça zevkli. PC'de de, Steam ucuzluğu-kolaylığı sayesinde korsanın yüzüne bakmaz oldum. Tabi gpu bench işlerini bırakmamın da etkisi oldu (sırf bench'e sahne bulmak için oyunda ilerlenir mi ulan).

Bu arada, HoMM serisine yeni başlayacaksan 3'ten veya 5'ten başlamanı tavsiye ederim. Altıncı oyun serinin yüz karasıdır.
  • konsolda online için alınır da, pcde 2k12 online oynuyorum korsanla çok sorun etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Kesinlikle. Konsolla beraber bu alışkanlığı kazandım: arşiv yapmak, %100 ach'lemeden bırakmamak, multinin suyunu çıkarmak vb. oldukça zevkli. PC'de de, Steam ucuzluğu-kolaylığı sayesinde korsanın yüzüne bakmaz oldum. Tabi gpu bench işlerini bırakmamın da etkisi oldu (sırf bench'e sahne bulmak için oyunda ilerlenir mi ulan).

Bu arada, HoMM serisine yeni başlayacaksan 3'ten veya 5'ten başlamanı tavsiye ederim. Altıncı oyun serinin yüz karasıdır.

Hocam peki şu HoMM mantığını biraz anlatırmısın bana.Anladığım kadarı ile santrançın canlı hali.Okuduğuma göre 6. oyun seriyi aratıyormuş ama çokda kötü değilmiş.Oynayanalr öyle söylüyor.Limited editon çok güzel duruyordu bir de 80 liraydı.Arşivime eklemiş olurdum hemde.

• Valla hocam kısaca nasıl anlatılır. Evet bir nevi satranç, turn-based strateji. Kalelerin(şehirlerin) ve hero'ların(ve hero'nun ordusu) var, her turn'da(günde) haritada belli ölçüde ilerleyebiliyorsun, maden ve şehirlerden income alıyorsun, şehirlerini geliştiriyorsun, unit satın alıyorsun-upg ediyorsun vb.(rakipler ve creature'lar de armut toplamıyor tabi), hero'ların level alıyor-özellik/büyü dağıtıyorsun-item alıyorsun.. Combat içinse ayrı bir ekran var, esas satranç kısmı da orası.
    Oynayınca anlarsın zaten, anlatma çabası içine girip rezil etmeyeyim oyunu

Ama 6'yla başlamaman konusunda ısrarcıyım. 6'da, her şeyden önce, serinin en önemli olayı olan kale ekranı yok (var da, o rezil şeye kale denmez). Önce 3 ve 5'i oynayarak serinin muhteşemliğini tad, iyice bir sindir, dilersen araya 4'ü ve 2'yi de sıkıştır. Sonra canın isterse 6'ya da bakarsın, işin sırf oynanış-taktik kısmına bakıyorsan o da ilgini çekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Mart 2012; 15:36:34 >

• orjinal oyun candır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla hocam kısaca nasıl anlatılır. Evet bir nevi satranç, turn-based strateji. Kalelerin(şehirlerin) ve hero'ların(ve hero'nun ordusu) var, her turn'da(günde) haritada belli ölçüde ilerleyebiliyorsun, maden ve şehirlerden income alıyorsun, şehirlerini geliştiriyorsun, unit satın alıyorsun-upg ediyorsun vb.(rakipler ve creature'lar de armut toplamıyor tabi), hero'ların level alıyor-özellik/büyü dağıtıyorsun-item alıyorsun.. Combat içinse ayrı bir ekran var, esas satranç kısmı da orası.

Ama 6'yla başlamaman konusunda ısrarcıyım. 6'da, her şeyden önce, serinin en önemli olayı olan kale ekranı yok (var da, o rezil şeye kale denmez). Önce 3 ve 5'i oynayarak serinin muhteşemliğini tad, iyice bir sindir, dilersen araya 4'ü ve 2'yi de sıkıştır. Sonra canın isterse 6'ya da bakarsın, işin sırf oynanış-taktik kısmına bakıyorsan o da ilgini çekebilir.

3. oyuna baktım da steam'de yok galiba.Yoksa ben mi görmedim

• Aynen. GTA IV 5 dolar olmuştu oyunu bitirmeme rağmen dur lan alayım katkı olsun güzel oyundu diye düşündüm. Düşünmez olaydım zincirleme gidiyoruz ondan beri
  • Benide bu steam indirimleri batırıcak bu gidişle 10 $ para değil diyerek kaç tane oyun aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeyjey11

Aynen. GTA IV 5 dolar olmuştu oyunu bitirmeme rağmen dur lan alayım katkı olsun güzel oyundu diye düşündüm. Düşünmez olaydım zincirleme gidiyoruz ondan beri

Bende geçenlerde indirim var diye mafia 2 yi alıcaktım %75 indirim vardı.Ama dlc ler, deluxe editon felan derken 17 doları bulmuştu vazgeçtim bende.Bu indirimler adamı yıkar

Ama almak güzel oluyor dijital de olsa arşiv oluyor.Zaten 2-3 yıla dvd olayı biter gibi geliyor.Bitmese bile bitmeye yüz tutar.Alabildiğiniz kadar kutulu alın şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

quote:

Valla hocam kısaca nasıl anlatılır. Evet bir nevi satranç, turn-based strateji. Kalelerin(şehirlerin) ve hero'ların(ve hero'nun ordusu) var, her turn'da(günde) haritada belli ölçüde ilerleyebiliyorsun, maden ve şehirlerden income alıyorsun, şehirlerini geliştiriyorsun, unit satın alıyorsun-upg ediyorsun vb.(rakipler ve creature'lar de armut toplamıyor tabi), hero'ların level alıyor-özellik/büyü dağıtıyorsun-item alıyorsun.. Combat içinse ayrı bir ekran var, esas satranç kısmı da orası.

Steam'de sadece 5 var sanırım.

3 için collector-complete editionlar araştırılabilir. Misal 3 ve 4, expansionlarıyla beraber:

http://www.amazon.com/Heroes-Might-Magic-III-Complete-Pc/dp/B0017TFLBQ/ref=pd_bxgy_vg_text_b

Hatta, HoMM6'nın kutusundan HoMM3 de çıkıyor diye duymuştum. HoMM6 ille alacağım dersen o şekilde de aradan çıkarılabilir.

• Steam saolsun bizide bağımlısı yaptı
  • Ben hiç orjinal oyun almadım ya arkadaşalrımdan yada indirdim steamdan nasıl orjinal oyun alıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The...

quote:

Steam'de sadece 5 var sanırım.

3 için collector-complete editionlar araştırılabilir. Misal 3 ve 4, expansionlarıyla beraber:

http://www.amazon.com/Heroes-Might-Magic-III-Complete-Pc/dp/B0017TFLBQ/ref=pd_bxgy_vg_text_b

Hatta, HoMM6'nın kutusundan HoMM3 de çıkıyor diye duymuştum. HoMM6 ille alacağım dersen o şekilde de aradan çıkarılabilir.

Biraz araştırmadan sonra gözümü karartıp Heroes 6(limited editon) almaya gittim fakat daha 2 gün önce çoğu oyunun iade gittiğini söylediler.Ondan sonra içimde bir burukluk kaldı gidermem gerekiyordu ve vatan bilgisayarda indirimde olan Dragon Age Origins ve Dragon Age II yi aldım.Eski olmalarına rağmen ikisi de merak ettiğim ve daha önce oynamadığım oyunlardı.BU gece bunlarla cebelleşicem galiba.Ama heroes'un limited editon'unu gene uygun fiyattan bulursam onuda alıcam diablo 3 ten önce alsam iyi olur.Çünkü diablo 3 çıktıktan sonra zamanımın çoğunu o harcicak.

• Bende steam sayesinde orijinal oyuna iyice alışmıştım, taki BF3 gelene kadar sonra bir kaç ay steam hesabımı açmadığımı fark ettim. BF3' den yavaş yavaş sıkılmaya başlayınca bir kaç tane orijinal oyun aldım yalnız benim orijinal oyun alıpta illa parasını verdim bitirecem diye bir durumum yok, yani orijinal alıp daha denemediğim oyunlarım bile var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gogoesteban

Bende steam sayesinde orijinal oyuna iyice alışmıştım, taki BF3 gelene kadar sonra bir kaç ay steam hesabımı açmadığımı fark ettim. BF3' den yavaş yavaş sıkılmaya başlayınca bir kaç tane orijinal oyun aldım yalnız benim orijinal oyun alıpta illa parasını verdim bitirecem diye bir durumum yok, yani orijinal alıp daha denemediğim oyunlarım bile var.

Bende çalışırken öyleydim.Hatta çok isteyerek aldığım starcraft 2 ye 3-4 ay bırak yüklemeyi kutusunu açamamıştım.Ama işten ayrıldıktan sonra sardırdım tabi.
    Yeni işe girince aynısı olur gibime geliyor.oyun oynicak hiç vakit olmuyo ve canımı sıkan tek şey de o oluyor

• Allah beni öyle bi hisden uzak tutsun. Gerçekten hakeden ve seviceğim oyunu orjinal alırım ancak her oynayacağımız oyunu orjinal alsak cep dayanmaz.
  • Zaten orjinal oyunun zevki bir başka oluyor ya biraz da ucuz olsa
  • Son kurbanım Diablo 3 Collector's Editon olacak glaiba.Almışken CE alamya akrar verdim bir diablo ehr zaman çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 19 Mart 2012; 22:45:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.